Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Beltan 2009 - Wolin
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2009
Stron: 1, 2
Tomic
niestety film z teatrzyku jest tylko nagrany do po³owy bo mi zabrak³o miejsca na karcie.

http://www.youtube.com/watch?v=p6tj7u2NQhM...re=channel_page

ubolewam ¿e nie ca³y i co chwile s± wstrz±sy na wizji :-))
ogólnie cinizna straszna - ale zawsze co¶
Razoslaw
Z ¿alem rozstaj±c siê ze statkiem i d³ubank± wróci³em... do £odzi icon_wink.gif
Tradycji sta³o siê za do¶æ, bo spali³em siê za dnia, momentami marz³em w nocy, przywioz³em do domu co¶ fajnego drewnianego zrobionego na miejscu i skrêci³em kostkê bum.gif

Dziêki za imprezê.
Gorim
Przez ostatnie lata na Beltan by³o mi nie po drodze, zawsze co¶ uniemo¿liwia³o mi przyjazd a nastêpnie s³ucha³em ile mnie ominê³o. Rzeczywi¶cie, mam czego ¿a³owaæ, bo "impreza" jest zacna. Mam szczer± nadziejê, ¿e nic nie bêdzie mnie powstrzymywa³o od przyjazdu za rok, byæ mo¿e na d³u¿ej. Dziêkujê za towarzystwo wszystkich osób z którymi spêdzi³em ten czas, szkoda, ¿e tak krótko!

Dziêki
Fiolnir
S³awa wszystkim i dziêki wielkie za fantastycznie i co najwa¿niejsze produktywnie spêdzony czas smile.gif Impreza zacna jak zwykle, atrakcji by³o tyle ¿e i w po³owie warsztatów niepodobieñstwem bylo braæ udzia³. Pomijajac l±dowanie kosmitów w iglo o którym wspomina³ Tomic wszystko by³o super smile.gif Dziêki raz jeszcze i do zobaczenia na szlaku
Sannah_
Dziêki serdeczne za wspóln± zabawê ;) A¿ szkoda wracaæ do szarej rzeczywisto¶ci. Pozdrowienia od floty! Obiecujemy ¿e za rok bêdzie nas wiêcej!

Aldis
Przemyslav
S³awa

Dziêkujê wszystkim wspó³uczestnikom Beltan i wszystkim dobrym duchom, które czuwa³y nade mn± i nad moimi braæmi Ch±¶nikami. Beltan 2009 by³ dla Nas momentem inauguracji naszej dzia³alno¶ci (choæ w nieco odmiennym od planowanego sk³adzie), dlatego w mojej pamiêci ma miejsce szczególne. Nocne walki na miecze bez rêkawic zakoñczone og³uszaj±c± konfrontacj± ze s³upami wie¿y (po ciemku mylnie branymi za pnie drzew) oraz tajemne nocne rytua³y palenia czerwonego koca (w zastêpstwie spalenia Wierzbina, które ze wzglêdów pogodowych nie mog³o siê odbyæ) by³y z naszej strony mo¿e nie do koñca przemy¶lane ale skoñczy³y siê szczê¶liwie.

Szczególne podziêkowania pragnê z³o¿yæ Igorowi i Dru¿ynie Grodu Trzyg³owa, z którymi mia³em okazjê napiæ siê miodu przy okazji obrzêdu zaproszenia Trzyg³owa do Chaty na Wolinie. Lutkowi i Astrid z Czarnych Wê¿y za wspólnie spêdzone na pijañstwie, pogawêdkach i ¶piewie chwile w Chacie Zielarki. Fiolnirowi za nocne wyk³ady o przewadze Galów nad Rzymianami. Vislavowi za organizacjê ca³o¶ci i dyskretne acz wyra¼nie odczuwalne baczenie i czuwanie nad Imprez±. Aubrietcie za rozmowy i mo¿liwo¶æ poszerzenia horyzontów my¶lowych.

Wierzê, i¿ w przysz³ym roku dane nam bêdzie siê spotkaæ równie¿ a Ch±sa Pomorska przybêdzie w liczniejszym sk³adzie, na d³u¿ej i zdecydowanie bardziej ogni¶cie.

Pozdrawiam

Przemyslav
Vislav
Witam

Dziêkujê ¶licznie wszystkim uczestnikom za wspólnie spêdzony czas. Nie wszystkie zamierzenia przeobrazi³y siê w czyn, jednak ka¿dy móg³ znale¼æ co¶ dla siebie.
A i zosta³o jeszcze trochê dzia³añ na przysz³y rok.

Mam nadziejê, ¿e starzy i nowi przyjaciele w poszerzonym sk³adzie znowu zawitaj± do Wolina. Bez Was respekt.gif nie by³oby Beltan.

Postaram siê wyeliminowaæ na przysz³y rok za³ogê 102 glowa_w_mur.gif - w ostateczno¶ci maniac.gif moro.gif bic.gif

pozdrowienia dla wszystkich

Aubrieta & Vislav
Vislav
CYTAT(Przemyslav @ 01:03 05.05.2009) *
S³awa
[...]

Szczególne podziêkowania pragnê z³o¿yæ Igorowi i Dru¿ynie Grodu Trzyg³owa, z którymi mia³em okazjê napiæ siê miodu przy okazji obrzêdu zaproszenia Trzyg³owa do Chaty na Wolinie. [...]
Pozdrawiam

Przemyslav

Przy³±czam siê do bardzo szczególnych pozdrowieñ bigsmile2.gif , jednak to nie by³a nasza impreza i niech tak pozostanie.

Do obejrzenia Fotoalbum Beltan 2009

pozdrowienia Vislav

Milena
Aubrietcie i Vislavovi piêknie dziêkujê w imieniu swoim i Radosza za stworzenie niepowtarzalnego klimatu w czasie imprezy. Jeste¶cie ¶wietnymi gospodarzami i organizatorami.
¦wiêtowaniu Beltan sprzyja³o wszystko - ³±ki soczyste od kwiatów, s³oñce, kaczki, które ³azi³y po obej¶ciu, pyszne ¿are³ko, serdeczno¶æ wspó³mieszkañców skansenu, ogieñ, chata bez drzwi i dachu - która nie odbiera³a widoku gwiazd i pierwszych promieni s³oñca (najlepsze lokum, jakie wypróbowali¶my do tej pory na Wolinie).
Ricie, za cierpliwo¶æ, kiedy za piêæ dwunasta zjawi³am siê z zamiarem spróbowania si³ z temper± ;)
Wszystkim, z którymi dane mi by³o porozmawiaæ i ubogaciæ siê ich do¶wiadczeniem.
Przyjacio³om z Bia³orusi za warsztaty i serdeczne przyjêcie.
Nie sposób wymieniæ wszystkich, ale ka¿demu z osobna dziêkujê.
Pozdrawiam, Milena
Lutek
Slawa!
Dziekuje serdecznie wszystkim uczestnikom i organizatorom wspanialej imprezy! Bawilem sie przednio bo i towarzystwo bylo doborowe. Mam nadzieje ze spotkamy sie wszyscy za rok w tym samym miejscu! thanx.gif
Fiodor Bie³yj
loki08.gif
Vislav dziêkujê w imieniu moim i Andrzeja Sobieskiego, wielki uk³on za organizacjê i zaproszenie. Pierwszy raz na Beltanie i mój drugi w Wolinie blinkie.gif
Wioska i to co sob± prezentuje z zewn±trz i od ¶rodka - wymiata shocked.gif

Warsztatów moc - znam teoriê garncarstwa i wiem jak siê robi filc oraz z filcu - wyrazy uznania dla bia³oruskich rzemie¶lników, szczególnie dla Eli. Z pó¼niejszych rzeczy - w³asnorêcznie kilka razy przy.. ee - strzeli³em z muszkietu i teraz jescze mi huczy, podziêkowania dla Tomica i Kazimierza za cudny sprzêt, kulki i nauki.
Poza tym nauczy³em siê otwieraæ Avensisa bez kluczyka i poæwiczy³em odpalanie od innego pojazdu, za to dziêkujê ca³emu obozowi kibicuj±co-doradzaj±co-ziewaj±cemu, Sobieskiemu, Kazimierzowi i Tomicowi, oraz ch³opakom z Trzyg³owa - niezapomniane wra¿enia, ale zleceñ na razie nie przyjmujê bum.gif
Szczególne podziêkowania dla Wielkiego Sternika i pokierowanie ³odzi na Wyspê wisielców i z powrotem, przy wio¶le nie nudzili¶my siê ani dos³ownie ani w przeno¶ni usmieszek_02.gif
Nie mam pamiêci by wymieniæ wszystkich, ale wiem, ¿e z nikim nie mam na pieñku i wra¿enia mam jnb przednie bigsmile2.gif Do zobaczenia na Beltanie lub szlaku usmieszek_08.gif
+Sawa+
devil.gif
Svenu
Witam.

Chcia³bym przede wszystkim chcia³bym podziêkowaæ osobom prowadz±cym warsztaty. Wypad³y ca³kiem owocnie, ale wysz³o na jaw ¿e wszystko jest proste dopóki siê widzi specjalistê przy pracy :D

/.../

Do zobaczenia na Festiwalu!

Sven.
Razoslaw
Dobra, dobra... je¿eli na Festiwal zawita po³owa uczestników Beltanu i Warsztatów to i tak bêdzie nie¼le hurryup.gif
Vislav
CYTAT(Razoslaw @ 00:43 07.05.2009) *
Dobra, dobra... je¿eli na Festiwal zawita po³owa uczestników Beltanu i Warsztatów to i tak bêdzie nie¼le hurryup.gif

Witam

Przed Festiwalem odbêd± siê warsztaty 24-31 lipca - szczegó³y u Fiolnira. Tutaj jednak wchodzi w grê "datowanie".

Niezale¿nie jest szansa na spotkanie w tym roku w ramach projektu "¯yæ jak 1000 lat temu" - 5-13.XII'09 równie¿ w Wolinie.

Pojawi³y siê pierwsze zdjêcia Fotogaleria z obchodów ¦wiêta BELTAN - Wolin'2009 Foto © K&W Szlósarczyk

pozdrowienia Vislav
Razoslaw
Bardzo ³adne. Widaæ po nich (jak i po poprzednich) co sraci³em nie mog±c przyjechaæ na warsztaty aaa.gif
CYTAT
Tutaj jednak wchodzi w grê "datowanie".
Tako¿ g³ównie o tym mówi³em... choæ nie tylko icon_wink.gif
Fiolnir
Tak tak, co do warsztatów przed festiwalem potwierdzam, zapowiada siê naprawdê ³adny warsztatowy tydzieñ. Dzi¶ jeszcze zawi¶nie wstêpna rozpiska smile.gif

P.S.
Vislavie pode¶lij mi materia³y o fletach japoñskich

Pozdro
Fiolnir
Vislav
CYTAT(Fiolnir @ 09:28 07.05.2009) *
Tak tak, co do warsztatów przed festiwalem potwierdzam, zapowiada siê naprawdê ³adny warsztatowy tydzieñ. Dzi¶ jeszcze zawi¶nie wstêpna rozpiska smile.gif

P.S.
Vislavie pode¶lij mi materia³y o fletach japoñskich

Pozdro
Fiolnir

Równie¿ zamierzam braæ udzia³ w tych warsztatach, tym razem jako uczestnik. Mam kilka rzeczy w zamiarze do zrobienia.

Co do fletów link do zebranych materia³ów

Moze jeszcze dzi¶ uda mi siê zamie¶ciæ materia³y z sesji nagraniowej jak± zrobili¶my z Aubriet± w trakcie Beltan.

pozdrowienia Vislav
Vislav
Witam

Wracaj±c do fletów i muzyki:

"Zachód s³oñca" Aubrieta na igilu i Vislav na flecie - nagrane w trakcie Beltan 2009

pozdrowienia Vislav
Tomic
pierwse skzypecki to m³i ³ojciec wystruga³ z podeswy od drewnioka a strune zrobi³ z flaka ³ot kurlika...

smile.gif

fajne brzmienia pozdrawiam
Vislav
Witam

Dzk b

Wszyscy widzieli muszki i inne owady lataj±ce w powietrzu. Tym razem improwizacja Aubriety - Fly - Mucha - Муха

pozdrowienia Vislav
Fiolnir
Dziêki serdecznie thanx.gif W dziale Kalendarium wisi ju¿ odpowiedni temat o warsztatach.

Pozdro
Fiolnir
rosamar
No i wróci³am.
W imieniu swoim, Blondiego i Jacka chcia³abym serdecznie podziêkowaæ za wspania³± zabawê bigsmile2.gif
By³o jak zwykle cudownie - nic dodaæ nic uj±æ.

Z naszej strony to mam nadziejê ¿e teatrzyk siê podoba³ i ¿e przedstawienie umili³o wam wieczór thanx.gif
Vislav, czy nagranie które robi³e¶ jako¶ wysz³o bo jestem strasznie ciekawa jak to wygl±da³o z boku?

Do zobaczenia na szlaku!

Rosamar
Rita
Przepraszam, ze dopiero teraz, ale tak to siê z netem z³o¿y³o.

Dziekujê za te wspaniale spêdzone dni, ¶wietne warsztaty, niesamowit± atmosferê i ciep³e przyjêcie. W koñcu byli¶my pojawili¶my sie po raz pierwszy:)

Juz wiem, ¿e na przysz³y rok pojawiê siê na pewno. Ju¿ zd±¿yli¶my siê zakochaæ smile.gif

Podziêkowania dla ka¿dego z osobna sa chyba niemo¿liwe, bo dos³ownie ka¿demu mamy za co smile.gif Zatem powiem tylko - do zobaczenia. Oby jak najprêdzej!

Rita i Karasu
Vislav
Witam

Teatrzyk uda³o siê zarejestrowaæ w takiej sobie jako¶ci - niestety to tylko aparat fotograficzny:

Przy okazji - ostatni wieczór i 5nizza - niezapomniane wra¿enia - ¿a³ujê, ¿e nie uda³o mi siê zarejestrowaæ Soldata.

Znacznie jest ju¿ rozbudowana Fotogaleria z obchodów ¦wiêta BELTAN - Wolin'2009 Foto © K&W Szlósarczyk - warto zajrzeæ - od lat dokumentuj± wszystkie spotkania Beltan.

Cieszê siê bardzo z nowych "nabytków" mile wspominaj±cych spêdzony czas i serdecznie zapraszam na przysz³y rok.

pozdrowienia Vislav

p.s. na Beltan poza nowym teatrzykiem - na razie na uboczu, powsta³a nowa grupa Kukushka

rosamar
Dziêki wielkie za film!

CYTAT
p.s. na Beltan poza nowym teatrzykiem - na razie na uboczu, powsta³a nowa grupa Kukushka

Ju¿ widzia³am na MySpace icon_mrgreen.gif

No i widzê ¿e Koczownicy uderzaj± ostatnio w "artystyczn±" stronê odtwórstwa harfa.gif

A co do "Soldata" to mam przeczucie, ¿e bêdziecie mieli jeszcze niejedn± okazjê go zarejestrowaæ diabel.gif

z pozdrowieniami

Rosamar
Milena
Nieco opó¼nione ale szczere icon_wink.gif
http://picasaweb.google.com/milena.zkniei/Beltan2009#
Pozdrawiam,
Milena
rosamar
Ufff wreszcie uda³o mi siê utemperowaæ wierzgaj±c± Picasse bigsmile2.gif

zapraszam do galerii Beltan 2009

nimdraug
Najserdeczniejsze dziêki za wspólny czas, niezapomniane chwile, wra¿enia i rewelacyjna zabawê
Przepraszamy, ¿e dopiero teraz

Pozdrawiamy serdecznie i do zobaczena

Louve z Mê¿em devil.gif devil.gif
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.