Mia³es pecha
Od jutra nie odbieram poczty, mozna ew. dzwoniæ. W grodzie w recepcji beda wiedzieli wszystko, ja bedê w Grodzie ok 20:00 - 21:00(piatek), po powrocie z turnieju w Kliczkowie.
Od 17:00(pi±tek) w Grodzie gra zespó³???? i beda tam ludzie z samochodów róznych(odbêdzie sie rajd)
Kto chce mo¿e sie z nimi bawiæ. ok 24:00 wynios± siê z Grodu.
Pozdrawiam
Inow³odzkie Bractwo Rycerskie serdecznie dziêkuje za wspania³± imprezê , organizator postara³ siê o wspania³± atmosfere wy¶mienite jad³o i napitek . Bitwa i jej przebieg wzorcowa , minutówka wywa¿ona i sprawiedliwa , muzyka skoczna i porywaj±ca , niedzielny pokaz landsknechtów - niesamowity i prze¶mieszny show . Mamy nadzieje ¿e w przysz³ym roku równie¿ zaszczyceni zostaniemy zaproszeniem .
Kasztelan zamku w Inow³odzu wraz z dru¿yn± .
Serdecznie dziêkuje organizatorom za wy¶mienit± zabawe a tutaj kilka fotek z imprezy :
http://picasaweb.google.pl/pharmasone/Byczyna2009#
Jedzenie i uczta by³a przednia, dawno siê tak nie najad³em
Jednak to co mi siê nie podoba³o to mrok który jednak by³o bardzo dobrze widaæ. I nie chodzi mi o czepianie siê szczegó³ów dotycz±cych stroju, ale o rzeczy które ewidentnie do siebie nie pasuj±, jak np adidasy do czarnego dubletu czy p³aszcz z lisów do samego giez³a i plastikowej spinki do w³osów
Dzieki za wspolne turniejowanie. Troszke z d upy, ze nie moglem sie z Wami ponapierniczac po lbach ;/ Podsylam jednak w zamian material bohurtowy. Szkoda tylko, ze ytb nie oddaje jakosci kamery :/
Oto link:
http://www.youtube.com/watch?v=PK3_qnGSn8YPozdrawiam,
Patryk
Z Byczynym powróci³ i spieszê donie¶æ wszem i wobec i¿ turniej od strony organizatorskiej zaliczam do udanych. Sam by³em lekko przeziêbiony, co na szczê¶cie nie przeszkodzi³o w stawieniu siê w bojówce i pó³torakiem trochê porobi³em jak i ³ukiem postrzelaæ na turnieju ³uczniczym dane mi by³o. Plusy za ogrom przepysznego jod³a i napitku. Minusy delikatne to trochê chaotyczny turniej ³uczniczy. Oraz z tego co mi wiadomo nie odby³ siê zapowiadany turniej 4 dru¿yn namiestników, czy te¿ rzut no¿em i toporem. No i te ch³odne noce... Mimo przepiêknej pogody na noc trzeba siê by³o dobrze zaprawiaæ napitkiem by ch³odu nadto nie poczuæ :D
Prywata: pozdrawiam nowo zapoznane Bractwo Rycerskie z Rzeszowa. Jeszczem podyskutujem o Kopernika ¿ywocie z filozofem waszym .... ;)
P.S.
A jak tam zdrowie rannego w miednicê podczas niedzielnych walk 5-tek siê przedstawia?
witam
A ja dziêkuje za wszystko
Pozdrawiam wszystkich
By³o przednio
Broda
Witam!
Ja równie¿ dziêkuje wszystkim za wspania³± zabawe szczególnie braciom zza Buga
Co do organizacji to by³o pare nie doci±gnieæ- uda³o sie zrealizowaæ tylko polowe z zaplanowanych turnieji, nie mówiac o turnieju ³uczniczym który trwa³ ponad 6h.
Turniej bojowy- bardzo wysoki poziom, bylo na co popatrzeæ
bohurt- :D:D tumany kurzu da³y niesamowity klimat, adrenaline mozna bylo wyczuæ w powietrzu
Ogólnie Byczyne majow± 2009 zaliczam do udanych i czekam na wrze¶niow± :P
Pozdrawiam i dziêkuje za zaproszenie
Witam,
Pod wzglêdem ca³o¶ci impreza w Grodzie by³a ¶wietna
. Widowiskowe walki mieczowe
oraz imponuj±ce pokazy jazdy konnej i pokazy ognia (zw³aszcza grupy FENIX) . Mniej ni¿ by siê mo¿na spodziewa kramów, no ale to ju¿ chyba wina s³abej koniunktury i kryzysu ¶wiatowego. Turniej ³uczniczy krótki (bo gdyby odliczy godzinn± przerwê to trwa³ 3,5 godziny) ale urozmaicony. No i dobrze, by³o du¿o czasu na zabawy, zwiedzanie grodu i jego okolicy oraz rozmowy z dawno nie widzianymi znajomymi i nowo poznanymi. Podobnie jak 2 lata temu Abrat, S³awek dwoi³ siê i troi³ by samemu (lub z niewielkim wsparcie-nie wiem czy by³o, ale piszê) przeprowadzic strzelanie
. Co do innych uwag to; zabrak³o obiecanych warsztatów z wyrabiania gliny na których chcia³em pobrudzic sobie rêce
i nie mia³em mo¿liwo¶ci uczestniczy w rzucie toporem lub w³óczni± (ba, nawet nie wiem czy siê odby³y
). A tak poza tym by³o SUPER, bo wspania³a pogoda, du¿o atrakcji i ¶wietne towarzystwo to jest to czego nam trzeba.
Do zobaczenia
Diesirae
PS: Przyda³yby siê wiêksze (wy¿sze) nagrody dla ³uczniczego (ale spoko, starczy³o na paliwo w obie strony
plus biesiadê w karczmie Mc Donalds)
Zwyciêzcy w Turnieju £uczniczym w Byczynie:
Damy
1.Anna P³otycia B.R. Wieniawa/Von Reihl 139 pkt.
2.Zuzanna Pasternak B.R. Wieniawa/Von Reihl 115 pkt.
3.Marta Mosañska Bogus³±w V 114 pkt.
4.Anastasiya Kasirina Volnie Strelki Ukraina 110 pkt.
5.Monika Gross Rota Piesza Bocke 91 pkt.
6.Joanna Orzo³ Dru¿yna £ucznicza Szczytno 85 pkt.
7.Olga ¦widerska 81 pkt.
8.Anna Ochenkowska Dru¿yna £ucznicza Szczytno 78 pkt
9.Agnieszka Samp³awska Czambulik 69 pkt.
10.Marcelina Glinkowska Dru¿yna £ucznicza Szczytno 29 pkt.
11.Siewierskaya Tatiana Volnie Strelki Ukraina 26 pkt.
12.Siewierskaya Alexandra Volnie Strelki Ukraina 25 pkt.
Panowie
1.Karol Pisarkiewicz 125 pkt.
2.Jerzy Jackowski Swobodna Kompanija/Czambulik 103 pkt.
3.Bronis³aw Bartczak Rycerze £uku 94 pkt.
4.Adam Radzion Swobodna Kompanija/Czambulik 91 pkt.
5 Jan Po³czyñski Swobodna Kompanija/Czambulik 87 pkt.
6.John Beuafort Somerset earl Bia³oru¶ 84 pkt.
7.Piotr Gonet Czambulik 79 pkt.
8.Morgan Kompania £ucznicza ¶w.Sebastiana 79 pkt.
9.Rafa³ Grudnik B.R. Wieniawa/Von Reihl 76 pkt.
10.Daniel Mizieliñski Swobodna Kompanija/Czambulik 72 pkt.
11.Piotr Merecki Bogus³aw V 63 pkt.
12.Bartek Kolasiñski Czambulik 60 pkt.
13.Stanis³aw Sobañski Tarnogórska Dru¿yna £ucznicza 59 pkt.
14.Andrzej Wieczorek Dru¿yna Kusznicza z Czerwionki 59 pkt.
15.Jerzy Kubiak Rycerze £uku 53 pkt.
16.Marek Tarnogórska Dru¿yna £ucznicza 41 pkt.
17.Kopernik Bractwo Rycerskie Miecza i £uku
Ziemi Miñskiej 39 pkt.
18.Jerzy Wojtasik Kompania £ucznicza ¶w.Sebastiana 37 pkt.
19.Grzegorz Bilecki Czambulik 37 pkt.
20.Pawe³ Nowak OBR 33 pkt.
21.Witold Jagie³³o Bractwo Rycerskie
Ziemi Sieradzkiej 33 pkt.
22.Piotr Urbaniak Rycerze £uku 31 pkt.
23.Piotr Kuchnio Bractwo Rycerskie Zamku Bolków 26 pkt.
24.Sam Florek OBR 23 pkt.
25.Ignacy Koniecpolski Dru¿yna £ucznicza Szczytno 23 pkt.
Gratulujê Zwyciêzcom
Chcia³bym podziêkowaæ organizatorom za turniej.
Czujê siê dobrze, ko¶æ nie jest uszkodzona, jest to tylko mocne obicie. Nie mam pretensji do nikogo, bo sam siê zgodzi³em braæ udzia³, a ta osoba walczy³a zgodnie z regulaminem.
Wiêc je¶li ja nie mam pretensji to proszê te¿ nie mieæ.
Dziêkuje za zainteresowanie stanem zdrowia i za a¿ nadto wielk± troskê po kontuzji... nie potrzebne by³o to zamieszanie.
Pozdrawiam i prosze o filmy i fotki.
/.../
Dziêki wielkie sk³adam na rêce organizatorów za zaproszenie Bocke na turniej.
By³o miodnie, ¶wietnie siê wybawi³em.
Artylerio dawaj CZADU!!! :D
Podziêkowania te¿ dla Czechów za zajefajny pokaz musztry lancknehtów na weso³o, no normalnie super, dawno siê tak nie wy¶mia³em.
"Noc zapad³a, ksiê¿yc ¶wieci......gówno widaæ" ten tekst mnie zmasakrowa³ :P
W imieniu WKPL chcia³em serdecznie podziêkowaæ organizatorom za wspania³± imprezê, wszystkim uczestnikom za wspania³± zabawê i kolegom zbrojnym za dobre walki.
Szkoda, ¿e turniej pi±tek siê nie odby³, ale trudno - bêd± jeszcze okazje.
Pozdrawiam
Pixel
Impreza udana, jednak¿e ta dyskoteka w nocy z soboty na niedzielê, by³a naprawdê przesad±.
To by³ turniej, czy zabawa dla turystów? Koncerty muzyki inspirowanej folkiem i pie¶niami rycerskimi by³y bardzo zacne, naprawdê mo¿na by³o na tym poprzestaæ.
Pozdrawiam
Mateheose - a tam nie b±d¼ upierdliwy ;] niech cywile te¿ co¶ maj± z tego. My mieli¶my imprezê zamkniêt± na grodzie, nie by³o s³ychaæ za bardzo nawet disco zza muru.
A zreszt± potem ci co zostali do 3-4 na grodzie sami zahaczali o wie¶party :D i by³o miodnie siê pogibaæ.
GyrosS - jasne, niech tury¶ci maj± co¶ z tego, jestem przeciwnikiem zamykania dla nich naszych turniejów.
S± jednak pewne granice. W grodzie mo¿e s³abo by³o to s³ychaæ, ale w obozowisku w lesie, ³omota³o to, ¿e g³owa ma³a. W naszej czê¶ci obozu zamiast siedzieæ przy ognisku, s³uchaæ piokania na fujarce i po prostu siê bawiæ, zmuszeni byli¶my s³uchaæ J.LO i innych typowo ¶redniowiecznych gwiazdek muzycznego showbiznesu.
Nie zmienia to faktu, ¿e pozosta³e muzyczne atrakcje by³y zacne. Wystêpy kuglarzy z Bia³orusi (mam nadziejê, ¿e nie pomyli³em kraju ich pochodzenia) by³y ¶wietne. Tak samo czeska musztra i wystêp pie¶niarza z gitar± (piosnka o karczmarzu, co chcia³ byæ rycerzem fantastyczna, a¿ muszê j± w³±czyæ do repertuaru naszej sekcji muzycznej
Pozdrawiam
Bractwo Rycerskie "Dwugryf" z Czêstochowy dziêkuje organizatorom za zaproszenie, strawê i zabawê.
Wszystkim buhurtowcom dziêki za "inscenizacjê" (kolejne zacne wgnioty w he³mie
). Spodziewali¶my siê 5-tek jeszcze w sobotê, no có¿ - do niedzieli nie dotrwali¶my, mo¿e nastêpnym razem...
salve
impreza by³a przednia chwa³a za to organizatorom
byæ mo¿e na jesieñ znów szpitalnicy zawitaj± byczyne (o ile siê odbêdzie)
Ze strony Bractwa Ksiêcia Bogus³awa V chcê podziêkowaæ za bardzo udan± imprezê. Pozdrawiam Organizatorów, naszych wszystkich wspó³biesiadników jak i przeciwników z bohurtu.
Rad jestem ¿e mog³em byæ na tegorocznej Byczynie, gdy by³em u Was po raz ostatni to grodu jeszcze nie by³o.
Dziêkujê organizatorom za ¶wietne papu i czas który po¶wiêcili aby wszystko wysz³o jak najlepiej, oczywistym jest ¿e wszystkiego upilnowaæ siê nie da ale to ju¿ inna beczka, mimo wieczornego ch³odku przed którym chroni³ mnie sowity zapas napitków ró¿nych bawi³em siê wy¶mienicie dziêki braciszkom ze wschodu oraz takiemu jednemu s³odkiemu z OBR (on wie) spotka³em dawno niewidziane twarze co tym bardziej mnie uszczê¶liwi³o./.../
Mam nadziejê ¿e przysz³a Byczyna bêdzie jeszcze ¶wietniejsza i nie zabraknie warzyw:P dla kochanych wegetarian
/.../
pozdro 600 i do zobaczenia
Czo³em!
Wyci±³em parê postów na temat tego, co siê dzieje z walk± w polskim RR i jak nale¿y prawid³owo siê ok³adaæ. Je¶li komu¶ bardzo zale¿y na przywróceniu jakiego¶ fragmentu - proszê o PW.
pozdrawiam
Dziêkujê ca³emu OBR i Efendiemu za fajn± impreze. /.../
Pozdrawiam Emil
Wielkie,
Wielkie, Wielkie brawa i podziêkowania dla S³awka (jak dobrze pamiêtam ) który z trudem przeprowadzi³ ³uczniczy ? sam ju¿ bzika dosta³em od s³oñca które na nas pada³o a piwo nie pomaga³o ? on sam pozostawiony na polu tej rywalizacji jako¶ sobie poradzi³ ? poklaski dla NIEGO /.../
Tu oryginalny nie bêdê ale FAKTY ze jad³o by³o pierwsza klasa. Raz tylko pamiêtam abym takie dania na turnieju jada³ lata temu (turniej w Ko¶cianie)
Dziêkuje i Pozdrawiam (organizatorów, tych których znów by³o dobrze spotkaæ i tych nowo poznanych)
W imieniu Swobodnej Kompaniji i Czambulika pragnê podziêkowaæ OBR i Efendiemu za super imprezê i wrêcz rodzinn± atmosferê. S³awku, dziêki za turniej ³uczniczy i za to ¿e siê troi³e¶ jako jedyny sêdzia na tylu strzelaj±cych.
Dziêki
Janek
PS. Pierwsza partia fotek jest ju¿ na
www.czambulik.plPS2. Je¿eli kto¶ znalaz³ w ³azience na górze srebrny grot scytyjski na rzemyku...
/.../ Osoba która po¿yczy³a mi toporek na bohurcie proszona jest o kontakt na PW,to go ode¶lê. Nie mog³em znale¼æ w³a¶ciciela bo broñ przesz³a przez pó³ szyku zanim trafi³a do mnie.
Pozdrawiam
Wyniki:
Bieg dam
I Sermirski Spolek
II Ruda – Bractwo Bogus³awa V
III Maj±tkowy Teatr z Miñska
Turniej bojowy
I Marcin Waszkielis
II Olbard z Litwy
III Radek z Komandorii Chwarszczany
Turniej dru¿ynowy Polska – Litwa
Zwyciê¿y³a Litwa
Turniej dru¿ynowy „pi±tki” polskie
Zwyciê¿y³a dru¿yna Kanabis Dei (pro¶ba do Martina, by poda³ sk³ad swej dru¿yny)
Turniej ³uczniczy
Wyniki poda³ ju¿ S³awek Kêpiñski
Wydawa³o mi siê ¿e to Litwa wygra³a turniej pi±tek, chyba ¿e to by³o poza konkursem
tak przy okazji tez co¶ zgubi³em w ³azience (prawdopodobnie) … srebrn± strza³e (SYMBOL kompani) na czarno-czerwonym sznurku
a mo¿e kto¶ j± znalaz³ ?
pozdrawiam
To by³ dobry turniej na udane rozpoczêcie sezonu.
Mi³o by³o przenie¶æ siê w klimaty ¦redniowiecza, pos³uchaæ zgie³ku walcz±cych i ¶piewu ucztuj±cych.
Nawdycha³am siê sporo py³u, tak jak wszyscy zreszt±, ale by³o warto.
Fenomenalny pokaz ognia- zrobi³ wra¿enie.
£uczniczy wyczerpuj±cy, ale za to urozmaicony. S³awku, jeste¶ wielki, ¿e wytrwa³e¶ z nami uczestnikami - marudami do koñca
podsumowuj±c - by³o fajnie
Sk³ad Cannabis Dei:
Martin
Wo³ek
Hubert
Mordehaj
Siuks
Za Turniej Organizatorom dziêkujê ¶licznie, choæ mam sporo uwag krytycznych, ale to na priva ¿eby nie siaæ ogólnego fermentu.
/.../
Dziêkuje za fajny turniej
Przede wszystkim chwa³a wielkiemu Hubertowi za odwiezienie mnie do szpitala. Masz u Lisów wielki d³ug.
Dziêkujê wszystkim za fajny Turniej, a zw³aszcza za wyrozumia³o¶æ i cierpliwo¶æ w Turnieju £uczniczym.
Jeszcze raz gratulujê Zwyciêzcom
Temat ponownie zosta³ lekko przeczyszczony, tym razem z postów w przewa¿aj±cej czê¶ci sk³±daj±cych siê z tre¶ci prywatnych. Jak co roku apeluje o kierowanie indywidualnych spraw do poszczególnych forumowiczów (np. pozdrowieñ "bo na miejscu nie zd±¿y³em/am" itp.) poprzez prywatn± wiadomo¶æ.
pozdrawiam
Witam!
Przepraszam za to ¿e do tej pory nie zabra³em g³osu, ale tak trochê siê pochorowa³em
Dziêkujê wszystkim za przybycie i mam nadziejê ¿e dobrze siê bawili¶cie.
W tej chwili analizujemy co wysz³o a co nie, a o wnioskach-napiszemy(dzieki Hub
) S³awku, dziêki Ci, a dranie którzy mieli Ci pomagaæ zostan± skarceni.
do przemy¶lenia dla wszystkich:
Gród maj 2008-250 osób
Gród wrzesien(Mistrzostwa)-160 osób
Gród maj 2009-450 osób
A my, maj±c na uwadze zdania innych , wyci±gamy wnioski jaka ilo¶æ uczestników jest optymalna
¿eby i konkurencje przeprowadziæ i poziomu nie zani¿yæ.
S± podstawy? s±!!!
Pozdrawiam
no i co z tymi nowymi filmikami?
pozdr
Witam!
Ewka zrobi³a sie trochê leniwa i zamie¶ci³a tylko kilka zdjêæ na www.grod.pl.tl
Po Grunwaldzie siê j± zmusi i bedzie tego wiêcej.
Pozdrawiam
Efendi
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.