Witam.
Chyba co¶ powiem.
Najpierw szczere podziêkowania za przybycie wszystkich uczestników do Zamo¶cia.
Teraz:
- pogoda rzecz niezale¿na
- szko³a, noclegi by³y w niej ju¿ wcze¶niej, by³o pisane na forum ¿e w niej nie ma pryszniców na sta³e, Leszek zrobi³ wszystko co móg³ ¿eby zapewniæ przeno¶ne prysznice, nie uda³o siê z powodu kontuzji
- to ¿e panie pocz±tkowo nie mog³y korzystaæ z ubikacji na górze by³o dla mnie równie¿ bardzo przykr± spraw± (mo¿ecie wierzyæ lub nie), zosta³a ona rozwi±zana ju¿ w trakcie i nie do koñca za najmocniej przepraszam
- kto napisa³, ¿e bitwa zosta³a przerwana przez koncert muzyki, ALBO NIE S£UCHA£ TEGO CO MÓWI£EM JA I MACIEK NA ODPRAWIE, ALBO NIE UZYSKA£ INFORMACJI OD SWOJEGO DOWÓDCY.
- OD POCZ¡TKU MIA£Y BYÆ 2 (s³ownie) DWIE BITWY, JEDNA KRÓTKA INSCENIZACJA WEJ¦CIA OBROÑCÓW DO TWIERDZY I POTYCZKA KAWALERYJSKA, POTEM PRZERWA UMY¦LNA I DOPIERO PÓ¬NIEJ G£ÓWNA BITWA
- jednym z tych którzy na pewno to zauwa¿yli i zapamiêtali, by³ RAFA£ GÓRSKI Z ROTY, za co mu mocno dziêkuje, jednocze¶nie jeszcze raz go przepraszam za wygl±d i zachowanie wiêkszo¶ci "rociarzy" z Zamo¶cia (choæ tak naprawdê nimi nie s±, mo¿e dopiero kiedy¶)
- odno¶nie "glano stworów" moje niedopatrzenie, którego nic nie t³umaczy
- cz³owiek w "czym¶ na g³owie" dojecha³ przed sama g³ówn± bitw± ze swoja ekip±, je¶li ich nie poznali¶cie, ja mówiæ nie bêdê sk±d byli, ¿eby nie prowokowaæ dyskusji, chcia³em mu powiedzieæ ¿eby to ¶ci±gn±³, ale nie us³ysza³ mnie w zgie³ku bitwy
- stwierdzenia ¿e by³ to najgorszy Zamo¶æ nie podzielam, dzia³ali¶my jak pozwala³y warunki (min. REMONTY MURÓW) i bez dalszych komentarzy tutaj
- stwierdzenie, ¿e tylko kilka osób z ZBR co¶ robi³o przy przygotowaniach jest prawdziwe, tych osób by³o tak naprawdê 5 (pomaga³o jeszcze ze 4), reszta mimo pró¶b i krzyków tej 5, sprawê pomocy przy organizacji ola³a
- turniej ³uczniczy, osoba która chcia³a go poprowadziæ, nie przyjecha³a, osoba (z ZBR) która mia³a j± zast±piæ ola³a moj± pro¶bê a potem polecenie w tej kwestii, ostatecznie zgodzi³ siê przyjezdny wziêty z ³apanki za co mu wiele dziêkuje, stwierdzenie ¿e konkurs by³ niewidoczny dla publiczno¶ci, te¿ nies³uszne wed³ug mnie, ka¿dy kto chcia³ go zobaczyæ móg³ podej¶æ na skraj fosy i go ogl±daæ
- GENERALNIE ORGANIZACJA SZWANKOWA£, WIELE NIEDORÓBEK ZA CO PRZYJMÊ KA¯D¡ S£USZN¡ KRYTYKÊ
DZIÊKUJÊ ¯E BYLI¦CIE:
Kujawska Braæ Szlachecka
Wielkopolska Braæ Sarmacka
Maleus MaleficaruM
Dru¿yna Rycerska Zamku Królewskiego w Chêcinach
Braæ Herbowa Ziemi Rawskiej
Pospolite Ruszenie Szlachty Ziemi Krakowskiej
Hufiec Rycerstwa Ma³opolskiego Leliwa
Towarzystwo Jazdy Dawnej
Zaciê¿na Rota Piechoty Polskiej
Sarmackie ³otry
Wolentarze Pana Karola
Warcho³y i Pijanice
Wolentarz ¦wiêtego Dyzmasa
Dragoni z Warszawy
Dru¿yna ³ucznicza Hultaje i Swawolnicy
Kozackie Stowarzyszenie ("Kisz")
Chor±giew Ksiêstwa Be³skiego
Marek Piwoñski
Armand
Rosomak
pojedyncze osoby, oraz grupy których nazwa zapomnia³em, a którzy proszeni s± o przypomnienie ¿ebym dopisa³
razem ok 150 osób
Wyniki turniejów:
Szabli Bojowej:
1 miejsce KRZYSZTOF KOZ£OWSKI Kujawska Braæ Szlachecka
2 miejsce MARCIN SZEWCZYK Braæ Herbowa Ziemi Rawskiej
3 miejsce PIOTR KRZYSTEK Pospolite Ruszenie Szlachty Ziemi Krakowskiej
Turniej £uczniczy:
1 miejsce DARIUSZ SADOWSKI (ROSOMAK)
2 miejsce ZENON KOZINA
3 miejsce JAREK JAROSIK
Turniej Je¼dziecki:
1 miejsce PIOTR z 9 p³k u³anów Ma³opolskich