W Lublinie nawet tacy twardziele jak kolarze wymiêkli
.
Mi ta zmiana terminu nawet pasujê...Na pewno ja i moi ludzie siê zjawimy z przyjemno¶ci±...
CYTAT(Viator @ 14:18 18.09.2008)
A propos punktu 9., mo¿e przyda³oby siê filmowanie celu niemediewaln± kamer± cyfrow±, np. sponad linii strza³u? Jak siê zacznie zmasowany ostrza³, sêdziowie mog± mieæ problem ze stwierdzeniem kto trafi³.
Ja bym poradzi³ aby ka¿dy ³ucznik mia³ zaznaczone strza³y swoim znakiem.
ale co bêdzie jak dwóch trafi jednocze¶nie? - tu chyba stosuje siê punkt 10 ?!
jarku w twojej poprawce do druzynowki widze blad - wypadniêciê w ferworze walki (przecie¿ przez wizury mo¿na nie zauwa¿yæ linii) nie bêdzie uznawane przez sêdziów jako grzech.
proste zasady - wypadl -> wypadl <- i to ucina wszystkie dyskusje pretensje powroty, wypadniecie w ferworze walki - coz, trzeba sie pilnowac i odpowiednio ustawiac
co do zasad uzycia tarczy na druzynowce - co do zakazania uzyciu kantu a przy pozwoleniu na uzycie rantu...... to sie w praktyce nie sprawdzi, lepiej pusic wszystko ale sprawdzic przed walka jak ludzie maja tarcze porobione.
Slavu, wzi±³em pod uwagê to co napisa³ Gregor, ¿e bezwzglêdna eliminacja wypadaj±cych walcz±cych mo¿e doprowadziæ do celowego wypychania przeciwników, tak jak w sumo. Je¶li który¶ z walcz±cych bêdziê siê cofa³ i nie zauwa¿y lini i j± przekroczy to trudno zdyskwalifikowaæ ca³± dru¿ynê z tego powodu, ¿e walcz±c zrobi³ jeden krok do ty³u za du¿o. Ograniczenie terenu i konsekwencje jego celowego przekroczenia ma za zadanie, jeszcze raz powtórzê, zapobie¿enie harcerskim podchodom (bez urazy) zamiast walki.
Co do szczegó³ów u¿ycia tarczy, mo¿na to ustaliæ wraz z sêdziami na miejscu, przed rozpoczêciem zawodów. Przypominam, ¿e u¿ycie tarczy nie jest punktowane.
dlatego tez eliminuje sie tego tylko co przekroczyl linie
wypychanie przeciez to normalna taktyka stosowana np. na "mostkach"
ale ostateczne zdanie nalezy do was, ufam ze regulamin bedzie dobry i wywazony
Jak tam z wod± w fosie - mamy braæ p³etwy i maski do nurkowania, a zamiast namiotów dzwony nurkowe?
Oby w koñcu zaczê³a siê zapowiadana dobra aura...bo jak nie....to zostanie nam w pontonach siê naparzaæ....
buhahahhahaha
proponuje gumofilce, ortaliony i skafandry piankowe. ewentualnie w roli zwierzyny polecam rybki akwariowe i nadwyraz bujne glony i drzewa d¿ungli z dorzeczy amazonki...
przez fose, to pewnie bez tratwy sie nie przedostanie nikt...
w ka¿dym razie ja osobi¶cie ¿ycze dobrej kompieli, nie zapomnijcie szamponu:)
Pierwszy marynistyczny turniej na sta³ym l±dzie...
No có¿... jedno jest pewne... aquaturnieju w Liwie to nie przebijemy tak czy siak
Do zobaczenia w sobotê po po³udniu!
Z przykro¶ci± muszê potwierdziæ ze w tym roku nie mo¿emy przybyæ do Dêbna na turniej, a to z powodu wcze¶niejszych zobowi±zañ, po prostu u nas w Zamo¶ciu jest obchodzony ¦wiatowy Dzieñ Serca a w³a¶ciwie jedna z imprez tego przedsiêwziêcia i teraz ju¿ nie mo¿emy siê wykrêciæ z udzia³u jeste¶my na plakatach imprezy rozkrêcili ca³a machinê promocyjna i to wszystko pod patronatem naszych w³adz miejskich. Od razu wpraszam siê za rok ¿yczê dobrej zabawy i s³onecznej pogody
Bractwo Rycerskie Kruk - Starostwa Rabsztyñskiego, z przykro¶ci± i¿ przyczyn niezale¿nych od nas musi odwo³aæ swoje przybycie na na wasz± impreze, jest nam z tego powodu bardzo przykro. Jednocze¶nie mamy nadziejê, ¿ê w przysz³ym roku nic nie stanie na przeszkodzie naszego uczestnictwa w tej imprezie.
Pozdrawiam
Dawid "Wolfee" Izdebski
By³ jak zawsze - ¶wietna zabawa. W sobotê mi³a integracja choæ ambitnie powalczyli¶my, rzucali¶my siekierkami i niektórzy strzelali z ³uku. Nawet ta odrobina b³ota nie przeszkadza³a. Pomimo tylu dni opadów by³o zno¶nie.
W niedzielê tradycyjny bieg z przeszkodami i du¿o roboty dla walcz±cych - udzia³ wzi±³em we wszystkich akcentach bojowych - bojówka, chor±giew i wszystkie bitwy. Dziêki wspó³walcz±cym za zabawê - szczególnie tym z którymi broni³em naszego £añcuckiego sztandaru - no i wygrali¶my.
By³o mi³o, choæ wróci³em do domu przed 1 dzisiaj
Dziêki Bogus³awie za udostêpnienie namiotu.
Bardzo fajna imprezka:) B³oto jak w zesz³ym roku...Podobno to ju¿ tradycja:) Inscenizacje bitew te¿ weso³e (taaaaaaaa zw³aszcza po oderwaniu mi ca³ego naramiennika
)
Jak dla mnie pokaz ognia lepszy ni¿ w zesz³ym roku. Szkoda, ¿e nie poszed³em do bojowego, a mia³em mo¿liwo¶æ..Nic. Mo¿e w przysz³ym roku:)
Równie¿ dziêkujê Bogus³awowi za udostêpnienie czê¶ci namiotu
Witam!!
Ze swojej tylko strony chcia³em podziêkowaæ wszystkim za bardzo przyjemn± zabawê. Mimo festyniarskiego charakteru tej imprezy w tym towarzystwie rycerskim, które sie zjecha³o--by³o naprawdê bardzo przyjemnie a i zauwa¿y³em, ¿e i poziom ¶ród sta³ych bywalców zaczyna powoli rosn±æ i to mnie niezmiernie cieszy:)
Kameralno¶æ turnieju bojowego tylko zwiêkszy³a jego atrakcyjno¶æ w moich oczach...by³o naprawdê bardzo przyjemnie, do¶æ wysoki poziom i przede wszystkim---da³o siê wyczuæ atmosferê dobrej zabawy...nie by³o chamstwa, nie by³o ¿adnego braku kultury, nie by³o problemów....po prostu super i gratulacje dla wszystkich uczestników.
Jarek jako fizyczny organizator ca³ego turnieju i koordynator wycisn±³ wszystko z jego formu³y co siê tylko da³o, aby¶my mogli poczuæ klimat prawdziwego turnieju i za to mu chwa³a!!! Cieszê siê ¿e Gladii Amici mog³o wspomóc niektóre dzia³ania. I tu ze swej strony - je¶li co¶ jako sêdziowanie nam nie wysz³o--to bardzo przepraszam--je¶li co¶-- proszê u uwagi, aby ewentualne braki wyeliminowaæ na ewentualn± przysz³o¶æ.
Dziêkujê sêdziom z Konfraterni, z Klanu Kowali, z Miechowa--byli¶cie ¶wietni!
Zaznaczê te¿, ¿e wszelkie zmiany w regulaminach nastêpowa³y przed rozpoczêciem poszczególnych konkurencji i wszystko omawiane by³o z ca³ym sk³adem sêdziowskim aby zoptymalizowaæ zabawê.
Trzeci± dru¿ynê chêtn± do "melee" przepraszam za takie obcesowe potraktowanie w czasie trwania konkurencji, ale nale¿a³o wcze¶niej siê zg³osiæ wg ustaleñ . Na tym turnieju, gdzie wszystko ma swój czas i jest wyliczone---nie da siê formowaæ czegokolwiek bez uprzedniego zg³oszenia dru¿yn- a by³a taka mo¿liwo¶æ i pos³añcy wcze¶niej otrzymali odmown± odpowied¼ - inaczej skompletowa³oby siê czwart± dru¿ynê, bo takie by³y pierwotnie plany..
wiêc to by³a w zasadzie jedyna sytuacja po której czu³em niesmak, ¿e jej nie dopilnowali¶my, ale siê zdarza.
Pozdrawiam wszystkich!
dziekujemy !!!
Pozdrawiamy Agnieszka i Ikar
Podajê link do zdjêæ robionych przez fotoreportera magazynu Timi, jakby kto¶ chcia³ sobie w wolnej chwili obejrzeæ . Tak, wiem,¿e pojêcie "wolna chwila" to abstrakcja ;)
http://www.timi.pl/index.php?option=com_po...y&catid=131
http://www.czasbochenski.pl/region/warkocz...do-tarnowa.htmlhttp://www.brzesko.com.pl/http://www.malopolanin.pl/4170_turniej_ryc...e__zdjecia.htmlTutaj jest nieco zdjêæ. By³a na turnieju pan Adam Bujak, ciekawe gdzie bêd± jego fotki.
Chcia³em serdecznie wszystkim podziêkowaæ za udzia³. Uda³o siê prze³amaæ magiê pechowych liczb i za¶wieci³o nam s³oneczko. Mi osobi¶cie te¿ dopisa³o szczê¶nie bo wracaj±c ju¿ w nocy samochodem do³adowanym do granic mo¿liwo¶ci wraz z przyczep± cudem unikn±³em zderzenia z wielkim panem jeleniem. Dziekujê sta³ym bywalcom, dziêkujê tym, którzy byli po raz pierwsi. Szczególnie dziêkujê S³owianom i Wikingom z Rzeszowa :-). Co do wyciskania, o czym wspomnia³ S³awek, soku z obecnej formu³y to w mojej g³owie powstaj± ju¿ plany znacznych zmian tej formu³y. Mamy na to rok czasu
.
Pozdrawiam :-)
Dru¿yna Grodu Horodna z Rzeszowa pragnie podziêkowaæ Organizatora za przedni± zabawê i obiecuje, o ile czas i zdrowie pozwoli pokazaæ siê w przysz³ym roku...
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.