Witam
Czy mo¿ecie poleciæ mi jkie¶ tytu³y ksi±¿ek najlepiej jak najbardziej fachowe z przepiami, kuchni±, sposobem podawania itd. potraw w ¶redniowiecznej Francji. Oprócz mojego w³asnego zainteresowania tym tematem, potrzebne jest to mojej znajomej która na ten temat bêdzie pisa³a pracê roczn± i potrzbuje bibliografii.
Pozdrawiam Owen
Ten jêzyk to dla mnie szara magia
1.
BOURIN, Jeanne. Cuisine médiévale pour tables d'aujourd'hui. Flammarion, 1995. 243p.
ISBN 2-08-200809-6
2.
MENEAU, Marc et CAEN, Annie. La cuisine des monastères. Paris : Éd. de la Martinière, 1999. 192p.
ISBN 273242551-6. 350 F.
Z chêci± bym przeczyta³ t³umaczenie...
Pozdrawiam
Witam
Wielkie dziêki Bagricie, moja znajoma siê francuskim naszczê¶cie pos³uguje wiê powinna sobie poradziæ. Gdy znajdzie co¶ ciekawego postaram siê daæ znaæ.
Pozdrawiam Owen