Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: IV Wielki Turniej Rycerski w Uniejowie
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2008
Stron: 1, 2
Rafa³ Pr±dzyñski
Ju¿ tam poprawiam zaraz bo ju¿ wiem jaka jest niejasno¶æ. Czy teraz jasne???
Grzyp
Witam,

ja mam takie pytanie - jak wygl±da sprawa rozpatrywania zg³oszeñ, bo od 1.5 miesi±ca odpowiedzi brak a wiem, ¿e zg³oszenie dotar³o...

Pozdrawiam
Wojtek z Jakubowa
CYTAT(Grzyp @ 16:11 06.05.2008) *
Witam,
ja mam takie pytanie - jak wygl±da sprawa rozpatrywania zg³oszeñ, bo od 1.5 miesi±ca odpowiedzi brak a wiem, ¿e zg³oszenie dotar³o...
Pozdrawiam

Ju¿ wysy³amy odpowied¼.
Prosimy o wybaczenie tych którzy czekaj±. Obecnie jeste¶my na etapie domykania ustaleñ odno¶nie imprezy. Pogoniê Kanclerza ;), chocia¿ to g³ównie moja wina, bo bud¿et jeszcze jest nie do koñca ustalony, wiêc i ilo¶æ osób jak± mo¿emy go¶ciæ nie jest znana mo¶ci Kuli.
Jest te¿ wa¿na informacja odno¶nie kontraktowania. Poniewa¿, mamy w tym roku ograniczon± kwotê na owe kontrakty w zwi±zku z tym ilo¶æ osób kontraktowych zostanie ograniczona. Prosimy o info kto chêtny z walcz±cych na kontrakt (warunki jak w latach poprzednich).
Pozdrawiam
Kulewna
Wódz przemówi³ ;)

Do jutra wieczór ode¶lê wszystkim odpowiedzi smile.gif

Ju¿ dzi¶ mogê powiedzieæ, ¿e wugl±d strojów nadsy³anych do nas stoi na bardzo wysokim poziomie:)
Gregor z Krakowa
witajcie...

ja przychylan sie do pytanie Grzypa, tez nie dostalem odpowiedzi a zg³oszenie sk³ada³em dawno, dwano temu...

moge prosiæ o jakie¶ informacje?

pozdrawiam
Gregor
Kulewna
Oczywi¶cie smile.gif

Gregor wys³a³em przed chwil± odpowied¼ na maila:)

Rzemie¶lnikami podobnie jak rok temu zajmuje siê Ewelina zwana Czarn± smile.gif
Dlatego zainteresowanych przyjazdem do nas rzemie¶lników , poproszê o przes³anie zg³oszeñ ze swoimi danymi, informacjami o wystawianym asortymencie oraz zdjêciami na adres ewelinior@gmail.com

Co do zg³oszeñ, je¿eli kto¶ nie dosta³ odpowiedzi poproszê o przypomnienie smile.gif
Kulewna
Uff Uff do turnieju pozosta³y ju¿ tylko 3 tygodnie smile.gif)

Zamieszczam listê grup i osób prywatnych, które w tym roku zosta³y zaproszone na lipcowy turniej.

Bartosz Wójtowicz wraz z jego Pani±
Be³chatowskie Bractwo Rycerskie
Bractwo Rycerskie Rava
Bractwo Rycerskie Ziemi Lubelskiej
Bractwu Rycerskiemu Corvus Corax
Chor±giew Prywatna Von Reihl
Dru¿yna Bractwa Bia³ej Bramy
Dru¿yna £ucznicza Drabów Pieszych
Gregor z Krakowa wraz ze swoj± Pani±
Konfraternia ¦wiêtego Wojciecha
Krzysztof i Magdalena Stêpniak
Kwas wraz ze swoj± Pani±
Libera Acies Sieleciensis
Magdalena i Grzegorz Dêbscy
Micha³ ¯elazo wraz z rodzin±
Piaseczyñskie Stowarzyszenie Rycerskie „Eodem Tempore”
Piotr Zacharski wraz z dru¿yn±
Poczet Rodowy Herbu Wieniawa
Poczet Rycerski Rodu Oporowskich
Rodowa Dru¿yna Rycerska h. Korczak
Rota Pana Kacpra
Sebastian Michalski

Je¿eli kogo¶ brakuje na tej li¶cie lub s± jeszcze grupy, które chcia³yby przyjechaæ to proszê jak najszybszy kontakt ze mn±.

Proszê równie¿ wszystkich przedstawicieli grup z listy o przes³anie wype³nionego formularza Kliknij, aby zobaczyæ za³±cznik na mój adres mailowy.

Pozdrawiam.
Kulewna
Micha³ ¯elazo
My przyjedziemy jako Rota Pana Kacpra, wiec nie ma potrzeby by nas indywidualnie dopisywac.

Oczywiscie o ile zreperuja mi auto, bo rozwalilem sobie zawieszenie w Portugalii i wlasnie jestem uziemiony na co najmniej 5 dni w pieknej miejscowosci Batalha, w ktorej jest kosciol wiekszy niz nasze polskie katedry, a miasteczko jest wielkosci... Uniejowa smile.gif

Tak czy inaczej staniemy na glowie by przyjechac i jak tylko bede juz w Polsce bede rezerwowal hotel na zamku dla Justyny i naszej nienarodzonej jeszcze Nastusi.

Pozdr.
M.
Rafa³ Pr±dzyñski
Hm , Batalha - od bitwa?
Micha³ ¯elazo
smile.gif Tak, byla tam bitwa i potem powstala miejscowosc o nazwie Bitwa po prostu.

Pozdr.
M.
Rafa³ Pr±dzyñski
Czy ta bitwa jedyna z Hiszpanami?
Marcus Aurelius Carnifex
Czy mo¿na prosiæ o dok³adny adres miejsca turnieju i jak±¶ instrukcjê jak dojechaæ? I jaki¶ telefon do organizatora w razie zab³±dzenia te¿ mo¿na dostaæ?
czarna
Uniejów
Województwo ³ódzkie
Park przy zamku.

Telefony kontaktowe do organizatorów:
Wojciech Jakubowski : 501061809
Krzysztof Kulczyñski "KULA" : 608723029

Pozdrawiam serdecznie i do zobaczenia na turnieju
Marcus Aurelius Carnifex
Jakby kto¶ chcia³ wklepaæ sobie adres do nawigacji to podajê adres zamku, który znalaz³em na zamkowej stronie.

99-210 Uniejów ul. Turecka 12
Kulewna
Ja na momencik;)

Ci co byli w Uniejowie to turniej odbywa siê w tym samym miejscu.
Ci co nie byli to zje¿d¿amy z drogi krajowej 72 w kierunku zamku i dalej prosto wje¿d¿amy w g³±b parku. Jad±c alejk± dotrzecie do pola turniejowego.

Pozdrawiam
Zapraszam
Brat Kula z Uniejowa

Borschwitz
Wielkie dziêki za zaproszenie i za cierpliwo¶æ nas goszczenia, turniej w Uniejowie jest co rocznie wpisywany jako priorytet naszych wypraw wiêc jak co roku
„ WIELKIE DZIÊKI ,ZABAWA I KLIMAT I¦CIE RYCERSKI „

P.S. Jamnik przeprasza – co z³ego to nie on tongue.gif
Marcus Aurelius Carnifex
Imprezka bardzo pozytywna. Nie by³o przerw - ca³y czas co¶ siê dzia³o. A by³o co ogl±daæ: bojówki, pokazy sokolników, pokazy konne... Poziom uzbrojenia i wyposa¿enia uczestników uwa¿am, ¿e sta³ na dosyæ wysokim poziomie. Poziom organizacji ca³ego zaplecza uwa¿am te¿, ¿e sta³ na wysokim poziomie. Podziêkowania i pozdrowienia dla wszystkich uczestników.
Micha³ ¯elazo
Owszem, by³o pozytywnie, ale nale¿y siê ³y¿ka dziegciu.

To ju¿ druga impreza w ci±gu miesi±ca na której widzia³em "rycerstwo" z Szyd³owca i prawdopodobnie pope³niony zosta³ ten sam b³±d co w Radomiu na Piotrówce, gdzie Zygmunt stwierdzi³, ¿e szkoda mu kazaæ wracaæ im do domu, a obcuj±c z nami mo¿e siê zawstydz± i obszyj±.
Na Uniejowie okaza³o siê, ¿e siê nie obszyli i nadal prezentuj± poziom bêd±cy ¶mia³ym krokiem wstecz je¶li chodzi o poziom strojów, tak mniej wiêcej do koñca ubieg³ego wieku, dodatkowo pan bez cienia krêpacji pali w stroju i poci±ga z puszki, na co zreszt± zwraca³ mu uwagê Kula.

Poza tym by³o fajnie, choæ my¶la³em, ¿e na imprezie bêdziej wiêcej ludzi. Moja Julka ¶wietnie siê wybawi³a z innymi dzieciakami, a karkówka na uczcie by³a pyszna i choæ szybko znika³a uda³o mi siê wch³on±c jej wstarczaj±co wiele by nie czuæ g³odu icon_mrgreen.gif

Dla nieobecnych oraz obecnych, ale zajêtych prezentujê kilka zdjêæ z sobotniego pokazu Roty Pana Kacpra p.t. "Stra¿nicy Grobu Chrystusa" hehehe.gif

Kliknij, aby zobaczyæ za³±cznik

Micha³ ¯elazo
Kliknij, aby zobaczyæ za³±cznik

Co¶ dziwnego siê dzieje z za³±czanie plików.
Spróbujê pó¼niej jeszcze raz...
RAVA Piotr
Witam Serdecznie

Wielkie Podziêkowania od "Ravy" dla organizatorów

¦wietnie siê bawili¶my , a efekty czuje do dzi¶smile.gif
Wielem siê nauczy³ dziêki wam w bojowym ..........................

Chwa³a, Chwa³a, Chwa³±.. wszystkim za klimat i godn± zabawê

za³±czam link do naszej galerii- uczynionej dziêki moim giermkom.......
http://www.rycerze.eu/galeria/15/

Do zobaczenia na Grunwaldzie
Kulewna
Witam wszystkich clap.gif

Dziêkujemy za s³owa uznania i cieszymy siê, ¿e ¶wietnie bawili¶cie siê w Uniejowie:)

Dziêkuje wszystkim za przyjazd do nas smile.gif
rycerze byli jak jak zwykle super wytrzymali:)
damy dworu jak zwykle przeurocze smile.gif
czelad¼ obozowa jak zwykle pomocna smile.gif

Dziêkujemy i Zapraszamy ponownie

Zwyciêzcy konkurencji turniejowych.
1. Zapasy
Kuba z Be³chatowa (Be³chatowskie Bractwo Rycerskie)
2. £uk
Rafa³ z Wielunia (Poczet Rodowy Herbu Wieniawa)
3. Rzut w³óczni±
Hubert z Grójca (Rota Najemna Ziemi Grójeckiej).
4. Turniej Bojowy Dru¿ynowy Srebrna Dru¿yna
5. Turniej Bojowy Indywidualny Minutówka
Hubert z Grójca ((Rota Najemna
Ziemi Grójeckiej).
6. Turniej Bojowy Indywidualny Punktówka
Hubert z Grójca ((Rota Najemna
Ziemi Grójeckiej).
7. Wszechstronny i Najlepszy Rycerz Turnieju
Hubert z Grójca ((Rota Najemna Ziemi Grójeckiej).

Nagrody to beczki z piwnic kasztelana uniejowskiego, a wszechstronny rycerz
otrzyma³ srebrny sygnet ufundowany przez Wytwórniê Bi¿uteri Artystycznej
"Artefakt"

Dziêkujê równie¿ wszystkim, którzy w³o¿yli du¿o pracy w przygotowanie imprezy i pomoc w budowie ogrodzenia oraz pomoc w trakcie trwania samej imprezy smile.gif Jest tak du¿o osób, ¿e nie wymieniam nikogo z imienia smile.gif ale ja wiem, ¿e wiedz± o kogo chodzi smile.gif

Pozdrawiam i Zapraszamy ju¿ w sierpniu

PS.Co do niedopatrzeñ strojów to faktycznie zasz³o pewne nieporozumienie angsad.gif ale by³o ono podyktowane moj± skleroz± angsad.gif i nawa³em maili za co bijê siê w pier¶ i obiecujê poprawê ju¿ w sierpniu smile.gif
Halszka1986
Ja jako skromna obserwatorka te¿ do³±czam zdjêcia.
IV Wielki Turniej Rycerski w Uniejowie widziany oczyma widza smile.gif
Zdjêcia z niedzieli:
IV Wielki Turniej Rycerski w Uniejowie
Pozdrawiam serdecznie i ¿yczê mi³ego ogl±dania!
marta.br
Bardzo sympatyczna i ciekawa impreza.
Pyszne jedzenie i mnóstwo os:-)
Dziêkujemy serdecznie za przyjêcie.

Rota Pana Kacpra w Uniejowie:
http://picasaweb.google.com/Gwynowie/Wielk...iWUniejowie2008

Pozdrawiam
Marta
Wojciech Radzki
I jeszcze jedna porcja fotek:
http://www.cives1474.freha.pl/index.htm

Czas spêdzony w Uniejowie up³yn±³ bardzo przyjemnie... ;)

Pozdrawiam
WR
Gregor z Krakowa
my równiez dziekujemy za go¶cine, uniejów przywita³ nas ospale ale czego sie mo¿na spodziewac przyjezdzajac wczesnym rankiem.

dni up³ywa³y jak zwykle intensywnie, a i spociæ sie mi by³o dane

pozdrowienia od institiorium, dziêkujemy za zaproszonko i polecamy sie na przyszlosc
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.