Mam nadzieje, ¿e znajdzie siê dla mnie miejsce do spania w szkole
Z chêci± przybêdê
Jeszcze krótkie info dotycz±ce zwrotu kosztów podró¿y. W sobotê 17 maja przygotujê dla przedstawiciela ka¿dej grupy umowy zlecenie. Zwrot kosztów nast±pi przelewem w przeci±gu 10 dni od zakoñczenia turnieju. Niezbêdne bêdzie podanie numeru konta, na który maj± zostaæ przelane pieni±dze.
Chêdoznicy pisz± sie na klasztor. 4 osoby.
pozdr
Poni¿ej link do strony z map±
http://www.zumi.pl/namapie.html?&loc=S...e=3&scale=1kilka s³ów wyja¶nienia. Budynek z czerwonej ceg³y pomiêdzy dworcow± a franciszkañska to klasztor. Wjazd od ulicy Dworcowej za ko¶cio³em w bramê. Samochody najlepiej zostawiaæ na ulicy M³yñskiej.
W zwi±zku z odbywaj±cymi siê Dniami Szamotu³, ruch samochodów przez centrum miasta (rynek) bêdzie utrudniony, od pi±tku godz. 15.00 . Wyznaczone ju¿ s± objazdy. Jedyny dojazd w kierunku, klasztoru bêdzie od strony ulicy Dworcowej, Al. Jana Paw³a II na skrzy¿owaniu tych dwóch ulic, bêdzie pewnie ustawiony zakaz wjazdu i informacja, o obje¼dzie. Proszê nie przejmowaæ siê zakazem i zrêcznie go omin±æ. Pierwsze patrole policyjne bêd± sta³y dopiero za ulic± M³yñska w kierunku centrum.
Jeszcze jedna kwestia, prosi³em o podanie kosztów przejazdu do Szamotu³, kilka grup nie udzieli³o mi jeszcze na to pytanie odpowiedzi, proszê te grupy (osoby) o pilny kontakt przez priv, brak przes³anych przewidywanych kosztów nie gwarantuje otrzymania ich zwrotu.
Aubrey, jak wyglada plan na niedziele?cokolwiek bedzie sie dzia³o?? i gdzie Kowalski bedzie koncertowa³ w piatek? boje sie ze moge nie zdazyc na jego wystep....
A wiêc tak, w niedzielê zorganizujemy ponownie turniej ³uczniczy i bojowy, bêdzie bohurt, a przy odrobienie szczê¶cia jeszcze jeden zespó³, aby nie zapeszaæ nic wiêcej nie zdradzê w turniejach ponownie bêd± na Was czeka³y nagrody. Jakie... to na razie tajemnica. Kowalski bêdzie wystêpowa³ w klasztornym wirydarzu, planowany pocz±tek koncertu 20.30. Anuszka nie mo¿esz siê spó¼niæ. Bêdzie te¿ d¿em w s³oikach, co powinno byæ dla Ciebie wystarczaj±c± zachêt± do punktualnego przybycia...
Mo¿na regulamin bojowego?
Regulamin bojowego i ³uczniczego do omówienia szczegó³ów w pi±tkow± noc. Co do zasad:
Walki trwaj± 1,5 minuty. Walczymy systemem turniejowym, punktowane s± ciosy od kolan w górê, nie dopuszczamy zapasów, uderzeniem kantem tarczy. Walkê przerywamy w momencie upadku zawodnika, wypadniêcia broni z rêki ww. Za pow¿sze dzia³ania przeciwnik zdobywa dodatkowy punkt. Ka¿da walka sêdziowana bêdzie przez 4 sêdziów. Nie rozpisuje siê na temat uzbrojenia zaczepnego i ochronnego, odstêpstwa od ogólnie przyjêtych zasad dotycz±cych uzbrojenia ochronnego zagra¿aj±ce uczestnikom bêd± dyskwalfikowa³y uczetnika z udzia³u w bojowym, acz zak³±damy ¿e ten paragraf nie znajdzie ¿adnego ze swoich adresatów. Reszta szczegó³ów do omówienia w pi±tkow± noc.
Co do ³uczniczego, planuje przeprowadzenie w sobotê i niedzielê 10 konkurencji (³±cznie). W turnieju dodatkowo punkty bêd± przyznawane za ³uki wykonane z drewna i strza³y z kutymi grotami. Nie dopuszczamy ³uków sportowych, strza³ z plastikowymi osadami etc. Ogólnie przyjête zasady na turniejach ³uczniczych.
Uwaga wszelkie pytania proszê kierowaæ na mój numer telefonu 501 149 710
Co do rozk³adu dnia w pi±tek o godz. 18.30 wszyscy chêtni udaj± siê na miejscowy rynek, celem uczestnictwa w bojówce, o klucze do miasta.
Po 20.00 rozpoczynaj± siê koncerty.
Wy¿ywienie: gwarantujemy Wam trzy ciep³e posi³ki w trakcie trwania imprezy. Oprócz tego suchy prowiant, na miejscu bêdziemy mieæ kocio³ek i ruszta.
Do zobaczenia w pi±tek.
Aubrey
CYTAT
Regulamin bojowego i ³uczniczego do omówienia szczegó³ów w pi±tkow± noc. Co do zasad:
Walki trwaj± 1,5 minuty. Walczymy systemem turniejowym, punktowane s± ciosy od kolan w górê, nie dopuszczamy zapasów, uderzeniem kantem tarczy. Walkê przerywamy w momencie upadku zawodnika, wypadniêcia broni z rêki ww. Za pow¿sze dzia³ania przeciwnik zdobywa dodatkowy punkt. Ka¿da walka sêdziowana bêdzie przez 4 sêdziów. Nie rozpisuje siê na temat uzbrojenia zaczepnego i ochronnego, odstêpstwa od ogólnie przyjêtych zasad dotycz±cych uzbrojenia ochronnego zagra¿aj±ce uczestnikom bêd± dyskwalfikowa³y uczetnika z udzia³u w bojowym, acz zak³±damy ¿e ten paragraf nie znajdzie ¿adnego ze swoich adresatów. Reszta szczegó³ów do omówienia w pi±tkow± noc.
Zdrowe podej¶cie.
Troche mi nowy sprzêt zawiód³ wiêc jakby kto z dobrych znajomych mia³ pozyczyæ rêkawicê p³ytow± to by³bym bardzo wdziêczny.
Marcinie wszystkie wiadomo¶ci masz potwierdzone na privie jak i telefonicznie.
Nie mogê siê ju¿ doczekaæ jutra
.
Pozdrowionka.
pytanie - spodziewacie sie rzemieslnikow, kramow sprzedawcow wyrobow sredniowiecznych, strojow, broni itd? chce zabrac dzieciaki i pytam, wazne dla mnie.
No to ju¿ po Szamotu³ach... Zabawa by³a przednia!!!
Oczywi¶cie Wo³ek zagarn±³ pierwsz± nagrodê w turnieju:P , ale walka o 1. miejsce by³a zaciêta. Jak równie¿ wiêkszo¶æ pozosta³ych :P
Mi³o siê sta³o, ¿e turniej zbieg³ siê z festiwalem ma³ych browarów. MNIAM!
Dziêkujemy ¶licznie za go¶cinê w Szamotu³ach!
a, i dziêki Aubreyowi za zestawy upominkowe i wafelki!!!
Siema!
Impreza ca³kiem fajna. Bardzo dobry klimat w klasztorze i cieplutko.
Dzieki za wszystkie walki w bojówce moim przeciwnikom, naprawde du¿o sie nauczy³em.
To tyle.
pozdr
Przede wszystkim wielkie uk³ony i wielki szacunek dla Aubreya
, który, jakby ktos nie wiedzia³, by³ ca³kowicie sam odpowiedzialny za zorganizowanie ca³ej imprezy.Nie mia³ w sumie zadnych pomocników i wiem ile kosztowa³o go nadzorowanie tego wszystkiego, zwazywszy ze ciagle ktos cos od niego chcia³...Ja impreze uwazam za udana, kameralna, bezstresow± (dla mnie) i jakkolwiek mozna by sie przyczepic do tego lub owego-Aubrey spisa³ sie na medal
-jedzenie by³o dostêpne non stop, takoz i piwo.Nikt nie chodzi³ g³odny-patrz kupony na jedzenie.Do tego mozna by³o sobie wybrac lokum do spania-namiot lub klasztor-w zaleznosci od pogody czy upodoban.Aubrey zapewni³ nam takze strawe duchowa w formie koncertu Jacka Kowalskiego w klasztornym refektarzu przy blasku swiec
Za ca³a reszte odpowiadalismy my, tworzac atmosfere i przyczynajac sie do tego by impreza sie toczy³a.
Aubrey, dziekuje za zaproszenie , za nocne kabarety w Twoim wykonaniu-do dzis chichocze jak szalona na samo wspomnienie
i wogole za ca³e Twoje zaangazowanie by wszystko sz³o dobrze-dla mnie jestes WIELKI
Za mi³y czas szybko dziekuje tez Pawciowi-mojemu obiektowi do fotograficznych szaleñstw
P.S.Postaram sie jeszcze w tym tygodniu zamiescic zdjêcia na Chomiczku moim.
Witam!
Dzieki za zabawe Aubrey:-), za festiwal browarów,:-)), "kie³basianemu" teatrowi jednego cienia w wykonaniu ludno¶ci okolicznej
tak¿e dzieki:-)). nom i za wszystko inne.
Pozdrawiam
Efendi
Dziêki wszystkim za dobr± zabawe!!!
Wrzucajcie filmiki z bojówki jak kto ma.
Impreza udana bilismy, pilismy i wszystko w bezstresowej atmosferze. milo czasem pojechac dla odmiany na impreze szeroko datowana poznac wreszcie nowych ludzi ale XIIIstka i tak jest najlepsza :P
oczywiscie wielkie
dla Aubreya zorganizowac turniej samemu na tyle osob to naprawde nie lada wyczyn GRATULUJE!
a festiwal malych browarow ---> MNIAM dla mnie bezkonkurencyjnie wygralo piwo mietowe
Anuszka swietne zdjecia wlasnie zaktualizowalem Avatar
pozdrawiam
CYTAT(Emil z Gi¿ycka @ 22:12 18.05.2008)
Siema!
Impreza ca³kiem fajna. Bardzo dobry klimat w klasztorze i cieplutko.
Dzieki za wszystkie walki w bojówce moim przeciwnikom, naprawde du¿o sie nauczy³em.
To tyle.
pozdr
odemnie to raczej niczego sie nie nauczy³e¶
Wielkie dziêki dla Organizatora bo jak widzê by³ samo jeden i dzier¿y³ te jarzmo przez dnie trzy u¿eraj±c sie z nami
Mimo pogody s³oneczno
- ulewnej
nie przyæmi³o to dobrej biesiadnej zabawy
. Klimat klasztorny robi³ na mnie wra¿enie
. Gratuluje zwyciêzc± bojowego i ³uczniczego, jeszcze raz chwa³a dla AUBREYA
Sprawy prywatne proszê za³atwiaæ poza publicznym forum.
pozdrawiam.
Wielkie, gigantyczne, ogromniaste podziêkowania dla Aubrey za wikt i okierunek oraz za wspulne chwile spêdzone z zestawami upominkowymi("tacy fajnie szkoda, ¿e z trzynastki;p") oraz za wszystkim uczestnik± za mi³± bojóweczke
i inscenizacje/buhurt
. Zarzucam kilka fotek filmiki z bojówki i walk na rynku ju¿ za jaki¶ czas na YouTube-ie:
http://picasaweb.google.com/JanekLoda/SzamotuY1618maj2008
Ma³o orginalna bêdê jak napiszê , ¿e mnie te¿ siê podoba³o
ale z przyczyn czysto osobistych g³ównie
Ps : konsumpcja lizaka nadal trwa
Ps2 : pozdrowienia dla AO ( wtajemniczeni wiedz± o co chodzi
) ;)
Dziêki Wszystki za ¶wietn± zabawê i pyszne jedzonko ;]
O rany, na 80% zdjêæ jest Pawcio
tylko nie popadnij w samozachwyt!
Jeszcze raz wielkie dziêki dla Aubreya za organizacjê i mamy nadziejê, ¿e za rok bêdzie powtórka z rozrywki!!
Dziêki za udany turniej!
A ja przepraszam organizatora za swoj± absencjê, choæ Aubreyu by³e¶ na bie¿±co informowany o wydarzeniach losowych, które mnie w tym czasie dotknê³y.
¯a³ujê, ale po prostu nie mog³em przyjechaæ. Mo¿e niebawem siê zobaczymy... na Polonii Minor... bo bojê siê, ¿e w Jankowicach w tym roku równie¿ mo¿e mnie nie byæ... taka karma.
dorzucam kilka fotek
http://An11.fotosik.pl/albumy/436190.htmlspó¼nione, ale szczere podziêkowania za mo¿liwo¶æ uczestnictwa w turnieju i wyrazy uznania dla Aubreya, który dzielnie wytrwa³ z nami - uczestnikami turnieju do koñca.
By³em dzi¶ w Urzêdzie, umowy skierowane do wyp³aty, niestety nie mam wp³ywu na przyspieszenie procedur wyp³aty. Proszê o cierpliwo¶æ, ca³y czas trzymam rêke na pulsie.
Jeszcze raz , choæ spó¼nione podziêkowania Aubrey od Wieniawitów z Leszna, Zabawa przednia. Przepraszam za charczenie wewn±trznamiotowe
- inaczej nie umiem
Jedzonko rewelacja. Pozdrowienia dla Wieniawiów z von Reihl.
Dziêkujemy wszystkim w tym ró¿czkarzowi
Wojciech z Leszna
Bardzo bym chcia³ ¿eby kwestie finansowe wreszcie zosta³y uregulowane!
Aubrey nie odbiera telefonu bo od czwartku by³ na Jankowicach i mial wy³±czon± komórkê.Pieni±dze zosta³y wyp³acone, ja je dosta³am, i z tego co wiem wiekszosc ludzi równie¿.
Z tego co wiem , to nie Aubrey czyni wstrêta, tylko Urz±d Miasta w Szamotu³ach, który jest zamawiaj±cym / patrz podpisana umowa/ . Z mojego do¶wiadczenia wiem, ¿e takie jednostki zawsze ¿ycz± sobie us³ug i pokazów, jednak nie bardzo kwapi± siê do szybkiego p³acenia. A Aubrey siê troi i czworzy ¿eby wszystko za³atwiæ, do tego wys³uchuje niestety z obu stron. Trochê cierpliwo¶ci nigdy za du¿o. Pozdro Aubrey i siê 3maj!.
Z Marcinem Waszkielisem, mamy ju¿ wszystko wyja¶nione. Pozdrawiam.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.