Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Hetman Jan Zamojski pod Byczyn± (24.01.1588)
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2008
Stron: 1, 2, 3
pepson
Wszystko co grzane lub rozgrzewajace na otwartym polu - ja wypijê smile.gif
Don Carlos
Oczywisce w rozsadnych ilosciach!!
Tomasz Rejf
Po stronie Maksymiliana mog± te¿ wyst±piæ ludzie po polsku/wegiersku ubrani. W szeregach Maksia by³a i husaria i piechota wêgierska. Co¶ mi sie widzi ¿e za ma³o ludków bêdzie angsad.gif szczególnie tych co w oddzia³ach chodz±.
Maciej Jedliñski
Carrrrlos moja wypowiedz o piciu i koniu by³a ironiczna (nie zauwa¿y³es ?????)
Oczywi¶cie zgadzam sie ze tych przesadnie znieczulonych trzeba pientnowaæ
Ale jak mówi± "Wszystko jest dla ludzi ale nalezy zachowac umiar "

czego wszystkim ¿ycze:) aniol.gif
Don Carlos
Oczywiscie ze zauwazylem. Wiem o co chodzi.
Kieruje to do tych co nie chca zauwazyc albo zrozumiec.
tomasz ogiñski
ja tylko siê zapytam nieformalnie czy koni bêd± przyzwyczajone do takiej kanonady ¿eby nie by³o ¿e siê nagle zabior± i oczywi¶cie ¿e nie bêd± pi³y
Blondi
Po rozmowie z Efendim informujê, ¿e:

Na Byczynie odbêdzie siê konkurs tañca dawnego. Ze wzglêdu na datowanie turnieju, konkurs bêdzie dotyczy³ tañców XVI-wiecznych (Caroso, Negri, Arbeau). Ka¿dy zespó³ bêdzie mia³ ok. 15 minut na zaprezentowanie siê. Ocenie podlegaæ bêdzie zarówno zgodno¶æ historyczna kroków i choreografii, jak i tzw. "wra¿enie ogólne". To, czy prezentowane bêd± same tañce, czy opowiedziana nimi historia, pozostawione jest decyzji wystêpuj±cych, wa¿ne jednak, by w tym drugim przypadku tañce stanowi³y wiêkszo¶æ pokazu. smile.gif Konkurs odbêdzie siê w czasie dnia w sali O¶rodka Kultury, a zwyciêzcy bêd± mieli okazjê zaprezentowaæ siê tak¿e w czasie uczty w pa³acu.

Pozdrawiam,
Blondi
efendi
Witam!
Konie sie strza³ów nie boj±. Zreszt± przywi±¿emy je do ko³ków wbitych w ziemiê icon_mrgreen.gif

Po zasiêgniêciu rady, Zamoyskim zostanie Tomek Ogiñski
Maksymilianem Tomasz Rejf.
Tomasz Rejf
o w mordê, idê szukaæ maksymilinki, a mo¿e ma kto¶ po¿yczyæ smile.gif , dziêkujê za takie wyró¿nienie.
efendi
Spanie
efendi
Witam!
NO to powoli zaczynamy zbli¿aæ siê do fina³u. Dojdzie jeszcze trochê artylerii. ale to ju¿ na miejscu powiem.
Zamieszczam spis kto gdzie spi. Z tego wzglêdu ze jest wielu chetnych do spania w Grodzie(czemu siê nie dziwie loki08.gif maniac.gif walka.gif warrior.gif clap.gif pat.gif pijacy.gif dunno.gif ), bedzie trzeba zabrac ze sob± karimaty. Szczegó³y ni¿ej.

Spanie
Jak ju¿ powiedzia³em, Ci co ¶pi± w Grodzie, musz± siê liczyc z tym ze nie dla wszystkich starczy ³ózek. Przy ka¿dej grupie napisalismy ile osób powinno zabraæ karimaty.
Wszyscy do Grodu zabieraj± koce. W pokojach bêdzie b.ciep³o.
Ci co bêd± spali w internacie, spi± w kompletnych ³ó¿kach.

GRÓD
1.Braæ Herbowa Ziemi Rawskiej - 4 osoby- spi± razem(14 osób) w pokojach segment 1/1,3,4
Chor±giew Rycerstwa Ziemi Lubelskiej ? 10 osób, proszê siê dogadaæ , musicie zabrac 1 karimatê, a wszyscy koce lub spiwory

2.Akademia Tañca Dawnego- 4 osoby ? spi± w Grodzie segm.4/3, proszê zabeac jedn± karimatê+koce

3.Warcho³y i pijanice- 7 , spi± razem , 17 osób,segm4/1,2,4, proszê zabraæ sze¶æ karimat+ koce
.Zaciêzna Rota Piechoty Polskiej- 10 osób

4..Zamojskie Bractwo Rycerskie ? spi± razem,15 osób, segm 3/1,3,4, proszê zabraæ 4 karimaty+ koce
+ Leliwa

5.Bractwo Rycerskie Ziemi Ogrodzienieckiej 12 os, segm 2/1,2, proszê zabrac 8 karimat+koce

6.Czechryñski Pu³k Kozaków Regestrowych - 6 osob , segm.3/2, wszyscy proszê zabrac karimaty i koce

7.Babeczki ? 2/3

8. Chojnów ? 9 osób , wszyscy karimaty i spiwory

9. Opole 9 osób, wszyscy karimaty i spiwory

INTERNAT

1.CywilBand Regiment i Stowarzyszenie Artylerii Dawnej Arsena³- 10 osób- internat

2.Pospolite ruszenie Szlachty Ziemi Krakowskiej - 9 osób

3.Regiment Króla Jego Mo¶ci -18 osób

4.Wolna Kompania Sarmacka - 10 osób

5.xxxxxx- 6 osób

6.Zespó³ Tañca Dawnego "Chastelana" - 1 osoba

Troche ludzi przyjedzie w sobotê i dlatego wielu chce spac w Grodzie(bo ile tego snu z soboty na niedzielê? icon_mrgreen.gif
W odwodzie zostaje pa³ac w Pro¶licach,
Pozdrawiam
Efendi
efendi
Witam!!
Prosze wszystkich ³uczników o zabranie sprzetu.
Pozdrawiam
efendi
WITAM!!
w mysl art. 11 ustawy z dnia 31 stycznia 1980 r. o godle, barwach i hymnie Rzeczypospolitej Polskiej[1]., po og³oszeniu ¿a³oby narodowej, flagi opuszcza sie do po³owy masztu.

Nie wiem w tej chwili czy ta za³oba zostanie og³oszona, ale uprzedzam fakty.

BYCZYNA NIE BEDZIE ODWO£ANA
Don Carlos
Jak by sie cos jednak zmienilo prosimy o jakis sygnal!!
I w razie jakby sie mialo jednak odbyc jak zamierzacie przebudowac program imprezy??

http://wiadomosci.onet.pl/1679349,11,item.html
Tomasz Rejf
Zawsze mo¿na prze³o¿yæ o 2 tygodnie. Oczywi¶cie je¶li bêdzie taka wola.
Micha³ ¯elazo
Przepraszam, ¿e sie wtr±cê w nie swoj± imprezê, ale niezale¿nie od tego co uwa¿am na temat og³aszania ¿a³oby narodowej (nie popieram tego, w ka¿de ¶wiêta na drogach ginie mniej wiêcej tyle samo ludzi) dekret prezydencki odnosi siêjedynie do imprez masowych.

Je¿eli wiêc nie organizatorzy nie spodziewaj± siê, ¿e w dowolnym momencie w imprezie bêdzie bra³o udzia³ co najmniej 1001 osób (nie chodzi o ca³o¶æ widzów, ale o przebywaj±cych jednocze¶nie), to impreza odbywaæ siê bêdzie w 100% legalnie.

Oczywi¶cie inn± spraw± jest niew±tpliwa tragedia i dodatkowo zawód wykonywany przez ofiary. Poniewa¿ jak zrozumia³em czytaj±c temat impreza ma nawi±zywaæ do tradycji orê¿a polskiego powinno siê przynajmniej o zabitych w katastrofie wspomnieæ i uczciæ ich pamiêæ minut± ciszy.

Pozdr.
M.
Don Carlos
NIeomieszkamy...
Jarek Przyby³o
A niech to diabli. Mnie dopad³a grypa ¿o³±dkowa i dos³ownie gówno z wyjazdu. Bawcie siê dobrze a ja pêdzê hurryup.gif
tomasz ogiñski
no teraz to ch³opie zani¿y³e¶ rant.gif
efendi
Witam!
Tak jak ju¿ wczesniej zaznaczy³em, impreza siê odbêdzie. Uczcimy minut± ciszy pamiêæ lotników.
Pozdrawiam.
Do poniedzia³ku nie bedzie mnie w necie.
A tak nawiasem.... mistrzostwa w skokach w Zakopanem, nie zosta³y odwo³ane...
ISLAM GEREJ III
Ha bêdê pierwszy!

Chcia³bym w swoim jak i w imieniu ca³ego Pospolitego ruszenia ziemi krakowskiej bardzo, ale to bardzo podziêkowaæ organizatorom a w szczególno¶ci Efendiemu za klimatyczne 2 dni w Byczynie. Gratulujemy grodu i organizacji. ¯are³ka i zgromadzenia w jednym miejscu tylu zacnych kompanionów.
Trochê krótka bitwa ale jej spontaniczno¶æ i dynamika zupe³nie to rekompensowa³a.
Jeszcze raz dziêkujê, pozdrawiam i mam nadziejê...do zobaczenia za rok!

Islam
Ewa z Raciborza
Witam, w imieniu Opolskiego Bractwa Rycerskiego pragnê:

podziêkowaæ wszystkim grupom, które przyby³y(a przyjechali wszyscy, którzy siê zapowiedzieli) za dobr± zabawê mimo niekorzystnej styczniowej pogody, za nowe do¶wiadczenia (pierwszy raz organizowali¶my imprezê w "siedemnastkowych" klimatach historycznych) i nowe znajomo¶ci, które zawarli¶my...

przeprosiæ za to, co nie wysz³o...

og³osiæ wyniki konkurencji:

turniej bojowy szabli

I miejsce - Piotr "Diablo" W³odarczyk (Dru¿yna Braci Szyd³owieckich)
II miejsce - Mateusz Machnik (Bractwo Rycerskie Ziemi Ogrodzienieckiej)
III miejsce - Marcin Ku¼ma (Zamojskie Bractwo Rycerskie)

turniej ³uczniczy

I miejsce - Tomasz OGiñski (Wolna Kompania Sarmacka)
II miejsce - Rosomak (Dzikie Rosomaki)
III miejsce - Tadeusz Majdura (Dru¿yna Braci Szyd³owieckich)

turniej strzelecki

I miejsce - Tomasz Pêkala (Cywil Band Regiment)
II miejsce - Karol Karasiewicz (Regiment Króla Jego Mo¶ci)
III miejsce - Marcin Krukiewicz (Wolna Kompania Sarmacka)

turniej scenek rodzajowych

I miejsce - Zamojskie Bractwo Rycerskie
II miejsce - Bractwo Rycerskie Ziemi Ogrodzienieckiej

poinformowaæ, ¿e na stronie: http://picasaweb.google.pl/EwaZRaciborza/ czekaj± fajne zdj±tka z tej imprezy do obejrzenia. Jest ich du¿o, dlatego mam nadziejê, ¿e ka¿dy uczestnik siê na nich odnajdzie.
Tomasz Rejf
Dziêkuje za udan± imprezê i mi³e przyjêcie. Ka¿dy znalaz³ co¶ dla siebie, strzelanie, szermierka itp. Bitwa by³a szybka i tre¶ciwa. Jeszcze raz dziêkuje organizatorom i innym uczestnikom, czy gdzies pojawi siê galeria zdjêæ?
Don Carlos
Ja tez w imienu RKJM serdecznie dziekuje!!
I Pozdrawiam!!
Micha³
Kilka zdjêæ z soboty:

Piotr Czy¿
Witam.
W imieniu "Braci Szyd³owieckich" wielkie podziêkowania dla organizatorów.
Mam nadziejê ¿e imprerza wejdzie na sta³e do kalendarium.
Wielkie dziêki dla wszystkich za wspania³± zabawê.
domino
Witam serdecznie!
¦rednio lubiê smarowaæ posty z podziêkowaniami na wszelkich forach - jednak wypada i trzeba.
OBR - za imprezê ca³o¶ciowo, za przyjêcie nas mimo pó¼nej pory zg³oszenia , za ¿are³ko pierwsza klasa, za styczniow± mo¿liwo¶æ spotkania masy znajomych. Logistycznie impreza przygotowana ¶wietnie - jedynie bitwê trza dopracowaæ od strony technicznej (za krótko!!) - w koñcu zdobywamy wszyscy doswiadzczenie, a to by³a 1 taka impreza w Byczynie smile.gif
WKS - za przygarniêcie nas (jak zwykle) , za miodówkê i ogórki
Regimentowi - za dyskotekê w ³azience!!!! MOC!!

Kilka moich fotek ponizej:
http://picasaweb.google.com/dominiksas/ByczynaI2008

(Pszepraszam z góry Sokolnika - jesli uzna ze wyko¿ysta³em zdjêcia do publicznej prezentacji)

Pozdrawiam - do zobaczenia.
Don Carlos
Domin!!
To nie byla dyskoteka!!

Tylko zwykla zolnierska potancowka!!

Ale wiesz... MOc jak moc!!
Tomasz Pêkala
Witajcie!

Efendi, ale ¿e¶ sie Tam mi³o urz±dzi³. A¿ Ci zazdroszczê.
Pragnê podziêkowaæ za mi³a bitewkê i mo¿liwo¶æ pozostawienia kuli w ¶cianie.
Przyjêcie Towarzystwa naprawdê super.
Jedzonko paluszki lizaæ.
Byczyna piêkna, choc nie za bardzo mia³em czas zwiedzaæ.
Tylko jakby na przysz³o¶æ konkurencje rozdzieliæ to mo¿e i w ³uku bym wygra³ warrior.gif warrior.gif warrior.gif
Towarzystwo super!

Dziêkujê i mam nadziejê w przysz³ym roku (je¶li bêdzie mo¿na) broniæ mojego pierwszego miejsca.
thanx.gif

A przy okazji znalaz³em tak± galeriê:
http://www.nto.pl/apps/pbcs.dll/tngallery?...2063&Ref=PH

Pozdrawiam
Maciej Jedliñski
A i Ja w imieniu Zamo¶cia serdecznie dziêkuje za naprawde kapitaln± impreze
mo¿e sie powtórze ale jedzenie pyszne !!!!!!
mam nadzieje ze za rok impreza zostanie powtórzona
leszek s
Dziêki Efendi za bitwê by³o wszystko co lubiê du¿o huku szybka szermierka konie uczta slotem wszystko co jest potrzebne prawdziwemu ¿o³nierzowi. Gród cudowny miejcie wspaniale Szczery podziw i gratulacje a i trochê zazdro¶ci tez w ty jest. Pozdrawiam Leszek Sobu¶
efendi
Witam!
Dziekuje wszystkim za wizytê w Byczynie smile.gif , Nie by³o tego widac , ale trochê Was poobserwowa³em i jedyne co mogê stwierdziæ, to to ze jestescie kapitalnym towarzystwem. tracker.gif
Mam nadziejê ze bedziemy sie czesciej spotykac.
A teraz jeszcze wyjasnienie dla tych co ogladali zdjecia Ewki i nie wiedza co przedstawiaj± dwa ostatnie. Jest to kula w scianie sali rycerskiej, wystrzelona przez Tomasza Pêkalê.
Jako zwyciêzca turnieju strzeleckiego, dosta³ on prawo strzelenia do "Przodka"
Kula w scianie i podpis z³ozony lontem, zostana odpowiednio oprawione i bêd± pokazywane dot±d, dopóki Gród bedzie sta³. Oczywi¶cie dorobimy do tego odpowiedni± legendê a za lat kilka....to dopiero bêd± opowie¶ci crazy.gif aaa.gif
Dziêkujê za mi³e s³owa smile.gif
Pozdrawiam
Efendi
Lestek
Witam
Ipreza by³a przednia, Dziêkuje w imieniu wszystkich WiP'ów. Gród jest ¶liczny i mam nadzieje ¿e nas jeszcze kiedy¶ do niego zaprosz± ;D Uda³o mi siê nagraæ wy¿ej opisan± scenê, jak tylko uda mi siê reanimowaæ aparat wrzucê na youtube.
Maciej Jedliñski
A o to O jeszcze znalaz³em http://www.nto.pl/apps/pbcs.dll/tngallery?...ctionCat=powiat
Ania ¯uk
CYTAT(leszek s @ 17:32 28.01.2008) *
Dziêki Efendi za bitwê by³o wszystko co lubiê du¿o huku szybka szermierka konie uczta slotem wszystko co jest potrzebne prawdziwemu ¿o³nierzowi. ...

No w³a¶nie, mo¿e ¿o³nierzowi, bo w przeciwieñstwie do tego co napisali przedmówcy ja mam trochê inne wra¿enia z tej imprezy. A zwi±zane jest to z konkursem tañca i perypetiami jakich przyspo¿y³. Organizatorzy zdawali sobie sprawê, ¿e przyje¿d¿amy tylko my i proszenie nas o znalezienie jaki¶ ludzi, którzy zatañcz±, ¿eby by³ to konkurs, a nie wystêp jednego zespo³u jest trochê nie na miejscu. Nie wnikam, dlaczego tak siê skoñczy³o jak skoñczy³o, ale ATD raczej siê do Byczyny nie wybierze. Pomimo klimatycznego miejsca na ucztê i smacznego jedzenia, to jednak chyba trochê za ma³o, zw³aszcza dla osób, które chwal± siê doskona³± oganizacj±.
efendi
Witam!
trochê usprawiedliwien.
Aniu, Blondi rozmawial ze mna i poprosilem go o zorganizowanie konkursu. Myslalem ze u XVI-XVII w, nie bedzie problemów ze znalezieniem chetnych do tanców. U nas(X-XV), wszyscy musza umiec tanczyc. To ze Wasze tance sa bardziej skomplikowane i nie wszyscy potrafi± je tanczyc, nie przysz³o mi na mysl.
W\sobote tance wypad³y ze wzgledu na zalobe a w pa³acu, jak sama wiesz, elektrycznosc sz.... trafi³. (wichura). A tak nawiasem mówi±c, spis przyjezdzaj±cych na Byczyne zamiescilem ³adnych kilka dni przed impreza a z niego wynika³o ze z zespo³ów tylko Wy bedziecie. To tyle gwoli usprawiedliwienia. Za zawód bije sie w piersi, a jak jednak bedziecie jeszcze chcieli do nas przyjechac, to agregat(stoj±cy w Grodzie), bedzie czeka³ jako zabezpieczenie na wypadek braku pradu.
Pozdrawiam
Maciej Jedliñski
Uwazam ze zarzucanie komus ¿e z powodu ¿a³oby narodowej nie by³o tañców jest nienamiejscu i troszke dziwne jak na paru imprezach by³em to ludzie tañczyli i ci co umieli i ci co nie (jak ja smile.gif )

fakt wiele kobiet mog³o sie nudzic no bo nie potañczy³y no bo pogoda taka ¶rednia ani usi±¶æ ani sie poopalaæ

Efendi ja to tylko uwa¿am ze te wichure to niepotrzebnie wywo³a³e¶ bigsmile2.gif
efendi
[quote name='Maciej Jedliñski' date='20:14 28.01.2008' post='207933']
Uwazam ze zarzucanie komus ¿e z powodu ¿a³oby narodowej nie by³o tañców jest nienamiejscu i t

Fakt, ale burmistrz prosili zeby do 19 nic na widoku nie robic. icon_sad.gif A tanczyc -w ramach turnieju-mielismy w domu kultury dunno.gif
ide sie usmieszek_01.gif jakos za te (czy t±?), wichurê ukaraæ.
i w zwiazku z tym, o tancach juz nie bede pisa³.
Zreszt± tance to kultura, a ja jestem zolnierz...i moze to mnie troszkê usprawiedliwia...
Nie mniej jednak , winnego znajdê, a co rant.gif nadzur.gif zly.gif i mysle ze bedzie to Ewka -choler± zwana. I tyle. Zawiedzionych brakiem tanców , za Ewkê przepraszam tracker.gif
Rabarbar
D³ugo pamiêtaæ bêdê Byczynê. By³o ¶wietnie smile.gif
Efendi
Je¿eli bêdziesz robi³ XVII-tkê letni± por± z obozowaniem to napewno siê pojawiê.
Wielkie dziêki za prze¶wietn± zabawê!!
..:: Grigorij ::..
Podziêkowaæ chcia³em za przedni± bitwê! By³o dynamicznie, hucznie i gor±co ... z koñskim przytupem w tle! Nadziej± pozostanie wyd³u¿enie nieco zabawy w przysz³ym roku ... i ¿al, ¿e jeno w bitwie czas pozwoli³ mi wzi±æ udzia³.

Wielkie dziêki zacni panowie i panie!
tomasz ogiñski
ja te¿ nie omieszkam podziêkowaæ za imprezê i powierzon± mi rolê (koñ trochê nie chcia³ wspó³pracowaæ ale jako¶ sz³o) nastêpnym razem bêdzie lepiej a mam nadziejê ¿e on nast±pi, wielkie dziêki dla Efendiego i gor±ce buziaki dla Ewy z Raciborza clap.gif
Morlokus
A i ja pozwolê sobie do ogólnych podziêkowañ do³±czyæ i pogratulujê grodu! yes.gif
Niebawem krótki filmik i fotki przygotujê to pode¶lê link.
Pozdrawiam!
Ania ¯uk
CYTAT(Maciej Jedliñski @ 20:14 28.01.2008) *
Uwazam ze zarzucanie komus ¿e z powodu ¿a³oby narodowej nie by³o tañców jest nienamiejscu i troszke dziwne jak na paru imprezach by³em to ludzie tañczyli i ci co umieli i ci co nie (jak ja smile.gif )

fakt wiele kobiet mog³o sie nudzic no bo nie potañczy³y no bo pogoda taka ¶rednia ani usi±¶æ ani sie poopalaæ

Drogi Marcinie, ¿a³obê wprowadzono w czwartek, wiêc by³ czas uprzedziæ nas o tych zmianach, to raz. Dwa- przyjechali¶my specjalnie na ten konkurs jako ATD. Ze strojami dworskimi i ca³ym tym ekwipunkiem. Trochê ciê¿ko szlajaæ siê w jedwabiach przy 4 stopniach po dworzu, prawda? Gdybym wcze¶niej wiedzia³a jak to bêdzie mog³abym sobie wzi±æ pistolet i postrzelaæ na bitwie, a tak to by³am nastawiona na zupe³nie inny przebieg imprezy (konkurs).
Kruku
chcia³bym podziêkowaæ za mi³e przyjêcie w imieniu naszej rodzinki. byczyna zrobi³a wra¿enie w pe³ni zachowanymi murami, a sam teren do bitwy by³ ca³kiem przyjemny (scenariusz mo¿na dopracowaæ). strzelnica dla czarnoprochówek okaza³a siê idealna. szkoda, ¿e nie zd±¿y³em zobaczyæ s³ynnego grodu..

nie³atwo ogarn±æ imprezê, która z ró¿nych przyczyn rozwalona jest po kilku odleg³ych od siebie miejscach -- my¶lê, ¿e wiêkszo¶æ zgrzycików wynika³a m.in. z tego faktu. gdyby na terenie parku da³o siê rozbiæ obozik cieplejsz± por± i wszystkie atrakcje przenie¶æ tam¿e mo¿e oby³oby siê bez uci±¿liwych 'przestojów'. co do tañców, dla nas problemem by³o datowanie na XVIty -- my na przyk³ad w ogóle nie nastawiali¶my siê na udzia³ w tej konkurencji, bo znamy tylko zbyt pó¼ne playfordy.

tak czy inaczej -- mi³o by³o spotkaæ siê po d³u¿szej przerwie :)
nieco zdjêæ (g³ównie z biby + kilka z niedzieli) wrzuci³em do naszej galerii.
Asik
Jako¶ w kinach czy teatrach nie odwo³ywali spektaklów z powodu ¿a³oby narodowej, w szkole baletowej zajêcia odbywa³y siê normalnie... wiêc moim zdaniem nie by³o przeszkód by zrobiæ konkurs w ¶rodku dnia.

Owszem, Efendi nie jest winny za brak pr±du - có¿ si³a wy¿sza! Co nie zmienia faktu, ¿e od pocz±tku wiadomo by³o, ¿e bêdzie tylko ATD i organizatorom to nie przeszkadza³o by by³ konkurs, a pozostawienie nas na samym koñcu z niczym uwa¿am za niesprawiedliwe.

Tym bardziej, ¿e organizator otrzyma³ od Blondiego namiary na inne zespo³y, tylko, ¿e powiadamianie innych na nieca³y miesi±c przed imprez± nie jest profesjonalne - ale to tylko moje skromne zdanie!

Impreza mia³a swoje plusy i minusy i uwa¿am, ¿e od strony organizacyjnej mo¿na by cze¶æ rzeczy lepiej rozwi±zaæ. Pomys³ z konkursem by³ dobry tylko trochê za pó¼no zaczê³a siê jego realizacja.

¯are³ko choæ dobre, to z tego co mi wiadomo, to nie dla wszystkich, przynajmniej tego podawanego na ciep³o starczy³o, a i poruszanie siê pomiêdzy tymi sto³ami by³o nie lada wyczynem. Dobrze, ¿e ¿adna z kobitek nie mia³a fortuga³u, bo na pewno by nie przesz³a!!!

Przykro nam równie¿, ¿e kazano nam sporo czasu przed uczt± czekaæ... gdzie kierowca autokaru nie chcia³ poczekaæ na kilka osób, bo wybi³a 19 i o tej mia³ odje¿d¿aæ, a potem stali¶my i stali¶my choæ mogli¶my ten czas spo¿ytkowaæ inaczej. rant.gif

Dziêkujê REGIMENTOWI za mi³e towarzystwo i rozrywkê podczas turnieju icon_mrgreen.gif

a Efendiemu i Ewie ¿yczê poprawy z roku na rok, by u¶wietniaæ t± imprezê.
Tomasz Pêkala
Witam!!!

Co prawda ju¿ pó¼no, ale mo¿e na przysz³oroczn± (je¶li bêdzie) mo¿e sie przydaæ.

Carminum liber I Joachima Bielskiego z 1588 roku, a w nim:
Pie¶ñ XIV „O klêsce arcyksiêcia Maksymiliana pod Byczyn±”

Tu jest opis:
http://dziedzictwo.polska.pl/katalog/skarb...90,cid,4995.htm

A tu dostêpne fotki tekstu oryginalnego (po ³acinie):
http://www.polona.pl/dlibra/doccontent2?id...s=1&lang=pl

Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.