Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Dawno temu w I³¿y
> Ogólne kategorie (bez podzia³u na epoki) > Film
Stron: 1, 2
DrzewiaK
Jak w temacie. :-)

Zapraszam do obejrzenia zwiastuna.

www.blackstorkstudio.com/download/DTWI_teaser.avi

a jakby by³y problemy to jeszcze jest na youtubie

http://www.youtube.com/watch?v=4GsBjWybF4g

Pozdrawiam i zapraszam do zamieszczania komentarzy,

DrzewiaK
Panrezyser
robert w. Wielki
Zawsze zastanawia mnie jak to jest , ¿e jedni maj± spory bud¿et przeznaczony na tworzenie filmu i ostatecznie wychodz± im tandety , a inni niedysponuj±c niemal ¿adnymi pieniêdzmi potrafi± stworzyæ co¶ co posiada warto¶æ..?
Widaæ-trzeba kochaæ to co siê robi.Z niecierpliwo¶ci± bêdê oczekiwa³ ca³o¶ci.
Ania ¯uk
Mi siê podoba. Nie widaæ, gdzie by³y krêcone sceny "we wnêtrzu zamku" icon_mrgreen.gif (magia kina, tak?). Nooooo... tylko jako¶ tak, czujê siê zazdrosna..... icon_mrgreen.gif
Don Carlos
Obejrzalem i jestem pod wrazeniem!!

Moze kiedys jakis moovi o XVII wieku??
Ilxa XVII wieczna w nastepnym roku??

Zordon
wow pytanie jak gdzie i kiedy bêdzie mo¿na obejrzeæ ca³y film?
jasmin
Czerwiec 2008;
Na koncu filmu:)
Brakuje jeszcze coming soon:)
Hallatil
Fajne, Fajne, nawet bardzo fajne, zw³aszcza koñcówka. Nie moge sie doczekaæ ca³o¶ci! smile.gif
Viator
Nooo... od strony technicznej bomba, prowadzenie kamery, d¼wiêk, scenografia - wyra¼nie powy¿ej ¶redniego amatorskiego poziomu. Ja te¿ czekam z niecierpliwo¶ci± na ca³o¶æ i trzymam kciuki!
Kakofoniks
checi na XVII wieczna historie sa... ale scenariusza nie ma...
Vogelsang
Salve!

No muszê przyznaæ, ¿e zapowiada siê szalenie interesuj±co:) Trailerek naprawdê przykuwa uwagê - szczególnie sceny walki wygl±daj± miodzio:)

Chylê czo³a przed twórcami tracker.gif

...i nie mogê doczekaæ siê czerwca tongue.gif

Pozdrawiam !
Gryphonheart
Bo by nakrêciæ TAKI film wa¿niejsza ni¼li pieni±dze jest PASJA.
Czekam z niecierpliwo¶ci± na efekt koñcowy!

Dla zainteresowanych filmem:
http://www.bittech1.home.pl/bobon/dawnotemu/glowna.html

ps. fajnie by by³o gdyby adres na stronê po¶wiêcon± filmowi znajdowa³ siê w pierwszym po¶cie tematu smile.gif

Pozdrawiam!
Selekos
Najfajniejsze jest to, ¿e wiêkszo¶æ ludzi z RR ogl±daj±cych ten film bêdzie szuka³o siebie w¶ród statystów (ja siebie znalaz³em ju¿ w trailerze :P).

Pozdr.
Pinior
szacuneczek...nie ma co...
Brat Jarema
Najlepsze jest to, ¿e ten film bêdzie nam móg³ siê przydaæ jako wabik na potencjalnych kandydatów do bractw. Nie tam jakie¶ Królestwo Niebieskie..
Po prostu "Dawno temu w I³¿y". Nie do¶æ, ¿e historyczne to i w Polsce(chocia¿ podejrzewam, ¿e czasami na rzecz filmu ma³e zmiany faktów historycznych s± niemo¿liwe do unikniêcia).

Gor±co ¿yczê Wam aby ten film by³ tak udany jak trailer smile.gif
Mateusz z Grójca
³adnie smile.gif
Gothard
Dla mnie BOMBA!
Ragnar_zbrojny
Ludzie to jest to !!
Nareszie ktos cos zrobi dla polskiej kinematografi!! clap.gif
Tak powinno byc zadnego efekciarstwa czysty REAL
chyle czola przed tworcami i czekam z zapartym tchem
Po trzykroc
S£AWA!!
sczmur
Film genialn. Normalnie 10 Oscarów w kategorii "film niskobud¿etowy". Jedyne co nie wysz³o to g³osy. Np. Musi ¿yæ[...] Nic nie wiemy. - G³os jak z kabaretu bigsmile2.gif Ale my¶le ¿e da siê poprawiæ. I mo¿e siê czepiam, ale wydaje mi siê ¿e powinno byæ "...prosi o rêke twojej córki..." a nie "prosi CIÊ o rêke twojej córki". Ale to tylko szczegó³. Tak poza tym to respekt.gif
Pan na Wierzbicy i Wolanowie
Osza³amiaj±ce! Czekam a¿ siê uka¿e! a jak film XVII wieczny to niedaleko od I³¿y le¿y Szyd³owiec a w nim pa³ac Radziwi³³ów - to a¿ siê prosi smile.gif jestem za.
lewan
Mamy Czerwiec 2008... Co z filmikiem? Bardzo chcia³bym obejrzeæ ca³o¶æ
ate1990
W³a¶nie jak tam film??
Na pocz±tku czerwca, na blogu "Pana re¿ysera wzloty i upadki" pojawi³ siê wpis, ¿e jeste¶cie na finiszu. =]
DrzewiaK
Witam.

No, sprawa trochê rozci±ga siê w czasie, jak to bywa z kinem nisko, lub nawet bardzo nisko bud¿etowym. Ale, jak to kto¶ kiedy¶ powiedzia³, film mo¿e byæ zrobiony:
1. szybko
2. tanio
2.dobrze

Tyle, ¿e z tych trzech opcji tylko dwie mo¿liwe s± na raz.

Na razie zapraszam na now± stronê filmu www.dawnotemuwilzy.pl a po aktualno¶ci na panrezyser.blog.pl

Generalnie dzia³amy ca³y czas.

D.
Ziêba
Witam,

dziêki uprzejmo¶ci Pana Re¿ysera, na naszym pokazie filmów historycznych (wiêcej w tym temacie: http://www.freha.pl/index.php?showtopic=18958 ) poka¿emy zwiastun "Dawno temu w I³¿y". Je¶li chcecie obejrzeæ na du¿ym ekranie trailer najbardziej wyczekiwanego filmu, zapraszamy :-)

PS. Z niecierpliwo¶ci± czekamy na wiêcej ni¿ zwiastun :-)
Pozdrawiam, Ziêba
Dicon
Witam serdecznie
Mam takie pytanko kiedy bêdzie dostêpny film? I czy w ogóle bêdzie dostêpny dla Bractw Rycerskich na p³ycie DVD
Pozdrawiam
Rey Przywódca Bractwa Rycerskiego Zamku Przemys³a II
Witko
Do³±czam siê do pytania. Mam nadziejê, ¿e nie d³ugo obejrzê ten film. Zwiastun - dla mnie rewelacja. Je¶li reszta filmu jest podobna to chylê czo³a. ¦wietna inicjatywa i d¼wiêk wreszcie dobrze nagrany, w przeciwieñstwie do innych polskich filmów icon_wink.gif
Dicon
Dzisiaj w TVP HISTORIA Re¿yser "Dawno temu w I³¿y" wystêpowa³, przeprowadzi³ relacjê z oczekiwanego filmu.
Wreszcie co¶ dla nas!
Mam nadzieje, ¿e bardzo szybko trafi on w obieg do licznej Grupy Ruchu Rycerskiego.
A¿ siê palê i nie mogê doczekaæ kiedy go wreszcie zobaczê smile.gif

Pozdrawiam Re¿ysera i ca³± Smocz± Kompaniê.
Adrian £uczak
To jak d³ugo po premierze mo¿na siê spodziewaæ wydania Blu-Ray? smile.gif

Film i konwencja ¶wietna (Szczególnie po zaupgrade'owaniu g³osów smile.gif).

I widaæ, ¿e produkcja MA Serce i Duszê... (Rêce i nogi te¿ :D)

PS. Nie braæ dos³ownie (Nogi, Serce itd.) ;)

Pozdr!
DrzewiaK
Witam.

Bardzo siê cieszê, ¿e tyle osób z niecierpliwo¶ci± czeka na to a¿ skoñczymy.
Zakoñczenie prac planowane jest nie¶mia³o, na po³owê lipca. Mam nadziejê, ¿e siê wyrobimy. Na razie pierwsza sklejka d¼wiêku ju¿ jest gotowa, pierwsza wersja muzyki tak¿e.
Ekipa nie pró¿nuje, wszystko idzie do przodu. Powoli ale pewnie.

A co do dystrybucji, to je¶li siê spodoba obiecujê, ¿e zrobimy wszystko aby film dotar³ do jak najwiêkszej liczby chêtnych, w ten, czy inny sposób.

pozdrawiam,

DrzewiaK
Marek Hilgendorf
Pomy¶lcie o cenie za kopiê, ja chêtnie zap³acê za wysi³ek tylu ludzi...
Bryan (Mettivs Naevivs Corax)
Ja tak samo.
Purvis
To i ja siê podczepiê.
Zwiastun piersza klasa, polscy "rezyszezy" mogliby siê wiele nauczyæ od Was.
Kichigai
S³awa Wasza dotar³a równie¿ na nasze ziemie smile.gif..Chêtnie zapoznamy siê z tak wspania³ym materia³em...A cena?? Dam za kopie filmu konia i dwie ¶winie bigsmile2.gif bigsmile2.gif bigsmile2.gif bigsmile2.gif
Zordon
Nie no ludziska, my¶lê, ¿e za taki wysi³ek, tyle pracy w to w³o¿one, tyle LAT, co¶ siê nale¿y.

Z chêci± to kupiê, nie szczêdz±c grosiwa. A nu¿ to zainteresuje naszych aktorów i twórców tego dzie³a do pope³nienia jeszcze czego¶? Albo innych ludzi? Mo¿e co¶ wiêkszego siê z tego z czasem wykluje.

Cierpliwie czekamy.
Konrad z Czêstochowy
Porz±dnie zrealizowany trailer- czekam jak wyjdzie ca³o¶æ ( co¶ mi podpowiada ¿e czê¶æ dialogów i kwestii z filmu wejdzie w jêzyk potoczny wiêkszo¶ci Szanownych Rekonstruktorów) woohoo.gif
Kichigai
Kiedy, kiedy, kiedy.......Czy widaæ, ¿e siê niecierpliwie??
Dicon
Rozmawia³em ze Smocz± Kompani± na L±dzie i powiedzieli, ¿e gdzie¶ w sierpniu mo¿e bêdzie dostêpny film, choæ chcia³oby siê ju¿ teraz, zaraz obejrzeæ to Arcydzie³o!
Pozdrawiam smile.gif
Kichigai
Ju¿ prawie koñcówka sierpnia..I ciiiiiisza... icon_sad.gif icon_sad.gif icon_sad.gif
Adrian £uczak
Te¿ chcia³em ju¿ co¶ pisaæ...
Bo nie mogê ju¿ doczekaæ siê, gdy Smocza Kompania poka¿e Hollywood co to znaczy historyczno¶æ, g³êbia i fabu³a icon_wink.gif
Ania ¯uk
Proponujê wsparcie finansowe projektu- na pewno wtedy zostanie szybciej skoñczony devil.gif
Mario_HH
nie martwcie siê, z dobrego ¼ród³a wiem, ¿e bêdzie jeszcze w tym roku:)
niestety na 99%...
Adrian £uczak
CYTAT
Proponujê wsparcie finansowe projektu- na pewno wtedy zostanie szybciej skoñczony devil.gif

Podajcie konto :D

Swoj± drog± - kto¶ ma jakie¶ wie¶ci co do filmu? Póki co, czekam cierpliwie na i pozdrawiam! smile.gif
Dicon
Witam i jak tam z filmem czy ju¿ jest dostêpny; czy mo¿na go obejrzeæ?
Pozdrawiam smile.gif
Kichigai
Witam. Z tego co widzê, wiele osób czeka na ten film, ja równie¿, czy by³a by mo¿liwo¶æ, ¿eby kto¶ z g³ównych tam wystêpuj±cych, re¿yser czy co¶ podali jak±¶ datê??Bo takie czekanie na termin którego nie ma to do¶æ denerwuj±ce jest...A tak bêdzie termin i odpadn± g³upie pytania "kiedy to bêdzie"....Datê tak± pi razy oko...plus minus miesi±c..Je¶li oczywi¶cie to wykonalne..
Bogumi³
Polecam blog Pana Re¿ysera smile.gif

http://panrezyser.blog.pl/
Zordon
@Dicaon,Kichigai

A mnie najbardziej denerwuje jak, co parê tygodni który¶ z Was pyta kiedy, kiedy kiedy i w±tek wyskakuje w wyszukiwarce jako nowy...argh.

@mode: mo¿na to pousuwaæ, jak czekam dzielnie i niecierpliwie w ciszy:D
Dicon
Zordon proszê nie przekrêcaæ mojej ksywki!
I ja nie pytam ci±gle co parê tyg. kiedy, kiedy...
Rozmawia³em ze Smocz± na L±dzie i powiedzieli, ¿e pod koniec sierpnia film bêdzie gotowy, wiêc teraz czekam, kiedy bêdzie dostêpny dla RR.

Mario_HH
to niestety Ci z którymi rozmawia³e¶ k³amali...smile.gif
jest koniec wrze¶nia i jeszcze nie ma...
ale...jest juz tuz tu¿...smile.gif
Dicon
Mówisz, ¿e k³amali?
Sam Re¿yser by k³ama³?
Rycerze przecie¿ nie k³ami±!

Ech dobrze mniejsza o to...wa¿ne jest to aby wreszcie siê doczekaæ filmu smile.gif
i móc go ze spokojem obejrzeæ.

Pozdrawiam serdecznie
Mario_HH
mo¿e ¼le siê wyrazi³em...powiedzieli nieprawdê po prostu kieruj±c siê plotkami...
re¿yser jest odrobinkê ³atwowierny wiêc uwierzy³...na pewno mówi³ w dobrej wierze :-)
film raczej na pewno bêdzie jeszcze w tym roku...(byle nie akademickim bo siê w³a¶nie zacz±³).
Mechme
No jestem ciekaw czy wyjdzie film jeszcze w tym roku smile.gif szczerze powiedziawszy mam tak± nadzieje ¿e jeszcze go zobaczê przed nowym rokiem bigsmile2.gif
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.