Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: XII Turniej w Dêbnie "O z³oty warkocz Tar³ówny" 22-23 wrze¶nia
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2007
Stron: 1, 2
Gregor z Krakowa
na 99% bêdziemy
yasha
Napewno dojedziemy. bigsmile2.gif
Hallatil
Zamojskie Bractwo Rycerskie stawi siê! Niestety tylko na niedzielê ale za to w liczbie ok 18 sztuk!
Kichigai
No i po turnieju:(szkoda by³o na prawdê ¶wietnie...Jeszcze raz dziêkuje za zaproszenie i mam nadziejê, ¿e za rok równie¿ Najemnicy bêd± mogli siê pojawiæ na turnieju:)
Szamil
Super by³o - tylko ma³y kurs plywania w fosie zamkowej mia³em - zakopalem sie zabierajac sprzet. Ale która¶ dru¿yna mi pomog³a i dziêki im za to smile.gif.

Podobala mi sie akcja w wykonaniu Michala i Mateusza (2,5 roku i 4 smile.gif ) - wymiatali na ca³ego.

Dziêki wszystkim i za wszystko. Jutro rano beda fotki, a po po³udniu filmik i jeszcze jedna galeria.

http://www.e-brzesko.pl/index_kultura.php?...9-23%2023:43:41 jeden z lokalnych portali internetowych
Jarek Przyby³o
http://www.czasbochenski.pl/?p=964

Parê fotek.

Mali rycerze maj±cy w sumie 6,5 roku to odkrycie turnieju. Wypatrzy³em ich w t³umie turystów paraduj±cych w zbrojach razem z rodzicami. Mama skar¿y³a siê ¿e w zesz³ym roku przegoni³a ich ochrona. "Pomaca³em" te maluchy no i panowie szacunek: wszystko z blachy, kolczugi z metalowych kó³ek, tarcze ze sklejki. Tylko mieczyki drewniane, ale jak ch³opaki zrobili "tramwaj" to mucha nie siada.
Wszystkim uczestnikom dziêkujê za udzia³, pomoc w doprowadzeniu wszystkiego do szczê¶liwego koñca (Vivat Lublin !). Zwyciê¿com gratulujê wygranych. Przepraszam za niedoci±gniêcia i obiecujê poprawê. A, i jeszcze jedna informacja: warkocz Tar³ówny to historia do¶æ ¶wie¿a, pierwotnie by³o to stylizowane przedstawienie anakondy.
Pozdrawiam :-)
Sebastian
Pozdrowienia…

- Dziêkujê wszystkim za przybycie i wspóln± zabawê!
- Gratulujê zwyciêzcom!
- Za wszelkie niedoci±gniêcia przepraszam – nie by³y one zamierzone.
- Dziêkujê wszystkim sêdziom za pomoc w przeprowadzeniu konkurencji. Ubolewam jedynie, i¿ na turnieju dru¿ynowym zosta³em sam i nie wiedzia³em praktycznie co siê dzieje – gdy¿ rozrywany przez kilka ro¿nych czynników, czasem zwracaj±c g³owê na pole bitwy widzia³em jakby dokonany ju¿ „obraz”. Niemniej lekcja odebrana i wyci±gniête wnioski na przysz³o¶æ. Zatem jeszcze raz przepraszam za ewentualne potkniêcia.
- Zebrane rycerstwo naprawdê (wbrew temu co siê niektórym wydawa³o i w zaistnia³ych okoliczno¶ciach) by³o gotowe do zaplanowanych dzia³añ – za to równie¿ dziêkujê przyby³ym.
- Wszystkie dru¿yny s± serdecznie zapraszane na przysz³e przedsiêwziêcia. Wynik³e nieporozumienia nie by³y zamierzone i by³y jedynie dzie³em przypadku, lub wynikiem zmêczenia „materia³u”. Zatem jeszcze raz podkre¶lam: nie ma osoby której nie zechcia³bym widzieæ ponownie, gdy¿ przybyli panowie i panie to znakomite postacie, które zawsze bêdê wita³ serdecznie!
Agata Witkowska
Witajcie!
Przemi³a i dobrze zorganizowana impreza, mili ludzie, jeste¶my bardzo zadowoleni:) Dziêkujemy organizatorom! Dodatkowym atutem jest zamek - z bardzo ciekawymi eksponatami w ¶rodku. Jedna ma³a uwaga - w przysz³o¶ci mo¿e warto by by³o pomysleæ o po³ozeniu jaki¶ desek w tych miejscach, gdzie jest najwiêcej b³ota?
Pozdrawiam!
Szamil
http://www.tarnow.net.pl/index.php?pokaz=w...osc&id=5813
http://www.wiadomosci24.pl/artykul/rycerze..._8221_7385.html

http://www.galerie.szczepanow.pl/2007/2409/ - moja galeryjka

a wkróce zdjecia pojawia sie jeszcze na stronie muzeum okrêgowego i Gminy Debno.

Co do b³ota smile.gif - by³o ¶wietne. Ale mo¿na np pog³êbiæ rów, lub wykopac cos blizej wzgórza zamkowego i wody by³oby mniej.
Jarek Przyby³o
po³ozeniu jaki¶ desek w tych miejscach, gdzie jest najwiêcej b³ota?

Czyli wszêdzie icon_wink.gif.
Jest to jaka¶ my¶l. Mo¿na ewentualnie zrobiæ ma³± wypo¿yczalniê butów gumowych (z owijk±) :-).
Barkas
Na rêce Jarka dla organizatorów od naszej grupy serdeczne podziêkowania. Wywie¼li¶my z Dêbna wspania³e wspomnienia. Byli¶my pierwszy raz i mogê zapewniæ, ¿e w przysz³ym roku równie¿ (w)stawimy siê smile.gif, mam nadziejê w wiêkszej ilo¶ci. Oczywi¶cie nasz Artyllery Squad z Pere³k± w roli g³ównej równie¿ bêdzie. I bêdziemy jeszcze g³o¶niejsi! Pozdrowienia dla wszystkich ekip obozuj±cych przy rewirze Anakondy :D. Niezapomniana atmosfera s³onecznego wrze¶niowego turnieju, masa ¿yczliwych i u¶miechniêtych ludzi sprawi³y, ¿e d³ugo jeszcze bêdziemy wspominaæ Dêbno siedz±c przy kufelkach w mro¼ne knajpiane wieczory pij±c Wasze zdrowie.
Dziêkujemy.
Gloria z Krakowa
¯a³uj±c, ¿e wpad³am tylko z krótk± wizyt±, przy³±czam siê do podziêkowañ. Za s³oneczn± atmosferê, towarzystwo, tañcowanie i ogólnie sympatyczne wra¿enie. Specjalne pozdrowienia dla wspó³uczestników pieszej pielgrzymki Dêbno - Brzesko i autochtona, który po ciemku napad³ nas w masce diab³a:P

p. s. Zagin±³ ma³y jasny flecik z bzu czarnego. Na trasie obóz - przej¶cie gór± - dziedziniec zamkowy. Znalazcy odwdziêczê siê przy okazji.
Szamil
Z innej - niehistorycznej beczki - czy ktos z Leliwy mo¿e siê podzieliæ piosenk±, która by³a hitem sobotniego wieczoru? smile.gif
Smêtny Boba
witam tak sobie czytam co piszecie i wydaje mi siê ze byli¶cie w innym Dêbnie, bo ja bylem w tym które jest 9km za Brzeskiem i by³o fatalnie ale o tym pó¿niej najpierw chcialbym podziekowac "Zakonowi rycerzy boju dnia ostatniego" i "trzeciemu najemnemu oddzialowi piechoty japonskiej" za wspanial³± zabawê smile.gif i to by by³o tyle jesli chodzi o plusy tej imprezy.

Turniej bojowy stal na wyj±tkowo niskim poziome, regu³y turnieju bojowego by³y zmieniane podczas walki (w regulaminie by³o napisane ze uderzanie tarcz± ma byæ nie punktowane a po walce okaza³o sie ¿e sedziowie postanowili ukarac jednego z naszych i odjeli mu 2 punkty, przez co przegra³ walkê takiej perfidnej stronniczosci nie spodziewalem sie, powinna byc przynajmniej dogrywka a nie takie chamstwo i z³osliwosc), wszystko by³oby w porzadku jakby zasady zosta³y ustalone przed walk± a nie po jej zakoñczeniu.

Turniej ³uczniczy sta³ ponizej wszelkiej krytyki, dno dna, poprostu bardziej tego sknocic sie nie da³o. organizatorom radze pojechaæ do Boguchwa³y, Rabsztyna lub Ogrodzieñca i tam przyjrzeæ siê jak omawiana konkurencja powinna wygl±daæ.

Generalnie nikt nic nie wiedzia³ plan by³ tylko dla picu do ostatniej chwili nie by³o wiadomo co i jak ma wygl±daæ. Ten turniej ewidentnie jest robiony pod publiczno¶æ czyli dla czystych zysków, a nawet symbolicznych kosztów przejazdu nikt nie jest w stanie zwrocic, (chociaz publicznosci przewinelo sie ok. 20 000 luda, oczywiscie wstep by³ p³atny)

To by³ najgorszy turniej na jakim kiedykolwiek by³em !
m_q
Ja z punktu widzenia "gawiedzi ciekawskiej" równie¿ gratulujê organizatorom. Dêbno to co roku jedna z najlepiej zorganizowanych imprez.

Choæ mnie osobi¶cie zabrak³o solidnej melee - gawiedzi bardzo podoba siê walka rycerzy w stal zakutych na drewniane pa³y bo wtedy gawied¼ widzi dynamiczne i realnie wygl±daj±ce starcie gdzie wa¿y masa i dynamika walcz±cych a nie gonitwy z mieczami za proporczykiem przy których urazowo¶æ jest spora a widowiskowo¶æ taka sobie (wygrywa najszybszy w nogach a nie najsprawniejszy w walce) lub pojedynki jeden na jeden z liczeniem pacniêæ po czubku he³mu garnczkowego (co nijak ma siê do techniki walki).

Oczywi¶cie gawied¼ nie zazdro¶ci pó¼niejszego klepania wgniecionych he³mów i pancerzy ale od kiedy gawied¼ p³aci za bilety chcia³aby, ¿eby widowisko by³o co roku lepsze a nie gorsze a gawiedzi, która zna siê co nieco nie wystarcz± amatorzy ze S³owacji czy cyrkowcy z Wêgier. Niestety,w tym roku nie by³o nic na miarê niegdysiejszej walki na mo¶cie czy zdobywania wie¿y...

Oczywi¶cie cieszy³a kanonada (co roku wiêksza) - w dziedzinie broni palnej postêp jest sta³y i widoczny.

================

Edit: Co do turnieju ³uczniczego, to odnios³em wrazenie, ¿e celem by³u udziwnienie konkurencji a nie wy³onienie najlepszego ³ucznika.
Gregor z Krakowa
jako jeden z sêdziw ustosunkuje siê do s³ów o uderzeniach tarcz±, ianowicie- Tak, uderzenia tarcz± by³y dozwolone tak w regulaminie, jak i w szrankach. ale uderzenia rantem tarczy i tu i tu nie by³y dozwolone- na tej samej zasadzie mieliby¶my punktowaæ uderzenia g³owiæ czy jelcem miecza- przeciz to te¿ jest miecz wiêc....?

co do ilo¶ci pkt, to odjête w opisanej przez Smêtnego Bobê walce nie przes±dzi³y, bo wynk mimo tych pkt karnych by³ przes±dzony. Natomiast je¶³i moje s±dziowanie uwa¿acie za nieuczciwe, to z przyjemno¶ci± oddam je w czyje¶, bardziej do¶wiadczone rêce. przypominam tylko ze sadzió by³o 4 a wiêc pretensje do wszystkich....

proponuje postudiowaæ terminologiê...

co do b³ota, jak zwykle i co roku wszedobylskiego to polecam patynki... bigsmile2.gif

³uczniczego nie widzia³êm, w zesz³ym roku by³ standardowy, traz- nie wiem...

co do Dêbna, jako Turnieju, to co roku widac ze bardziej pasuje s³owo Jarmark, ale wszyscy bywalcy wiedz± ze tak tam wlasnie jest. i pewnie bêdzie. Ja nie mam nic przeciwko, moje osobiste zdanie.
Na dêbnie mo¿na siê spotkaæ ze znajomymi, pogawêdziæ i pomachaæ, i ju¿.
Tomasz z £añcuta
By³o ¶wietnie - jak co roku. Co do b³ota - trza siê przyzwyczaiæ - w ¶redniowieczu ma³o gdzie by³y chodniki i twarde dukty. A mo¿na by³o te¿ siê po grobli przemieszczaæ i bokiem. Taki po prostu urok turnieju w fosie. Ci co byli 2 lata temu wiedz±, ¿e mog³o byæ znacznie wiêcej b³ota.
Nie mam nic do zarzucenia organizatorom.
A zamienianie siê jest fajne. BEREK icon_mrgreen.gif
MacDwain
Witam.
B³ota by³o bardzo ma³o :P Ja marzê natomiast, aby ktokolwiek z w³odarzy Dêbna zrobi³ drogê dojazdow± do fosy z prawdziwego zdarzenia albo postawi³ nowy mostek. Kto widzia³ jakie cuda siê dzia³y przy wyje¿d¿aniu samochodami z fosy, ten wie o czym mówiê.

Dziêkujemy tym, którzy nam pomagali przygotowywac magiczny ¿urek, przepraszamy wszystkich, którzy ucierpieli wskutek "kanapek" oraz pozdrawiamy w³a¶ciciela roweru, który to pojazd przysporzy³ nam sporo rado¶ci.

By³o nas 8 i kazdy wróci³ do domu z jak±¶ kontuzj± smile.gif Najpowazniejsza to te 6 szwów wyniesione z walki o flagê.

PS: Co do hitu soboty: http://pl.youtube.com/watch?v=-bAN7Ts0xBo

Pozdro

Królewicz
Witam,

podobno kto¶ w dêbnie mia³ bicze? Nie wiecie kto i czy macie fotki?

Pozdrawiam
Maducha
Witamy,

Dziekujemy wszystkim za mile i cieple (po deszczowym i zimnym Lipowcu cudowna odmiana w pogodzie) zakonczenie dla nas sezonu.

Bawilismy sie doskonale, co wszyscy chyba widzieli, a wszystko na poczatku dzieki Samborowi i Dobrawie oraz Biornowi z Druzyny Slowiansko-Wikinskiej Wiciedzy Jarowita ze Strozy, ktorym wtarabanilismy sie do namiotu, za co przepraszamy i dziekujemy zarazem.

Specjalne podziekowania mamy dla Jarka, ktory wydobyl naszych chlopcow z tlumu turystow i przedstawil ich calej braci rycerskiej i publicznosci.

Ze wzgledu na ilosc atrakcji nie mielismy kompletnie czasu na prywatny turniej bojowy, dzieki czemu nikt nie zostal pokonany przez Mateusza i Michala h. Jastrzebiec z Braterskiej Druzyny Zacieznej, ale co sie odwlecze to nie uciecze smile.gif

Slawa Wszystkim

Mateusz i Michal
(Maducha i Marek)
m_q
CYTAT(Smêtny Boba @ 15:32 24.09.2007) *
Ten turniej ewidentnie jest robiony pod publiczno¶æ czyli dla czystych zysków, a nawet symbolicznych kosztów przejazdu nikt nie jest w stanie zwrocic, (chociaz publicznosci przewinelo sie ok. 20 000 luda, oczywiscie wstep by³ p³atny)

Panie (jak siê domy¶lam, z Zamku) sprzedaj±c nam bilety twierdzi³y, ¿e z tych pieniêdzy p³aci siê wystêpuj±cym. Proponujê wyja¶niæ to z nimi.

Ja, jako publiczno¶æ, stwierdzam, ¿e atrakcyjniejszy by³ turniej w 2004 roku, kiedy jeszcze biletów nie by³o...
Sebastian
Pozdrawiam Serdecznie…

… na Dêbnie bywam niemal¿e od samych jego pocz±tków – niejednokrotnie przypomina³em, i¿ „Turniej Rycerski” to nazwa – jak Gregor zaznaczy³, bardziej mu do jarmarku ni¿ do turnieju. Kilka lat temu uzgodnili¶my z Jarkiem, ze owa impreza to festyn o nazwie „Turniej Rycerski”.
Naprawdê du¿o zrobili¶my (mowa tu o wielu ludziach, którzy przelali sporo swojej krwi, a zw³aszcza Jarek Przyby³o) by choæ trochê przybli¿yæ ow± imprezê do turnieju rycerskiego. Niemniej jednak jest to ju¿ 12 impreza – zanosi siê, ¿e bêdzie jeszcze niejedna – co w skali kraju jest to naprawdê du¿o, gdy¿ niewiele jest imprez o takim rozmachu i z takim sta¿em.
Kontynuuj±c: w jego organizacje jest zamieszanych sporo ludzi, wielu takich, którzy nigdy nie byli na prawdziwym turnieju rycerskim i niestety ci w³a¶nie maja najwiêcej do powiedzenia. Dobrze, i¿ jest po naszej stronie cz³owiek, bez którego nie by³o by tej imprezy, Dyrektor Dêbiñskiego Centrum Kultury Andrzej Potêpa – chylê przed nim czo³o, bo wiele trudu i w³asnego potu wk³ada w to przedsiêwziêcie. Ka¿dy ³atwo mówi, gdy sam nie wie ile trudu kosztuje organizacja imprezy – jednak ci, którzy ju¿ to prze¿yli, wiedz±, doceniaj± to, bo sami zakosztowali podobnych „przyjemno¶ci”…
Konkluduj±c: chcieliby¶my zrobiæ z tego turniej, jednak póki co, s± wytyczone bardzo sztywne ramy, za które ciê¿ko wyj¶æ - temu¿ to wszystkie konkurencje s± czê¶ci± widowiska. Wiêcej, nie ma czasu na to w niedzielê ( a jak przypomnê apelowa³em, aby eliminacje zacz±æ w sobotê – jednak nikomu siê nie chcia³o) i nie s± one organizowane jako g³ówna cze¶æ programu, ale jako epizod…
Wszyscy, którzy byli choæ raz w Dêbnie, wiedza o tym i je¿eli s± na nim ponownie, bawi± siê wy¶mienicie – bo w³a¶nie o zabawê chodzi, o spotkanie siê ze starymi znajomymi… czasem tez nowymi.
Odno¶nie konkurencji, po zamieszczeniu na freha regulaminu – cisza, ¿adnych innych propozycji, a jak siê okaza³o na turnieju, ma³o kto wykaza³ siê wiedza na ten temat. Ja pisa³em wcze¶niej – konkurencje i ca³a reszta s± dla nas, dla dobrej zabawy, a jak by wyst±pi³y ciekawe propozycje, by³yby brane pod uwagê. Sêdziów by³o piêciu, wszyscy oceniali walkê – ja natomiast decydowa³em ostatecznie, jednak od owych czterech wêdrowa³y do mnie werdykty. Trafienia by³y istotne (takie ustalenia, choæ ja sam nie jestem zwolennikiem walk punktowanych w ten sposób), acz ró¿nica jednego, czy dwóch punktów nie decydowa³a o zwyciêstwie, gdy¿ by³y brane jeszcze pod uwagê inne czynniki. Bezpieczeñstwo jednak przede wszystkim, je¿eli by³y punkty karne to za notoryczne u¿ywanie technik, które nie powinny byæ stosowane, (co innego atak tarcz±, co innego jej kantem – „który” w ekstremalnych okoliczno¶ciach mo¿e przedostaæ siê przez wizurê…ale to temat rzeka i roztrz±saæ go mogê s³ownie, jak siê kiedy¶ zobaczymy)
Ja, jak zawsze bawi³em siê znakomicie – najbardziej siê cieszê, ¿e mog³em znów zobaczyæ wasze zacne twarzyczki.

Pozdrawiam…
MacDwain
A ja siê cieszê, ¿e wreszcie mog³em poznaæ Twoj± ma³¿onkê smile.gif Ja pamiêtam Dêbno z czasów, gdy organizatorem by³a "wiadoma osoba". By³a to inna bajka. Nale¿y pamêtaæ, ¿e turniej nie powstanie bez sponsorów i ludzi dobrej woli - Debno ma takich ludzi (za Seb± przywo³uje Pana Potepê) i ma te¿ Jarka wraz ze swoja pozytywna band± (ma te¿ Leliwe :P) Organizatorzy maj± swoje wymagania i trzeba je spelniæ, inaczej nie ma turnieju. Proste.

S± miejsca w Polce, gdzie rycerstwo bawi siê totalnie wysmienicie a publiczno¶æ ziewa i jedzie do domu, a sponsorzy s± i tak zadowoleni -pozazdro¶ciæ organizatorom. smile.gif

Jak powiedzieli poprzednicy - Ci którzy wiedz±, czego siê po Dêbnie spodziewaæ - przyjezd¿aj± tam i ¶wietnie siê bawi±. Reszta marudzi. Do nastêpnego roku.
Smêtny Boba
CYTAT(m_q @ 21:17 24.09.2007) *
Panie (jak siê domy¶lam, z Zamku) sprzedaj±c nam bilety twierdzi³y, ¿e z tych pieniêdzy p³aci siê wystêpuj±cym. Proponujê wyja¶niæ to z nimi.

Ja, jako publiczno¶æ, stwierdzam, ¿e atrakcyjniejszy by³ turniej w 2004 roku, kiedy jeszcze biletów nie by³o...

tak siê sk³ada ¿e znajomy pracuje na zamku i nie oficjalnie powiedzia³ ¿e zamek nie ma z tego ¿adnych ko¿y¶ci, i wszystko zgarnia centrum kultury, ludzie z zamku to musz± tylko posprz±taæ :/

je¶li kto¶ by³ op³acany to chyba tylko konni i to ponoæ bardzo dobrze no i s³owacy chyba te¿ co¶ dostali no bo napewno nie jechaliby tyle za darmo, ale to s± tylko moje domys³y
Rowan_tree
Owszem , by³ to nasz pierwszy wyjazd do Dêbna wiêc nieco zaskoczy³a nas odmienna organizacja turnieju. Zabawa by³a jednak¿e ¶wietna, w znakomitym towarzystwie za co serdecznie dziêkuje ;) Skoro sprawa odno¶nie sposobu przeprowadzania turnieju zosta³a mi (nam?) wyja¶niona to pomarudziæ mogê jedynie odno¶nie k³opotów z transportem powrotnym naszych tobo³ów - auta nie da³o sie zbyt blisko zaparkowaæ, ale na szczê¶cie ¿aden z widzów nie oberwa³ któr±kolwiek czê¶ci± z naszego namiotu :P:P:P no i gdyby jeszcze busy je¼dzi³y troszkê pó¼niej....:P (lub sie w ogole zatrzymywa³y z tego co us³ysza³am:D)
Z mojej strony to tyle. Dziêkuje za mile spêdzony czas, pozdrawiam smile.gif
Jarek Przyby³o
Smêtny Boba:
tak siê sk³ada ¿e znajomy pracuje na zamku i nie oficjalnie powiedzia³ ¿e zamek nie ma z tego ¿adnych ko¿y¶ci, i wszystko zgarnia centrum kultury, ludzie z zamku to musz± tylko posprz±taæ :/

Proszê Ciê bardzo o nie rozpowszechnianie niesprawdzonych i nieprawdziwych informacji oraz zwyk³ego k³amstwa bo takie co¶ jest dla mnie policzkiem w twarz.
Dowiedz siê np. kto wprowadzi³ bilety i kto decyduje o ich cenie.
Program by³ wywieszony na freha z dok³adno¶æi± co do minuty i obsuwa by³a max 30 minutowa, wiêc w skali ogólnopolskiej to jest rekord. Regulaminy te¿ by³y ogólnodostêpne i nie by³y tajemnic±.
Je¶li nie podoba Ci siê formu³a Dêbna, który jest festynem to skoro bawisz siê w XVII wiek zapraszam na zupe³nie inn± imprezê (gdzie ? to na priv) któr± organizujê od podstaw bez niczyjej pomocy i stu tysiêcy doradców icon_wink.gif. Ale tam pe³na obozówka, podcieranie ³opianem i ciuchy z rêcznie tkanych i farbowanych materia³ów.

A teraz inkwizytorowi icon_wink.gif
Z drewna zrezygnowali¶my z ca³± premedytacj±, na sugestie uczestników. W tym roku bitwa na mo¶cie przypomina³a zapasy ale by³y lata, ¿e by³o to naprawdê dynamiczne starcie które by Ci siê spodoba³o. Ja nie mam na to wp³ywu. Ot rycerstwo jakie¶ s³abowite by³o icon_wink.gif. Szkoda ,¿e siê nie ujawni³e¶ bo chcia³em poznaæ Ciê osobi¶cie.

ale to s± tylko moje domys³y

No w³a¶nie, ca³a reszta czyli ochrona, tojki, karetka pogotowia, pr±d, nag³o¶nienie, jedzenie, lektor, pirotechnika, sztuczne ognie, takiec z ogniem itd. itd by³o za darmo od ¶w Miko³aja.
S³awek zTarnowa
Jarku.....ja szczególnie Tobie w imieniu TBRu dziêkujê za przyjêcie i wspó³pracê i mam nadziejê, ¿e z moich ludzi mo¿na by³o byc zadowolonym..starali siê brac udzia³ we wszystkim a, ¿e by³o ich stopniowo coraz mniej...to dlatego, ¿e zbyt wiele rzeczy chcieli robiæ zbrojni naraz...w przysz³ym roku prawdopodobnie zrezygnujemy z uczestnictwa w bojówce- jak lata wstecz-- aby sprawniej i liczniej wspomagaæ potyczki i takie tam przed turystami....w koñcu jest to jednak festyn i tak jak inni powy¿ej stwierdzili..kto chce to przyjedzie i znajdzie co¶ dla siebie mi³ego a jesli kto¶ nie znajdzie to nie musi przyje¿d¿aæ.
Szkoda, ¿e nie da³o siê abysmy pokazali to co by³o przygotowane przez nas dla turisten patrzen...ale...nadrobi siê za rok.
Gratulujê zas³u¿enie wygranego warkocza Krzysiowi i gratulujê zwyciêzcom innych konkurencji.
Pod zamkiem w Dêbnie przyjemnie by³o spotkaæ starych dobrych znajomych z ró¿nych epok i o ró¿nych pogl±dach na ..oj tam, wiecie o co chodzi smile.gif - --to te¿ jeden z atutów i pogadaæ w cieple wrzesniowego s³oneczka.

Jesli z kims nie zd±¿y³em albo zbyt klrótko ( uk³ony np w stronê chor±gwi lubelskiej --i wielkie dziêki za przywiezienie zbroicy i przyniesienie mi jej do namiotu...jeste¶cie kochani) to przepraszam..ale kontuzja nie pozwala³a mi za du¿o chodzic po obozowisku.
Jarek Przyby³o
S³awek:
kto chce to przyjedzie i znajdzie co¶ dla siebie mi³ego a jesli kto¶ nie znajdzie to nie musi przyje¿d¿aæ.

Zapraszamy wszystkich, niezale¿nie czy cos znajd± czy tez nie icon_wink.gif. Prosimy o krytykê najlepiej konstruktywn± ale nie do przyjêcia jest publiczne rozg³aszanie informacji nieprawdziwych. Jest to krzywdz±ce dla ca³ego sztabu ludzi pracuj±cych przy tej imprezie i to niezale¿nie czy s± to osoby do tego zobowi±zane stosunkiem s³u¿bowym, pasj± czy te¿ zwyk³ym odruchem dobrej woli.
m_q
CYTAT(Jarek Przyby³o @ 08:08 25.09.2007) *
A teraz inkwizytorowi icon_wink.gif
Z drewna zrezygnowali¶my z ca³± premedytacj±, na sugestie uczestników. W tym roku bitwa na mo¶cie przypomina³a zapasy ale by³y lata, ¿e by³o to naprawdê dynamiczne starcie które by Ci siê spodoba³o. Ja nie mam na to wp³ywu. Ot rycerstwo jakie¶ s³abowite by³o icon_wink.gif . Szkoda ,¿e siê nie ujawni³e¶ bo chcia³em poznaæ Ciê osobi¶cie.

By³em z rodzina w zupe³nych "cywilkach" a do tego do g³owy by mi nie przysz³o zawracaæ Ci sempiternê w trakcie "turniejojarmarku" icon_wink.gif - wiem, ile ma na g³owie organizator, jestem jednak chêtny do spotkania w dowolnym dogodnym momencie i czasie. smile.gif

Co do rezygnacji z pa³, to nie dziwiê siê uczestnikom, ale jako widz ¿a³ujê, i to bardzo...
S³awek zTarnowa
A proszê..bo nie wszyscy wiedz±...

http://www.timi.pl/index.php?option=com_co...8&Itemid=69
Sebastian
Drogi Michale (MacDwain) moja ¿onka równie¿ siê cieszy, i¿ was poznaæ mog³a – bo jest ze mn± zgodna – super ch³opaki jeste¶cie… O nas (znaczy o s³awnej M³odzie¿y Wszechstaropolskiej czyli inaczej „Hufiec Rycerstwa Ma³opolskiego LELIWA” i „Dru¿yna Rycerska Jakuba Odrow±¿a”) nawet nie wspomina³em: ka¿dy nas zna, a chwaliæ siê nam nie wypada…
Kichigai
Zdjêcia ¶wietne...I nawet na paru s± moi ludkowie icon_mrgreen.gif icon_mrgreen.gif icon_mrgreen.gif Ma mo¿e kto¶ zdjêcia z bitew??Popo³udniowej i wieczornej??
Szamil
Co do organziacji turnieju - podziwiam Jarka i Sebastiana, ze maja si³e zeby to wszystko krecic od strony merytorycznej mimo tych wszystkich utrudnien jakie spotykaja na swojej drodze. Warunków na turniej nie maja idealnych a w dodatku poza satysfakcja nic wiecej.

Wiem ile kombinacji alpejskich bylo przy naszej micro imprezie w sierpniu(malutka imprezka dla wcze¶niaków ). A co dopiero musi sie dziac przy organizacji takiego turnieju.

Turniej w Debnie mia³ posredni wp³yw na utworzenie mojej druzyny - wiec zawsze o tej imprezie ciep³o myslimy smile.gif.

Mam nadzieje, ze za rok znajdzie siê co¶ w programie dla wczesniaków. smile.gif

Obiecany filmik z wieczornej bitwy
http://pl.youtube.com/watch?v=pAHl0H_gPxQ
Mariusz Prawy
Chcia³em podziêkowaæ organizatorom za bardzo pozytywne zakoñczenie mojego sezonu turniejowego.

Turniej inny ni¿ te na których by³em - du¿o i szybko. I naprawdê by³o na co popatrzeæ.

Moje zdjêcia bêd± wkrótce gotowe, tak¿e p³ytka (lub p³ytki) zostan± wys³ane do organizatorów.

Liczê, ¿e i w przysz³ym roku bêdê móg³ przyjechaæ wraz z aparatem.

Jeszcze raz dziêkujê i pozdrawiam
Z³odziej dusz Zakonu Rycerzy Boju Dnia Ostatniego

PS Znajomi podes³ali kolejn± galeriê ze zdjêciami:
http://www.bochnianin.pl/1995_debno_turnie...16c91210a9b09a2
Hallatil
Zamojskie Bractwo Rycerskie dziêkuje bardzo za zaproszenie na Turniej i sympatyczn± zabawê. Turniej robiony jest pod i dla publiki, ale ma to te¿ swoje uroki, czasami cz³owiek wystêpuj±cy czuje siê jak gladiator w koloseum:)
Obie bitwy bardzo udane, tylko ¿e w pierwszej bitwie ciê¿kozbrojnych o most, by³o za ma³o walki a za du¿o zwyk³ych zapasów.
Plan imprezy bardzo czytelny i dok³adny, tylko leciutki po¶lizg by³, informacje na bierz±co dostêpne by³y u Jarka!
Malutkim minusikiem by³o b³oto, utrudnia³o to walkê, poruszanie siê, obozowanie i dojazd pod namioty na za³adunek-warto o tym pomysleæ w nastêpnym roku.

Podsumowuj±c, dziêkujê w imieniu Bractwa za wspania³± zabawê i nowe znajomo¶ci, mam nadziejê ¿e do zobaczenia za rok w Dêbnie!

Pozdrawiam
Maciek
Szamil
http://www.woje.szczepanow.pl/prasa/GK28092007.pdf - artyku³ na temat turnieju w lokalnej prasie - przedostatnia strona.
Slavu
witam

jak dobrze pamietam to ktos nagrywal walki na turnieju bojowych - stosuje wiec apel ze jak ktos ma niech sie podzieli

no i inne media mile widziane smile.gif
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.