Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: X Turniej Rycerski o Miecz Kasztelana Zamku Ogrodzienieckiego
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2007
Stron: 1, 2
SZY
Witam,
W imieniu Bractwa Rycerskiego Ziemi Ogrodzienieckiej chcê wszystkich powiadomiæ, ¿e turniej w Ogrodzieñcu odbêdzie siê w dniach 3-5 sierpnia. Jak zwykle gwarantujemy wiele atrakcji i dobr± zabawê- regulaminy, plany imprezy i wszystkie istotne szczegó³y postaramy siê wrzuciæ tu jak najszybciej.
..:: Grigorij ::..
Organizatorami jesteśmy My oraz spółka Zamek …

Turniej datowany XIII w. – XV w.
Stroje i wyposażenie oczywiście stosowne do swojej epoki.

Przewidziane na Turnieju atrakcje to m.in.:
-bojówka
-bohurt
-zapasy
-bieg dam
-bitwa o zamek
-tańce

Zgłoszenia prosimy nadsyłać na adres bractwa – brzo1999@o2.pl !!
Liczba miejsc jest ograniczona!

Rzemieślników, którzy chcą do nas zawitać prosimy o zgłoszenie również na podany wyżej adres bractwa.

Noclegi przewidziane są w szkole lub we własnych namiotach historycznych, na zamku.

Ewentualne pytania proszę kierować na adres bractwa lub telefonicznie 506104666 – p. Andrzej Mroziński. W ostateczności również w tym temacie …

Zapraszamy! icon_wink.gif
nazirsk
Nareszcie Ogrodzieniec! woohoo.gif blinkie.gif
Chorągiew Rycerska Ziemi Piotrkowskiej nisko się kłania i prosi zaproszenie tracker.gif Przybędziemy radośnie! warrior.gif usmieszek_02.gif
Krzy¶ko
Nieoficjalny patronat honorowy nad tegorocznym turniejem objê³y kolejno:
- Krew
- Po¿oga

z wiadomo¶ci lokalnych:
- Jak co roku nie zabraknie nam mediavalnego klimatu (po dlugich rozmowach i licznych dzia³aniach, za które mog³oby nas scigaæ CBA, zamkowe mury zgodzi³y siê wykrzesaæ go w tym roku jeszcze wiêcej)
- Obs³uga zamku donosi ¿e ³awy na dziedziñcu nie mog± siê ju¿ doczekaæ a¿ ugn± siê pod ciê¿arem biesiadnych potraw
- Wielu zamieszka³ych w okolicach zamku narzeka, i¿ ziemia wokó³ niego nocami g³o¶no krzyczy i domaga siê krwii, przez co utrudnia sen uczciwie pracuj±cym mieszkañcom Ogrodzieñca
- Pracownicy pobliskiego tartaku skar¿± na wysoki stopnieñ niesubordynacji desek, które uporczywie ukrywaj± siê by tylko nie zostaæ sprzedane przed koncem Lipca. Ca³y czas s³yszy siê o "s³ynnej palisadzie" na któr± chc± trafiæ.
- Od po³owy Lipca rozpocznie siê rekrutacja ¿ebraków do kopania.

Wobec tak licznych przejawów aktywno¶ci zamku nie pozostaje wam nic innego jak nie zawie¶æ jego
oczekiwañ...

Pozdrawiam
tajemniczy narrator icon_cool.gif

Slavu
no palisada w zeszlym roku niezle skonczyla, zabawa byla przednia, zwlaszcza ze w ruch weszlo doslownie wszystko co bylo pod reka
Tomko Konopczyc
No my bêdziemy, jak dobrze pójdzie to w 30 osób ( na pewno 20-25 ). Bêdziemy obiema dru¿ynami: Wilki i Hufiec.
Mi³o bêdzie nam przyj±æ tak wielu zacnych go¶ci icon_rolleyes.gif

Przypominam, ¿e zg³oszenia nale¿y przysy³aæ na adres Bractwa - brzo1999@o2.pl
Wojs³awa
zeby nie zasmiecac poczty... to czy znajdzie siê jeszcze miejsce dla jednej niewiasty :D (oczywi¶cie strój odpowiedni posiadam smile.gif suknia z prze³omu 14 i 15 wieku smile.gif ) tyle, ¿e brak namiotu. Chêtna do pomocy w kuchni i przy opatrywaniu rycerzy, którzy sobie krzywde zrobili ( certyfikat z ukoñczenia szkolenia z zakresu pierwszej pomocy ), prosi³abym o odpowied¼, bo chcia³abym pojechaæ na ostatni± moj± pó¼n± imprezê ( niestety brak grupy w pobli¿u zmusza mnie do rozstania siê z tym okresem) . Pozdrawiam, Wojs³awa smile.gif
Do programu Turnieju dodane zostaj± turnieje:
- ³uczniczy
- kuszniczy

By³o o to kilka pytañ w meilach, a ¿e zawsze by³y to i w tym roku takowe siê odbêd± icon_wink.gif
S³awek zTarnowa
Witam!!

Tarnowskie Bractwo Rycerskie Gladii Amici przybêdzie albo w czwartek albo wcze¶niej w pi±tek, aby wspomóc przed turniejem akcjê kierowania desek z tartaku na palisadê - jak w tamtym roku.

Bêdzie nas 15 osób w tym od 4 do 6 zbrojnych...jak ostatnio z trebuszem i kilkoma pomys³ami.

Pozdrawiam!!
Slavu
potwierdzenie juz wyslalem

mam nadzieje ze GA bedzie sie bawic slawku tak jak rok temu, z checia sie dolaczymy smile.gif
Krzy¶ko
Tak ! Tak ! Im wiêcej M.U.R.u tym weselej bum.gif

Czy bedziê kto¶ odtwarzaj±cy kler ? Szukamy po¶redników którzy pomog± nam wyprosiæ s³oneczn± pogodê (co do % ofiar który bêdziê mo¿na zatrzymaæ- do uzgodnienia)
Tomko Konopczyc
I tak bêdzie la³o, bo przecie¿ bêdê ja usmieszek_08.gif jester.gif
Slavu
nie przypisuj sobie tego tomko , w zeszlym roku lalo bez ciebie smile.gif
Krzy¶ko
Nie, nie, nie... La³o bo go zabrak³o smile.gif
Fisher
jako przeor zakonu postaram sie odprawic odpowiednie misteria i zalatwic pogode potrzebujemy tylko kilka dziwic do chedoze.... tzn do pomocy przy rytuale, w razie W moga byc nie dziwice ale przelicznik 2,5:1 bo kurs ostatnio sie wacha smile.gif
SZY
mogê zamie¶ciæ ju¿ pierwszy regulami

REGULAMIN TURNIEJU TAÑCÓW DAWNYCH

1 Ka¿dy zg³aszaj±cy siê zespó³ powinien przygotowaæ: jednego branla, jeden taniec dworski oraz pokazowy taniec najlepiej tañcz±cej pary w zespole do czê¶ci g³ównej konkursu oraz jeden taniec dowolny tañczony w przypadku nadmiaru czasu lub remisu po czêsci g³ównej.
2 Ka¿dy taniec powinien byæ tañczony w stroju odpowiednim dla warstwy spo³ecznej która go tañczy³a. Strój podlego dodatkowej ocenie. Postaramy siê zapewniæ odpowiedni± ilo¶c czasu i miejsce gdzie mo¿na siê przebieraæ.
3 Podczas oceniania tañca najlepszej pary pod uwagê bêdzie brane równie¿ zachowanie partnerów wzglêdem siebie 9wszystkie gesty, spojrzenia idp)
4 Ka¿dy zespó³ powinien miec swoj± p³ytê z muzyk± (chyba ¿e przywioz± w³asny zespó³)
5 OCENIANE BÊD¡ TYLKO TAÑCE HISTORYCZNE

to chyba na razie tyle wzglêdem tego turnieju, postaramy siê ¿eby w tym roku ocenia³a go justycja, je¶li macie jakie¶ pytania piszcie
Mroczny
Stowarzyszenie Entante Cordiale z £odzi rowniez zglasza swoja chec przyjazdu
czy i my bedziemy mile widzanymi goscmi ?
Gregor z Krakowa
mam pytanko, czy kto¶ odpowiada na maile zg³oszeniowe...?
Robert Szatecki
Witam!

W³a¶nie wys³a³em zg³oszenie na maila, czekam na odpowied¼smile.gif

Pozdrawiam,
Robert De Traville
Piotr Koc
Te¿ pos³a³em nasze zg³oszenie - brak odpowiedzi ...
yasha
Ja sie doczeka³em odpowiedzi,pewnie dostaniecie lada moment.
ga³ka muszkato³owa
U mnie te¿ brak odpowiedzi angsad.gif ojojoj co robiæ ?
Jewa
Hmmm, jak widzê, bêdê komentowa³a pierwsza (chyba, ¿e mnie kto¶ wyprzedzi), i przetrê innym szlaki:P
Turniej by³ ok. Ekipa cudowna (pozdro dla ludzi z Lipowca-nie bêdê robiæ wyliczanki, ale tak, S³awko, dla Ciebie te¿:P), zabawa przednia, bitwa ¶wietna (ale za ma³o cebul by³o!!! Musia³y¶my siê porz±dnie nab³agaæ, ¿eby na trzy po jednej dostaæ!).
Jednak¿e, by³y minusy, i to spore. Po pierwsze- siano. By³o go stanowczo za ma³o, i nie dziwiê siê, ¿e ludzie porozkradali to, które by³o za tarczami. za siano- wielki minus! Po drugie- Jedzenie. Ok, kartki- spoko. Ale biesiada to by³a masakra. Taka drobna propozycja- nastêpnym razem trza zbieraæ kartki na biesiadê przy wej¶ciu i daæ sto³y szwedzkie, albo co¶ w tym stylu. Bo tak, to nie do¶æ, ¿e by³y pó³kilometrowe kolejki i po jad³o, i po piwo, to jeszcze nie starczy³o dla wszystkich. Za³apali¶my siê na dwa niedogotowane i malutkie kawa³ki miêsa na piêæ osób, wiêc chyba nikt siê nie spodziewa, ¿e dam za to organizatorom plusa. Minus dla Was, koledzy, niestety.
Ogólne wra¿enia imprezy (w skali 1-10)
Zabawa- 111 smile.gif
Organizacja- 3 angsad.gif
Pieszczoszek
Komturia Domu Braci Niemieckich w WIELKOPOLSCE dziêkuje serdecznie za zaproszenie bigsmile2.gif .
Kilka s³ów komentarza:
-miejsce ok ( tylko te namioty na skarpach, jak zwykle w nocy siê ze¶lizgowali¶my ) bigsmile2.gif
-klimat ok, serdeczne dziêki za mi³e rozmowy przy fajeczce ( KMJ gór±!!! ) diabel.gif , przy cebrzyku piwnym, no i za mi³e opowiastki Babciu tongue.gif bigsmile2.gif
-organizacja tylko trochê kulawa... cicho.gif szczerba.gif
Ale ogólne wra¿enie bardzo pozytywne. CHWA£A ORGANIZATOROM king.gif . Mam nadziejê, ¿e spotkamy siê równie¿ za rok w tym samym miejscu bigsmile2.gif
Mroczny
mowicie slomy nie bylo no fakt a my sobie z pola role 150kg zalatwilismy... ach nie zapomne miny pana Władka gdy toczylismy ja pod góre (dawaj dawaj... ej a wogole skad to macie) icon_mrgreen.gif
biesiada- ogromna kolejka po niezaspecjalne jadło
ale za to ogromny plus chlopska bitwa w ktorej wystapily od nas 3 osoby- ubawilismy sie jak nigdy za rok koniecznie powtorka smile.gifsmile.gif
kolejny plus to impreza przy ognichu
jak juz bede mial foty to wrzuce koniecznie
pozdrawiam i dziekuje wszystkim za bardzo udana zabawe
Triss
Z punktu widzenia turysty wszystko wygląda inaczej...
jako turystom podobała nam się imprezka.była piknikowa, widowiskowa, nie sposób było się nudzić przez całą sobotę.
turnieje i zawody wszelakie, nawet turniej tańca (chwała szefowej jury, mojej Madzi)
ciekawy widok - namioty rozbite na pochyłym terenie (chwała wszystkim którzy spali w takich warunkach)
zamek jak zwykle ładniutki, jest gdzie połazić
widok obozu robił wrażenie, takie jakie na turystach robić powinien - trochę namiotów historycznych, żadnych iglaków, nawet ukrytych,a najbliżej ścieżki nawet drewniane stoły, ławy i krzesełka.
największy plus ogrodzienieckich imprez: ludzie! całe mnóstwo znajomych i zaproszenie na sesję KMJ tongue.gif

podobało się turystycznym ludkom

dzięki za pomysł na sobotnią wycieczkę
Triss i Kaltman
Gregor z Krakowa
no to będę pierwszy z MUR-u, który dopiero dziś koło południa zwlekł się resztkami sił poza ogrodzienieckie MUR-y bigsmile2.gif

i jak co roku: pod względem zabawy i atmosfery jeden z najlepszych wyjazdów w roku, ludzie wspaniali i powstała piękna komitywa. Starym i stałym towarzyszom dziękuje, na nowo poznanym- w nowym "image" kompanom z Krakowa dziękuje że poszliście po rozum do głowy

sanki rulessssssssssss, king2.gif Piotrze, yes.gif

obozowisko- duuuże w tym roku, ale za duże tylko pana z różowego namiotu reszta mile widziana i mam nadzieje ze spotkamy sie w tym samym gronie za rok.

biesiada- hmmm, ja o kolejkach nie napisze, fakt byly ale jak to było... "ten sie zawsze wkręci" czy jakoś tak, więc ja nie płacze...

legenda 12 apostołoof rozpoczęta, może uda się w przyszłym roku odszukac to , co zostało schowane smile.gif)

wsio było dobrze, a co zle to na najdolniejszej tabliczce...
Falcorn
W imieniu Wolnej Kompani Rodów Ma³opolskich dziêkuje wszystkim za ¶wietny turniej w naprawde rewelacyjnym towarzystwie smile.gif

Fakt faktem ,¿e biesiada by³a nie najlepsza ale zabawa przy ognisku uzupe³ni³a ten brak organizacji :D
Szkoda tylko ,¿e zaj±czki na turnieju ³uczniczym nie ucieka³y smile.gif
Koniecznie spotykamy sie za rok i powtarzamy zjazd na "sankach" crazy.gif

Pozdrawiam
Tomko Konopczyc
My równie¿ bardzo dziêkujemy organizatorom i uczestnikom za turniej. Rzeczywiscie ¶wietna atmosfera i ludzie, którzy na niego przyje¿d¿aja jak co roku s± najwiekszym jego atutem. Zabawa rewelacyjna, walki soczyste.
Dwie rzeczy jednak¿e drodzy organizatorzy powinniscie zmieniæ: biesiada- rzeczywiscie kolejki i brak³o ¿are³ka. I obóz - miejsca jest niewiele i teren pochy³y. Przy takiej liczbie uczestników i namiotów nic dziwnego, ze namioty by³y rozbite na terenie pochy³ym. Naprawdê trudno by³o sie zmie¶ciæ. Wystarczy³o by tylko, aby by³ kto¶ kto ogarn±³ by obóz i wskazywa³ miejsca na namioty wiedz±c ile ich jeszcze bedzie musia³ rozlokowaæ. Ci którzy przyjechali pod wieczór naprawdê mieli spore problemy ze zmieszczeniem siê i uda³o siê to tylko dziêki ¿yczliwo¶ci przyjació³, którzy poprzestawiali swoje namioty.
Saint Tremere
Witam wiec zaczne i ja.. samurai.gif
zatem poraz dziesiaty turniej by³ organizowany, lecz to wygl±da³o jak by by³ po raz pierwszy a PRL ¿yje smile.gif
kartki by³y do¶ci irytuj±ce. pijacy.gif
Du¿o ludzi przyjechalo bez zaproszenia bo co sie okaza³o organizatorzy nie odpowiadali na mail`e wiem wiem bardzo trudno wej¶ci na poczte i odpowiedziec przykro nam ale mamy ju¿ limit go¶ci przyjedzicie za 666 lat jester.gif
poza tym wielki minus dla dzieci z miejscowego bractwa, staropolska zasada g³osi
"Go¶c w dom, Bóg w dom" a wiêc mi³o by by³o gdyby ludziom sypijaj±cym w szkole nie robili co chwila pobudek i pozwolili im sie wyspac.
Przynajmniej zamek macie ³adny.
Pozdrawiam ludzi ktorych tam poznalem maniac.gif
Pozdrawiam
ST. repa.gif
betty
Patrz±c na wszystko okiem osoby z "innej epoki", niezaanga¿owanej w ¿adne poczynania i niestety wyjatkowo wymagaj±cej chcia³am od siebie powiedzieæ, ¿e zupe³nie nie rozumiem narzekania na pochy³y teren - odsy³am do poogladania zdjêc z wczesnego Ogrodzieñca, zupe³nie nie rozumiem narzekania na biesiade - kartki jak zwykle wykorzystano tylko do piwa a jedzenie by³o przednie (moze nie Janowiec, ale na pewno wysoka nota), przykro ¿e niektórzy sie nie wyspali ale moi mili, kto sie jedzie wyspaæ na turniej? (tu sie t³umacze bo chyba sama bra³am udzia³ w przeszkadzaniu.....) - sam± imprezê oceniam wysoko, i jak zwykle S³awa dla organizatorów
Jerdyn± rzecz± która mi sie nie spodoba³a by³a obecno¶æ cywili na zamku po zmroku, wz³aszcza ¿e niektórzy wraz z ilo¶cia wypitego alkoholu robili sie mniej mili.....
Dziekujê DCD i Perunom za fantastyczny pokaz w niedzielê (Bestia rules!!!!!) i za wspólnie spedzony czas przy jaskini, Kasparowi za komentarze podczas turnieju tañca, za wspólnie wypity miodzik Bars³awie i mojemu mê¿owi ¿e mnie tam wyciagn±³ pomimo usilnych sprzeciwów.
Podsumowuj±c - naprawdê dobra impreza
Morkulf
No i piknie by³o lecz siê skoñczy³o.

Zabawa przednia a towarzystwo wyborowe i miodne wrêcz. Ca³o¶æ jak chodzi o pancerkê oraz ³uczniczy to rewelacja jakich ma³o. Niestety Zdzichu pad³ w boju, lecz pogrzeb mia³ zacny. Tu¿ po katowaniach wszelakich... kto widzia³ kto nie widzia³ niech ¿a³uje. Krótka relacja z Ogrodzienieckiego ¿ycia Zdzicha z pominiêciem ekscesów nocno - porannych.... Có¿ Tomko, Zdzichu zapa³a³ do Ciê mi³o¶ci± wszeteczn±... aleæ pewnie nie pamiêtasz tego.
W ka¿dym razie po ekscesach wieczorno - porannych Zdzicho poszed³ w bój ostatni... w ka¿dym razie poleg³ chwalebnie (S³awa Mu!). Jako, ¿e wykupi³ sobioe bilet na lot z "Patyka" w jedn± stronê tu¿ po tym jak jego jamê brzuszn± rozerwa³o 30 dkg prochu, zosta³ wniesiony na zamek by skorzystaæ z okazji i zapoznaæ siê z pieñkiem Kata, po tej operacji, zilnie ucieszony Zdzichu straci³ g³owê i skoczy³ z baszty.... z niewielk± pomoc±. Ale to nie koniec przygód dzielnego Zdzicha, który samojeden poszed³ przeciw artylerii wszelakiej z armat, organów oraz kamery siê sk³adaj±cej. Pora¿on przez organy wszeteczne (uk³on w stronê Toruñskich Kanonierów oraz wielki ca³us dla "Kasi") pad³ po raz kolejny ra¿on przez nadmienione piekielne organy. Po tym nie osta³o nam nic jeno na marach kondukt przeprowadziæ i ogniu oczyszczaj±cemu oddaæ brata naszego Zdzichem z Zeb¼dzidowic zwanym. Po tej ceremonii nast±pi³a stypa lecz by³a ona odbêbniona w powozie, któren Nas ku Królewskiemu Miastu Krakowowi powiód³. Taka po krótce historya brata Zdzicha, acz burzliwa siê okazuje.

Sam turniej: 110 w skali od 1 - 10
Organizacja: wazelina mode on: we¼cie przyk³ad z Tomka Konopczyca - turnieju w Bêdzinie i tamtejszych szwedzkich sto³ów, a bêdzie o niebo lepiej. :twisted:

Ca³uski dla Mamusi, wszystkich mi/nam zakonnym bliskich oraz do zobaczenia na przysz³ych turniejach... Zdzichu Junior te¿ przyjedzie. :twisted:
grazynaanna3
Serdeczne podziêkowania za impreze ¶le artyleria z Torunia. My¶le ze je¶li nie nabroili¶my za du¿o to w przysz³ym roku zobaczymy sie ponownie.
Piter h. Topór
BOG-i dziêkuj± za super turniej, ubawilismy siê przednie i postaramy siê zagl±dn±c równie¿ w przysz³ym roku
pozdro dla organizatorów i wszystkich kompanów zarówno starych jak i nowo poznanych, jak i dla mojego Idola ;)
S£AWA!!!!
Piotr Koc
Podziêkowania dla organizatorów. Szczególnie za dobrze zorganizowane oblê¿enie zamku. P³on±ca o zmroku palisada wygl±da³a rewelacyjnie. By³o kilka niedoci±gniêæ organizacyjnych ale ¶wietnie przygotowana bitwa, bohurt i bojówka stanow± o jako¶ci ca³ej imprezy.

Poni¿ej zdjêcia:
http://www.koc.pl/2007ogrodzieniec/
Krzy¶ko
CYTAT(Saint Tremere @ 20:32 06.08.2007) [snapback]197228[/snapback]
Przynajmniej zamek macie ³adny.

Widzicie? na X Turnieju w Ogrodzieñcu nawet najbardziej wybredni znale¼li cos dla siebie bum.gif

Dziêkujemy wszystkim przyby³ym (tym bez zaproszenia te¿ bum.gif) wszystkie sugestie, które podali¶cie zostan± wziête pod uwagê (zw³aszcza s³oma i biesiada) W przysz³ym roku postaramy siê bardziej. Jak s³usznie zauwa¿acie to w³a¶nie przybili ludzie buduj± klimat tej imprezy. Spisali¶cie siê na 6+. Szczególne podziêkowania nale¿± siê ludziom z M.U.R,.u którzy ju¿ drugi rok z rzêdu przybyli wcze¶niej by pomóc nam w organizacji turnieju (no i te arcymi³e niewiasty podaj±ce spragnionym organizatorom kawê z w³asnej inicjatywy aniol.gif ) Powiadam wam... Ciep³o bêdziemy tegoroczny turniej wspominali. Jeszcze raz dziêkujemy wam za przybycie i mamy nadziejê, ¿e spotkamy siê za rok w tak doborowym towarzystwie.

P.S. Tomkowi Konopczycowi i kap³anom Zakonu dziêkujemy za brak deszczu icon_mrgreen.gif
P.P.S. Mam nadzieje, ¿e za rok przy pomocy tajemniczej mapy uda siê nam odszukaæ zagubione skarby.

pozdrawiam
Tajemniczy narrator icon_cool.gif
Kane
Ja jak zwykle z ma³ym opó¼nieniem.... szczerba.gif
Wielkie dziêki dla Organizatorów! Przyje¿d¿am na Ogrodzieniec od 5 czy 6 lat i bêdê przyje¿d¿aj nadal (o ile mnie wpu¶cice smile.gif ). Ten turniej ma swój urok.
Z biesiad± to trochê prawda, ja siê nawet na kaszê nie za³apa³em. Dobrze ¿e uda³o mi siê zdobyæ co¶ dla dziecka. Rada: nastêpnym razem niech po prostu bêdzie DU¯O KASZANKI, my¶lê ¿e nikt nie bêdzie mia³ nic przeciwko.
Co do ilo¶ci miejsca to przyje¿d¿aj±cy te¿ mogli by pomy¶leæ. Jak widzê ¿e jest ma³o miejsca to rozbijam namiot jak najbli¿ej innych a nie gdzie mi siê podoba. A ja widzia³em nawet dodatkowo ogrodzony chor±giewkami teren z ogniskiem po¶rodku gdy tymczasem 4 metry dalej ludziom brakowa³o 30 cm na to ¿eby rozstawiæ jeden namiot.

Wielkie dziêki równie¿ dla wszystkich z którymi siê bawili¶my! Mam nadziejê ¿e spotkamy siê w przysz³ym roku.

SPECJALNE PODZIÊKOWANIA dla ekipy z któr± mia³em i¶æ do buhurtu a która w ostatniej chwili siê "rozmy¶li³a" anger.gif Panowie! Rozmawia³em pó¼niej z inn± ekip±, te¿ potrzebowali cz³owieka ale poniewa¿ najpierw dogada³em siê z Wami wiêc im odmówi³em. Pó³ godziny przed buhurtem, jak ju¿ wszyscy mieli sk³ady dowiedzia³em siê ¿e nie mam z kim i¶æ. No có¿, mam nadziejê ¿e spotkamy siê na buhurcie w przysz³ym roku - po przeciwnych stronach diabel.gif
Magdallena
O tak!
Zabawa by³a przednia.
Chwa³a Gregorowi za beczkê miodu clap.gif
I w sumie nie miêliby¶my nic przeciwko co by Tomko rozbi³ siê na naszym namiocie tak jak siê zreszt± odgra¿a³ :P
Chwa³a organizatorom
S³awek zTarnowa
Witam!

Te¿ spó¼niony..ale najpierw chcia³em siê wyspaæ ¿eby czego niem±drego nie napisaæsmile.gif

Dziêkujê organizatorom w imieniu mojej grupy za ciep³e przyjêcie icon_mrgreen.gif

Co do minusów turnieju...fakt...brak odpowiedniej ilo¶ci s³omy do sienników i jad³a dla wracaj±cych z k±pieli wojowników podczas biesiady sobotniej móg³ byæ przykr± niespodziank±... ( To niedoci±gniêcie nie jest wytykiem..a jedynie uwag± dla zmiany sposobu na przysz³y rok:) )...ale..wydaje mi siê, ¿e jako go¶æ i po trochu jeden ze wspomagaczy turnieju ...( cudów tam znowu nie robimy--Krzysiu-- dziêkujemy za Twoje dobre s³owo ...po prostu nas cieszy pomaganie innym, których lubimy i których szanujemy--idea naszej ma³ej ma³opolskiej wewnêtrznej ³±cz±cej kilka bractw organizacji na tym w³a¶nie polega i macie tego co roku po prostu ma³± próbkê- nic wiêcej:) ) ...mogê ¶mia³o powiedzieæ, ¿e bawi³em siê ¶wietnie i nie zawiod³em siê na tej konglomeracji znajomych, których z racji innych epok rzadko mogê zobaczyæ.

Dla mnie ten turniej jest w³a¶nie takim ³±cznikiem przyjació³ o ró¿nych epokach i ró¿nych zapatrywaniach na sposoby odtwarzania kultury czy tez ubioru historycznego. Takie turnieje te¿ powinny byæ i równie¿ nie mam zamiaru rezygnowaæ z przyjazdów pod ten wspania³y zamek ( a propo--wpraszam siê na Liwie, je¶li mogê, na chwilê do obozowiska ch³opaków z Czerwionki na kontynuacjê rozmowy o historyczno¶ci i rycersko¶ci....mam nadziejê, ¿e dokoñczymy--chcê bardzo doprowadziæ do wspólnych wniosków smile.gif )

Kane...kurczê.. na bohurtach przecie¿ nawet w ostatniej chwili mog³e¶ do³±czyæ do naszych...Weso³e Poziomki, je¶li ktokolwiek zauwa¿y³, walczy³y we czwórkê...( ale za rok wychodzimy w trójkê....ch³opaki stwierdzili, ¿e... to wystarczy) tongue.gif

Cieszy mnie kilka szczegó³ów...mianowicie, co zaobserwowa³em.....( pomijam tu ró¿ne pojêcia historyczno¶ci---i tak wszyscy w wiêkszym czy mniejszym stopniu jeste¶my mrokami ) ale pocieszaj±ce by³o, kiedy to...w przeciwieñstwie do roku poprzedniego---bardziej poszanowano organizatorów i ludzie do otwarcia turnieju i do zamkniêcia wyszli galowo w pe³nym stroju a nie w koszulinach jak ubogie ¶winiopasy( w latach poprzednich by³ to straszny widok i nagminna praktyka). w koñcu co¶ na¶ladujemy, wiêc róbmy to chocia¿ w sposób powierzchowny.

Mam pro¶bê: mog³aby byæ msza w strojach o 10.00?...naprawdê mia³em ochotê jak i wielu innych uczestniczyæ, ale my zawsze przed³u¿amy biesiadê sobotni± nawet do godzin porannych w obozowisku i ..a nijak nie da sie tego kontrolowac i skróciæ w tak doborowym towarzystwie ¶piewaków i szaleñców..i potem snu brakuje.

Gratulujê zwyciêzcom!!!

Tak, ¿e ja... chyba tyle.
Dziêkujê.
Rayla Scarlett
Krzy¶ko, je¶li chodzi o kawê - za rok tez mo¿na na nas liczyæ smile.gif Najmilej obserwowa³o siê zaskoczenie, lekkie niedowierzanie i wdziêczno¶æ w oczach ludzi ni± czêstowanych smile.gif

Dziêkujê jeszcze raz za wspania³y Turniej. Ogrodzieniec, jego atmosfera - maj± w sobie pewn± magiê i co¶, co sprawia, ¿e kto tam raz przyjedzie - bêdzie z sentymentem tam powraca³ smile.gif
Na uczcie brakowalo mi muzyki - ale to chyba warunki nie pozwoli³y na jej pod³±czenie- 2 lata temu, o ile sobie przypominam, gra³ jaki¶ zespó³ i to bardzo podnosi³o klimat uczty. Bieg Dam - hmm.. jab³ka by³y dobre, ale szkoda, ¿e nie wrêczane parze 'nadgryzaczy', tylko sk³adowane - marnotrawstwo ;P
Na koniec jeszcze: Chwa³a Wam Drodzy Organizatorzy! Chwa³a panu Andrzejowi! I po trzykroæ chwa³a Zwyciêzcom!

Do zobaczenia!
Tomko Konopczyc
Cytat- Magdallena:
"w sumie nie miêliby¶my nic przeciwko co by Tomko rozbi³ siê na naszym namiocie tak jak siê zreszt± odgra¿a³"

Magdalleno-a ja g³upi poszed³em i rozbi³em sie na namiocie Kane'a icon_wink.gif date.gif

Cytat
"P.S. Tomkowi Konopczycowi i kap³anom Zakonu dziêkujemy za brak deszczu"

By³o tak fajnie, ¿e nie mia³em sumienia bigsmile2.gif

Ja myslê, ¿e pewne drobne niedociagniêcia organizacyjne wyst±pi³y tylko z tego powodu, ¿e orgów zaskoczy³a liczba go¶ci, których w tym roku by³o rzeczywi¶cie bardzo wielu, ale to znaczy, ¿e chc± przyje¿d¿aæ i warto przyje¿d¿aæ ( bo naprawdê warto). Tylko kochani - mówiê jako przyjaciel, bo znamy sie tyle lat- trzeba ¿eby kto¶ ogarnia³ ilu ludzi przyjedzie, odpowiada³ na zg³oszenia.
Maducha
Witam,

W imieniu ma³ych rycerzy równie¿ bardzo dziekujemy za zabawê. Z punktu widzenia turystów bardzo nam siê podoba³o chocia¿ momentami by³o za g³o¶no smile.gif

Dziêkujemy zw³aszcza tym, którzy zechcieli siê z nami pobawiæ, czyli Kasi, Asi i Paw³owi, Rycerzowi Tomkowi zwanemu Pysio oraz rycerzowi, ktorego imienia nie znamy a oberwa³ w g³owê no i oczywi¶cie Bractwu Orlich Gniazd, które jak zawsze roztacza nad nami opiekuñcze skrzyd³a smile.gif

Pozdrawiamy
Mateusz i Micha³ h. Jastrzêbiec z Krakowa
Kane
CYTAT(S³awek zTarnowa @ 10:53 07.08.2007) [snapback]197313[/snapback]
Kane...kurczê.. na bohurtach przecie¿ nawet w ostatniej chwili mog³e¶ do³±czyæ do naszych...Weso³e Poziomki, je¶li ktokolwiek zauwa¿y³, walczy³y we czwórkê...( ale za rok wychodzimy w trójkê....ch³opaki stwierdzili, ¿e... to wystarczy) tongue.gif

Dziêki! Widzia³em ¿e walczyli we czwórkê ale to ju¿ by³o jak sie buhurt zaczyna³. Zanim bym siê ubra³.....
roa
Poszukuję ludzi którzy brali czynny udział w walkach na tym turnieju.
Planuję zrobić seriię zdjęć opowiadających o współczesnych bractwach (portrety, sceny walki)
Mam nadzieję że powstanie z tego wystawa w przyszłości)

Próbki zdjęć z Ogrodzieńca... (reportaż to nie to samo co zdjecia pozowane)

Poszukuję oczywiście też tych ze zdjęć ;)
Wierzę że się rozpoznają ;)

moje gg: 4363888
mail: roa * roa-photography.net

--
pozdrawiam
-roa-
http://www.roa-photography.net
Anchesenpaaton
szczerba.gif Tiaaa... Kiedym ju¿ wyspana i po czê¶ci pamiêtaj±ca, czas na s³ow kilka odno¶nie turnieju.
W imieniu Zakonu dziêkujê za wspania³e przyjêcie!!! icon_cool.gif (starali¶my siê z t± pogod±... bum.gif ).

Zabawa by³a przednia, piêknie zaaran¿owana bitwa i konkurencje turniejowe, tury¶ci cudownie zaciekawieni i aparatów u¿ywaj±cy, kobietki w szpilkach zamek zwiedzaj±ce (dziwna i grzeszna ogarnia³a rado¶æ, ¿e istniej± ludzie którzy radz± sobie gorzej z poruszaniem siê po zamkowych b³oniach ni¿ Anche w ci¿mach biegaj±ca... ), s³oma wielce u¿yteczna
(odkry³a w sobie nowe powo³anie - bohurty i zjazdy legolasowe tongue.gif), nowy model kielichów z ogórów wykrawan, doskona³a atmosfera, przepiêkne otoczenie i niesamowita wrêcz szybko¶c reakcji i jedno¶æ u obozowiska ("Zaraz bêdzie cieeeeemnooo!" smile.gif ) Wra¿enia mam jak najbardziej pozytywne, co do niedoci±gniêæ organizacyjnych
- zawsze zdarzaj± siê jakie¶ b³êdy, ale to w³a¶nie dziêki nim turnieje s± coraz lepsze i bogatsze z roku na rok tongue.gif. Nadal mam przed oczami przepiêkn± sceneriê, zachody i wschody s³oñca, lataj±ce pomidory, majacz±ce w oddali ska³y... Blask ognisk i cudowne melodie p³yn±ce z ust wype³nionych miodem uczestników...
Za rok nie mo¿e mnie zabrakn±æ smile.gif
Dziêkujê za doskona³± zabawê!!!

Anche, po turnieju Dzwoneczkiem i Bziubziu zwana...
misiek_krk
i ja dziekuje z dobra zabawe.

pozdrawiam rowniez wszystkich znajomych z ktorymi nie zdazylem sie pozegnac przed wyjazdem.
a tym ktorzy narzekaja na brak snu [w szkole] i ze ktos ich budzil powiem zeby sobie na przyszlosc brali namioty historyczne i w nich spali.

raz jeszcze pozdrawiam wszystkich.

ps: pozdrawianie jest dla biednych, £EBKU! icon_wink.gif
Tomko Konopczyc
Ludzie wrzucajcie foty, bo sporo by³o robionych
JediNight
Wita Serdecznie Mateusz h. Godziemba....

Na wstêpie wszystkich przepraszam za m± nieobecno¶æ na Tym Turnieju.
Niestety sprawy Moje siê tak u³o¿y³y, ¿e wyjeca³em ... do Irlandji ...
... ale niebawem wracam, i przenigdy nie opuszczê ju¿ w³asnego turnieju.

Powrów mój juz wkróce ... (po³owa wrze¶nia)

Za rok nadrobiê sw± nieobecno¶æ :D:D:D
Angelika z Bêdzina
a to parê filmików z bojówki i jeden z zapasów, i sorry ¿e tak pó¼no, ale dopiero teraz mia³am czas ¿eby nad tym posiedzieæ i niestety nie s± to wszystkie filmiki, poniewa¿ jest parê które s± wiêksze ni¿ dopuszcza limit na youtubie icon_sad.gif

pozdrawiam

Zapasy:
http://www.youtube.com/watch?v=Bap3TXaIG3k

walki turniejowa:
http://pl.youtube.com/watch?v=vQfjyiT6edE
http://www.youtube.com/watch?v=AIwfVmdbo64
http://pl.youtube.com/watch?v=3KfG6v1_ans
http://www.youtube.com/watch?v=7Jvtg-_qbMU
http://www.youtube.com/watch?v=CF2Yr3ldH6g
http://www.youtube.com/watch?v=Xo83ayejD8U
http://www.youtube.com/watch?v=IfYh1vUtg-0
http://www.youtube.com/watch?v=qfwPB9dXoAc
http://www.youtube.com/watch?v=e3rioeVjszk
http://www.youtube.com/watch?v=6-20O2Eon28
http://www.youtube.com/watch?v=y2WmHMgkttE
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.