Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Spotkania Rycerskie na zamku w Raciborzu
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2007
Stron: 1, 2, 3
efendi
Opolskie Bractwo Rycerskie Chor±giew Racibórz-Waregowie, zaprasza na I Miêdzynarodowy Festyn ¦redniowieczny w Raciborzu. Festyn na zaproszenia, które zostan± wys³ane niebawem. Dlaczego Racibórz? o tym napisze Ewa -Cholera . A datowanie?? bardzo rozleg³e...od IX do XVIw
Pozdrawiam
Ewa z Raciborza
Dlaczego w Raciborzu??????

Bo mój mo¶ci Efendi mamy tutaj prawdziwy ¶redniowieczny zamek (wzmiankowany ju¿ w XII wieku). I to nie byle jaki, bo jest to zamek piastowski ksi±¿±t Opolsko-Raciborskich!
Dlatego te¿ wykorzystuj±c ¶wietne warunki do organizacji turnieju rycerskiego na zamku i w parku pod zamkiem, mo¿na zrobiæ imprezê utrzyman± w ¶redniowiecznej atmosferze, tak, by cz³onkowie bractw rycerskich poczuli prawdziwego ducha ¶redniowiecza. A'propos duchów - ponoæ na zamku straszy. Kto chce siê przekonaæ - zapraszam na imprezê.
Poza tym nie odnaleziono jeszcze tajnego przej¶cia pod Odr± ³±cz±cego zamek z klasztorem dominikanek. Wszystko przed Wami. Co wiêcej, na dziedziñcu znajduje siê prawdopodobnie skarb. A Ci, którzy maj± bardziej imprezowe podej¶cie do ¿ycia - obok zamku jest browar!

Szczegó³y imprezy przedstawimy niebawem, a i za wysy³anie zaproszeñ powoli ju¿ siê zabieram. Mam nadziejê, ¿e bêdzie to impreza niczym nie ustêpuj±ca Byczynie lub opolskim turniejom kwietniowym i sierpniowym. Ju¿ nasza w tym g³owa...

Dla ciekawych za³aczam stronkê z interaktywnym spacerkiem po parku zamkowym. Mo¿na robiæ zbli¿enia i mo¿na rozejrzeæ siê woko³o.
http://raciborz.miasto.biz/spacer.php?pan_id=1106-1001-1117
Boran
W kwestii formalnej: jakie¶ ograniczenia czasowe s±?
Bogumi³
S±dz±c po datowaniu organizatorów (Opolskie Bractwo Rycerskie Chor±giew Racibórz-Waregowie) to IX-XV wiek tongue.gif
Mam nadziejê ¿e przyjdzie nam go¶ciæ na jakby nie by³o, lokalnym nam zamku.
Jak jednak poradzicie sobie z organizacj± przestrzenii? Dziedziniec jest w±ski, no chyba ¿e... park?
arkoz
Ha Ha Raciborz gora!!
Zwarte szeregi Abalienatusow gotowe sa najechac i zdobyc zamek za pomoca swych czarodziejskich fujarek
Znajdziemy ukryte skarby, Wasze tajemne przejscia od dawna nie sa dla nas zadna tajemnica - Ha Ha
Pozdrawiamy
efendi
Spoko:-)) Damy rade , tak samo jak 5 lat temu old.gif walka.gif Chce jeszcze dodaæ ze i przeprawe przez rzekê planujemy woohoo.gif
Wojs³awa
Efendi a czy m³oda dru¿ynka wczesna z G³ogowa mo¿e siê staraæ o zaproszenia smile.gif mnie byæ mo¿e pamiêtasz... smile.gif nale¿a³am kiedy¶ do Chor±gwi Ziemi G³ogowskiej... byli¶cie u nas na Dniach G³ogowa a pó¼niej spotkali¶my siê na Grod¼cu w 2005 icon_cool.gif by³oby mi³o a w szczegolno¶ci, ¿e mamy chêci by je¼dziæ na imprezy historyczne pomimo ma³ej liczby osob icon_sad.gif wiêc jak ;> a jesli chcesz co¶ wiêcej wiedzieæ lub jakie¶ zdjêcia to na pw smile.gif
Tomek Kot
TAURUS je¶li tylko uraczony zostanie zaproszeniem z wielk± chêci± siê pojawi devil.gif
Ewa z Raciborza
Zaproszenia bêdê wysy³aæ ju¿ niebawem.

Wojs³awo, prze¶lij mi proszê twojego maila, wówczas wy¶lê zaproszenie.
Wojs³awa
je¶li nie dojdzie to proszê powiadomiæ. wy¶lê jeszcze raz. Z góry dziêkujê Ewo za zaproszenie:)
efendi
Witam!
Prosze o podawanie swoich maili , zebysmy mogli wys³ac zaproszenia.(Taurus i Wojs³awa, ocztwi¶cie ¿e smile.gif zapraszamy)
Pozdrawiam
Efendi
M¶cidróg
Prudnik-Bukowy Las zwarty i gotowy bigsmile2.gif
Wojs³awa
hyh kurcze nie wiem czy mail doszed³ wiêc wrzucam go tutaj smile.gif czekam na zaproszenie w najbli¿szym czasie podam ile osób by siê pisa³o na wyjazd z mojej dru¿yny. Pozdrawiam, Wojs³awa!

mail:
arvena-golderi@wp.pl

lub gg (czesto niewidoczna):
4153589
Ewa z Raciborza
Krogulce - nazwê macie brzydk± smile.gif, ale to zaszczyt dla nas, ¿e zechcecie do nas przyjechaæ.

Wojs³awo - Twojego maila ju¿ sobie dopisa³am do listy dystrybucyjnej i jak bêdê wysy³aæ zaproszenia, to dam znaæ. W miêdzyczasie wysy³am Ci zaproszenia na inne nasze imprezy.
M¶cidróg
Krogulce - nazwê macie brzydk± , ale to zaszczyt dla nas, ¿e zechcecie do nas przyjechaæ.

jezyk.gif brzydk±????³³³³³³³ooooooooojjjj!!!!!!!!!! Jak Cie Ewka z³apiê w Opolu to "dobry Bo¿e" nie pomo¿e bigsmile2.gif bigsmile2.gif
pozdrawiam:)Do zobaczyska na Dniach Opola smile.gif
Wojs³awa
Grrr nic jeszcze do mnie nie dosz³o Ewo ;( nie wiem, czemu. Mo¿e co¶ nie tak z moj± poczt± angsad.gif wiêc siê zapytam tutaj, chodzi mi o jakie¶ konkretne szczegó³y imprezy, czyli :
- co zapewniacie (wy¿ywienie, zwrot kosztów przejazdu, drewno i s³omê do obozu, nocleg. /Niepotrzebne skre¶liæ)
-, czego oczekujecie w zamian (pokaz walki, przeprowadzenie obrz±dku [za¶lubin, narodzin, wesela] / niepotrzebne skre¶liæ).
I jakie wymagania stawiacie uczestnikom. Pozdrawiam, Wojs³awa! S³awa!
Bogumi³
Wojs³awo, nie denerwuj siê bo przecie¿ ja te¿ nie dosta³em jeszcze zaproszenia.
A z tym obrz±dkiem za¶lubin, wesela to uwa¿aj bo jeszcze siê Wam spe³ni usmieszek_04.gif
Tymczasem jeden, bardzo udany - pó¼no¶redniowieczny, ¶lub mia³ ju¿ miejsce na imprezie OBR.
My¶lê ¿e wszyscy czekaj± na szczegó³y festynu happy.gif
Co jak co, ale ostatni turniej Byczyne wspominam szczególnie mi³o. Smuci mnie fakt ¿e Opolanie nie po¶wiecaj± czasem wystarczaj±co du¿o uwagi wczesno¶redniowiecznym dru¿ynom.
A Racibórz...? Hmm... Czekam z niepokojem clap.gif
efendi
Witam!
Ewa wysy³a zaproszenia alfabetycznie ,ale serwer przyjmuje tylko po kilka "liter" dziennie.
Szczególy imprezy sa dopracowywane i potrwa to jeszcze ok tygodnia. Raczej nie przewidujemy noclegów
poza obozem(ale pomyslimy co zrobic z tymi co namiotów nie maja)
Bogumile, z kolei inni maj± nam za z³e ze zajmujemuy sie takze wczesnosredniowiecznymi:-)
Jakos to pogodzimy:-)
Wojs³awa
hehe ja sie nie denerwuje o to zaproszenie ale o to i¿ poczta mi ostatnio szwankuje i boje sie, ¿e nie dojdzie ;/ gUpie chochliki dzia³aj± ;/ hehe a wiesz ja nie mam nic przeciwko spe³nieniu sie za¶lubin i ¶lubu :P ja tam by³abym nawet smile.gif bigsmile2.gif ale mniejsza o moj stan cywilny :P w sobotê bêdê gnêbiæ Szamana ¿eby sie zgodzi³ :D pozdrawiam:D
Azim Al Bakir
Widzia³em ta mapke podzamcza - swietny teren ! Klimat bedzie iscie zamczysty ; )
A czy Ewka przez Efendiego Choler± zwana planuje w swej nikczemnosci zorganizowaæ jaki¶ i¶cie diabelski turniej ³uczniczy ? smile.gif icon_rolleyes.gif
Ewa z Raciborza
Azimizie Ali Bakriraru.... tfuuuuu, o Boski Jaro (tak ³atwiej), jest kilka mo¿liwo¶ci:

1. Strzelanie do Efendiego (to jest ³atwizna, Efendi ma du¿y brzuszek, pomaluje siê go czerwon± i zó³t± farb± i tarcza gotowa - to bêdzie tarcza dla pocz±tkuj±cych)
2. Strzelanie do Jarka, czyli Ciebie... (to jest trudniejsze - mniejsza powierzchnia cia³a, strza³y siê zsuwaj± po ko¶ciach... - to ju¿ turniej dla zaawansowanych)
3. I trzecia mo¿liwo¶æ - poprowadzisz turniej (please...) i nikt nie bêdzie do Ciebie strzelaæ a i ¿ycie Efendiemu uratujesz. Poza tym bêdziesz móg³ wymy¶liæ wszystko po swojemu. Uzgodnij to z Efim, cooooooo?

Wybór nale¿y do Ciebie.....
Ewa z Raciborza
Opolskie Bractwo Rycerskie wespó³ z Gwardi± Waresk± – raciborsk± chor±gwi± OBR-u ma zaszczyt zaprosiæ bractwa rycerskie i dru¿yny wojów na Miêdzynarodowy Festyn Rycerski na zamku piastowskim w Raciborzu, który odbêdzie siê w dniach 2-3 czerwca 2007 r.

Spotkania mi³o¶ników historii – od wczesnego ¶redniowiecza, a¿ po schy³ek, odbêd± siê w malowniczej scenerii ruin zamku piastowskiego oraz przyleg³ego do nich parku nad Odr±. Planujemy przyj±æ do 250 uczestników z ca³ej Polski i kilku krajów Europy.
Planujemy zorganizowaæ pod zamkiem obozowisko historyczne, dlatego te¿ prosimy o zabranie ze sob± namiotów historycznych oraz sprzêtu obozowego. Dla bractw, które nie posiadaj± namiotów, postaramy siê zapewniæ nocleg w odleg³ej o kilkadziesi±t metrów szkole.

Tradycyjnie ju¿ przewidujemy konkurencje: turniej bojowy, turniej ³uczniczy, bieg dam, rzut w³óczni±, rzut toporem, rzut no¿em, zapasy rycerskie oraz ró¿nego rodzaju zabawy „mêskie” i plebejskie oraz warsztaty: tañca, tkania i pisania. Odbêdzie siê równie¿ koncert zespo³u muzyki dawnej z Bia³orusi. Dla grup wczesno¶redniowiecznych przewidujemy wiele konkurencji, które poprowadz± cz³onkowie Gwardii Wareskiej Opolskiego Bractwa Rycerskiego z Raciborza.

Niew±tpliw± atrakcj± bêdzie bitwa pod zamkiem nad brzegiem Odry, po³±czona z forsowaniem rzeki.

Zapraszamy wszystkich odtwórców ¶redniowiecza, a szczególnie w pe³ni uzbrojonych wojów i rycerzy, rzemie¶lników, ³uczników, artylerzystów i tañcz±ce dziewczêta. O szczegó³ach imprezy i jej przebiegu bêdziemy na bie¿±co informowaæ na www.freha.pl (w dziale „Kalendarium”).

Regulamin:

1. Do Raciborza mo¿na przyje¿d¿aæ ju¿ w pi±tek lub najpó¼niej w sobotê przed po³udniem. Konie mechaniczne mo¿na pozostawiaæ na parkingu znajduj±cym siê niedaleko zamku. Dojazd do Raciborza poci±giem nie powinien sprawiæ problemu – stacja PKP znajduje siê niedaleko zamku.

2. W imprezie bêd± mog³y wzi±æ udzia³ te bractwa, które otrzymaj± drog± mailow± owo zaproszenie. Liczba uczestników musi siê zgadzaæ z t±, któr± zosta³a podana na formularzu zg³oszeniowym.

3. Dowódcy bractw s± odpowiedzialni za zachowanie i kompletno¶æ strojów cz³onków bractwa.

4. Na terenie obozowiska obowi±zuj± stroje historyczne zgodne z przedstawian± przez grupê epok±.

5. Zapraszamy do udzia³u równie¿ rzemie¶lników historycznych i twórców ludowych. Prosimy w zg³oszeniu zaznaczyæ rodzaj rzemios³a oraz informacjê o posiadaniu w³asnego kramu.

6. Ka¿dy przyje¿d¿aj±cy powinien posiadaæ naczynia stylizowane na historyczne. Nie wolno u¿ywaæ naczyñ plastikowych. Zegarki, telefony, makija¿ i malowane paznokcie prosimy zostawiæ w domu.

7. Wszyscy bior±cy udzia³ w Festynie powinni ubezpieczyæ siê na w³asny koszt.

8. W czasie trwania Festynu bêdzie powo³ana gwardia porz±dkowa z prawem wydalenia z Festynu osób ³ami±cych zasady regulaminów i ustaleñ, oraz zachowuj±cych siê niegodnie.

9. Szczegó³owe regulaminy konkurencji zostan± omówione w czasie odprawy z dowódcami bractw w sobotê o godzinie 10.00.

10. Prosimy o zabranie ze sob± wy³±cznie namiotów historycznych. Istnieje mo¿liwo¶æ zakwaterowania we w³asnym zakresie w jednym z dwóch hoteli niedaleko zamku (zainteresowanych proszê o kontakt, a prze¶lê dane).

11. Mile widziany sprzêt obozowy, potrzebny do codziennego ¿ycia (lampki, kocio³ki, wiaderka, itp.) uatrakcyjniaj±cy nasz± zabawê w obozowisku.

13. Zapewniamy pole obozowe, toalety, wodê do mycia, posi³ki (bez ograniczeñ czasowych i ilo¶ciowych) - od pi±tkowej kolacji do niedzieli - w tym wystawn± ucztê.

14. Zg³oszenia bêdziemy przyjmowaæ a¿ do zamkniêcia listy, dlatego te¿ dobrze jest wys³aæ zg³oszenie jak najszybciej.

15. Prosimy nadsy³aæ zg³oszenia do Ewy Wawoczny – ewawawoczny@poczta.onet.pl

16. Wszelkie pytania dotycz±ce spraw organizacyjnych prosimy kierowaæ do Andrzeja Ko¶ciuka pod nr tel. 602 613 386 lub andrzej.kosciuk@wp.pl

Informacje o Raciborzu ze zdjêciami miasta i zamku oraz notki o dojazdach PKP
http://serwisy.gazeta.pl/turystyka/1,50348...2&startsz=x

Trochê o zamku...
http://www.polskieszlaki.pl/grod-zamkowy-w-raciborzu.htm

Szablon zg³oszenia do odes³ania organizatorom:

1. Nazwa bractwa:

2. Imiê i nazwisko dowódcy:

3. Adres domowy dowódcy:

4. Adres mailowy do kontaktu:

5. Numer telefonu do kontaktu:

6. Liczba posiadanych namiotów historycznych:

7. Data przyjazdu:

8. Sprzêt obozowy:

9. Liczba chêtnych do udzia³u w imprezie:

10. Rzemie¶lnicy (asortyment + imiê i nazwisko rzemie¶lnika):

11. Chêtni do turnieju bojowego (imiona i nazwiska lub pseudonimy):

12. Chêtni do bitwy (imiona i nazwiska lub pseudonimy oraz rola w bitwie):

13. Chêtni do turnieju ³uczniczego (imiona i nazwiska lub pseudonimy):

14. Chêtni do zapasów (imiona i nazwiska lub pseudonimy):

15. Chêtni do biegu dam (imiona i nazwiska lub pseudonimy):

16. Chêtni do rzutu w³óczni± (imiona i nazwiska lub pseudonimy):

17. Chêtni do rzutu no¿em (imiona i nazwiska lub pseudonimy):

18. Chêtni do rzutu toporem (imiona i nazwiska lub pseudonimy):

19. Imiona i nazwiska osób, którzy nie bêd± brali udzia³u w ¿adnej konkurencji:
Azim Al Bakir
Azimizie Ali Bakriraru.... tfuuuuu, o Boski Jaro (tak ³atwiej), jest kilka mo¿liwo¶ci:

1. Strzelanie do Efendiego (to jest ³atwizna, Efendi ma du¿y brzuszek, pomaluje siê go czerwon± i zó³t± farb± i tarcza gotowa - to bêdzie tarcza dla pocz±tkuj±cych)
2. Strzelanie do Jarka, czyli Ciebie... (to jest trudniejsze - mniejsza powierzchnia cia³a, strza³y siê zsuwaj± po ko¶ciach... - to ju¿ turniej dla zaawansowanych)
3. I trzecia mo¿liwo¶æ - poprowadzisz turniej (please...) i nikt nie bêdzie do Ciebie strzelaæ a i ¿ycie Efendiemu uratujesz. Poza tym bêdziesz móg³ wymy¶liæ wszystko po swojemu. Uzgodnij to z Efim, cooooooo?

Wybór nale¿y do Ciebie...

Na wszystkie duchy tego zamku ! Strzelaæ do ko¶ciste... atletycznego jarasa ? Porfavor.. z tyloma strza³ami w sobie faktycznie sta³bym siê dos³ownie boski , a nie ¶pieszy mi siê a¿ tak ;) I dlaczego jestem pewny , ¿e Hobbit z wielk± przyjemno¶ci± wy³adowa³by we mnie ca³y ko³czan swoich krzywych jak sinusoida strza³ ? :D Z drugiej strony,jaka¶ piêkna ³uczniczka , tak w serce ... to i pier¶ bym nastawi³ ;)
icon_rolleyes.gif Ta ma³a nizio³kowata bestia nie potrzebuje powodów , ¿eby mi wpakowaæ parê grotów w ty³ek wiêc mo¿e i masz racje z ta organizacja hmm. Tylko dlaczego ca³y czas uwa¿am , ¿e jakby faktycznie pomalowaæ brzusio Efiego , to zdeklasowa³aby¶ wszystkich celno¶cia ? smile.gif

piêkno z wami - boski jarus :D :D :D
efendi
Witam!
Ewko -Cholero i Ty, A Z Kim Na Bakier icon_wink.gif , co Wy tak o moim brzuszku...Widzieliscie dzieci z Mozambiku? i co, brzuszki mają pewnie z przejedzenia...? U mnie to jest tzw "puchlina głodowa"i tyle. tongue.gif Mysle ze mozna takze rozpatrzec
strzelanie do...??? ass.gif tatusia lub Wasyla. Sa duzi (z tyłu także smile.gif )to i łatwiej bedzie trafić bigsmile2.gif . A i Ewka Cholera moze d.u.p.a.ć łupą orzechy.... blinkie.gif smile.gif icon_redface.gif tylko strzał trochę szkoda, bo sie będą tępić. tears.gif
Pozdrowianka
I wiecej juz na ten temat nie piszmy cicho.gif , bo nas opiernicza mad.gif
M¶cidróg
Ewo ,jako ze gospodarzem jest Gwardia Wareska powinien pojawic sie turniej bojowy wczesny.Robiony na takim samym poziomie jak byczyñski i opolski.Z komisj± dopuszczaj±c± uczestników do bojówki,sêdziami z prawdziwego zdarzenia i nagrod±smile.gif
Nie wspominaj±c juz o niedopuszczaniu nieletnich do bojówki-ale to chyba jest oczywiste.
Dla chêtnych mozna zorganizowaæ walki na bydlêcej skórze.Najlepiej takiej z w³osami aby publika wiedzia³a na pierwszy rzut oka o co chodzi:))
Pozdrawiam
Artur
efendi
Witam!!
Jako ¿e robimy dosyc duzy "przegl±d" wiekowy, to mysle ze zobaczymy duzo zabaw wczesnosredniowiecznych maniac.gif , które widzia³em w Nowogródku i nigdy potem. Pogadajcie z Waregami i czekam na propozycje.
Pozdrawiam
Efendi
Wojs³awa
Efendi czy mogê nades³aæ zg³oszenie po ¶wiêtach? bo straci³am kontakt z lud¼mi bo wiêkszo¶æ powyje¿d¿a³a do rodzin itd. a nie bêdê wpisywaæ na chama osob, z którymi nie rozmawia³am jeszcze na temat imprezy.... bedê d¼wiêczna jesli pozwolisz mi nades³aæ zg³oszenie po ¶wiêtach. pozdrawiam, Wojs³awa! S³awa!!
Canis Lupus
Witam

Z tej strony Modolf z Gwardii :P

Odnośnie bojówki to właśnie opracowujemy zasady . Rozpatrujemy różne warianty odnośnie zasady punktacji i walki. Testujac je na sobie.
Nagrody będą a jak nie będzie pieniędzy na nie to sprzedam nerke :P W konicu mam dwie.

Napewno będzie ważenie broni, tak aby wyeliminować 900 gramowe miecze. Podobna zasada była na Grzybowie.

Sędziowie będą wybrani spośród przybył drużyn, aby uniknąć posądenia o stronniczość.
To na razie tyle ile moge ujawnić. Pewnie i tak za dużo już napisałem. Reszta szegułÃ³w będzie podana jak tylko będe wiedział coś na pewno.

Pozdrawiam
efendi
Witam!
Wojs³awo, mozesz to przys³ac po ¶wiêtach.
Pozdrawiam
Efendi
Kapitan
hmmm a czy i dla nas skromnej druzynki , nedznej jerozolimskiej piechoty i zbiednialych pokracznych rycerzy tez znalazlo by sie miejsce ? smile.gif
efendi
Witam!
Kapitanie, pisz zgłoszenie do ewawawoczny2@wp.pl
Zawiadomie ja ze takie przyjdzie.
Pozdrawiam
Efendi
M¶cidróg
Witam.
Po krótkiej a tre¶ciwej rozmowie z Krzyskiem z Gwardii bojówka wczesna mog³a by byæ zrobiona na czas( jaki to jeszcze jest do dogrania) bez rozej¶æ.licz± sie tylko tzw. bomby:)Do bojówki dopuszczone zosta³yby osoby (bardzo bym chcia³ by by³y pe³noletnie-nawet z danego s³owa rodzic moze sie wycofaæ w razie draki) tylko i wyl±cznie dostatecznie opancerzone.Bez takich cudow jak kolczuga bez przeszywki itp.Zas³ona na twarz,oslona karku konieczna,sam posiadam he³m z nosalem i wiem co mówie. Obowi±zkowe rêkawice i os³ony przedramion.Zamaskowane lub nie-to chyba nie stwarza trudno¶ci.Oczywi¶cie ubezpieczenie wymagane na w³asn± rêke. Do do tej krowy:) co j± wyzej wspomnia³em-faktycznie mo¿e byæ klopot z jej zdobyciem.Chêtni mog± na wlasne rz±danie zostaæ zwi±zani lin±.Walka na blisk± odleg³o¶æ ,bez rozej¶æ,do wklepania.
Efe..co Ty na to?
efendi

Witam!
Bardzo dobrze, jezeli chodzi o bezpieczeństwo. Tak gdzie sa urazy to i zabawa do....y.
Pomyslcie nad całym zestawem walk(na zimowym Opolu np, walczyli na dwóch łodziach), I nie tylko walk. Mamy dwa dni , to i trzeba sie pobawić. Ze trzy lata temu zrobilismy w Opolu zabawy "męskie" i to tak sie spodobało ze trwało ze dwie godziny. Wzięły w tych zabawach udział dziewczyny i smiechu było co niemiara, gdy jedna wygrała zapasy z facetem.:-)
W piatek będę w Raciborzu , do tego czasu pogadajcie, żebym mogł usłyszeć co wczesni chcą robić. Musimy za kilka dni wywiesic program i regulaminy konkurencji.
Pozdrawiam
Efendi
Ewa z Raciborza
Kapitanie, nie s³uchaj Efendiego, który przez swój starczy wiek zapomnia³ o lekarstwach, a przez to, ¿e zapomnia³ o lekarstwach, wszystko mu siê miesza... rant.gif
Zapomnia³, ¿e nie wolno mu zapominaæ o moim mailu, który ca³kowicie przekrêci³. Mój adres to: ewawawoczny@poczta.onet.pl lub ewawawoczny2@wp.pl

Pozdrawiam
Tomasz z £añcuta
Zakon dziêkuje za zaproszenie i postaramy siê stawiæ - ilo¶æ i jako¶æ podam na maila.
Halldis(Naamah)
DSiW Lech chêtnie siê pojawi,ale do kiedy musimy wam wys³aæ takie na 100% konkrety..bo to p³ynne bywa u nas...
Kapitan
Bardzo dziekujemy za zaproszenie i na pewno sie stawimy ! smile.gif :-* !
Wojs³awa
Dobra sprawa przedstawia siê nastêpuj±co. Albo przyjedziemy w 6 osób albo w 3 smile.gif zale¿y od tego jak 3 niewolnych siê dogada z rodzicami. Choæ im ju¿ marudzê, aby rozmawiali. Starszyzna przyjedzie napewno smile.gif co do namiotów to kurcze mo¿e byæ problem, bo nie wiem czy dostaniemy materia³ i czy zd±¿ê uszyæ namioty. Choæ mam nadziejê, ¿e zd±¿ê... A je¶li nie bêdzie namiotów to, co z noclegiem poza tymi dwoma hotelami, co Ewa mówi³a o nich? Czy przewidujecie co¶ w takim wypadku? Zg³oszenie wy¶lê oko³o ¶rody, bo dopiero wtedy odzyskam dostêp do internetu.(Niech ¿yj± wyjazdy rodzinne;/). Pozdrawiam, Wojs³awa!
efendi
Witam!
Co prawda niechetnie :-)) ,ale przyznajemy sie, ze dla tych co nie maja namiotu, przewidzielismy inne spanie(w szkole).:Pozdrawiam
Efendi
Ewa z Raciborza
Gor±co zapraszam na turniej - zapowiada siê fajna impreza - widzê to po nadsy³anych zg³oszeniach smile.gif
Kapitan
Co prawda niechetnie ale...mamy miejsce w naszych namiotach dla tuch co by nie mieli miejsca....
w jednym 5.... w drugim ...0 bo co prawda namiot 5 osobowy ale Ukochana nie lubi go¶ci smile.gif a trzeci mamy ca³y wolny czyli 10 osob... jak kto chêtny to mówic
Wojs³awa
Ewo jutro nade¶lê Ci zg³oszenie. Bo mam problem ze skontaktowaniem siê z dowódc± i uzyskaniu od niego jego adresu ;/ Aha i ilosc osob moze ulec zmianie, gdy¿ nie wiem czy m³odzi pojad± ;/ a je¶li nie to postaram siê namówiæ znajomków z innej dru¿yny smile.gif pozdrawiam, Wojs³awa.

P.S. co do namiotów to my mo¿e by¶my siê podpieli ... bo nie wiem czy zd±ze uszyc namiot do tego czasu...smile.gif dam jeszcze znaæ z namiotem smile.gif
Wojs³awa
Ewo ja mam ma³e pytanie? co jesli z moj± dru¿yn± przyjecha³by pies? taki niedu¿y kundelek? czy zakaz zwierzaczków na imprezie? bo jesli zakaz to chyba mnie nie bêdzie;/ bo nie mam z kim psa zostawiæ xD a poza tym jeszcze dam znaæ ile dok³adnie osob bêdzie jecha³o.. pozdrawiam.
Ewa z Raciborza
Piesek mile widziany. Mam nadziejê, ¿e nie odbij± siê na jego psychice odg³osy hakownic i szczêku zbroi. Je¶li zniesie to z mêstwem, to zapraszamy go równie¿ na inne imprezy OBR-u
Kapitan
to ja tez wezme swojego piesaka... tez kundelek tylko ze nie malutki i ludzie uciekja jak piesaka widza... ;)
Wojs³awa
hehe Ewo bez problemów... strzelali¶my z bombardy ko³o niego (jeszcze jak by³am w pó¼nym bractwie) to nawet siê tym nie przej±³ i sta³ dalej. hehe mój ma oko³o 40 cm wysoko¶ci xD a poza tym jest przyja¼nie nastawiony do wszystkich smile.gif czyli widzicie mnie z psem na imprezie smile.gif do zobaczenia smile.gif
M¶cidróg
Rozumiem ze zwierzaki biegaj± w kagañcach? Na imprezie bêd± napewno dzieci.....poza tym pies poza terenem posesji bez smyczy i kagañca ..to 200pln grzywny.
Pozdrawiam
Ewa z Raciborza
Ooooooo, M¶cidróg poruszy³ wa¿ne zagadnienie. Zatem:

pies + kaganiec = pies w Raciborzu old.gif
Wojs³awa
Ewo ale mój pies nie potrzebuje kagañca, pyta³am siê policjantów, jest za ma³y i nie szkodliwy, a jak nie to mu zrobiê z krajki kaganiec xD ale tak na powa¿nie, dzielnicowy powiedzia³ mi, ze wystarczy w jego przypadku smycz. wiêc chyba nie bêdzie problemu? bo jak nie to nie wiem gdzie ja znajdê na niego pasuj±cy kaganiec?icon_neutral.gif ma poprostu niewymiarow± mordkê icon_neutral.gif
Gienio
Tak na powa¿nie to kaganiec z krajki oczywiscie mo¿e byæ. Wa¿ne co mówiono wcze¶niej. Zasady jakie s± to wiadomo a impreza jest otwarta. Tak a propos to kaganiec bedzie bardziej dla bezpieczeñstwa psa niz naszego hihihihihihih , ale to nie psa wina, ¿e dzieci czasem lubi± mu do oka patyka przy³ozyæ.Widzia³em wiêc wiem. Wiec jak ktorego skubnie to bedzie oczywi¶cie wina psa a nie dzieciaka, a juz na pewno nie rodzica dzieciaka, ktory to rodzic w³asnie przy grillu chla piwsko.

To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.