Wojs³awo, je¶li pies nie pogryzie M¶cidroga, a M¶cidróg nie pogryzie psa, to wszystko ok. Lepiej miej smycz, bo M¶cidróg mo¿e go jeszcze na ro¿nie ten tego hmmmmm.....
M¶cidrogu z bractwa o brzydkiej nazwie pozdrawiam Ciê i apelujê
o lito¶æ dla psa Wojs³awy!!!!
odrazu zapowiadam miêsa z niego nie bêdzie, za chudy jest! ale je¶li bêdzie próbowa³ mi psa usma¿yæ na grillu to spotka siê chyba z ciê¿kim orê¿em
co do wk³adania psowatym patyczków w oczy przez dzieci mój to wytrzymuje
mam kuzyna 2 letniego w domu to siê przyzwyczai³ :D ale tak btw. Mi¶cidróg trzymaj siê zdala od mojego psa :P
..."Kotlet z psa...pomielony razem z bud±."....
A tak powa¿nie....wiadomo juz jakie grupy zg³o¶i³y chec przyjazdu (wczesne)? Krzysiek ma ró¿ne dane....chcia³bym wiedziec co i z kim mozna zorganizowaæ.
Pozdrawiam
napewno moja dru¿ynka siê zjawi
a w jakiej liczbie osob to dam jeszcze znac, bo nie wiem co z m³odymi ;/ ale na bank bêda 3 osoby + pies (od którego Mscidróg trzyma ³apy z daleka!) i mo¿e jeszcze 2 osoby z zaprzyja¼nionej dru¿yny
a budy pies nie posiada, ¶pi zazwyczaj tam gdzie ja :D pozdrawiam. Ewo dam jeszcze znac ile nas przybêdzie
M¶cidrogu my bardzo chêtni na organizacjê czego kolwiek :D bêdzie 2 walczacych i ja, ode mnie z druzyny
NIe mam ró¿nych danych, ja po prostu podaje dalej :P do Sami Wiecie Kogo.
Jak uda mi sie dojechac do opola to sobie pogadamy i sie poobijamy dla zabawy.
Do upiekszenia zosta³ mi tylko bojowy wczesny, ale o tym po weekendzie.
Pozdrawiam
We wszystkich tematach OBR-u wpisaæ pewno siê nie zdo³am, ale mo¿e w wiêkszo¶æ powoli mi siê uda.
A wiêc: Jak nas przyjmiecie - to siê doku¶tykamy
.
A jakby jakie¶ wiêksze konie mechaniczne uda³o siê za³atwic - to tak jak na jarmarku wspomina³em - zabieramy warsztaty i siê bawimy.
Witaj!
Mysle ze da sie to zrobiæ i busa z przyczepa po Ciebie wyslemy. Wystarczy??
a moze dwa osobowe, w tym jeden kombi?
\Pozdrawiam
Efendi
CYTAT(efendi @ 10:23 27.04.2007) [snapback]187512[/snapback]
Witaj!
Mysle ze da sie to zrobiæ i busa z przyczepa po Ciebie wyslemy. Wystarczy??
a moze dwa osobowe, w tym jeden kombi?
\Pozdrawiam
Efendi
Wiedzia³em, ¿e z Wami to zawsze dobrze, ale nie wiedzia³em, ze a¿ tak
.
Jeden bus kombi w zupe³no¶ci wystarczy. Chyba, ¿e bêdziecie chcieli konkretne pokazy pszczelarskie (wtedy bêdzie trzeba pomy¶leæ).
A na imprezy pod koniec sezonu przyszykujemy konkretn± niespodziankê - SMOK -
premierê zamówi³a sobie firma turystyczna wiêc z t±d ten cudaczny termin. Ale co siê odwlecze...
Ewo jest taka sprawa i¿ jedna osoba mi wypadla z listy...ale szukam kogos w jej zastêpstwo..i najprawdopodobniej bedzie to osoba walcz±ca...dam Ci jeszcze znaæ drog± mailow± co dok³adnie sie pozmienia w naszym zg³oszeniu . pozdrawiam, Wojs³awa:)
Zarzuæcie troche informacji o turnieju bojowym.
Witam!
W czasie spotkañ na zamku w Raciborzu, bojowy odbêdzie sie wg zasad okreslonych przez uczestników w czasie odprawy. Pogadamy i zrealizujemy. Nagrody oczywi¶cie bêd±.
Bedzie to pierwszy od pieciu lat turniej w Racku. Zobaczymy co zamek potrafi. Mieszkamy na terenie zamku i uczta odbêdzie sie na zamknietym dziedzincu. Co prawda bêda nam trochê miesza³y duchy Piastów....ale coz, jakos to pewnie wytrzymamy:-)). W tajemnicy powiem , ze mamy w zapasie takze sale sportow± pobliskiej szko³y. Mysle jednak ze prawdziwi pasjonaci, a tacy mam nadzieje sie do Racka zjad±, beda spali w namiotach a nie ....itd
.Pod zamkiem mamy kana³ (nie kanalizacjê), Odry, to i moze jakies forsowanie...nigdy nic nie wiadomo. Jedno jest pewne, ZABAWA BEDZIE PRZEDNIA.
Pozdrawiam
Kierowany niezdrow± ciekawo¶ci± zapytam o zasady bojówki dla "wczesnych",przede wszyskim ilu jest chêtnych do tej¿e bojówki ?Czy mo¿na juz wywiesiæ spis grup(dru¿yn)? Czy turniej bojowy dla zbrojnych "pozniejszych" bêdzie sie odbywa³ w tym samym czasie co zbrojnych "wczesniejszych"
Wiem ze Krzysiek ¿yje matur± ale mo¿e Ewo Ty co¶ napiszesz o organizacji imprezy.Czy to ma byc zorganizowane jako dwa równoleg³e turnieje bojowe czy impreza lajtowo-zabawowa?Czy planowane s± jakie¶ inscenizacje,jak wcze¶niej Wojs³awa wspomnia³a (swad¿ba czy stypa) czy impreza bêdzie sie krêcic wokó³ turnieju?
Pozdrawiam
M¶cidrug z bractwa o brzydkiej nazwie:)
...przepraszam za pomy³ke...ju¿ poprawi³em
CYTAT(M¶cidróg @ 12:56 15.05.2007) [snapback]189233[/snapback]
jak wcze¶niej Wojos³awa wspomnia³a (swad¿ba czy stypa) czy impreza bêdzie sie krêcic wokó³ turnieju?
Pozdrawiam
M¶cidrug z bractwa o brzydkiej nazwie:)
nie Wojos³awa tylko
Wojs³awa! na dzieñ dzisiejszy z naszym ¿erc± i kilkoma chêtnymi osobami z innych dru¿yn mo¿emy przeprowadziæ obrz±dek : za¶lubin i narodzin. nad reszt± jeszcze pracujemy
ja te¿ jestem ciekawa jak to bêdzie z t± bojówk±. bo mnie gnêbi± pytaniami
pozdrawiam, Wojs³awa!
Witam!
Jako ze obracam sie w czasach troche pozniejszych, z chêcia zobacze jak wygl±da³y zaslubiny czy narodziny dziecka(oczywiscie bez szczegó³ów bo zemdleje), wczesnych jest ok 60-70.
Na bojowym wczesnych sie nie znam,tak wiêc odbêdzie sie on wg zasad i terminie(czasie), okreslonym przez nich w czasie odprawy.Oczywi¶cie przewidujemy bitwê, bedzie siê cos pali³o......
Wszystko odbywa siê na terenie zamku, tylko ³uczniczy chcemy przenie¶æ pod zamek nad Odrê.
Pozdrawiam
Efendi
A jaka nagroda za bojowy? I troche wiecej szczegó³ów co do turnieju poproszê.
Pozdro!
Efendi spokojnie :D nie bedziemy odbieraæ porodu
bêdzie to rytu³a³ ju¿ po narodzinach dziecka
wiec sie nie martw
jutro bêdê gadaæ z naszym ¯erc± co jest potrzebne do rytua³u
je¶li czego¶ nie zdobêdziemy to zast±pimy
pozdrawiam
Witam!
Mam pytanie czy jaki¶ pe³ny plan jest?
Plakat lub co¶ ? ...
Chcia³bym dok³adnych informacji z godzinami , co gdzie , kiedy i jak...
Informacje prosze o zamieszczenie w temacie lub podes³anie na PW
Z góry dziêkujê.
(podjadê jako gawied¼ wiec chcê 'rozk³ad jazdy')
Astiv
Konfraternia Canes Furiosi dziêkuje za zaproszenie! Do zobaczenia na zamku raciborskim!
Witam!
Program przedstawia się następująco:
-10:00 - odprawa d-ców(zamek)
-11:00 przywitanie Bractw na Rynku Raciborza
-12:30 - rozpoczęcie turnieju Bojowego(zasady na odprawie)
-13:00 - rozpoczęcie turnieju łuczniczego
-13;00 - rozpoczęcie rzutu włÃ³cznią
-13:00 - rozpoczęcie rzutu toporem
-13:00 - rozpoczęcie rzutu nożem
-13:00 rozpoczęcie turnieju bojowego(wczesnego)
-15:00 - bieg dam
-18:00 - konkurs na najładniejszy strój i na najładniej ubraną parę
-19:00 - finał turniejów bojowych
-20:45 - bitwa o......???? sie zobaczy o co, bo zalezy to od pogody.(małe forsowanko:-)) )
na wszelki wypadek prosze miec ze soba zapasowe gacie:-)) i karty pływackie
-21:30 - pokaz ognia
-22:00 - uczta w murach zamku.(wypraszamy gawiedz i zamykamy bramy)
Niedziela
-12:00 zapasy
- 13:00 gry i zabawy(rózne i te najbardziej wariackie)
- 14:00 pokazy walk dla gawiedzi
a potem kto moze to na piwo i powoli bedziemy sie pakowac:-))
Konkurencje rozpoczynają się w jednym czasie i trwac będą do 19:00
kazdy bedzie mogł wziać udział we wszystkim(jak da rade siłowo:-)) )
w sobotê ok. godz. 16.00 Dorota Rzeszowska z Raciborza poprowadzi warsztaty tañca dawnego dla chêtnych dam i nie dam
Ja sie pisze choæbby nie wiem co! moze sie czegos nowego naucze :D a czy bedzie przewidziana nauka reel'i ?? bo z mila checia bym sie czegos nowego nauczy³a :D proszê o szczegó³y. poza tym jesli sa jakies zapisy Ewo zapisz mnie :D chce byæ pierwsza :D Pozdrawiam, Wojs³awa :D
Wojs³awo, Dorota Rzeszowska zapowiada naukê "Branli Wojennych" i Pawany "Milla Regretz" oraz inne tañce (mog± byæ reele) s± to uzgodnienia z Dorot± na miejscu.
Mo¶ci Efendi i Szanowna Ewo ja w ³aski wasze idê a dok³adniej chodzi o to czy znajdzie siê jeszcze jedno miejsce dla woja, który siê spó¼ni³ troszke z wyja¶nianiem spraw wyjazdu? Jest to woj dzielny lecz czasem zapominalski. Je¶li mog³abym prosic o szybk± odpowied¼ bêdê d¼wiêczna
je¶li co¶ to podam na pw w jakich konkurencjach go zapisac
Pozdrawiam, Wojs³awa
Witam!
Wojsławo, dawaj tu tego woja
Niech przyjeżdza i dobrze sie bawi>
W czwartek jedziemy sie budowac, tak ze nas przy kompie nie bedzie.
W Raciborzu trzeba sie meldować na zamku. Jezeli trzeba bedzie komus pomoc, telefon 602613386 bedzie czynny ,jak zawsze, całą dobę.
Pozdrawiam
my bedziemy na miejscu mniej wiecej o 9 w piatek... wiec jesli bedzie cos do zrobienia to oczywiscie pomozemy
Pozdrawiam i do Zobaczenia ;-*
A ja mam takie nie¶mia³e pytanie....czy odtwarzaj±ca wczesna, nigdzie nie zrzeszona i dopiero rozwijaj±ca siê w tym kierunku ma szansê na do³±czenie do gron bractwowych jako odtwarzaj±ca a nie "cywilna patrz±ca"..?
tak z czystej ciekawo¶ci pytam ;)
I tak siê wybieram na festyn, by zobaczyæ jak to w Raciborzu wyjdzie.... no i dzisiaj przyszed³ mi do g³owy niecny plan zapytania siê o powy¿sz± sprawê w³a¶nie. ;)
CYTAT(Adalheidis @ 21:10 29.05.2007) [snapback]190723[/snapback]
A ja mam takie nie¶mia³e pytanie....czy odtwarzaj±ca wczesna, nigdzie nie zrzeszona i dopiero rozwijaj±ca siê w tym kierunku ma szansê na do³±czenie do gron bractwowych jako odtwarzaj±ca a nie "cywilna patrz±ca"..?
I tak siê wybieram na festyn, by zobaczyæ jak to w Raciborzu wyjdzie.... no i dzisiaj przyszed³ mi do g³owy niecny plan zapytania siê o powy¿sz± sprawê w³a¶nie. ;)
Witaj!
Je¿eli masz strój, to przyjezdzaj:-), miejsce pod dachem sie znajdzie a jedzenia na pewno nie zabraknie.
Pozdrawiam
Efendi
Witam!
Niestety Bracia Chêdo¿nicy Bosi nie pojawi± sie na turnieju.
W ostatniej chwili musieli¶my zrezygnowaæ z wyjazdu ( praca, szko³a, kasa, ), Na dodatek zniechêci³a nas konieczno¶æ d³ugiej podró¿y poci±giem w upale ( 13 godzin w temperaturze 30 stopni C ),
Wiêc sprawa wygranej w bojowym jest jeszcze otwarta. nie walczymy! ;D hehe (joke)
Pozdrawiam!!!
Efendi nie wiem czy czasem dwie osoby mi nie wypadn± ;/ jak cos to napisze Ci sms'a czy jad± czy nie jutro po 20. wybacz... ale problem z transprtem ;/ pozdrawiam, Wojslawa!
CYTAT(efendi @ 22:05 29.05.2007) [snapback]190736[/snapback]
CYTAT(Adalheidis @ 21:10 29.05.2007) [snapback]190723[/snapback]
Witaj!
Je¿eli masz strój, to przyjezdzaj:-), miejsce pod dachem sie znajdzie a jedzenia na pewno nie zabraknie.
Pozdrawiam
Efendi
Strój mam
Wprawdzie bez wiêkszych ozdób i takich fidryga³ek, ale jest.
Jutro idê zobaczyæ jak siê maj± moje buty i jak bêd± ju¿ gotowe to pewnie was tam zaczepiê o przygarniêcie jednej osoby :P
Ychh i d**a zbita Drużyna Chramu Swaroga wraz z przyjaciółmi nie przybędzie, ze wzgledu na brak transportu i brak pieniędzy. Bardzo żałuje, ze nie bedzie nas na tej imprezie
taki los osob pracujących i uczacych sie ;/ Pozdrawiamy i życzymy udanej zabawy
P.S.
Poprawka ja przyjeżdżam :D wiem, ze się cieszycie :P o 21.43 powinnam być w Racoborzu na PKP, niech się ktoś zlituje i wyjdzie po mnie ;(
Wojs³awo najlepiej zadzwoñ do nas jak przyjedziesz ( telefon wy¿ej ) i kto¶ na pewno po Ciebie wyjdzie
Niestety, nadchodz±ca sesja i zaliczenia oraz obowi±zki zawodowe zatrzyma³y nas i nie bêdziemy w stanie pojechaæ do Raciborza. Bardzo przepraszamy i ¿yczymy powodzenia!
niach niach ju¿ w domku jestem
impreza udana w 100% jak dla mnie
pomimo, i¿ siê trochê uszkodzilam to ¶wietnie bylo
ja chce jeszcze raz :D <lol> a tak a propo robi³ kto¶ zdjêcia?;> bo bym by³a d¼wiêczna za jakowe¶ :D pozdrawiam, Wojs³awa:)
Ja troche w niedziele dopoludnia, jak wywo³am to udostepnie.
Swietna impreza bardzo dobrze zorganizowana i wszyscy co nie mogli przybec niech zasluja... jest czego z niecierpliwoscia czekamy na kolejne imprezy OBRu i zdjecia
bylo cudnie najlepsza impreza na ktorej do tej pory bylismy
!!!
Ewo dzuekujemy za swieczuszki jednak nie bedziemy ich urzywac bo po prostu ich szkoda natomiast ksiazeczka swietna
za rok polujemy na wodnika
Witam
Dziekujemy za zaproszenie, impreza bardzo przyjemna i profesjonalnie zorganizowana
Zaginê³a nam miseczka, zielona ceramicza (lub gliniana powlekana czyms zielonym) jak kto¶ znalaz³ to poprosze o kontakt
sqid@op.pl
Rota Piesza Bocke dziekuje za wspóln± zabawe
Mam nadzieje , ¿e Rota Piesza Bocke nie ucieknie na nastepnym turnieju tak szybko do domu
Mnie tez siê bardzo podoba³o mam nadzieje , ze jak wrócimy nastepnym razem to na zamku zaczna siê juz jakie¶ prace ....
Podziekowania dla Krzy¶ka z von Reihla , który pozwala³ siê rozbieraæ i Olgi która Go ubiera³a za ka¿dym razem
By³o Fajnie ;) Szkoda tylko ¿e tylko Opole wysz³o do Mini Bohurciku dla pó¼nych:P
By³o nas tylko 2:2 ale by³o fajnie :D Mo¿e nastêpnym razem bêdzie nas wiêcej?
A jedzenie to ju¿ w ogóle
Mam nadzieje ze wszyscy sie najedli i nikt nie wyszed³ z uczty,wyjecha³ z imprezy g³odny bo jedzenia to nam zosta³ ca³y jeden bus;P
Pozdrawiam
CYTAT(Dariusia @ 18:49 04.06.2007) [snapback]191428[/snapback]
Mam nadzieje , ¿e Rota Piesza Bocke nie ucieknie na nastepnym turnieju tak szybko do domu
Mnie tez siê bardzo podoba³o mam nadzieje , ze jak wrócimy nastepnym razem to na zamku zaczna siê juz jakie¶ prace ....
Podziekowania dla Krzy¶ka z von Reihla , który pozwala³ siê rozbieraæ i Olgi która Go ubiera³a za ka¿dym razem
Hihihihihi niema sprawy , zawsze do us³ug i ca³a przyjemno¶æ by³a po mojej stronie, ju¿ dawno nieczu³em siê tak rozrywany
Pozwólcie, ¿e i ja podziêkujê organizatorom w imieniu Dru¿yny Ksiêgi i £uku Ja¼wiec. Impreza by³a super, jad³a i napitku rzeczywi¶cie nie brakowa³o
Szczególne pozdrowienia dla Efendiego i Adriana z Gwardii. Mam nadziejê, ¿e za rok przyjedzie nas wiêcej.
Witajcie
Do Darii: kochana ta ucieczka, a własciwie taktyczny odwrot :D spowodowany był tym ze miałem duzo nauki w niedzele i jesli bym został na pewno bawiłbym sie swietnie z Wami jednak projekty pozostałyby w powijakach. Dlatego opościlismy Wasze grono tak wczesnie (o 4 w domciu)
PS mam nadzieje, ze na nastepnym turnieju odbijemy sobie stracony czas :D
PS2 dziękuję miseczka pomału sie odnajduje
Pozdrawiam Andrzej
Dziêkujemy za bardzo fajn± imprezê a szczególnie za pi±tkowe ³a¿enie "po dziurach" i irish cream po raciborsku aha przede wszystkim za wypo¿yczenie siekierki od taty miêtkiego
Równie¿ by³am, w cywilu bo w cywilu ale by³am.... i powiem, ¿e chêtnie wybra³abym siê na podobn± imprezê na tym zamku
Nie do¶æ, ¿e bardzo sympatyczna okolica, to dodatkowo piastowski zamek w³a¶nie.
Oj odbijemy , odbijemy
Choæbym mia³a nastepnym razem siê po³o¿yc pod ko³ami Waszego auta to Was nie puszczê
to ju¿ druga impreza z której tak nam uciekli¶cie ...
Fajnie ¿e nie tylko ja jeden w cywilu XXI wiecznym by³em :D , teraz trza za³±twiæ strój cywilny z wieku X, XI i sie bêdzie je¼dziæ na wiêcej imprez...
Pozdrawiam
hyhy ponawiam pytanie :P ma kto¶ zdjêcia z Raciborza?;> bêdê d¼wiêczna :D s³aæ na maila arvena-golderi@wp.pl albo podawac linki :D mam nadzieje, ze w przysz³ym roku je¶li bêdzie organizowany turniej bedzie wiêcej osob :D pozdrawiam, Wojs³awa!
Dziêki wszystkim za ¶wietn± zabawe
Luszko bohurt by³ maly ale jak cieszy³ :D, kto widzia³ a raczej ten co czu³ wie o co chodzi ;)
Pozdrawiam
Foty --->
http://www.raciborz.com.pl/fotorelacja159.2.html jak znajde wiecej , to zamieszcze linki
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.