Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Beltan 2007-Wolin
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2007
Stron: 1, 2
Kazimierz
Link Vislava nie działa, więc dopowiem, żeby odpowiednie organa nie miały wątpliwości icon_wink.gif
Chodzi o nargilę oraz tytoń - jabłkowy lub kontemplacyjny (czyt. bananowy) smile.gif . Wszystko legalnie, a tytoń z akcyzą bigsmile2.gif

Edit: link sprawdziłem - zdecydowanie nie chodziło o to smile.gif Wszak o dymie mówiłem, a nie "irańskich grzybach"
Gregor z Krakowa
oj, te¿ nie moge sie doczekac- pogoda zapowiada sie wy¶mienita i powinno byæ wy¶mienicie smile.gif

plan ramowy Krakowian ma sie tak, ze przyjedziemy w sobote rano (jakos przed 10 najprawdopodobniej) a wracamy poniedzia³ek rano do krakowa (niestety)

plan sabaty jest wyborny, mo¿esz Vislavie wspomniec co odbywa sie kiedy - mam na mysli warsztaty, czy zalezy to od naszego widzimisie?
rosamar
Kazimierz, to ja do kompletu z t± twoj± wspó³czesn± nargil± mogê odtañczyæ taniec brzucha harfa.gif (równie wspó³czesny icon_wink.gif )harfa.gif i bêdziemy mieli piêêêkny obrazek orientalny szczerba.gif
Szkoda ¿e nie ¶redniowieczny :-P

pzdr

Vislav
CYTAT(Gregorius9 @ 17:12 16.04.2007) [snapback]186760[/snapback]
oj, te¿ nie moge sie doczekac- pogoda zapowiada sie wy¶mienita i powinno byæ wy¶mienicie smile.gif

plan ramowy Krakowian ma sie tak, ze przyjedziemy w sobote rano (jakos przed 10 najprawdopodobniej) a wracamy poniedzia³ek rano do krakowa (niestety)

plan sabaty jest wyborny, mo¿esz Vislavie wspomniec co odbywa sie kiedy - mam na mysli warsztaty, czy zalezy to od naszego widzimisie?

Witam - oczywi¶cie czekamy na Kraków. Po³±czenia z Krakowa do Wolina na sobotê rano:Kliknij, aby zobaczyæ za³±cznik
nie ma sensu wybieraæ okrêznej drogi przez ¦winouj¶cie lub Miêdzyzdroje.

Warsztaty nie maj± ramowego godzinowego planu - wszystko zale¿y od nas. Dzia³amy od wschodu do zachodu s³oñca, albo i d³u¿ej. Wszystko bedzie zale¿a³o od kolejnych przyjazdów uczestników i naszych mocy przerobowych.

pozdrowienia Vislav
nimdraug
[quote name='Kazimierz' date='10:04 16.04.2007' post='186714']
Nimdraug - nie chwal dnia przed zachodem s³oñca. Odpukaæ, ale jeszcze 2 tygodnie i wszystko mo¿e siê wydarzyæ icon_wink.gif I oczywi¶cie oby siê wydarzy³o! Ale du¿o dobrego na Beltan w Wolinie!

Do zobaczyska

hyyyy i czego kracze??? tongue.gif
Do zobaczonka devil.gif
fedra
A mnie pociąga opcja bananowego tytoniu :D

Lecz tak na poważnie, może wreszcie nauczę się robić podpłomyki - nabijane i owijane wokół patyka nie wyszły za dopsze ;)

A co do mioteł, to Vislav jako Elektryczny Koczownik pewnikiem coś zmajstrujesz, cobyśmy lecieli długo i szczęśliwie ;)

pozdr

a właśnie... znów oznaczeni będziemy runami? :> wszak każdą przepowiednię można poniekąd spełnić ;)
Vislav
Witaj Fedra

Trzeba ³±czyæ si³y: na nargili Kazimierza upieczemy bananowe podp³omyki - to bêdzie obrzydliwie niehistoryczny, absolutny przebój. clap.gif

Co do run - bêd± z pewno¶ci±. Tym razem mama Rosamar z pomoc± przyjació³ wykona gliniane kr±¿ki, Aubrieta wyryje znaki, wypalimy to w piecu garncarskim i bêd±. Jak± drog± trafi± do nas - zale¿y od Aubriety. U niej te¿ bêdzie mo¿na wys³uchaæ wyroczni.

pozdrowienia Vislav

p.s. miot³y do latania bêd±.
Gregor z Krakowa
wzlecec pewnie kto bedzie bardzo chcial wzleci- pytanie jak z l±dowaniem:)

co do naszego dojazdu, to wybralismy opcje bezprzesiadkowa do ¶winnoujscia i z tamtad na Wolin. Odwiedzimy przy okazji nasz ulubiony prom. No chyba ze mnie pamiec nie myli, i ten pociag jedzie przez wolin wlasnie- jesli tak, to bedziemy was budzic wczesniej:)

jeszcze tydzien i juz...
Rabiega
Gregoriusie, je¶li jedziecie tym pow¶ci±giem co ja my¶lê, bom nim podró¿owa³ ³oñskiego roku, to nie ma on miêdzyl±dowania w Wolinie. B±d¼ co b±d¼, to nie W³oszczowa.
Poci±g uroczy,tylko siadajcie z dala od kibla.
Chyba ¿e dajecie w baniê w Krakowie, a trze¼wiejecie dopiero czuj±c morsk± bryzê.
Do obaczyska.
bzyk
No los tak chce ¿e nasz wyjazd stan±³ pod wielkim znakiem zapytania.... wiêc niestety nie wiem czy bedziemy... a szkoda....
Gregor z Krakowa
a co za róznica, byle dojechac....

Bzyk, nawet ne ¿artuj, ja tu prawie 800 km jade....
Rabiega
Prognozy pogody s± raczej optymistyczne ; Vislavie, mam nadziejê ¿e i Twoje pomorskie ¼ród³a takie informacje nios± ?
Bo nie wiem, czy braæ olejek do opalania i dyman± kaczuszkê ?

Rabbi, kaowiec Funduszu Wczasów Koczowniczych.
Vislav
Witam

Bzyk - smutno nam bêdzie bez zacnej kompanii

Rabbi - pogoda bêdzie odpowiednia, olejek zabierz (koniecznie lniany - dobrze impregnuje i wyg³±dza zmarszczki). Kaczuszek ci u nas nie brakuje - specjalnie dla Ciebie poszukam niedymanej tongue.gif

do zobaczenia Vislav
nimdraug
qrcze no...ja to mam zawsze pecha...
nie jadê i przepraszam za k³opot
ale wam oczywi¶cie ¿yczê udanej zabawy i do zobaczenia w przysz³ym, mam nadziejê, roku devil.gif
rosamar
A ja oczywi¶cie bêdê :D
Przewidujê ¿e oko³o po³udnia w sobotê :D
No i zale¿y czy korków nie bêdzie :/
Do zobaczenia w sobotê!

Papaj
Witam!
W imieniu Mistrza Bractwa Rycerskiego Bogus³awa V ze S³upska, zg³aszamy chêæ udzia³u w tak zacnej imprezie jak± jest Beltan. Do wyjazdu szykuje siê ok 7miu osób.
Vislavie!
Poznali¶my siê na turnieju w Drachimiu który organizowali¶my, gdzie nas ustnie zaprasza³e¶. Odtwarzamy XIV wiek, przyjedziemy z namiotem. Przepraszamy ¿e tak pó¼no sie zg³aszamy. Nr kontaktowy naszego mistrza 660445583.
Pozdrawiamy.
Vislav
Witam

1. Nimdraug - do trzech razy sztuka - przysz³y rok to ju¿ trzeci

2. Rosamar - przygotowa³em materia³y opisowe do pracy z glin± - reszta to praktyka od soboty

3. Papaj - oczywi¶cie zapraszam do udzia³u w imprezie

Za dwie godziny znikam z netu - pozostaje tylko komórka (fuj! ale niehistoryczne) - w skansenie jestem od dzi¶, czyli pi±tek ok. godz.17-1800 a¿ do zakoñczenia imprezy. Dla super wytrwa³ych mo¿e to byæ 02.05.2007 do po³udnia - jestem do dyspozycji.

Do zobaczenia na imprezie - juz odliczam na palcach godziny.

pozdrowienia Vislav

p.s. jutro rano 06,37 bedê na stacji kolejowej Wolin Pomorski z transportem - niestety na inne godziny nie mam mo¿liwo¶ci pozyskania transportu - pozostaje spacer - w razie potrzeby tlf. poda³em
rosamar
Jako pierwsza (w imieniu naszej trojki), jeszcze na świeżo po imprezie mam zaszczyt podziękować Vislavovi i Aubrietcie za wspaniałą zabawę w doborowym towarzystwie. Mam nadzieję że wy bawiliście się równie dobrze w moim icon_wink.gif

A tak po kolei to:
Vislavovi za pełne pasji podejście do lepienia garnków z gliny, ścieg sznureczkowy, beduińskie krajki i świętą cierpliwość do naszych głupich pytań bigsmile2.gif
Aubrietcie za najpiękniejszy jak zwykle taniec, przemiłe rozmowy i jogurt żurawinowy
Pauli za teatr Stenka, pogaduszki i zaproszenie na wiosła :D
Kazimierzowi za towarzystwo, nargile której nie chciał mi dać sprobować icon_wink.gif i pomoc z rozstawieniem namiotu
Wawrysiowi i Bartkowi za autografy na mojej tabliczce woskowej bigsmile2.gif
Wawrysiowi i Tomicowi za Wolińską Masakrę Lampką Oliwną
Luizie za wymianę doświadczeń na temat wychowywania psów
Dziadkowi od koszyków za naukę i wiklinę
Rabiedze za wytłumaczenie mi kim jest "Eklektyczny Koczownik" :D
Bratu Julko za przepis na pierogi
Gregorowi za Pancernika Potiomkina
Agnieszce za podpłomyki i koraliki
Deszczowi za to że nie padał
Gai że nikogo jednak nie zjadła
Całej ekipie ze skansenu za niesamowity klimat jaki potrafią stworzyć
Wszystkim których nie wymieniłam za towarzystwo, wspólne gotowanie (tudzież masakrowanie kurczaków icon_wink.gif ), siedzenie, nicnierobienie, robienie czegoś, niekończące się pogaduchy przy ognisku, tańce a przede wszystkim za to że mogliśmy się spotkać i tak miło zainaugurować nowy sezon.
O paskudnej aurze w nocy zdążyłam już zapomnieć więc pozostały mi wyłącznie miłe wspomnienia bigsmile2.gif

Do zobaczenia wkrótce!
Dominika

PS: Zapomniałam o podziękowaniach dla Wuja za wygrywanie mi rytmu kendera artylerią crazy.gif Poprawiam to natychmiast icon_mrgreen.gif
Vislav
Witam

Gor±co i serdecznie dziêkujemy Wszystkim za kolejny Beltan - imiennie nie damy rady, to musia³by byæ stenogram z 4 dni i nocy.

Zapraszamy na przysz³y.

U¶ciski
Aubrieta i Vislav
Kazimierz
I ja tam by³em, podp³omyki jad³em, szerszeniówkê pi³em icon_wink.gif Dzia³o siê przez te 4 dni, za co serdecznie dziêkujê przede wszystkim Aubriecie i Vislavovi za mo¿liwo¶æ tak mi³ego spêdzenia czasu oraz wszystkim uczestnikom imprezy za dobr± zabawê. Ognie wypalone, wied¼my spoczywaj± na dnie, tañce odtañczone a wierzbin by³ zszed³. Ot, Beltan jak siê patrzy.

La la la, la la la la, la la la la, la la la la! icon_wink.gif

Darujê sobie standardow± listê podziêkówek i pozdrowieñ, jedynie Rosamar wyj±tkowo potraktujê, bo dziêki niej w ogóle mia³em mo¿liwo¶æ siê na imprezie pojawiæ. Dziêki!

PS. Tomic - wszyscy liczymy na rych³o zamieszczon± dokumentacjê z S±du Bo¿ego smile.gif
PPS. po powrocie do domu zasta³em ¶wie¿o upieczony... makowiec bigsmile2.gif
Rabiega
By³o, minê³o, nie czas rozdrapywaæ rany tongue.gif ...
Beczka miodu :
Dziêkujê wszystkim za wszystko.
Szczególnie za¶ - Aubriecie i Vislavowi za ca³okszta³t i ¶cieg sznureczkowy, Wujowi za kurs kanonierski, Lazaretanom za luzik w oparach absurdu, Gaji za wymam³anie rêkawa kaftana - moje dwie kotki wci±¿ nie mog± siê nadziwiæ.
Mam nadziejê ¿e moja szerszeniówka, choæ smakowa³a adekwatnie do nazwy, to jednak ociupinkê rozgrza³a.
I ³y¿ka dziegciu :
Przebojem nocy Beltane by³a skrzynka piwa przy ceremonialnym ognisku. Pozdrawiam niniejszym ekipkie w d¿insach, trampkach i swetrach. Grali¶cie te¿ fatalnie.

Pok³ony - i do zobaczenia na kolejnym Beltane.

Julko
...by³o, (niestety) minê³o, i ¿al, ¿e tak krótko (trwa³o) i tak d³ugo (trzeba czekaæ na nastêpny)...
rosamar
A nabijê se posta co se bêdê ¿a³owaæ bigsmile2.gif

poniewa¿ poprzednia galeria zrobi³a mi kuku to za³o¿y³am now±, na szybszym firmowym serwerze :D i bez reklam
mam nadziejê ¿e bêdzie dzia³aæ: http://drzewiecki.strefa.pl/beltan%202007/index.html

z pozdorwieniami
Rosamar
Razoslaw
Ha! To ja jeszcze za³apa³em siê na obejrzenie poprzedniej. Ale trzeba przyznaæ, ¿e tê ogl±da siê przyjemniej ze wzglêdu w³a¶nie na brak reklam...

A na imprezeie bawi³em siê przednio. Tylko w nocy trochê mnie na przemian podwêdza³o przewiewa³o na strychu. Ale i tak spania w cha³upie nie zamienia³bym na namiot.
rosamar
Mam pytanie do Aubrietty wiêc drogi Vislavie czy móg³by¶ jej przekazaæ?
Otó¿ mam nagrany aparacikiem fragment jej wystêpu i chcia³abym go umie¶ciæ w necie ale wolê najpierw zapytaæ bo mo¿e sobie nie ¿yczy?

Vislav
CYTAT(rosamar @ 16:35 02.05.2007) [snapback]187922[/snapback]
Mam pytanie do Aubrietty wiêc drogi Vislavie czy móg³by¶ jej przekazaæ?
Otó¿ mam nagrany aparacikiem fragment jej wystêpu i chcia³abym go umie¶ciæ w necie ale wolê najpierw zapytaæ bo mo¿e sobie nie ¿yczy?

Witaj

Jako wyj±tkowo sympatyczna osoba masz zgodê na wszystko - wrzuæ w temacie linka aby¶my mogli obejrzeæ.

pozdrowienia Aubrieta&Vislav
rosamar
Czujê siê autentycznie zaszczycona Vislavie.
A Aubrietta tak piêknie tañczy ¿e na pewno przys³oni to niedoskona³o¶ci nagrania (i opadaj±c± przes³onê od aparatu :/ )

http://www.youtube.com/watch?v=-49f2TBa3XM

http://www.youtube.com/watch?v=BZluyGFAkWA

trzymajcie siê cieplutko
Rosamar
Tomic
no to teraz ja.
dziêki za jak zwykle dobr± zabawê, za fajny klimat
Lubie takie ekletycze imprezy.
Skansen to dobre miejsce na takie imprezki
pozdrawiam wszystkich starych i nowych znajomych.
i na deser ciastko z makiem

http://picasaweb.google.pl/ATomic242/Beltan2007
(mi³ego konsumowania zdjêæ autorstwa Wawrysia, s± w trakcie ³adowania powinno byc ich ok 180 szt.)
Vislav
Witam

Dziêkujê za stopniowe artystyczne 'sumowanie' Beltan 2007, no i oczywi¶cie za ciep³e s³owa pod adresem imprezy ze strony uczestników.

Ja na pocz±tek prezentujê galeriê:

Twarze - Beltan 2007

Ten pierwszy to oczywi¶cie ja hehehe.gif

pozdrowienia Vislav
fedra
Ahoj wam

przeglądając zdjęcia nieco się uśmiałam, ale niepocieszenie mnie ogarnia, gdy pomyślę, co z komiksem?! czyżby nie został uwieczniony w godziwej postaci, jak jedynie w formie luźnych zdjęć? Cóż za zniewaga waćpanów aktorów icon_mrgreen.gif
A poza tym szczęście mieć powinniśmy, jako iż w tym roku żaden wąpierz czy inny pomiot nie zagrażał naszej skromnej ale jakże urodziwej wiosce.

jednym słowem - chwała nam icon_mrgreen.gif

pozdrawiam znów odległa w krakowie

Ave Virgo Maria.
Vislav
Witam

Kolejne fotoalbumy

Maik - Beltan 2007

Stenka - Beltan 2007

pozdrowienia Vislav
Tomic
może pomożecie w wymyślaniu scenariusza?
dla ułatwienia pierwsza strona http://img63.imageshack.us/img63/9396/komiksmz7.jpg

jak co wstep juz jest(autorstwa Wawrysia):

Opowiedzieć wam chcemy historyię prastarego rycerskiego rodu Borków ze Strzemiela.
Świetni byli to rycerze, z najświetniejszego rodu na Pomorzu Zachodnim.
Okrutnie niechętni obcemu rycerstwu, a w szczególności Krzyżakom, na których to wyprawy częste szykowali jako wilki dybiąc na ich krew.
Przeto siedzibę ich z czasem „Wilczym Gniazdem” zaczęto nazywać.
Ta opowieść zaczyna się po pierwszej wyprawie książęcej, wymierzonej w butnych rycerzy – rabusi i po spaleniu Wulvesbergu.
Z płonącego zamczyska oblężonego przez siły książęce ujść zdołała grupa najwaleczniejszych rycerzy na czele której stał był Pribislaus filli Borkonis…
Gregor z Krakowa
szeleszcz±cy szelest sitowia wskaza³ uszom to, co oczom dane by³o dojrzeæ pó¿niej. Zgraja rymcerstwa z szuwar wy³ania swe szaleñcze oblicze. Chy³kiem krok ma³y, ale wielki dla historyji czyni±c wyszli z zielska na twardy grunt.
Pod drzwem, co owoce swe rodzi ojczulka z rogiem miodu dorwala, i na spytki wziela, by ten wskaza³ miejsce, gdzie z³a czarownica siedzi i sio³o razi moc± sw± diabelsk±.

cu¶ do pierwszej strony komiksa, moze sie przyda...

co do Beltanu, jk w zesz³ym roku pochwaliæ, pochwaliæ i dobrze siê bawiæ. Za rok mam nadzieje powtórka z rozrywki i znów bedzie okazja zobaczyæ sie w sa³ym gronie. dziêki Vislavie za zaproszenie w tym roku.
Czekam na dalszy ciag komiksu, heh...
Vislav
Witam

Powoli uzupe³niania jest galeria zdjêæ - Kasia i Willy Szlósarczyk:

Beltan 2007

We wspania³y sposób dokumentuj± ju¿ od trzech lat ¶wiêto Beltan

pozdrowienia Vislav
Wilczan
chcia³em serdecznie podziêkowaæ Vislavowi i Aubriettcie oraz wszystkim uczestnikom beltanu za wspania³± imprezê
podajê link do czê¶ci naszych zdjêæ http://my.opera.com/wilczan/albums/show.dml?id=257891
devil.gif
Papaj
Ze strony Bogus³awa V dziêkujemy za wspóln± zabawê, w nocy troszkê zimno w namiocie tak ¿e zamarza³y nam p³yny ale atmosfera by³a gor±ca.
Specjalne podziêkowania dla Vislawa za u¿yczenie niesamowitej procy za pomoc± której próbowa³em miotaæ kamienie na drugi brzeg Dziwny - prawie mi sie to uda³o.

Rabiega
CYTAT(Tomic @ 18:17 04.05.2007) [snapback]188092[/snapback]
po spaleniu Wulvesbergu

Hehe... Je¶li Vulvesberg, to znaczy Sromowa Góra hehehe.gif .Podoba mi siê ten koncept.
Choæ lepszy by³by Vulvesburg, czyli Sromogród.
Dla klimatu nazwijcie rodowe gniazdo Wolfensteinem bigsmile2.gif .

Rabbi Szerszeniarz
Tomic
wysz³o przez przypadek ale podoba mi sie ta koncepcja icon_mrgreen.gif
Gregor z Krakowa
i jak sprawa komiksowa?
Tomic
prawie skoñczony, zosta³o kilka zdjêæ do obróbki, jak skoñcze wstawiê go gdzie¶ ¿eby by³o mo¿na ¶ciagn±æ
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.