Z dwudniowym opó¼nieniem, ale s³owo od organizatora siê nale¿y.
Dziêkuje wszystkim za przybycie i uczestnictwo w turnieju, wszak to Wy go tworzycie bior±c aktywny udzia³ w konkurencjach, pokazach i inscenizacji. Bez was, turniej przecie¿ by siê wcale nie odby³. Ciesz± mnie pozytywne komentarze i to, ¿e macie dobr± zabawê i rado¶æ z bycia na IV TSK.
Ja osobi¶cie widzê ten turniej w ciemnych barwach, by³y obsuwy, a od rozpoczêcia do samego koñca trwa³em w wielkim napiêciu co bêdzie gdy... Zdecydowanie lepiej wspominam III TSK, choæ trwa³ tylko jeden dzieñ. W tym roku, problem ju¿ pojawi³ siê na pocz±tku z zakwaterowaniem w internacie, zw³aszcza po tym jak niespodziewanie zjecha³y ekipy, które w ogóle nie potwierdzi³y swego przyjazdu lub grubo po ostatecznym terminie. Braki kadrowe w BHZR da³y mi siê odczuæ przy prowadzeniu Bojowego Szabli, gdy w pewnym momencie nie by³o r±k do pomocy przy przebieraniu walcz±cych. Ca³kowity nie wypa³ i brak koordynacji pierwszego dnia inscenizacji bitwy. A na domiar z³ego brak³o sto³ów i ³aw dla wszystkich na biesiadzie. Wiedzcie jednak, ¿e nie zrobili¶my tego specjalnie i nie by³o to zamierzone. Z tego wszystkiego na biesiadzie by³em wstanie zje¶æ tylko trochê bigosu.
Drugi dzieñ zapowiada³ siê znacznie lepiej, do czasu kiedy bojówka przed³u¿y³a siê o ca³± godzinê.
Bitwa wypad³a zdecydowanie lepiej, choæ ja dopatrzy³em siê 2 wpadek.
CYTAT("Panna B³êkitna")
A noi publiczne uwagi przez mikrofon,¿e kogo¶ wyprosimy, ani dla rycerzy nie s± mi³e, ani dla publiczno¶ci, która tego nie rozumie, ¶miej±c siê z tego co poniektórzy wyprawiali na placu boju smile.gif.
Wiêc, wiêcej luzu nastêpnym razem Panie prowadz±cy smile.gif
My¶lê, ¿e to stwierdzenie powinno byæ skierowane do tych co w³a¶nie podczas
INSCENIZACJI BITWY tego "luzu" nie czuli.
Jako prowadz±cy i g³ówny sêdzia Bojowego Szabli pragnê podziêkowaæ i pogratulowaæ wszystkim walcz±cym. Mam nadziejê, ¿e moje decyzje by³y w wiêkszo¶ci sprawiedliwe. Jednak by w takim turnieju mieæ 100% pewno¶ci, potrzeba by fotokomórki. Wielkie podziêkowanie i szacunek dla tych, którzy po wyczytaniu przygotowywali siê do nastêpnej walki do¶æ szybko. Po takim zachowaniu widaæ kto z Was powa¿nie do tego podchodzi.
Chcia³bym te¿ wyja¶niæ pewn± kwestiê. Nie ja by³em Namiestnikiem Turnieju. Nie jestem Dowódc± Braci Herbowej Ziemi Rawskiej, a tylko zwyk³ym jej cz³onkiem. Na Turnieju odpowiedzialny by³em tylko za Turniej Bojowy Szabli i narracjê bitwy, na wszystkie Wasze pytania w tej sprawie udziela³em odpowiedzi. To, ¿e ja zajmowa³em siê kontaktem z grupami zaproszonymi nie oznacza, ¿e jestem wszech wiedz±cy. W informacji o turnieju otrzymali¶cie, kto za co z BHZR jest odpowiedzialny i ich powinni¶cie o to pytaæ. Na pocz±tku turnieju, stara³em siê odpowiadaæ na wszystkie Wasze pytania, ale gdy dnia drugiego po raz n-ty, kto¶ pyta³ mnie o sprawy na które ja nie mia³em wp³ywu, mog³y pa¶æ z mojej strony niezbyt mi³e s³owa, za co Wszystkich Was Przepraszam. A geniuszem nazwê tego, który sam jeden zorganizuje podobny turniej i znaæ bêdzie odpowiedzi na wszystkie pytania.
Koñcz±c te smêtne wypowiedzi, czas wspomnieæ o przyjemnych sprawach na turnieju. Da³o siê odczuæ, ¿e nocleg w internacie przypad³ wszystkim do gustu, czego objawem by³y pe³ne korytarze bawi±cych siê dobrze ludzi do pó¼nej nocy. Szczerze mówi±c w pewnym momencie to mnie przerazi³o i nie tylko mnie
. Fajnie by³o poznaæ nowych ludzi z ró¿nych czê¶ci Polski i go¶ciæ pierwszy raz na turnieju nowe ekipy. Szczególnie mi³o wspominam dyskusje z Kaftim i Odrow±¿em przy nalewaku, wszak to by³a chyba jedyna moja wolna chwila na ca³ym TSK, szkoda, ¿e tak krótka. Niesamowite wra¿enie zrobi³ na mnie Misiek ze swoimi wypadami z pieskiem podczas bitwy, jeste¶ po prostu go¶æ. Takie wyczyny zostaj± w pamiêci, a ludzie z publiki o tym tez gadali.
I wreszcie, pierwszy raz, uda³o siê ! NIE PADA£O !
têcza
p.s. Jak kto¶ mnie zapyta o V TSK, zat³ukê! Ja siê w to ju¿ nie mieszam.