Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Zimna Woda
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2007
Stron: 1, 2
jasmin
Dziekujê Wam wszystkim za przybycie!
Dziêki Wam by³a Zimna Woda a nie zimna d..smile.gif))
Pomimo rozlicznych trudno¶ci ze znalezieniem miejsca obozowiska ukrytego w le¶nych chaszczach uda³o siê nam w koñcu zebraæ - pierwsi dotarli w czwartek rano, ostatni w sobotê po po³udniu:)))
Spontanicznie wysz³a wyprawa - Vislaw ma jaki¶ dar do wypraw - nogi go nios± i nios±, dobrze ¿e autostrada by³a ... Ciekawie biega sie w nocy po lesie by "z³apaæ" uczestników szukaj±cych polany:))) uda³o siê przeprowadziæ ciekawe zajecia z siekierkami, cios³ami i d³utami, z we³n± tak¿e ca³kiem zgrabnie wysz³o robienie przêdzy - cierpliwo¶ci moc by³a potrzebna ... Kulinaria stanowi± osobny temat i zajecia z no¿em, ³y¿k± i garnkami:)
Pozdrawiam!
M¶cidróg
Impreza zdroworozs±dkowa,bez zbêdnego zadêcia.Doskona³y pomys³ z jednym ogniskiem,gospodarczym i jednym integracyjnym pijacy.gif
Krótko i na temat:
Wszystko zale¿y od chêci,je¿eli ludzie chca co¶ zrobiæ razem to zrobi±,a tak by³o w Zimnej Wodzie:)
Pozdrawiam serdecznie wszystkich i do nastêpnego spotkania.
Zdjêcia niebawem zamieszczê.
Psalm
Ja¶minie,
dziêki za super wieczorne party!! icon_mrgreen.gif icon_mrgreen.gif

By³o super!! ¯arcie przecudowne! Niestety nie mog³em dotrzeæ wcze¶niej z wiadomych powodów. Ale jak tylko siê wyja¶ni³o to przyjecha³em. aniol.gif by³em w siódmym niebie bo bardzo cierpia³em z powodu deficytu takiej imprezy. Mam nadziejê, ¿e pies nie zniszczy³ planów i nie wznieci³ antypatii do mojej osoby. Za siebie za¶ przepraszam, ¿e nad ranem zm±ci³em klimat trzynastych wieków wspó³czesnym strojem - naprawdê potrzebowa³em byæ szybko w domu. Mam nadziejê, ¿e nie bêdziecie mieli mi tego za z³e. icon_redface.gif

Bardzo prosi³bym o zdjêcia, link do zdjêæ, do spakowanych zdjêæ czy gdziekolwiek. Mamy ¶wie¿± grupê i dobr± motywacj± jest pokazanie jak bawi± siê obszyci i zaprzyja¼nieni ludzie ;)

Raz jeszcze przypominam o Czersku! icon_wink.gif
jasmin
Witka!!!
Pies dostal ostrzezenie w postaci boczku, s³oninki, jaki¶ szynek? i kroliczych kosci, zatem chyba nie z³asi³ siê na dania ze sto³u, bo by³ prze¿arty:) A chyba ten psiak by³ najszczê¶liwsz± istot± na imprezie:) bo jeszcze miskê piwa mia³smile.gif))

Fotki na razie Ewy ...

Pozsdrawiam jeszcze raz!
Psalm
Ha! od chwili powrotu koczuje przy samochodzie czy gdzie¶ nie wyje¿d¿amy - tak jej siê spodoba³o :D

I chyba masz racjê - rzeczywiscie tak siê na¿ar³a, ¿e nie by³a w stanie niczego wiêcej w siebie wmusiæ.
rosamar
Zapraszam do obejrzenia galerii :-)
Zdjêæ niezbyt wiele zrobi³am wiêc wrzuci³am wszystko jak leci.

ZIMNA WODA 2007 by Rosamar

z pozdrowieniami

Rosamar
M¶cidróg
Link do strony z galeri±:

http://picasaweb.google.pl/Mscidrug/ZimnaWoda
Vislav
Witam

Dziekujê Ja¶min szef.gif za ¶wietnie zorganizowane spotkanie, miejsce jest równie¿ pe³ne uroku clap.gif . Oczywi¶cie pozdrawiam wszystkie Borostworki z którymi spêdza³em czas - ¿a³uj±c, ¿e to tylko trzy dni. heart.gif

Jak juz wspomnia³ Ja¶min uda³o nam siê w trójkê z Arkiem i Irkiem zorganizowaæ d³uuug± wyprawê piesz± w poszukiwaniu niekoniecznie zimnej wody. Wedruj±c po lasach i bezdro¿ach, znale¼li¶my miejsce gdzie po krótkich negocjacjach z tubylcami uzupe³nili¶my zapasy tego co Borostworki lubi± najbardziej. hehehe.gif
Pracowali¶my ciê¿ko we dnie i noce clap.gif budzeni nad ranem przez pewnego stworka rant.gif maniac.gif

Do obejrzenia Album

Zimna Woda 2007
.

Ciê¿ko by³o wyje¿d¿aæ.
usmieszek_10.gif

pozdrowienia Vislav
jasmin
Hmm:) Nastêpnym razem zrobimy sobie d³ubankê i bedzie mozna p³ywaæ po torfowisku:) Miejsce na port jest:) Ba, nawet wyscigi d³ubanek:)
Damien
Witam,
Na stronie naszego pocztu mo¿na przeczytaæ relacjê z imprezy napisan± przeze mnie icon_mrgreen.gif
Pozdrwiam serdecznie wszystkich loki08.gif
Psalm
CYTAT(jasmin @ 10:28 09.10.2007) *
Hmm:) Nastêpnym razem zrobimy sobie d³ubankê i bedzie mozna p³ywaæ po torfowisku:) Miejsce na port jest:) Ba, nawet wyscigi d³ubanek:)

Jestem za!! Popieram!! Bêdê za rok (je¶li zaprosicie) i bêdê d³uba³ do upad³ego!!
Vislav
Witam

W przysz³ym roku przywiozê porz±dne 'dwurêczne' cios³o, aby mo¿na by³o wyd³ubaæ du¿e borostworowe koryto lub d³ubankê do p³ywania.

To spotkanie to by³y 'wprawki' do powa¿niejszych dzia³añ.

pozdrowienia Vislav

p.s. mo¿na by³o siê przekonaæ, ¿e u¿ywaj±c prostych narzêdzi mo¿na szybko wykonaæ wiele ciekawych rzeczy - nie jest to wcale takie trudne, a i satysfakcja du¿o wiêksza.
Julko
By³o:
1. wspaniale
2. bosko
3. edukacyjnie
4. integracyjnie
5. wy¿erkowo
6. kameralnie
7. imprezowo
8. ZA KRÓTKO!!!
...
bêdê czeka³ nastêpnego razu jak kania d¿d¿u...

I wielkie podziêkowania dla Ja¶mina, jego pocztu oraz dla wszystkich uczestników!
rabake
Ta impreza jak nic by³a dla mnie wyj±tkowa...

Ogl±da³am j± g³ównie znad garnka. pat.gif Relacji nie umieszczê, nie mia³am czasu tworzyæ tak piêknych kompozycji zdaniowych, jak Damian, bo do tej pory namaczam fartuch do uprania.

Bardzo duz± przewag± tegorocznej imprezy nad poprzedni±, by³ fakt przyjmowania go¶ci ju¿ od ¶rody. To zapewni³o d³u¿szy kontakt z ciekawymi osobnikami. usmieszek_02.gif

Warsztatowo¶æ pe³na i fantastyczna wymiana do¶wiadczeñ, chocia¿ w moim przypadku to by³o raczej przyjmowanie do¶wiadczeñ. Szczególnie jestem wdziêczna Dominice i Vislavowi, który w te kilka dnia, a szczególnie ostatnie godziny sta³ siê ju¿ dla mnie bardzo wa¿nym cz³owiekiem. old.gif Nie mówi±c ju¿ o tym, ¿e wystosowane zaproszenie jest dla mnie naprawdê zaszczytem thanx.gif , chocia¿ i du¿ym wyzwaniem.

Na koniec pozdrawiam wszystkich uczestników imprezy, w szczególno¶ci za¶ tych, którzy szczerze pili zdrowie Macieja bez Ziemi i moje.

I mam nadziejê, ¿e nikt nie wymiotuje po imprezie

Kucharka
Vislav
Witaj Rabake!

Twój fartuszek powinien byæ zachowany jako sztandarowy eksponat naszego spotkania. Z przyjemno¶ci± obserwowa³em jak 'dokumentowa³' kolejne dni i wieczory.

¯are³ko by³o wy¶mienite i zaszkodziæ mog³o Borostworom wy³±cznie przejedzenie i nadmiar wody hehehe.gif

Ponadto to nie by³a tylko kuchnia

Chêtnie spotkamy Ciê na ka¿dym organizowanym projekcie.

pozdrowienia Vislav
Vislav
Witam

Jako, ¿e impreza by³a przednia i budzi tyle mi³ych wspomnieñ - czê¶æ z nich pozbiera³em na jednej stronie

pozdrowienia Vislav
jasmin
Nie no, same superlatywy! To mi³e, powiedzcie chocia¿, ¿e królicze kostki by³y za twarde do obgryzania, æzy cheb za ciep³y, czy musztarda po obiedzie:)
Ile ja sie teraz bede musia³ natrudziæ, by swoim ch³opakom i dziewczynom te ± i ê z g³owy wybiæsmile.gif

A tak pozatym - wszelaka krytyka, co na plus dodaæ, co oczekujecie - pode¶lijcie mi na priv, postaramy sie to uwzglêdniæ w przysz³ym roku:) S³omy wiêcej chyba nie trzeba;)

Mi³ego:)
Ewa z Raciborza
Tu siê nie ma do czego przyczepiæ...
Nawet komarów nie by³o!!!!!!!!!
Vislav
Witam

Przypuszczam, ¿e ka¿dy z nas widzia³ czego mu jeszcze do kompletu brakuje i za rok bêdzie tego trochê mniej. Zreszt± 100% zgodno¶æ mo¿liwa jest tylko u kilku bufonów (w ich mniemaniu), którzy na szczê¶cie nie 'zaszczycili' tej imprezy.

Wa¿na jest formu³a - nie nastawiona na pokaz, lecz pracê i aktywno¶æ w³asn±. Nie s± te¿ potrzebne 'opakowania zastêpcze' w postaci fabularyzacji, scenariuszy - samo ¿ycie jest ciekawsze. Ponadto ka¿dy mo¿e sprawdziæ czy ubiór, wyposa¿enie jakie sobie rekonstruuje - sprawdza siê w naturalnych warunkach "Zimnej Wody".

Superlatywy wynikaj± z dobrego przygotowania i organizacji po³±czonej z doborowym towarzystwem.

pozdrowienia Vislav
rosamar
Takie imprezy jak ta to dok³adnie to co koczownicy lubi± najbardziej diabel.gif
Nawet grzybiarzy przegoni³ pies icon_wink.gif
B³±dzenie po lesie by³o dodatkow± atrakcj± a szlifowanie kondycji przez grupy poszukuj±ce mnie w g³uszy da³o chyba niez³e efekty zdrowotne blinkie.gif

Jedyn± rzecz± jaka mi siê nie podoba³a to efekty d¼wiêkowe z autostrady w tle anger.gif
No ale na to nie mamy niestety wiêkszego wp³ywu :-/

Mam nadziejê ¿e na przysz³y rok równie¿ dostanê zaproszenie szczerba.gif o ile jeszcze nie macie mnie do¶æ icon_wink.gif
No i wierzê ¿e nie spoczniecie na laurach przez te nasze pochwa³y respekt.gif

z pozdrowieniami
Rosamar
jasmin
Od autostrady bylismy lekka reka liczac 3 km przez las po prostej:( Droga, ktora przebiegala obok byla znacznie mniej oblegana i jednorazowo slyszalo sie bruuuum i koniec. A tu tego szumu nie szlo wyrobic. Za rok maja byc oplaty, to ruch bedzie znacznie mniejszy:) W kazdym badz razie moglismy odczuc wplyw autostrady na srodowisko naturalne w sposob bezposredni.
Za rok, jesli impreza bedzie, utworze fufce:
kuchenny
ciesiolki
welniany
sobie zarezerwuje mleczny;) hi hi hi
blazenski
lostów
poszukiwaczy lostów:)))
Wizja pewna jest, chetni takze sie znajda pewnie, ilosc miejsc ograniczona, wpisowe mierzone pojemnoscia plecaka:)))
Pozdrawiam
Vislav
Witam

W ramach 'we³nianego fufca' warto jest powa¿niej siê zaj±æ filcami i filcowaniem. Samodzielne wykonanie przyzwoitej 'karimaty' mog³oby byæ niez³± pami±tk± z naszego spotkania. Jedyne co jest potrzebne - to wcze¶niejsze pozyskanie odpowiedniego runa.

W dziale Wyprawy razem z Rosamar kompletujemy odpowiedni± wiedzê na ten temat. Do czasu kolejnej Zimnej Wody bêdziemy dysponowaæ równie¿ potrzebn± praktyk±.

Gruba, filcowa 'karimata' pozwala zrezygnowaæ z podk³adu ze s³omy do spania.

pozdrowienia Vislav

p.s. mój wiklinowy plecak posiada odpowiedni± pojemno¶æ na takie spotkania.
M¶cidróg

Wizja pewna jest, chetni takze sie znajda pewnie, ilosc miejsc ograniczona, wpisowe mierzone pojemnoscia plecaka:)))
Pozdrawiam
[/quote]

Ehhhh.........Ja¶min...¿ebym to ja wiedzia³ wcze¶niej to nie zabiera³ bym z³omu,tylko miejsce w plecaku inaczej (czyt. efektowniej) bym spo¿ytkowa³ pijacy.gif .A co do pojemno¶ci plecaka Vislava......Matko Jedyno!!!! Bez dna icon_mrgreen.gif

ps. ¯eby choæ trochê umiliæ czas do nastêpnej Zimnej Wody,planujê wczesn± wiosn± "sprowokowaæ" obozowisko u mnie na po³udniu,ale to ju¿ bêdzie ca³kiem inna historia icon_mrgreen.gif
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.