Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: VII Miêdzynarodowy Turniej Rycerski w Opolu
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2007
Stron: 1, 2
efendi
W dn.4-5.08.2007 , odbêdzie siê VII Miedzynarodowy Turniej Rycerski w Opolu
Tylko i wy³±cznie na zaproszenia.
Datowany: 1350-1450
Bojowym zajmie siê Ja¶min i on ustali jego zasady.
Turniej odbêdzie siê w ca³kiem innym miejscu ni¿ do tej pory.
O zasadach zawiadomimy w zaproszeniach.

ZE WZGLEDU NA LICZNE TELEFONY I PROSBY, OSTATNI RAZ DATOWANIE ROBIMY SZERSZE
TZN 1250-1450. Argumenty sa takie , ze ludzie chca pogadac , poogladac sie i zastanowic czy np. nie robic XV w a nie XIII. Argumentem jest takze fakt, ze coraz wiecej jest turniejów
w±sko datowanych i nie mozna porównac umiejêtno¶ci, strojów itd. Przychylamy sie do tych pró¶b . smile.gif
Boran
Bardzo proszê o dodanie informacji o datowaniu imprezy.

pozdrawiam
Boran
Stanis³aw Kossakowski
Jesli tylko impreza nie bedzie sie nakladala na Ogrodzieniec to w tym roku z checia przyjedziemy.
Vlad
Pojawie sie chetnie z Orlimi.Pozdrawiam i czekam na szczegó³y
Tomko Konopczyc
Andrzeju zdrad¼ co za nowe miejsce. crazy.gif
efendi
Witam!
Tomko, nie bede pisal zeby nie zapeszyæ. Musi sie jeszce wypowiedziec konserwator przyrody(teren chroniony)
Ale za to dooko³a las i woda :-))
Pozdrawiam
M¶cidróg
Szkoda Andrzeju ze zmieni³e¶ festyn na impreze datowan±-ale nic to...wpadniemy jako widzowie:)
pozdrawiam
Stanis³aw Kossakowski
CYTAT(M¶cidróg @ 16:31 18.01.2007) *
Szkoda Andrzeju ze zmieni³e¶ festyn na impreze datowan±-ale nic to...wpadniemy jako widzowie:)
pozdrawiam

To chyba jednynie na plus ze impreza z festynu dla publiki zmienia sie w impreze datowana.
jasmin
Impreza datowana tak¿e mo¿e byæ festynem dla publiki - patrz £êczyca, Grunwald, I³¿a ... pierwsze z brzegu ...
Triss
zmiana charakteru z ogólodostêpnego festynu na imprezê datowan± te¿ mo¿e mieæ pewn± wadê - czê¶æ "przyjació³ organizatorów" jest datowana tak jak impreza, czê¶æ inaczej. i ta druga grupa bêdzie musia³a albo zrezygnowaæ z uczestnictwa, albo postaraæ siê o stroje odpowiednie do epoki.
rozumiem tych, dla których to nie jest dobra wiadomo¶æ.
Julko
CYTAT
W dn.4-5.08.2007 , odbêdzie siê VII Miedzynarodowy Turniej Rycerski w Opolu
Tylko i wy³±cznie na zaproszenia.

Polecam siê ³askawej pamiêci...
Wezyr
Chor±giew Ziemi Lwowskiej Ksiêcia W³adys³awa II Opolczyka te¿ siê stawi je¶li o nas nie zapomn± organizatorzy smile.gifsmile.gifsmile.gif
mirek knight
witam
czyli co nie dalo by rady wpasowac tam jakas weso³a 13 stke ???
bo jak bys sie da³o to chetnie zawita³ bym:)

pozdrawiam
Macko
Witaj Efendi!!!

Tak jak wpisałem w Info dotyczącego Turnieju w Byczynie - po bardzo mile spędzonych wspólnie chwilach w Szydłowcu i Warszawie - do udziału w Turnieju Rycerskim w Opolu zgłaszają się 4-ej "grunwaldzcy faitery" z Płocka + moja żona Luiza (luczniczka).

Pozdrawiam
Maćko Płock
efendi
Macko, nie wiem czy juz to zrobiles, ale wyslij Ewie swoj adres mailowy bo zaproszenia juz posz³y.
Pozdrawiam
Torkell
Efendi nie chcesz chyba powiedzieæ, ¿e Blotunga nie bêdzie mog³a wzi±¶æ udzia³u w imprezie? angsad.gif Mamy szansê dostaæ zaproszenia czy datowanie kategorycznie wyklucza wszystkich wczesnych?
£ukasz P³aza
A mo¿e by tak kontynuowaæ buhurtowy turniej z Byczyny?? Jerzeli dodaæ do tego jeszcze turnieje w Liwie to jeste¶my bliscy stworzenia nieformalnej ligi i jasnego okre¶lenia pozycji mistrza buhurtowego w¶ród polskich bractw/ekip.
efendi
CYTAT(£ukasz P³aza @ 00:07 06.02.2007) *
A mo¿e by tak kontynuowaæ buhurtowy turniej z Byczyny?? Jerzeli dodaæ do tego jeszcze turnieje w Liwie to jeste¶my bliscy stworzenia nieformalnej ligi i jasnego okre¶lenia pozycji mistrza buhurtowego w¶ród polskich bractw/ekip.

Witam!
P³azik, jestem za. W Byczynie bedzie mozna okreslic zasady.
Pozdrawiam
Tomko Konopczyc
Na naszym bêdziñskim turnieju mo¿na by rozegraæ kolejny buhurcik ( prze³om maja i czerwca ). Pogadamy w Byczynie, ale my¶l o rozegraniu na kilku turniejach buhurtów i wy³onienia mistrzowskiej dru¿yny-niez³a.

Pozdrawiam, Do zobaczenia
efendi
Witam!
moze zrobimy to w ten sposób. Zaczynamy bohurty w Byczynie w maju, a koñczymy w Byczynie we wrze¶niu.To jest 4 miesiace.Dla najlepszej reprezentacji- nagroda.. Po drodze kilka innych, tylko trzeba wybrac te , na których da sie bohurt zrobic.
Pozdrawiam
efendi
Witam!
Ze wzgledu na liczne zapytania o mozliwość przyjazdu wczesnosredniowiecznych, prosze zainteresowanych o zglaszanie checi przyjazdu. Prosze to robic na priva , zeby nie robic tłoku w temacie.Myslimy nad mozliwością zorganizowania dwóch obozów w ramach jednego turnieju smile.gif .
Pozdrawiam
Efendi
efendi
Witam!
No to juz moge powiedziec :-)) ze turniej odbedzie sie na wyspie Bolko, w miejscy wskazanym strzałką
Z obozu nie bedzie widac zadnych fabryk itditp.
Pozdrawiam
Efendi
PS
mapka tutaj http://www.deviantart.com/deviation/49617250/

Zaproszenia zostana wysłane do dnia 31.03.2007 r.
Tomasz z £añcuta
Zakon Rycerzy Boju Dnia Ostatniego dziêkuje za zaproszenie na Byczynê, z którego jednak nie mo¿emy skorzystaæ, gdy¿ na spotkanie w Kro¶nie jedziem. Jednocze¶nie prosimy o pamiêtanie o nas w przypadku turnieju na wyspie, gdy¿ mamy zamiar i nadziejê siê na nim stawiæ o ile nas zaprosicie.
jasmin
W poniedzia³ek takze pojawi sie wiêcej informacji na temat tej imprezy, ale z przeciekow: podobozy datowane i nie mieszaj±ce siê z sob±. Ka¿dy podobóz realizuje w³asny program wewnêtrzny jak i te¿ bêdzie mia³ blok na "prezentacjê" dla wszystkich. Namioty, gary itd niezbêdne ... bez cywilnych namiotów.
Rycerz Ocet
Witam

Nasze skromne bractwo na pewno przyjedzie niestety nie jestem na razie w stanie napisaæ w jakiej ilo¶ci sie zjawimy. dunno.gif
Diler
Warszawskie XIIIw. Bractwo Rycerskie Gryf wyra¿a szczere chêci stawienia siê na Opolskiej imprezie. Za pozwoleniem organizatorów i ich zaproszeniem zjawi siê tam oko³o 4 osobowa delegacja. Czy mo¿emy liczyæ na zaprosznie? smile.gif
Aubrey
Witam, o ile dostane zaproszenie z przyjemno¶ci± siê pojawie.
Carolus
Excalibur te¿ chêtnie siê zjawi icon_mrgreen.gif
Pewnie standardowo pojawimy siê w oko³o (nie)tuzinkowj ekipie; z o¶miu walcz±cych, ze 2 ³uczników i moze ze dwie wolne dziewoje dla Efendiego przywieziemy tongue.gif (Ewa, nie bij poszê! maniac.gif )
Gilroy
Witam!

Czy XXXIX N.R.S. mo¿e liczyæ na zaproszenie na t± zacn± imprezê? Sk³ad 5- osobowy by siê stawi³ standardowo.

Pozdrawiam
Gilroy
Chor±¿y XXXIX N.R.S
Brat Konrad
Ordo Milites Calatrava te¿ zg³asza chêæ przyjazdu w sile 5/7 zbrojnych Braci i moze 3 strzelców...
Ewa z Raciborza
Karolusie - ze wzglêdu na brak miejsc ;), niestety dwie wolne dziewoje dla Efendiego nie mog± przyjechaæ. Gdyby siê jednak okaza³o, ¿e "wolne dziewoje" s± zajête, to jak najbardziej je zapraszam smile.gif

Ps: A tak poza tym jaka wolna dziewoja chcia³aby byæ przeznaczona dla Efendiego????????? Ja mam wadê wzroku i mo¿e dlatego on mi siê podoba ?????? Zreszt± mój brat powtarza³ mi zawsze, ¿e mam beznadziejny gust smile.gif
efendi
Witam!
Prosze o odrobine cierpliwo¶ci, zaproszenia beda wys³ane do 20.03.
Pozdrawiam
Ewa z Raciborza
Opolskie Bractwo Rycerskie informuje o organizowanym przez nas Miêdzynarodowym Festynie Rycerskim, który odbêdzie siê 4-5 sierpnia 2007 r. na polanie znajduj±cej siê na Wyspie Bolko, stanowi±cej najwiêksz± enklawê zieleni w Opolu.

W tym roku planujemy zorganizowaæ imprezê kameraln± (do 150 osób) na ³onie przyrody – z dala od cywilizacji. Umiejscowienie naszej imprezy na polanie otoczonej drzewami, blisko rzeki, bêdzie sprzyjaæ specyficznej atmosferze, jak± zamierzamy stworzyæ w tamtym miejscu podczas festynu.

Dlatego te¿ wymagamy od uczestników posiadania tylko i wy³±cznie namiotów historycznych, sprzêtu obozowego i, co oczywiste, kompletnego stroju z epoki. Planujemy stworzyæ dwa obozowiska (wczesno¶redniowieczne i pó¼no¶redniowieczne). Nie bêdzie energii elektrycznej, ciep³ej wody (chyba ¿e z ogniska) i innych udogodnieñ cywilizacyjnych.

Tradycyjnie ju¿ przewidujemy konkurencje: turniej bojowy, turniej ³uczniczy, bieg dam, rzut w³óczni±, rzut toporem, rzut no¿em, zapasy rycerskie oraz ró¿nego rodzaju zabawy „mêskie” i plebejskie oraz warsztaty: tañca, tkania, pisania oraz przygotowywania potraw ¶redniowiecznych.

Bior±c pod uwagê pomys³owo¶æ Efendiego i naszych Przyjació³, w ci±gu dwóch dni odbêdzie siê wiele zabaw, konkurencji sportowych oraz wystêpów artystycznych. Na pewno odbêdzie siê bitwa i bohurt oraz ... biesiada do bia³ego rana przy pochodniach. O szczegó³ach i nagrodach poinformujemy niebawem tych, którzy zostan± przyjêci na nasz± imprezê.

My¶limy o organizacji ¿ycia w obozie maksymalnie zbli¿onego do realiów ¶redniowiecza. Jest pomys³, aby na przyk³ad posi³ki by³y przyrz±dzane przez samych obozowiczów z artyku³ów kupionych w kramach na terenie obozu. Ka¿dy uczestnik dostatnie np. kilkana¶cie lub kilkadziesi±t monet, a za nie mo¿e kupiæ miêso, wodê, chleb, piwo itd. Mo¿e np. kupiæ 5 kg miêsa i wymieniæ je na 30 chlebów. Tutaj bêdzie siê liczyæ pomys³owo¶æ. Oczekujemy Waszego zdania na ten temat. Je¿eli wiêkszo¶æ bêdzie za, to tylko uczta zostanie przygotowana przez Opolskie Bractwo Rycerskie. Reszta posi³ków bêdzie przyrz±dzana przez uczestników. St±d te¿ pro¶ba o przywiezienie kocio³ków i innego sprzêtu.

Ze wzglêdu na niewielk± liczbê miejsc i du¿e zainteresowanie, po otrzymaniu wszystkich zg³oszeñ wy¶lemy odpowiedzi i potwierdzenia o przyjêciu wybranych chêtnych. Mile widziani w pe³ni uzbrojeni wojowie i rycerze, rzemie¶lnicy, ³ucznicy, artylerzy¶ci i tañcz±ce dziewczêta. Zastrzegamy sobie prawo do ograniczenia liczby cz³onków danego bractwa zg³oszonych do imprezy.

O szczegó³ach imprezy bêdziemy na bie¿±co informowaæ na www.freha.pl (w dziale „Kalendarium”).

Regulamin:

1. Na wyspê mo¿na przyje¿d¿aæ ju¿ w pi±tek lub najpó¼niej w sobotê przed po³udniem. Konie mechaniczne mo¿na pozostawiaæ na parkingu znajduj±cym siê za drzewami, niedaleko polany.

2. Bractwa obowi±zkowo musz± posiadaæ glejt turniejowy.

3. W imprezie bêd± mog³y wzi±æ udzia³ te bractwa, które otrzymaj± drog± mailow± zaproszenie, czyli potwierdzenie udzia³u w imprezie. Liczba uczestników musi siê zgadzaæ z t±, któr± zosta³a podana na formularzu zg³oszeniowym.

4. Dowódcy bractw s± odpowiedzialni za zachowanie i kompletno¶æ strojów cz³onków bractwa.

5. Na terenie obozowiska obowi±zuj± stroje historyczne zgodne z przedstawian± przez grupê epok±.

6. Zapraszamy do udzia³u równie¿ rzemie¶lników historycznych. Prosimy w zg³oszeniu zaznaczyæ rodzaj rzemios³a oraz informacjê o posiadaniu w³asnego kramu.

7. Ka¿dy przyje¿d¿aj±cy powinien posiadaæ naczynia stylizowane na historyczne. Nie wolno u¿ywaæ naczyñ plastikowych. Zegarki, telefony, makija¿ i malowane paznokcie prosimy zostawiæ w domu.

8. Wszyscy bior±cy udzia³ w Festynie powinni ubezpieczyæ siê na w³asny koszt.

9. W czasie trwania Festynu bêdzie powo³ana gwardia porz±dkowa z prawem wydalenia z Festynu osób ³ami±cych zasady regulaminów i ustaleñ, oraz zachowuj±cych siê niegodnie.

10. Szczegó³owe regulaminy konkurencji zostan± omówione w czasie odprawy z dowódcami bractw w sobotê o godzinie 10.00.

11. Prosimy o zabranie ze sob± tylko i wy³±cznie namiotów historycznych. Nie zapewniamy noclegów w ¿adnej szkole ani w namiotach cywilnych.

12. Mile widziany sprzêt obozowy, potrzebny do codziennego ¿ycia (lampki, kocio³ki, wiaderka, itp.) uatrakcyjniaj±cy nasz± zabawê w obozowisku. Zapewniamy s³omê do sienników.

13. Zapewniamy pole obozowe, toalety, wodê do mycia, posi³ki (bez ograniczeñ czasowych i ilo¶ciowych) - od pi±tkowej kolacji do niedzieli - w tym wystawn± ucztê.

14. Zg³oszenia bêdziemy przyjmowaæ a¿ do zamkniêcia listy, dlatego te¿ dobrze jest wys³aæ zg³oszenie jak najszybciej.

15. Prosimy nadsy³aæ zg³oszenia tylko i wy³±cznie do Ewy Wawoczny – ewawawoczny@poczta.onet.pl

16. Wszelkie pytania dotycz±ce spraw organizacyjnych prosimy kierowaæ do Andrzeja Ko¶ciuka pod nr tel. 602 613 386 lub andrzej.kosciuk@wp.pl

Informacje na temat Wyspy Bolko:

Wyspa Bolko stanowi najwiêksz± enklawê zieleni w mie¶cie, dlatego jest okre¶lana jako park miejski. Po³o¿ona jest w po³udniowo-zachodniej czê¶ci Opola. Zajmuje powierzchniê 120 hektarów. Osobliwo¶ci± przyrodnicz± Wyspy jest wystêpowanie chronionych i rzadkich gatunków ro¶lin i zwierz±t. Czê¶æ wystêpuj±cych tu ro¶lin znajduje siê na ,,Czerwonej li¶cie ro¶lin zagro¿onych w województwie opolskim". Spotkaæ tu mo¿na wiele gatunków drzew li¶ciastych, iglastych i ro¶lin zielnych. Niew±tpliwie atrakcj± Parku wyspy Bolko jest Ogród Zoologiczny, który rozpocz±³ swoj± dzia³alno¶æ w 1938r. ZOO Opole jest zielon± oaz± spokoju i relaksu le¿±c± w centrum miasta w¶ród starodrzewu Wyspy Bolko. Jako ma³y zwierzyniec powsta³o w latach 30-tych.

Zdjêcia wyspy: http://www.fot.com.pl/thumbnails.php?album=158

Szablon zg³oszenia (na jego podstawie bêdziemy wysy³aæ odpowiedzi negatywne lub zaproszenia):

1. Nazwa bractwa:

2. Imiê i nazwisko dowódcy:

3. Adres domowy dowódcy:

4. Adres mailowy do kontaktu:

5. Numer telefonu do kontaktu:

6. Liczba posiadanych namiotów historycznych:

7. Data przyjazdu:

8. Sprzêt obozowy:

9. Liczba chêtnych do udzia³u w imprezie:

10. Rzemie¶lnicy (asortyment + imiê i nazwisko rzemie¶lnika):

11. Chêtni do turnieju bojowego (imiona i nazwiska lub pseudonimy):

12. Chêtni do bitwy (imiona i nazwiska lub pseudonimy oraz rola w bitwie):

13. Chêtni do turnieju ³uczniczego (imiona i nazwiska lub pseudonimy):

14. Chêtni do zapasów (imiona i nazwiska lub pseudonimy):

15. Chêtni do biegu dam (imiona i nazwiska lub pseudonimy):

16. Chêtni do rzutu w³óczni± (imiona i nazwiska lub pseudonimy):

17. Chêtni do rzutu no¿em (imiona i nazwiska lub pseudonimy):

18. Chêtni do rzutu toporem (imiona i nazwiska lub pseudonimy):

19. Imiona i nazwiska osób, którzy nie bêd± brali udzia³u w ¿adnej konkurencji:

20. Pomys³y na konkurencje i zabawy (przydatne dla organizatorów):
Ewa z Raciborza
Chcê zaznaczyæ, ¿e w pierwszej kolejno¶ci bêdziemy wysy³aæ mailem informacje na temat imprezy o tre¶ci, jaka znjaduje siê wy¿ej, a dopiero pó¼niej do grupy 150 osób wy¶lemy ³adne zaproszenia.

Bracie Konradzie, Gilroyu, Aubrey, Dilerze, Rycerzu Occie, mirku knighcie - wy¶lijcie mi jak najszybciej Wasze adresy maliowe, aby móc Wam wysy³aæ bie¿±ce informacje i zaproszenia.

Vladzie, prze¶lij mi jak najszybciej maila aktualnego, bo co¶ maile mi odbija z twojej skrzynki.

Tomaszu z £añcuta - czekam te¿ na info o Twoim mailu, bo nie wiem czy informacje do Ciebie docieraj±, a od Saszki ju¿ mail te¿ chyba nie jest aktualny.

Maæku z P³ocka - daj znaæ, czy mail na Byczynê dotar³ do Ciebie, bo nie wiem, czy czego¶ nie pomiesza³am.
Tomasz z £añcuta
Mój mail jest aktualny i niezmienny. Co do Saszka to jest on obecnie na dorobku w Irlandii.
Poprawiê siê i bedê na maile odpowiada³.
Podobaj± mi siê nowe konkurencje - zw³aszcza rzut no¿em.
Vlad
Ewo.Maila dosta³em i z wielk± chêci± zg³aszam na dzieñ dzisiejszy 6-8 osób
Szczegó³y pode¶lê za parê dni.Mam nadzieje ¿e pozytywnie rozpatrzycie moj± pro¶bêsmile.gif
Pozdrawiam

A mój mail jest taki sam i nie wiem co sie sta³o ¿e nie dzia³a³o
Pozdrawiam aniol.gif love3.gif
Brat Konrad
a moj to eldar3@op.pl
Rycerz Ocet
Witam

e-mail dosta³em i postaram sie na niego odpowiedzieæ do koñca miesi±ca. Wyspa jest piêkna a Opolskie ZOO odwiedzi³em ze swoj± dziewczyn± w tamtym roku od razu po turnieju smile.gif w tym tez bym je chêtnie zobaczy³ blinkie.gif
Tomko Konopczyc
Ewuniu pomys³ ¶wietny i mam nadziejê, ¿e uda siê napraswdê fajnie zrealizowaæ. Chetnie przybêdziemy.
Tomek Kot
Kompania Najemna Taurus w sk³adzie geriatryczno-oseskowym z dzik± przyjemno¶ci± pojawi siê na imprezie(oczywi¶cie o ile bêdzie mog³a) DZIÊKUJEMY ZA ZAPROSZENIE icon_mrgreen.gif
Ewa z Raciborza
Mam nadziejê, ¿e do wszystkich tych, którzy siê wy¿ej wypowiedzieli informacje dotar³y. Je¶li nie, piszcie, a wy¶lê ponownie. Tomku z Taurusa -dzwoni³e¶ do mnie. Ja rano jestem w szkole i jak mój statut szko³y nakazuje - mój telefon ma wy³±czony d¼wiêk na lekcjach. Dzwoñ wieczorem...
Tomasz z £añcuta
Do mnie nie dotar³o - tomywolf1@o2.pl
Mbartnik
Jak na pv do Efendiego pisa³em zapowiedzieæ siê pragnê (o ile nas zechcecie).
Osada Rzemios³a Dawnego w sk³adzie bli¿ej nieokre¶lonym.
Na pewno Bartnictwo, zbrojmistrz, p³atnerz, pasemonik mo¿e garncarz i piekarz. Mowa o warsztatach pod namiotami z pokazami rzemios³a i sprzedarz±. Pe³ny sprzêt obozowy i wyposa¿enie.
O ile (jak pisa³em) nie wyskoczy nam pokaz u nas w osadzie, ale bêdê robi³ wszystko coby sie stawiæ (o ile nas zechcecie).

Pozdrawiam
Marcin

Ps. Mój e-mail: h-ord-a@wp.pl
Ewa z Raciborza
Tomaszu z £añcuta i MBartniku - zajrzyjcie na skrzynkê mailow± - powinna czekaæ tam na Was przesy³ka z OBR-u smile.gif
Mbartnik
CYTAT(Ewa z Raciborza @ 20:35 22.03.2007) *
...- powinna czekaæ tam na Was przesy³ka z OBR-u smile.gif

Dotar³a i odes³ana zosta³a icon_wink.gif

Pozdrawiam
Marcin
Tomasz z £añcuta
Przesy³ka dotar³a i czekam, a¿ wiêcej moich siê zdeklaruje to ode¶lemy pe³n± wymagan± informacjê.
efendi
Witam!
Z racji tego ze turniej odbedzie siê na wyspie i bedzie duzo terenu , Gucio bedzie prowadzi³ naukê jazdy na koniu. Bedziemy mieli ich w czasie turnieju 4. A moze i wiecej , ale o tym musze pogadac Z Bijl and Pijl.(cholera, chyba dobrze napisa³em).:-)
Pozdrawiam
efendi
Witam!
Jak mi przed chwil± Ewka -Cholera zapoda³a, koñcz± siê miejsca. Co prawda do³o¿ymy jeszcze z 50 dodatkowych, ale to juz bedzie naprawe koniec. Ci co sie jeszcze zg³osz±, prosze pamietac ze obozujemy na ³onie przyrody i ¿adnych udogodnien nie bedzie. Swiat³o tylko takie jakie sobie kazdy potrafi sam zrobiæ(pochodne, lampki itp).
Jako ze do turnieju jeszcze sporo czasu, blizej o imprezie napiszemy tak ok konca maja. Do tego czasu bedziemy na kilku innych imprezach i mo¿e cos ciekawego sie dowiemy takiego, co znajdzie sie takze w Opolu.
Pozdrawiam
Ewa z Raciborza
Ponaglam niezdecydowanych - w³a¶nie podliczy³am listê chêtnych!!!! Okaza³o siê, ¿e lista powinna byæ ju¿ dawno zamkniêta.

Decydujcie siê... bo warto!
efendi
Witam!
Chce poinformowaæ wszystkich ze lista na Turniej Opolski zosta³a zamkniêta.
W zwi±zku z tym ¿e jest sporo czasu do turnieju, wszystkie informacje dotyczace
zasad , regulaminów itp, beda zamieszczane w terminie do konca maja.
Prosze tak¿e pamiêtac ¿e spotkamy siê w Opolu "w czasach ¶redniowiecza",
prawie wszystko bêdziemy przygotowywaæ sobie sami, bêdziemy miec tak¿e, w obozie,
swoj± w³asn± walute.
Pozdrawiam
Efendi
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.