Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: VII Miêdzynarodowy Turniej Rycerski w Opolu
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2007
Stron: 1, 2
Ewa z Raciborza
Oprócz monet mo¿e byæ równie¿ handel wymienny. Ja, na przyk³ad, za worek czekolady mogê zdradziæ pin do karty kredytowej Efendiego.... clap.gif
Mbartnik
szatañski pomys³ mnie naszed³ devil.gif .
A mo¿e (skoro tak kameralnie) jakie¶ warsztaty zorganizowaæ w przerwach bitewnych.
Skoro plebsu ma byæ ma³o, albo wcale i czasu spokojnego pod dostatkiem.
A my wiedz± (co niektór±) chêtnie siê dzielimy.
przyk³adowo:
- p³atnerskie
- bartnicze
- tkackie

he, he, ... i jak?

Ps. Ewo - czekolada mleczna, deserowa czy gorzka. A mo¿e jak za starych "dobrych" lat - kuwertura?
efendi
Witam!
Warsztaty-przedni pomys³. Bartniku, devil.gif Ty mi Ewki nie karm czekolada, bo mi niedlugo resory w aucie ....jako ze i ja , nieboraczek, lekki nie jestem pat.gif . A imprezka bedzie kameralna, na200 osób
Pozdrawiam
Mbartnik
W takim razie biorê d... w troki i zaczynamy rozplanowywaæ co i jak coby jak najmniej kolizyjnie by³o, a wypociny do cenzury i poprawek przedstawiê po Byczynie.
(i znowu mnie trafia - muszê byæ w Z±bkowicach zly.gif - po czê¶ci to moja praca)
Ale jestem pewny, ¿e na Opolu sobie odbije i obije i opije i jeszcze inne o...
efendi
Witam!
Kilka uwag, na Byczynie porozmawialismy z ludzmi i wprowadzamy nasz pomysl w zycie. W Opolu bedzie obowiazywac w obozie specjalnie wybita waluta, beda kramy z zywnoscia, kazdy sobie sam bedzie przygotowywal co mu potrzeba do egzystencji, a kto bedzie leniwy to bedzie mogl skorzystac z karczmy. Czyli , zyjemy jak mw sredniowieczu.Uczte zrobimy jednak po staremu.
Prosba, Ci co nie moga przyjechac a sie juz zg³oswili, prosze o tym do nas napisac zeby nie byly blokowane miejsca dla innych chetnych.
Pozdrawiam
Efendi
efendi
Witam!
Ponawiam prosbe, Ci co nie moga przyjechac a sie juz zg³osili, niech o tym do Ewki napisz±.
S± chêtni a miejsca zablokowane...
Z ciekawostek, zbudujemy trebusza, potem pojedzie na Byczyne. WYZYWAMY WSZYSTKICH smile.gif -czyj trebusz dalej wywali cos ciezkiego? Mamy zamiar waln±c na ,ca, 150 m. Co Wy na to???Stawiamy 500 z³ i mamy nadzieje ze chetni takze cos postawi±:-)), Zwyciezca bierze wszystko.
Zasady:
zakonczenie "zak³adu" , 2.09.2007. Byczyna
-wyniki musza byæ potwierdzone komisyjnie(3 cz³onków ró¿nych Bractw)
-miotany ³adunek- nie mniej jak 3 kg
Reszta nale¿y do startujacych i ich pomys³owo¶ci.
Moja prywtna nagroda dla budowniczego trebusza który najdalej strzeli- pugina³
Kto chce sie bawic-zapraszamy smile.gif
wyniki prosze zg³aszac na freha, w tym temacie.
Zasady turnieju w Opolu zostana og³oszone do 20 czerwca, przepraszamy, ale troche nam brak³o czasu:-((....
Pozdrawiam
Ewa z Raciborza
Jeszcze raz przypominam, ¿e lista ju¿ zamkniêta. proszê ju¿ nie nadsy³aæ zg³oszeñ. Ze wzglêdu na liczne wyjazdy lipcowe, nasz dostêp do internetu bêdzie mocno ograniczony.
efendi
Witam!
Ze wzgledu na wyjazd do Nidzicy i na Grunwald, ew odpowiedzi na pytania po 16.07.
Pozdrawiam
Tomasz z £añcuta
Czy bêdzie mo¿na liczyæ na wyciêcie kilku tyczek do namiotu itp na miejscu?
Wojtek z Jakubowa
CYTAT(efendi @ 00:03 07.06.2007) [snapback]191652[/snapback]
Z ciekawostek, zbudujemy trebusza, potem pojedzie na Byczyne. WYZYWAMY WSZYSTKICH smile.gif -czyj trebusz dalej wywali cos ciezkiego? Mamy zamiar waln±c na ,ca, 150 m. Co Wy na to???Stawiamy 500 z³ i mamy nadzieje ze chetni takze cos postawi±:-)), Zwyciezca bierze wszystko.
Zasady:
zakonczenie "zak³adu" , 2.09.2007. Byczyna
-wyniki musza byæ potwierdzone komisyjnie(3 cz³onków ró¿nych Bractw)
-miotany ³adunek- nie mniej jak 3 kg
Reszta nale¿y do startujacych i ich pomys³owo¶ci.
Moja prywtna nagroda dla budowniczego trebusza który najdalej strzeli- pugina³
Kto chce sie bawic-zapraszamy smile.gif
wyniki prosze zg³aszac na freha, w tym temacie.
Zasady turnieju w Opolu zostana og³oszone do 20 czerwca, przepraszamy, ale troche nam brak³o czasu:-((....
Pozdrawiam

No w Uniejowie mamy trebusz, obecny wynik oko³o 80 m (kula 5 kg), ale zawsze mo¿na zwiêkszyæ przeciwwagê i zobaczymy ;) Najbli¿szy turniej mamy 4-5 sierpnia to postrzelamy.
Pozdrawiam
Tadzik
Mapki dojazdowe w za³±cznikach :
efendi
Witam!
We wtorek wieczorem zamiescimy mapke z zaznaczon± drog± dojazdu.
Jezeli taka bedzie potrzeba , to wyjedziemy busem na dworzec PKP,PKS(po sprzêt)
dzwoncie na 602613386(efendi)
pozdrawiam
Ewa z Raciborza
Witam serdecznie

W zwi±zku ze zbli¿aj±cym siê za kilka dni Miêdzynarodowym Turniejem Rycerskim w Opolu na wyspie Bolko (4-5 sierpnia) chcia³abym przekazaæ kilka wa¿nych informacji:

1. Mapka dojazdowa na Bolko zostanie zamieszczona przez naszego Tadzika dzi¶ wieczorem na www.freha.pl w dziale Kalendarium.
2. Osoby doje¿d¿aj±ce PKP do Opola mog± telefonicznie uzgodniæ z Efendim przetransportowanie sprzêtu oraz przewóz osób busem Tatusia (i nie tylko J)z dworca. Tel. do Efendiego: 602 613 386.
3. Bêdzie zapewniona s³oma do sienników.
4. Radzimy wzi±æ ze sob± namioty, które podali¶cie w formularzach, poniewa¿, ze wzglêdu na specyfikê imprezy (impreza odbêdzie siê na polanie), nie zapewniamy noclegów w ¿adnej szkole, a ni w innych budynkach.
5. Sprzêt obozowy mile widziany.
6. Prosimy, aby do Opola przyjecha³o tyle osób, ile podano w formularzu zg³oszeniowym, poniewa¿ zapewniamy uczestnikom walutê ¶redniowieczn± do obrotu na terenie obozu.
7. Od jutra, tj od ¶rody nie bêdziemy ju¿ mieæ kontaktu mailowego ze ¶wiatem, poniewa¿ przenosimy siê ju¿ na polanê, aby przygotowywaæ imprezê. Dlatego te¿ proszê ju¿ tylko dzwoniæ.
8. Gdyby z jaki¶ przyczyn losowych kto¶ nie móg³ przyjechaæ na imprezê, proszê o niezw³oczny kontakt telefoniczny. Je¶li oka¿e siê, ¿e bractwo, które zg³osi³o siê na imprezê, nie przyjedzie bez wcze¶niejszego poinformowania, straci szacunek w oczach organizatorów, a tym samym przestanie otrzymywaæ zaproszenia na imprezy organizowane przez Opolskie Bractwo Rycerskie.
9. Wys³anie wype³nionego formularza zg³oszeniowego jest równoznaczne z akceptacj± naszego regulaminu. Dotyczy to równie¿ sprawdzenia poziomu historyczno¶ci strojów przez dowódców bractw, którzy powinni dopu¶ciæ do imprezy tylko kompletnie ubranych w stroje historyczne cz³onków swego bractwa.

Tadzik
Bardziej dok³adna mapa dojazdowa icon_mrgreen.gif kolorem czerwonym zaznaczony dojazd samochodem a kolorem br±zowym trasa piesza tongue.gif
Thorgrim Oktellson
ch³opaki czy impreza jest totalnie kameralna, czy otwarta dla turystów?
Luszko
Kameralna na 300 osób? ;)
Nie!:) Jak Tury¶ci przyjd± to bêd±;) A jak nie przyjd± to ich nie bêdzie;) A wiem ze przyjd± wiec bêd±smile.gif
Tomasz z £añcuta
By³o ¶wietnie - jak zawsze, pomimo, ¿e impreza jak na OBR by³a faktycznie kameralna - ok 150 osób na 300 które mia³o siê stawiæ -jak nigdy.
Miejsce na wyspie te¿ ¶wietne, tylko turystów trzeba jako¶ od nas odgrodziæ - mo¿e by i nas jakim¶ p³otem otoczyæ - zwierzakom w ZOO nikt z tak bliska jak nam do misek nie zagl±da³ - bo one mog± ugry¼æ - nam nie wolno devil.gif Mam nadziejê, ¿e zbytnio nie zniszczyli¶my terenu i bêdziemy nadal mogli na wyspê przyje¿d¿aæ.
Wielkie dziêki dla : Efendiego, Ewki i chor±gwi kuchennej ( te piêkne kucharki ) i wszystkich z którymi siê bawili¶my.
Wielkie dziêki dla Dziadka, za szybkli dowóz na dworzec w niedzielê - mam nadziejê, ¿e nie bêdzie mia³ problemów z policj± - zd±¿yli¶my poniewa¿ poci±g siê spó¼ni³.
GyrosS
O tak, fajnie by³o a pomys³ z monetami to normalnie rewelka (ach te targowania o ¿arcie....."mo¿ecie nam pomóc kocio³ przenie¶æ.......no owszem za dwa ¿ywno¶ciowe Obery" :D ). Efendi monety strza³ w 10.
Ogólnie miejsce rewelka, z turystami nie by³o tak strasznie, mnie siê bardzo podoba³o.

Pozdrawiam
GyrosS
Tomasz z £añcuta
Ano tak - nawet kolejka do r±bania drewna siê zrobi³a. Dobrze mieæ znajomo¶ci w Chor±gwi Kuchennej
( i zapas Je¿yków) icon_mrgreen.gif
Dazzoth
CYTAT(Tomasz z £añcuta @ 08:03 06.08.2007) [snapback]197154[/snapback]
zwierzakom w ZOO nikt z tak bliska jak nam do misek nie zagl±da³

Widocznie nie s³ysza³e¶ o spotkaniu z hipopotamami icon_mrgreen.gif
Carolus
Cudny turniej-OBRki były strzałem w dziesiątke; przeliczanie, czy starczy na żywność, czy lepiej je wydać na piwo tongue.gif
Na uczcie super zabawa-obsługa roll bara przy głośnikach i nabieranie "piwa czerpanego" niszczyły, również pobieranie nauk u mistrza sen sai i jego szkoły vódżitsu XD

Tak czy owak, wielkie podziękowania dla całego OBR-u za wyśmienicie zorganizowaną imprezę, ale w szczegółności dla Efendiego za zorganizowanie w niedzielę konkursu piwnego-ta konkurencja przeżyje nas i zostanie pewnikiem wpisana w annały historii icon_mrgreen.gif

Ewko kochana, z niecierpliwością czekamy na zdjęcia i filmiki z turnieju, by móc się pochwalić i narobić smaku reszcie załogi-zwłaszcza z konkurencji piwnej smile.gif
edit: a i niezapomniana była niespodzianka, którą ktoś zostawił po uczcie w toi-toyu nr1, czyli przy beczkowozie; cały ranek z Jelonami rozkminiało się, jak to ktoś stworzył XD
Indiana
Villsvin Hird równie¿ dziêkuje za pyszn± zabawê :D
Za znakomity turniej bojowy smile.gif
Za mo¿liwo¶æ pokonania puszek w turnieju gier i zapasów :P
Za OBR -ki z których wiêkszo¶æ przepito :D
Za turniej picia piwa, który prawie.... wygrali¶my... :P :P :P hehehe.gif
Za milutk± atmosferê i ¶wietn± organizacjê smile.gif
Je¶li nas jeszcze zechcecie, to polecamy siê na przysz³y rok smile.gif

thanx.gif
Ewa z Raciborza
Oto link do filmiku z turnieju na stroie gazety NTO http://www.nto.pl/apps/pbcs.dll/article?AI...002/0/FRONTPAGE
oraz zdj±tka:
http://www.nto.pl/apps/pbcs.dll/tngallery?...Params=Itemnr=1
Daria Malinowska
CYTAT
te piêkne kucharki
CYTAT
Ano tak - nawet kolejka do r±bania drewna siê zrobi³a. Dobrze mieæ znajomo¶ci w Chor±gwi Kuchennej
( i zapas Je¿yków)
Tomaszu tylko sobie nie mysl , ze sobie narobiles znajomosci dzieki Jezykom bigsmile2.gif a tak powaznie to w imieniu kuchni pozwole sobie podziekowac za komplement i ciasteczka :D (oczywiscie przy najblizszej okazji tez pomozemy zjesc:D )
Pozdrawiam DARIA
Kszysz
Dziêki Wszystkim za ¶wietna zabawê smile.gif

pozdrawiam
Daria Malinowska
psss.gif Ewa a te nagie zdjecia z namiotu Twego i Efiego tez nam udostepnisz ? bigsmile2.gif hehehe.gif tracker.gif
efendi
Ale ¶winia : swinka.gif moro.gif smile.gif usmieszek_01.gif nadzur.gif nadzur.gif
Tomasz z £añcuta
Ok - o hipciach nie s³yszalem, co do znajomo¶ci - to mia³em je wcze¶niej ( znaczy z poprzednich turniejów) a ciastkami i tak zawsze czêstujê ( tudzie¿ innymi smako³ykami).
Kszysz
tu jest jeszcze pare zdj±tek i film smile.gif

http://miasta.gazeta.pl/opole/1,35114,4365540.html

pozdrawiam
efendi
Witam!
Chce podziekowac wszystkim za miłe towarzystwo i fajną,mam nadzieje, zabawe.
Mysle ze polana sie sprawdzila i w przyszlym roku zrobimy to wszystko jeszcze lepiej.
Tomasz sprawil ze blizej sie przyjrzałem frekwencji. Otóż wyszlo na to że bylo 224 osoby
+ rzemieślnicy. Znaczy to że ok 70 osób dało d...y.
Z tego ok 35 sie usprawiedliwiło(pielgrzymki itp), a reszta????
Ludzie, turniej mial byc na 150 osób, na prosby zwiekszyliśmy ilość, i co??
Ci co nie przyjechali zamknęli wjazd innym chetnym a nas narazili na straty.
Zostało nam tego wszystkiego duzo i duża czesc zywności sie zmarnowała.
Tak jak zapowiedzieliśmy, ci co bez usprawiedliwienia nie przyjechali, nie dostaną w przyszłości zaproszeń na nasze imprezy.
Sprawa hipopotama.
szczerba.gif szczerba.gif szczerba.gif szczerba.gif szczerba.gif szczerba.gif szczerba.gif szczerba.gif szczerba.gif szczerba.gif szczerba.gif szczerba.gif szczerba.gif
tak sie jakos stało, ze w nocy jeden z .......zawędrowal w ....widzie do zoo i po przeskoczeniu plotu(szukał obozu????), wpadł na wybieg z hipopotamami, cale szczescie ze z miniaturowymi.
Jak sie obudzil i zobaczyl nad sobą morde z uszkami , to bardzo szybko pokonał wszystkie ploty i znalazl sie w obozie już calkiem zdrowy. Czy to byl sen czy prawda......nie powiemy, z tym że do dzisiaj mu zostal sinak po płocie a ślady i zapach tego co hipcie robią tyłem, na ciuchach.
Pozdrawiam
Zaraz zadzwonie do Ewki zeby zamiescila wyniki konkurencji
Tomasz z £añcuta
Hm - to i tak wiêcej ni¿ my¶la³em - je¶li chodzi o ludzi.
Nastêpnym razem trzeba miniaturowego hipcia zwanego bodaj¿e Mwe zrobiæ maskotk± turnieju na wyspie Bolko hehehe.gif cool.gif
Ewa z Raciborza
Zapraszam na stronkę ze zdjęciami z turnieju:

http://turniej-rycerski-opole-bolko-2007.getphoto.pl/

Zwycięzcy turniejów:

Turniej bojowy:
1. Paweł „Czeko” Kistela – Opolskie Bractwo Rycerskie
2. Krzysztof „Kszyszo” Kumala – Opolskie Bractwo Rycerskie
3. Nie rozstrzygnięto

Turniej łuczniczy:
1. Tadeusz Krupa – Stowarzyszenie Słowian i Wikingów Wolin
2. Paweł Krupa - Stowarzyszenie Słowian i Wikingów Wolin
3. Adam Swoboda – Swobodna Kompanija

Turniej bojowy wczesny:
1. Paweł „Halfgar” Łoza – Villsvin Hird
2. Tomasz “Ulfander” Piłyp – Szara Wataha

Bieg dam:
1. Agnieszka Gubańska – XXXIX Najemny Regiment Szkocki

Rzut nożem:
1. Ireneusz „Budzigniew” Biernacki – Grupa Rekonstrukcji Hist. „Krogulec”
2. Thorgilda – Szara Wataha
3. Jaśmin – Poczet Jaśmina

Rzut toporem:
1. Ireneusz „Budzigniew” Biernacki – Grupa Rekonstrukcji Hist. „Krogulec”
2. Adam Swoboda – Swobodna Kompanija
3. Tomasz Cyga – Bractwo Zamku Grodno

Rzut włÃ³cznią:
1. Patryk Paszko – Rota Piesza Bocke
2. Adam Swoboda – Swobodna Kompanija

Konkurs piwny
1. Adrian Kanzy – Gwardia Wareska Opolskiego Bractwa Rycerskiego
2. Wasyl – Excalibur
3. Agnar - Villsvin Hird
Bowmen
Witam
Rycerska Dru¿yna Miasta ¯arek serdecznie dziêkuje za zaproszenie i jak zawsze za WSPANIA£¡ IMPREZE icon_mrgreen.gif Efendi, Ewa i ca³y OBR jak zawsze zorganizowali wszystko na 6 clap.gif Biesiada wypa¶na, turniej bojowy prawdziwie rycerski!!! £uczniczy rewelacja nic dodaæ nic uj±æ niech ¿a³uj± ci co niebyli. Jeszcze raz dziêkujemy za wspania³± zabawê i do zobaczenia.
PS. Dziêki „Czeko” za wspania³± walk± na turnieju bojowym clap.gif chwa³a mu za zwyciêstwo i czekam na rewan¿ ;)
Sandra
Witam icon_wink.gif

Chor±giew Rycerska Ksiêstwa Siewierskiego serdecznie dziêkuje za ¶wietna zabawê, pyszna strawê i doborowe towarzystwo bigsmile2.gif

Ju¿ nie mo¿emy sie doczekaæ kolejnych turniejów organizowanych przez Opolskie Bractwo Rycerskie na pewno z chêci± siê na nich pojawimy bigsmile2.gif

CHWA£A ORGANIZATOROM clap.gif
Merlin222
Widzê, ¿e mój filmik dotar³ tu przede mn± usmieszek_11.gif
To mo¿e dorzucê jeszcze kilka zdj±tek
http://merlinscastle.fotopic.net/c1344148.html ;)
Sandra
Tu s± moje skromne zdjêcia z Opola hehehe.gif
http://picasaweb.google.pl/fajnasandra/Opole0305082007
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.