Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: III Turniej w Uniejowie
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2007
Stron: 1, 2
Wojtek z Jakubowa
Witam!!

III Wielki Turniej Rycerski w Uniejowie

Organizatorzy: Stowarzyszenie "Porta Temporis", Bractwo Rycerskie "Signum Temporis", Urząd Miasta w Uniejowie

Termin: 30 czerwca - 1 lipca (istnieje możliwość wcześniejszego przyjazdu po kontakcie z organizatorami icon_cool.gif )

Turniej datowany: 1380-1492 (z możliwością zawężenia datacji)
Na zaproszenia po wcześniejszej weryfikacji zgłoszeń - czyli KOMISJA STROJU (do Kulewny)

Uwagi: Turniej wchodzi w skład Ligi Rycerskiej.

Zeszłoroczne objęcie zamku w "posiadanie" przez nasze bractwo wypadło pomyślnie dlatego też kasztelan uniejowski zdecydował się urządzić w swych włościach turniej po raz trzeci.

Czekamy na zgłoszenia. Zgłoszenia słać proszę na adres kulewna@toya.net.pl do naszego kanclerza Kuli
Pozdrawiam!
Kulewna
Witam

Nadchodz± pierwsze zg³oszenia

Wiêcej informacji dotycz±cych zasad i regulaminów tegorocznego turnieju ju¿ w krótce
Nie d³ugo zostan± równie¿ zamieszczone informacjê dla rzemie¶lników
Proszê uzbroiæ siê w cierpliwo¶æ.

Osoby zainteresowane przyjazdem na tegoroczne imprezy do Uniejowa zapraszamy równie¿ do zapoznania siê z tematem dotycz±cym turnieju sierpniowego
http://www.freha.pl/index.php?showtopic=12...mp;#entry178487

Pozdrawiam
Kulewna
£ukasz P³aza
Czy przewidywane s± kontrakty dla zbrojnych ( w szczegulno¶ci uczestnicz±cych w lidze)?
Wojtek z Jakubowa
CYTAT(£ukasz P³aza @ 00:07 02.02.2007) *
Czy przewidywane s± kontrakty dla zbrojnych ( w szczegulno¶ci uczestnicz±cych w lidze)?

Bêd± kontraktowani ze skarbca biskupa uniejowskiego w kwocie co najmniej takiej jak w roku ubieg³ym. smile.gif
Wojtek z Jakubowa
Witam,
Osoby walczące, które chcą brać udział w Lidze proszę o przesłanie do Kuli wzorów tarcz herbowych celem wykonania odpowiednich tarczek herbowych. Jeżeli nie posiadacie własnego herbu mogą być oznaczenia drużyny. Przesłanie wzoru herbu jest jednym z warunków wpuszczenia na pole turniejowe walka.gif oraz kontraktowania. Miło by też było, jakby herold otrzymał też krótką informację o walczącym "taką małą reklamówkę ovation.gif " najlepiej chwalącą i prezentującą osiągnięcia walczących smile.gif.
Pozdrawiam
czarna
Zg³oszenia od rzemie¶lników prosimy nadsy³aæ na adres ewelinior@interia.pl
Prosimy o podanie:
- informacji o asortymencie,
- ilo¶ci osób,
- informacji o tym czy Pañstwo posiadacie strój historyczny oraz stoisko stylizowane na
¶redniowieczne
Mile widziane zdjêcia!

Serdecznie pozdrawiam devil.gif
Micha³ ¯elazo
Wygl±da na to, ¿e znowu zawitamy do Uniejowa smile.gif

Termin ju¿ sobie zarezerwowali¶my i teraz tylko czekaæ 3,5 miesi±ca trzeba.
Poniewa¿ zaczynamy bawiæ siê w klimaty oko³ogrunwaldzkie, je¿eli tylko ³adowno¶æ naszego ma³ego samochodziku na to pozwoli we¼miemy stroje i zabawki zarówno na to datowanie, jak i na pó¼ny XV wiek.

Pozdr.
M.
Wojtek z Jakubowa
Witam,
Mam informację dla rzemieślników. Wiedząc, że terminarz imprez nie zawsze pozwala być w każdym miejscu osobiście od tego roku bedzie możliwość wystawienia i sprzedaży Państwa wyrobów na zasadzie komisu. Czyli Państwa towar nasz sprzedający. Zainteresowanych prosimy o kontakt do końca kwietnia (konieczność zapewnienia odpowiedniego zaplecza osobowego z naszej strony).

Jednocześnie informuję, iż w związku z planowanym zakończeniem inwestycji w Uniejowie "Porta Temporis" na czerwiec 2008 roku (szczegóły tutaj: http://www.freha.pl/index.php?showtopic=12263 ), od lipca 2008 roku będzie możliwa współpraca polegająca na całorocznej sprzedaży wyrobów rękodzielniczych w naszym objekcie. Pierszeństwo będą mieli rzemieślnicy z którymi współpracowaliśmy podczas turniejów w Uniejowie i Łęczycy (w tej sprawie osoby zainteresowane proszę info na email).

Pozdrawiam
Wojtek z Jakubowa
Z ciekawostek. Na turnieju będzie można zobaczyć sokolników z sokołami (będzie Białozór) i nie tylko.
Barbra
Czy można sie jeszcze zglaszac? Nie wiem jaki macie limit miejsc.... a juz jest czerwiec icon_sad.gif

P.S. Na mapie znalazłam 4 miejscowości o nazwie Uniejów icon_sad.gif A zatem który to?
santiago
Ave!
Do kiedy ostateczny termin wys³ania zdjêæ w strojach? Obecnie czekam wraz z ¿on± na odbiór ciuchów...Chor±giew Miecza i Ró¿y pisa³a ju¿ w sprawie wyjazdu na Wasz turniej, prawdopodobnie jedynie my bêdziemy reprezentowaæ ChMiRê z Wroc³awia.
Kulewna
Witam
Chodzi o Uniejów w woj. ³ódzkim - ok. 60 km od £odzi http://pl.wikipedia.org/wiki/Uniej%C3%B3w

Co do terminu nadsy³ania zg³oszeñ - termin ostateczny to dwa tygonie przed turniejem.
Osoby, które pragn± siê jeszcze do nas zg³osiæ na imprezê poproszê o przes³anie zg³oszenia wraz ze zdjêciami na meila kulewna@toya.net.pl

Informuje,ze zaproszenia papierowe zostan± wys³ane w ten wtorek.
A w poniedzia³kowy wieczór na freha zamieszczê listê bractw i osób, które zosta³y zaproszone.

Nied³ugo pojawi sie równie¿ progran turnieju.

Pozdrawiam
Kulewna Kula zwana
Kulewna
Zamieszczamy zatem listê grup, które juz uzyska³y zaproszenia.
Je¿eli jakie¶ z grup brakuje poproszê o kontakt ze mn±.

Be³chatowskie Bractwo Rycerskie
Konfraternia ¦wiêtego Wojciecha
Piaseczyñskie Stowarzyszenie Rycerskie „Eodem Tempore”
Rodowa Dru¿yna Rycerska h. Korczak
Dru¿yna Bractwa Bia³ej Bramy
Bractwo Rycerskie Ziemi Lubelskiej
Krzysztof i Magdalena Stêpniak
Micha³ ¯elazo wraz z rodzin±
Dru¿yna £ucznicza Drabów Pieszych
Komitywa Oporowska
Poczet Rycerski Rodu Oporowskich
Chor±giew Prywatna Von Reihl
Sebastian Michalski
Rota ¶w. Jakuba
Libera Acies Sieleciensis
Zaciê¿na Kompania Rycerska Ziem Po³udniowych
Poczet Rodowy Herbu Wieniawa
Bartosz Wójtowicz wraz z jego Pani±
Gregor z Krakowa wraz ze swoj± Pani±
Magdalena i Grzegorz Dêbscy

Ju¿ nied³ugo zobaczymy siê w Uniejowie clap.gif
Kulewna
S³usznym zosta³em skarcony w jedn± nazwie jak zwykle wkrad³ siê b³±d za co Przepraszam Dru¿ynê Bractwa Bia³ej Bramy.
Wojtek z Jakubowa
Witam,
Wszystkich Panów walcz±cych, którzy chc± byæ kontraktowani proszê o przes³anie danych niezbêdnych do wyp³acenia pieni±¿ków. Proszê o nastepuj±ce dane:
Imiê i Nazwisko,
Miejsce i datê urodzenia,
Adres zamieszkania (Miasto, kod, ulica i nr),
Imiona Rodziców,
NIP,
Pesel,
Nazwa i adres Urzêdu Skarbowego (miasto, kod, ulica i nr).

Dane te s± potrzebne do wcze¶niejszego przygotowania umów je¿eli wyp³ata ma byæ gotówk±, zaraz po turnieju. Osoby, które nie dostarcz± tych danych przed turniejem do ¶rody, musz± siê liczyæ, ¿e pieni±¿ki bêd± wys³ane przelewem po turnieju.
Dane proszê przes³aæ na adres wojtek_jakubowski@wp.pl
Pozdrawiam
czarna
Witam.
Dla rzemie¶lników podajê swój numer telefonu - na wypadek gdyby by³ potrzebny smile.gif :
602 - 515 - 485.

Kulewna
I tak to jest z turniejami, ¿e zaczynaj± siê ju¿ ca³kiem za chwilkê.
Do Turnieju w Uniejowie zosta³o ju¿ ok. 1.5 tygodnia, a przygotowania wesz³y w ostatni± fazê.

Je¿eli, do której¶ z grup b±d¼ osób prywatnych nie dotrze zaproszenie (poczta jest instytucj± sam± w sobie), a zostali¶cie Zaproszeni - proszê o przyjazd.

W najbli¿szym czasie zamie¶cimy nasze nie¶miertelne przypomnionko hehehe.gif
Grze¶ko z Osiêcin
CYTAT
Nied³ugo pojawi sie równie¿ progran turnieju.

Witam!
Ja tylko w tej kwestii formalnej. Przepraszam, ¿e zawracam g³owê, ale... Ewentualnie czy bêdzie jaki¶ link do programu. Czy bêdzie dostêp publiki do konkurencji turniejowych? Chcia³bym wpa¶æ jako ultrasowy cywil ;)
Wojtek z Jakubowa
Ramowy program III Wielkiego Turnieju Rycerskiego na Zamku w Uniejowie.
Termin:
30 czerwca – 1 lipca 2007 (sobota - niedziela)

Piątek
Przyjazd i zakwaterowanie bractw rycerskich.

Sobota
10.15 – 10.45 Przemarsz korowodu rycerskiego na rynek miejski.
10.45 – 11.15 Uroczystości na rynku miejskim
Przekazanie kluczy do miasta
11.15 – 11.30 Uroczysty przemarsz na zamek. Otwarcie Turnieju Rycerskiego.
11.30 – 13.30 Pierwsza część turnieju
Turniej łuczniczy o tytuł Wielkiego Łowczego Zamku Uniejowskiego (część pierwsza)
Turniej zapaśniczy
Indywidualny Turniej Bojowy – Liga Rycerska (walki na stal - minutówka)
13.30 – 13.50 Występ Zespołu Tańca Dawnego „Dworzanie”.
13.50 – 14.30 Zabawy plebejskie dla publiczności.
14.00 – 14.30 Pokaz strzelania z trebusza.
14.30 – 17.15 Druga część turnieju
Turniej w rzucie włÃ³cznią
Drużynowy Turniej Bojowy o Beczkę Miodu z piwnic biskupich (walki na drewno)
17.15 – 17.35 Występ Zespołu Tańca Dawnego „Dworzanie”.
17.35 – 18.15 Zabawy plebejskie dla publiczności.
18.00 – 18.15 Pokaz strzelania z trebusza.
18.15 – 19.45 Trzecia część turnieju
Odprawa przed bitwą.
Bitwa
19.45 – 20.00 Występ Zespołu Tańca Dawnego „Dworzanie”.
20.00 Zakończenie pierwszego dnia turniejowego

Niedziela
11.00 Otwarcie drugiego dnia turniejowego
11.00 – 13.00 Pierwsza część turnieju
Indywidualny Turniej Bojowy – Liga Rycerska (walki na stal-punktówka)
12.00 – 12.30 Pokaz strzelania z trebusza.
13.00 – 13.45 Pokazy sokolnicze.
13.45 – 14.00 Występ Zespołu Tańca Dawnego „Dworzanie”.
14.00 – 15.00 Druga część turnieju
Drużynowy Turniej Bojowy o Beczkę Miodu z piwnic biskupich (walki na drewno)
Turniej łuczniczy o tytuł Wielkiego Łowczego Zamku Uniejowskiego (część druga)
15.00 – 15.20 Zabawy plebejskie dla publiczności
15.20 – 15.40 Wręczenie nagród w konkurencjach turniejowych.
15.40 – 16.30 Pokaz sokolniczy.
16.30 – 16.50 Występ Zespołu Tańca Dawnego „Dworzanie”.
16.50 – 19.00 Gra dla publiczności Skarb Alchemika.
Zabawy plebejskie dla publiczności (pole turniejowe).
18.00 – 18.30 Pokaz strzelania z trebusza.
19.00 – 19.10 Rozstrzygnięcie gry dla publiczności.
19.10 – 19.30 Występ Zespołu Tańca Dawnego „Dworzanie”.
19.30 – 19.45 Zakończenie turnieju.

Organizatorzy zastrzegają sobie możliwość zmiany programu imprezy.
ZaP
bedzie samiec bialozora, puchacz virgilijski, pustu³ka, orze³ przedni, orze³ stepowy, p³omykówka, sokó³ preriowy, harris hawk i kilkanascie innych ptakow. Jesli moje ptaki bêda w odpowiedniej kondycji bêdzie jescze puchacz europejski, jastrz±b go³ebiarz i mo¿e moj harris..
Wszystkei ptaki mo¿na bedzie obejrzeæ w locie oraz robiæ z nimi zdjêcia na rêkawicy
ZaP
Tomko Konopczyc
CYTAT(ZaP @ 18:47 25.06.2007) [snapback]193452[/snapback]
bedzie samiec bialozora, puchacz virgilijski, pustu³ka, orze³ przedni, orze³ stepowy, p³omykówka, sokó³ preriowy, harris hawk i kilkanascie innych ptakow. Jesli moje ptaki bêda w odpowiedniej kondycji bêdzie jescze puchacz europejski, jastrz±b go³ebiarz i mo¿e moj harris..
Wszystkei ptaki mo¿na bedzie obejrzeæ w locie oraz robiæ z nimi zdjêcia na rêkawicy
ZaP

To rzeczywiscie wielka atrakcja. Do zobaczenia w Uniejowie albowiem równie¿ przybêdziemy
Micha³ ¯elazo
A ja przeczyta³em na pocz±tku, ¿e bêdzie "curtiss hawk" i ju¿ siê zastanawia³em, czy jest ptak o takiej samej nazwie, czy zd±¿yli¶cie lotnisko wybudowaæ w Uniejowie smile.gif

Ju¿ tylko trzy dni czekania.

Pozdr.
M.
Kulewna
PRZYPOMNIONKO,
czyli to co wszyscy wiedz±,
a do czego siê nie stosuj±
oraz nie zawsze pamiêtaj±.

Prosimy o dok³adne zapoznanie siê z regulaminami turnieju i poszczególnych konkurencji. Szczególnie prosimy o dok³adne zapoznanie siê wszystkich chc±cych nas odwiedziæ rycerzy z regulaminem stroju.
Proponujemy, aby ka¿dy przemy¶la³ czy jego strój jest odpowiedni i zgodny z regulaminem. Niestety osoby nie spe³niaj±ce wymagañ regulaminu stroju turniejowego nie zostan± dopuszczone do turnieju, a tym samym bêd± musia³y wróciæ do domu.
Je¿eli masz w±tpliwo¶ci czy zostaniesz dopuszczony do turnieju lepiej prze¶lij nam swoje zdjêcie. Nie chcemy, aby pojawi³y siê sytuacje, ¿e kto¶ bêdzie musia³ wracaæ z powodu braku odpowiedniego stroju, ale osoby bez strojów zgodnych z regulaminem zostan± odes³ane. W interesie wszystkich jest, aby nie pojawi³y siê sytuacje, i¿ kto¶ bêdzie musia³ wracaæ do domu. Naprawdê prosimy, aby wszyscy zapoznali siê z regulaminem stroju i przemy¶leli czy ich strój nie bêdzie powodem nie dopuszczenia do turnieju.
Je¿eli kto¶ pojawi siê np. w stroju, który jest inny ni¿ na przes³anym do nas zdjêciu a nie spe³nia on wymagañ turniejowych i historycznych nie zostanie dopuszczony do udzia³u w turnieju. Przypominamy, i¿ na turniej nale¿y zabraæ pe³ny strój – nie chcemy ¿eby w Uniejowie okaza³o siê, i¿ kto¶ np. nie zabra³ butów bêdzie to oznaczaæ, ¿e nie zostanie on dopuszczony do turnieju. Pragniemy podkre¶liæ, i¿ regulamin stroju jednoznacznie definiuje minimum stroju kobiecego. Kobiety w stroju mêskim nie zostan± dopuszczone do turnieju.
Prosimy równie¿ wszystkich zbrojnych o wyczyszczenie i doprowadzenie zbroi do ³adu i czysto¶ci.
Przypominamy, i¿ ka¿da zaproszona osoba musi posiadaæ glejt uwierzytelniaj±cy wystawiony przez namiestnika bractwa lub dowódcê grupy. Ka¿da grupa, która pojawi siê na turnieju zobowi±zana jest do przed³o¿enia w trakcie uroczysto¶ci otwarcia turnieju glejtu organizatorom.
Ka¿da z zaproszonych osób zobowi±zana jest do posiadania naczyñ ¶redniowiecznych oraz ubezpieczenia.
Osoby niepe³noletnie s± zobowi±zane do przedstawienia swoim dowódcom grup pozwolenia od rodziców na uczestnictwo w turnieju.

NOCLEGI odbywaæ siê bêd± w palisadzie dlatego przypominam o ZABRANIU NAMIOTU. Dopuszczone zostaj± jedynie namioty historyczne. W razie kiedy grupa nie posiada namiotu historycznego proszê o kontakt z nami przed turniejem w celu zakwaterowania w namiotach naszego stowarzyszenia (liczba miejsc ograniczona).
Prosimy zbrojnych o zabranie ze sob± danych do umowy. Potrzebne bêd± dowód, NIP, nr i adres urzêdu skarbowego.
W razie jaki¶ nie¶cis³o¶ci i rozbie¿no¶ci nale¿y odwo³aæ siê do regulaminów turniejowych.
Gerwulf
gdzie mozna zapoznac sie z regulaminem stroju? bo linki do strojów ze strony signum temporis nie dzia³aj±.
Xena
ja ju¿ w domu...
i jak by³o?
po raz trzeci ciekawie :-) pozdrowienia dla wszystkich uczestników

Xena z BBR

ps. dziêki organizatorom za bosk± tabliczkê "Xena" blinkie.gif i za wspania³± zabawê
Farmazon
By³o super ubawi³em sie po pachy szkoda ze lo¿a dam przynios³a mi pecha w ko¶ciach :P clap.gif jestem posiniaczony i happy no a miodek pojedzie na grunwe smile.gif
Farmazon
Bardzo dziekuje Babci za ratowanie mnie dymi±cymi gwo¿dziami ch³opakom z £êczycy za skwierczace sznurki ****usiowi za holowanie do namiotu i za karkówke by³a przepyszna smile.gif
skoti
na wstêpie - jako¿em nowy - wypada mi siê przywitaæ.
a zatem witam wszystkich u¿ytkowników.

je¶li chcieliby¶cie obejrzeæ reporta¿ z turnieju rycerskiego to jestem w posiadaniu kilkudziesiêciu fotografii opisuj±cych wczorajsze dzielne wyczyny rycerstwa polskiego w uniejowie.

pozdrawiam.

sKoTi
Borschwitz
SALVE
I przyszd³ czas na mnie, jak zawsze skromnie i krótko :
Wielkie dziêki organizatorom za trud w³o¿ony w ten wspania³y jak zawsze turniej , klimat i¶cie rycerski usmieszek_02.gif pijacy.gif . Wczoraj zapad³em w b³ogi sen aby zniwelowaæ ból g³owy po sobotnim KU-KU crazy.gif jakim mnie obdarowa³ buzdyganem jeden z Braci mam to na filmiku ale ¿alu nie noszê bo sam bym z pewno¶ci± tak post±pi³ moja wina za niedopilnowanie kapalina, a zreszt± by³o ¶wietnie lubiê dobrze przy³o¿yæ i byæ przy³o¿onym bic.gif maniac.gif .
Do Tomka Konopczyca:
cieszê siê ¿e mog³em Ciê wreszcie bli¿ej poznaæ
Do Hegemona:
Twoje kazanie wprawi³o mnie w zadumê i pewien ¿al do tego co zosta³o nam bezpowrotnie odebrane
P.S. Bojowy pies Husycki zasn± w aucie i ¶pi do dzi¶
Wieczorem dostarczê kilkana¶cie fotek
Xena
Oj ju¿ bym zapomnia³a : pozdrowienia dla Czerwonej Inkwizycji diabel.gif - wszystkich kobiet w czerwonych sukniach, jestem z wami:-)

Ogromna pro¶ba o zdjêcia rzucajcie linkami ze swoich stron, a je¶li mo¿ecie prze¶lijcie mi :
ankarak@interia.pl

wdziêczna
Xena

ps. ma³a uwaga do organizatorów: domagam siê WIÊCEJ TAKICH IMPREZ thanx.gif
skoti
...
Anna z Lublina
Ogromne dziêki za wspania³y turniej. Szkoda, ¿e jako mieszczanie nie mieli¶my swojego rycerza, który móg³by godnie nas reprezentowaæ icon_sad.gif , ale kto wie... mo¿e kiedy¶ smile.gif
Program turniejowy by³ bardzo ciekawy, wiêc chyba nikt nie mia³ prawa siê nudziæ, a uczta wprost rewelacyjna!!!
No i oczywi¶cie trebuszet respekt.gif ... co¶ wspania³ego.
Liczymy na wiêcej takich fajnych wyjazdów smile.gif
Pozdrawiam,
Anna z Lublina
ps. Zdjêcia, je¶li uda siê nam gdzie¶ je zamie¶ciæ to mo¿e wkrótce bêd± do pobrania.
Borschwitz
Zgodnie z obietnic± wrzucam fotki - przegl±d dwóch dni turnieju. Moja An zadba³a, by uchwyciæ co ciekawsze momenty. Link: http://An11.fotosik.pl/albumy/220798.html
ps. husycki pies bojowy nadal ¶pi.
Piotr z Bia³ej Bramy
Witam zacnych turniejowiczów !
Dziêkujê za pyszn± zabawê w doskona³ym gronie przyjació³ i mi³ym klimaciku.
Uczta wyborna, beczka miodu bohurtowa warta zachodu, a miêsiwa jak na porz±dn± ucztê przysta³o pod dostatkiem co niezwykle mnie ucieszy³o blinkie.gif !
No i pokaz ptoków ... niepowtarzalny - doskona³y pomys³ pod k±tem nie tylko publiczno¶ci i rymcerzy my¶lê.
Borschwitzu przyjacielu jakby¶ móg³ zamie¶ciæ filmiki tak¿e by³oby rewelacyjnie, chêtnie obejrzê jak w ³eP dostawa³em icon_mrgreen.gif
Podziêkowania dla wszystkich szczególnie dla organizatorów za wspania³± zabawê .... je¶li plany budowy grodu siê urzeczywistni± to bêdzie prawdziwa rewelacja !!!
czarna
W swoim imieniu dziękuję:
- Wszystkim za świetną zabawę i miło spędzony czas hehehe.gif - za to, że Byliście z nami) .
- Całemu Bełchatowowi (w szczególności Garemu i Bohunowi) za wsparcie w organizacji clap.gif
- Wszystkim ludkom, którzy bezinteresownie wykazywali chęć pomocy clap.gif (przede wszystkim
Circus - kom i Białej Bramie).
Pozdrowionka i buziaki dla Wszystkich (dla Kadłubka też icon_wink.gif ).
Do zobaczenia (mam nadzieję) na Grunwaldzie blinkie.gif .
BlackTemplar
Po 13 godzinkach snu mogê chyba napisaæ tutaj co¶ sensownego ;]. Chcia³bym bardzo podziêkowaæ wszystkim uczestnikom turnieju za ich obecno¶æ, wspania³± zabawê i nieocenion± pomoc (tutaj szczególne dziêki dla ch³opaków z BBR). Mimo do¶æ ciêzkiej pracy (jaki to mówi Kula - kator¿niczej szczerba.gif ) bardzo dorze siêbawi³em i zawsze bardzo mi³o wspomina³ bêdê ten turniej. Nie lubiê popo³udniowych niedziel turniejowych. Czê¶æ osób zaczyna siê wtedy zbieraæ do domów, i tak siê robi trochê przykro na duszy. Ale mam nadziejê, ¿e wszyscy zobaczymy siê ju¿ za tydzieñ na Grunwaldzie smile.gif .

P.S. Ca³y czas nie mogê wyj¶æ z podziwu dla umiejêtno¶ci krawieckich Ani z Lublina. Jeszcze raz ogromne moje wyrazy wdzêczno¶ci dla Ciebie date.gif , a tak¿e dla Xeny, za dzielne podtrzymywanie mojej skromnej osoby, i to bynajmniej nie duchowo date.gif bigsmile2.gif
Pawe³ z Krosna
W imieniu Zaciê¿nej Kompanii Rycerskiej Ziem Po³udniowych chcia³em serdecznie przeprosiæ Szanownych Organizatorów za absencjê Kompanii w III Turnieju w Uniejowie. W ostatniej chwili okaza³o siê ¿e wobec problemów z transportem namiotu i innych gratów nie byli¶my w stanie dotrzeæ na miejsce! Obiecujemy poprawê przy okazji kolejnych imprez!
£ukasz P³aza
A tak z opó¼nieniem bo przygotowania do Grunwaldu w toku. Impreza fajna, du¿o szczê¶cia mia³em w bojowym - minutówce. Miód do wypicia w trakcie "alkobuhurtu" tongue.gif . Dziêki bêdziniakom za mi³± zabawê i jak zwykle fantastycznej chor±gwi prywatnej (choæ bez dowódcy i tak dali¶my radê). Przy okazji gratulacje dla Siwego który w turniejow± sobotê wst±pi³ w zwi±zek ma³¿eñski i dlatego nie móg³ przybyæ bigsmile2.gif
Kulewna
Witajcie!!!
Ufff sprzêt zjecha³ pó¼n± noc±.
Potem d³ugi sen i wypoczynek bigsmile2.gif
I wreszcie zagl±dniêcie na frehe.

Chcia³bym w imieniu Organiztorów i Naszego Bractwa Podziêkowaæ Wszystkim Naszym Go¶ciom za przybycie oraz za to, ¿e swoj± obecno¶ci± zechcieli dodaæ blasku i barwy temu turniejowi.
S³awa Wszystkim Naszym Go¶ciom!!!
S³awa Im!!!
S³awa Im!!!
S³awa Im!!!

W imieniu Rady Rycerskiej pragnê równie¿ Podziêkowaæ Wszystkim, którzy w³o¿yli du¿o pracy w jego przygotowanie i dziêki którym ten turniej móg³ siê odbyæ.
Dziêkujê im za ciê¿k± pracê.
S³awa Im!!!
S³awa Im!!!
S³awa Im!!!

Wszystkim Dziêkujemy Serdecznie za s³owa uznania i Zapraszamy ju¿ w sierpniu do Uniejowa.

A teraz...
ZWYCIÊZCY!!!!!!

W rzucie w³óczni± I miejsce zaj±³
PIOTR URBANIAK Rycerze £uku

W konkursie ³uczniczym I miejsce zaj±³
BRONIS£AW BARTCZAK Rycerze £uku

W zapasach I miejsce zaj±³
MICHA£ KLEPACKI BR Signum Temporis

W bojowym indywidualnym - minutówce I miejsce zaj±³
£UKASZ P£AZA P£AZIK Prywatna Chor±giew von Reihl

W bojowym indywidualnym - punktówce I miejsce zaj±³
KRZYSZTOF OLCZAK OLLO Prywatna Chor±giew von Reihl

W du¿ynowym konursie bojowym zremisowa³y dru¿yny
PRYATWNEJ CHOR¡GWI VON REIHL
oraz S£OÑC PO£UDNIA.

Gratulujemy Wszystkim Zwyciêzcom!!!
Do zobaczenia za miesi±c.
Kula zwany Kulewn± zwany Czarnym sêdzi± crazy.gif
Borschwitz
CYTAT(Piotr z Bia³ej Bramy @ 09:51 03.07.2007) [snapback]194146[/snapback]
Borschwitzu przyjacielu jakby¶ móg³ zamie¶ciæ filmiki tak¿e by³oby rewelacyjnie, chêtnie obejrzê jak w ³eP dostawa³em icon_mrgreen.gif
Podziêkowania dla wszystkich szczególnie dla organizatorów za wspania³± zabawê .... je¶li plany budowy grodu siê urzeczywistni± to bêdzie prawdziwa rewelacja !!!

Nie, nie, nie , wstyd , wstyd , wstyd zly.gif , kiedy stary Borschwitz gubi swój ulubiony kapalin icon_sad.gif , nosem l±duje w piachu i jakim¶ metalowym mikrofonem dostaje po³bie crazy.gif .
Filmik takowy zostawiê dla siebie, sam z niego bêdê siê ¶mia³ icon_wink.gif
P.S bojowy pies Husycki ju¿ siê obudzi³
Julia Czekaj
Dziêkujê Wszystkim za ¶wietn± zabawê! Oby tak dalej clap.gif Szkoda ¿e ju¿ po... Postaram siê wpadaæ na wiêkszo¶æ uniejowskich turniejów! Hmm... Serdeczne pozdrowienia dla WSZYSTKICH Szanownych Rycerzy- dziêki za cudny wystêp przed Lo¿± Dam icon_mrgreen.gif Pozdrawiam te¿ pozosta³ych uczestników a zw³aszcza organizatorów, Xenkê i Circus Maximus! icon_wink.gif Do zobaczenia wnet! Ju¿ czekam z utêsknieniem... usmieszek_10.gif
Wojtek z Jakubowa
A ja tak tylko przypominam walcz±cym kontraktowym o dos³anie brakuj±cych danych do umów.
Pozdrawiam
ZaP
nikt nie pisze o pokazach sokolniczych.. naprawde by³o a¿ tak ¼le ???
ZaP - ten co z mikrofonem sta³ jak ptaki lata³y
Piotr z Bia³ej Bramy
CYTAT(ZaP @ 08:44 04.07.2007) [snapback]194240[/snapback]

Oj wypraszam sobie smile.gif Kilka postów wcze¶niej widaæ moj± pochwa³ê dla pokazu respekt.gif
Uwa¿am ¿e pokaz nadzwyczajnie urozmaici³ turniej, a jako ¿e widzia³em co¶ takiego pierwszy raz by³em potrójnie zachwycony tracker.gif
Mam nadziejê ¿e jeszcze gdzie¶ w Polsce uda mi siê Was zobaczyæ. Pozdrawiam !
Grzyp
Borschwitz==> to masz problem, bo te¿ mam nagrane jak dostajesz buzdyganem bez³eb :D Ewentualne oferty prosê kierowaæ na priva :P

A tak na powa¿nie to mam nagran± prawie ca³± minutówkê i melee (jako¶æ taka sobie ale nie jest tak ¼le), wiêc jak zgram wszystko to postaram siê udostêpniæ.

By³ to mój pierwszy Uniejów, ale bawi³em siê doskonale. Bardzo dobrze by³ u³o¿ony program, urozmaica³y go ciekawe pokazy. Sokolniczy miodzio, trbusz te¿ bardzo fajny.

Pozdrawiam.
skoti
dziêki za przywitanie i za uwagi do zdjêæ... spadam st±d...
Borschwitz
CYTAT(ZaP @ 07:44 04.07.2007) [snapback]194240[/snapback]

Pokaz by³ przefantastyczny , co¶ takiego widzia³em poraz pierwszy i obym nie ostatni
Wielki podziw dla sokolników i brawa, sam jestem hodowca papug ale to siê nie umywa do tego co widzia³em clap.gif
Anna z Lublina
Nie ma za co Maæku. smile.gif
My, kobiety jeste¶my po prostu boskie i dobroæ jest nasz± naturaln± cech±.
pozdrawiam,
Anna z Lublina.
Kulewna
Witam
Zamieszczam listê bractw, które wziê³y udzia³ w turnieju lipcowym.
Po weekendzie zamieszczê listê imienn± uczestników oraz konkurencji w jakich wzieli udzia³ i najwa¿niesze czyli - zestawienie ligowe

Be³chatowskie Bractwo Rycerskie

Bractwo Rycerskie Zamku Bêdzin

Bractwo Rycerskie Ziemi Lubelskiej

Chor±giew Prywatna Von Reihl (przedstawiciele ró¿nych pocztów)

Circus Maximus z Piaseczna

Cives Lublinenses A.D. 1474

Dru¿yna Bractwa Bia³ej Bramy

Dru¿yna £ucznicza Drabów Pieszych

Rycerze £uku

Signum Temporis

Zakon Rycerzy Boju Dnia Ostatniego

Saltatrix
Witajcie!
ja niestety mog³am podziwiaæ zmagania rycerzy tylko w sobotê, ale i tak bawi³am siê wspaniale...
Dziêki dla Julki z Bia³ej Bramy za dotrzymywanie towarzystwa w Lo¿y Dam (Julka nastêpnym razem nie damy sie przekupiæ mo¶ci rycerzom smile.gif)
Dziêki dla Ciastonia z Bêdzina za okazanie nam nale¿nego szacunku...
Dziêki dla Circus Maximus... ju¿ oni wiedz± za co.. smile.gif)
Dziêki dla Signum Temporis za stworzenie wspania³ej atmosfery...

do zobaczenie na nastêpnym turnieju w Uniejowie... obiecujê, ¿e wtedy zostanê do koñca (nie dam siê rodzicom zabraæ z takiej imprezy ju¿ nigdy!!!)
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.