Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: III Turniej w Uniejowie
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2007
Stron: 1, 2
Rafa³ Pr±dzyñski
A ja postanowi³em tradycyjnie dowaliæ do pieca.
Postawa sêdziów konkurencji pociskowo rzutowych by³a poniz¿ej standardu turnieju uniejowskiego.
Na turnieju odwalam kawa³ roboty i nie moge na czas braæ udzia³u w strzelaniu. Jedyn± przeszkod± dla której nie mog³em dokoñczyæ swoich serii pierwszego dnia by³o obstrukcja i lenistwo sêdziego. Albowiem dawa³em mu pacho³ków do przygotowaniana nowo torów strzeleckich i by³a na to kupa czasu aby seriê moje i jeszcze s³ownie trzech zawodników skoñczyæ na czas. Tylko ktos kto naprawdê interesuje sie ³ucznictwem wie jaki wp³yw na obnizenie formy moze miec zdenerwowanie oportunizmem nieuzasadnionym takich delikwentów oraz ogólne zmeczenie - zw³aszcza ud- po dwóch dniach sêdziowania. Wychodzi na to ¿e Sêdzie G³ówny ma nic do powiedzenia w obliczu sêdziego strzeleckiego któremu sie PO PROSTU NIE CHCÊ . Nie widzê najmniejszych powodów ¿eby tolerowaæ czyj¶ brak odpowiedzialno¶ci za dobra zabawê je¶li ten brak odpowiedzialno¶ci wynikaj±cy z jego dobrej zabawy powoduje ¿e turniej dla mnie przestaje byc dobr± zabaw± a zaczyna byæ nieprzyjemnym zgrzytem.
Ponadto uwa¿am ¿e sedzia nie zna siê na swoim ¿emio¶le - wszyscy wiedz± ¿e sêdziuje walki bo sam bardzo du¿o walczê i ucze walki - to znaczy ¿e w ³ucznictwie sedziowac mo¿e byle kto ????
Cele w drugiej serii by³y ustalone w taki sposób ¿e suma wielkiej punktacji by³a nie realna do osi±gniêcia a roz³ozenie wazno¶ci celów promowa³o fart a nie wytrawno¶c strzelca. Strzelectwo to nie totolotek tylko najbardziej miezalna i wymierna konkurencja. Acha - ale pod warunkiem ¿e nie stosuje siê bzdurnego przelicznika.
mog³ bym uzyskaæ dewa razy wiêcej punktów niz nastêpny zawodnik, a i tak mia³ bym tylko o jeden raz wy¿sza pozycjê niz on - przy bzdurnie krótkich seriach - np . w skad in±d ¶wietnej konkurencji odleg³o¶ciowej- mozna mieæ dwa razy wiêcej punktów realnych z ca³ego turnieju a zladowac na trzeciej lokacie.
Ten sam idiotyczny system eliminacyjny zosta³ zastosowany przy w³óczni.
Az mi siê nie chcê t³umaczyæ tej bzdury - niesmak i tyle - brak logiki i zdrowego podejscia do matematyki.

i nie t³umaczcie siê ¿e
"czasu nie starczy³o" - bo co - bo ³uk to psia ku¶ka jest i nie wa¿ne - mo¿na go od****alaæ - a oszczep te¿.
Moze kto¶ uzasadni dobrze niby dla czego?
Ernest z Be³chatowa
Witam,
Rzadko udzielam sie na tym forum, ale postanowilem odpowiedziec na dosyc ostre i w wiekszosci nieuzasadnione oskarzenia Hegemona w stosunku do mojej osoby.
Na wstepie chcialbym Ci uswiadomic, ze sam nie podejmowalem wszystkich decyzji odnosnie organizacji turnieju luczniczego (mialem przydzielony czas na ta konkurencje oraz ustalenia co do punktacji lacznej po danym dniu strzelania).
Widze, ze bardzo zabolalo Cie to, ze nie mogles dokonczyc pierwszego etapu strzelania w sobte. Jak napisalem powyzej, nie ja ustalalem program turnieju, ale przeciez mogles strzelic na szybko ta druga runde przed pojsciem na sedziowanie bojowki. Bylem gotow ustawic Cie w pierwszej parze i zabraloby Ci to jedynie kilka minut. Dalej piszesz o zmeczeniu na drugi dzien - musisz jednak zrozumiec, ze ja tez nie jestem maszyna. W sobote prowadzilem dwie konkurencje i mialem dodatkowo wiele obowiazkow organizacyjnych - uwazam, ze bylem bardziej przepracowany niz Ty, biorac pod uwage jeszcze wczesniejsze dni, kiedy stawialismy palisade i przygotowywalismy oboz do przyjecia uczestnikow turnieju. Poza tym nie widzialem sensu zeby dostrzelaly tylko dwie osoby - na drugi dzien dodatkowe kilka chcialo to uczynic i uznalem, ze nie ma sensu tego tak rozbijac. I ogolnie nie masz co narzekac, bo jednak na drugi dzien po dokonczeniu pierwszej rundy i tak zajales ex aequo pierwsze miejsce w sobotniej klasyfikacji.
Zarzuczasz mi takze zbyt mala wiedze, abym mogl sedziowac dana konkurencje. Ja sadze, ze posiadam juz dosyc solidne, kilkuletnie doswiadczenie w tej dziedzinie - chodzi mi glownie o strzelanie z luku, bo we wloczni rzeczywiscie slabo sie wyznaje. Oczywiscie z Toba zapewne nie mam sie co rownac, ale uwazam takze, ze moja znajomosc tej dziedziny jest nie gorsza niz wiedza wielu innych prowadzacych konkurencje lucznicze na poprzednich Uniejowach czy Leczycach.
Takze jesli chodzi o ustawienie i dobor celow luczniczych w pierwszej rundzie sadze, ze grubo przesadzasz. Bylo to dobre urozmaicenie w stosunku do ciaglego strzelania do tarcz punktowych. Poza tym przypomne Ci, ze to konkurencja o tytul lowczego zamku Uniejowskiego, zatem w moim przekonaniu logiczne i uzasadnione bylo strzelanie do szkicow zwierzat. I wiadomo, ze taki zajac bedzie przy samej ziemi ustawiony, a ptak zrywajacy sie do lotu moze byc nad nim. Punktacja byla ustalana w zaleznosci od rozmiaru danego elementu celu. Przyznam, ze dziwnie wygladalo takie 'upchniecie' tych zwierzatek na jednej tarczy - ale jak pisalem powyzej mialem znaczne ograniczenia czasowe.
Co do turnieju rzutu wlocznia takze uwazam Twoje oskarzenia za niesprawiedliwe. Co roku staram sie urozmaicac ta konkurencje i uwazam, ze na tegorocznej edycji uczestniczy sie naprawde dobrze bawili i nie spotkalem sie z narzekaniami (oczywiscie poza Toba). A ogolny wyglad i zarys zasad przedyskutowalismy razem i skorzystalem z niektorych Twoich propozycji, tym bardziej dziwia mnie Twoje oskarzenia.

Chcialbym Ci takze przekazac, ze nie zamierzam prowadzic dyskusji z Toba w tym temacie. Mam wiele zastrzezen do forumowej formy konwersacji i wymiany argumentow. Proponuje Ci rozmowe na zywo na najblizszym turnieju uniejowskim, z reszta przedyskutowalismy juz kilka spraw na Grunwaldzie. Dodatkowo jesli masz dla mnie jakies sugestie i wskazowki na przyszlosc, co do wygladu tych konkurencji, z checia Cie wyslucham i z pewnoscia skorzystam z niektorych Twoich porad.

Przy okazji na koniec chcialbym pozdrowic wszystkich uczestnikow turnieju uniejowskiego i podziekowac za swietna zabawe.
Kulewna
Uf porówt z Grunwalu by³ ciê¿ki.

Trochê spó¼nione angsad.gif podsumowanie za Uniejów lipcowy Ligi Rycerskiej - czekam na podsumowanie z Piaseczna i wtedy zamieszczê ju¿ pe³ne podsumowanie - poniewa¿ ostatni turniej ligowy ju¿ 04.-05 sierpnia w Uniejowie

Uniejów 30.06.-1.07. 2007

Lp. Rycerz Bractwo Pkt.
1.
Krzysztof Olczak "Ollo" Prywatna Chor±giew von Reihl 6
£ukasz P³aza "P³azik" Prywatna Chor±giew von Reihl 6

2.
Piotr Ziaja Dru¿yna Bractwa Bia³ej Bramy 5
Mirut Bractwo Rycerskie Zamku Bêdzin 5

3.
Farmazon Prywatna Chor±giew von Reihl 4
Soczek Bractwo Rycerskie Zamku Bêdzin 4

4.
Mariusz Szewczyk Bractwo Rycerskie Ziemi Lubelskiej 3

5.
Szymon Sarre Dru¿yna Bractwa Bia³ej Bramy 2
Borschwitz Prywatna Chor±giew von Reihl 2
Piotr zwany Stra¿akiem Prywatna Chor±giew von Reihl 2
Yoda Prywatna Chor±giew von Reihl 2
Ada¶ Prywatna Chor±giew von Reihl 2
C ipu¶ Prywatna Chor±giew von Reihl 2
Tomek Prywatna Chor±giew von Reihl 2
Tomko Konopczyc "Komes" Bractwo Rycerskie Zamku Bêdzin 2
Marcin Bractwo Rycerskie Zamku Bêdzin 2
Ciastoñ Bractwo Rycerskie Zamku Bêdzin 2

6.
Maja Olczak Prywatna Chor±giew von Reihl 1

Pozdrawiam i do zobaczenia w Uniejpowie.
Tomko Konopczyc
Ja te¿ pó¼no z powodu grunwaldu i wzmo¿onych obowi±zków przed nim.

Chcia³em w imieniu swoim i bractwa podziekowaæ organizatorom za ¶wietny turniej. Kameralna impreza bez ¿adnych ci¶nieñ, sielska w nastroju, a jednocze¶nie intensywna w walce. Pobawili¶my siê i w minutówce i punktówce. Walki dobre. No i ten buhurcik z Reihlami, a potem wspólna beczka miodu. Rewelacja.
Kulminacyjnym momentem by³a jednak chyba lo¿a szyderców przy rzutach w³óczni±. Ludzie umierali ze ¶miechu. No i oczywi¶cie mam nadziejê, ze usatysfakcjonowali¶my damy naszymi niezdarnymi próbami przeb³agania ich i odpêdzenia od nas ich nie³aski starokozackim tañcem.
Skoro o damach mowa, wci±¿ jestem pod wra¿eniem Szkar³atnej Lo¿y.
Jak powiedzia³ mój kolega: " ale tu mi³o - nawet tury¶ci jacys tacy mili " i prawda, nie pchali siê i nie w³azili wszêdzie.
I park przepiêkny z rzadkimi okazami drzew.
I wesele na zamku - kto by³ lub nas widzia³ ten wie.
To by³ bardzo mi³y turniej.
Przem
Tak turniej by³ bardzo fajny a nawet posunê sie do stwierdzenia ze by³ chyba najlepszym na jakim bylem a pare juz mi sie zdazy³o...Mimo wielu przygod z dojazdem (nie ¶miejcie siê) Zosta³em zobowi±zany aby od ca³ego CIRCUS MAXIMUS pogratulowac organizatorom wspania³ego turnieju i licze na to ze spotkamy sie wszyscy w sierpniu po raz drugi...(licze na to ze bedzie jakies weselisko na zamku to zrobimy z tego uniejowsk± tradycje:P)

Pozdrawiam wszystkich ktorzy brali udzial a w szczeglnosci Ewe, Xene, Piotra ze sw± lub±, Tomka Konopczyca, Czarn±, i cala reszte o ktorej bezczelnie zapomnia³em ...Przemek Maximus

P.S. Tym razem bedzie nas 5 a nie 2 :D ...Strze¿cie siê...
Kulewna
Wyniki Ligi przed ostatnim turniejem

Lp. Rycerz Bractwo Pkt.
1.
£ukasz P³aza "P³azik" Prywatna Chor±giew von Reihl 10
2.
Borschwitz Prywatna Prywatna Chor±giew von Reihl 8
3.
Krzysztof Olczak "Ollo" Prywatna Chor±giew von Reihl 7
4.
Piotr Ziaja Dru¿yna Bractwa Bia³ej Bramy 5
Mirut Bractwo Rycerskie Zamku Bêdzin 5
Piotr Zacharski 5
5.
Farmazon Prywatna Chor±giew von Reihl 4
Soczek Bractwo Rycerskie Zamku Bêdzin 4
Yoda Prywatna Chor±giew von Reihl 4
Hubert z Grójca 4
Tomek Duda z Ciechanowa 4
6.
Mariusz Szewczyk Bractwo Rycerskie Ziemi Lubelskiej 3
Piotr z Grójca 3
7.
Szymon Sarre Dru¿yna Bractwa Bia³ej Bramy 2
Piotr zwany Stra¿akiem Prywatna Chor±giew von Reihl 2
Ada¶ Prywatna Chor±giew von Reihl 2
Ci pu¶ Prywatna Chor±giew von Reihl 2
Tomek Prywatna Chor±giew von Reihl 2
Tomko Konopczyc "Komes" Bractwo Rycerskie Zamku Bêdzin 2
Marcin Bractwo Rycerskie Zamku Bêdzin 2
Ciastoñ Bractwo Rycerskie Zamku Bêdzin 2
Pawe³ S³awski 2
Ludwi¶ z Nekrofallusa 2
Jacek Zieliñski 2
Broku³ 2
Emil Lewicki 2
Micha³ Owczarek 2
8.
Maja Olczak Prywatna Chor±giew von Reihl 1
Adam ze Spychowa 1
Bartek z Ciechanowa 1
¯arówa z Nekrofallusa 1
Mufasa z Piaseczna 1
Siux 1
Piotr Koc herbu D±browa 1
Mordechaj 1
Kry¶ Wicher 1
Mordred 1
Darek Nivelis 1
Mateusz z Grójca 1
Marcin z Grex Venalium 1
Micha³ z Grójca 1
Maciej Zaj±c 1
Konik z Routiersów 1
Robercik 1
Kamil Nowacki 1
Piotr Lemañski 1

Oraz wyniki w pliku

Poproszê rycerzy o dos³anie nazw bractw, które reprezentuj±
Szymon de Conti Sarré
Przepraszam ¿e tak pó¼no, ale mój dostêp do sieci nieco ostatnio szwankowa³.

Gratuluje organizatorom jak zwykle wspania³ego turnieju. Takiej atmosfery nie ma nigdzie indziej - spokój, cisza i doborowe towarzystwo.

Dziêkujê wszystkim i za wszystko - za pojedynki i za melee, za du¿o serdeczno¶ci, za nocne rozmowy w deszczu (który nie mia³ znaczenia), za pokazy sokolnicze - rewelacja i za... genialnie czyste tojki! To na prawdê ¶wiadczy o poziomie uczestników i organizatorów, kiedy w niedziele po po³udniu mo¿na tam by³o wej¶æ bez cienia strachu smile.gif

Specjalne pozdrowienia dla Czarnej kaza³ mi przes³aæ rycerz Kad³ubek, który w tej chwili wci±¿ gnije w bêdziñskim lochu icon_wink.gif Bêdê musia³ zorganizowaæ jak±¶ wyprawê i go odbiæ...

Gratulujê rozwijaj±cego siê miejsca i trzymam kciuki za "Wrota Czasu". Mam nadziejê, ¿e w przysz³ym roku ol¶ni nas nowe otoczenie, a mi uda siê przyjechaæ z koniem. By³aby to po prostu kwintesencja rycerskiego szczê¶cia.

¦ciskam!
czarna
Ależ Szymonie - jak mogłeś pozwolić anger.gif aby zniewolono Twego wiernego kompana?.
Albowiem - Kadłubek - to Rycerz wielkiego serca. Mimo znacznego okaleczenia blinkie.gif bum.gif , odwagą i poświęceniem u Twego boku Panie nieraz się wykazał. Będziemy się modlić aby wrócił do nas -no może niecały, bo to nie realne blinkie.gif - ale zdrowy i w pełni sił cool.gif .
Pozdrowionka
Szymon de Conti Sarré
Mam nadziejê, ¿e chodziæ jeszcze nie zacz±³, choæ to wcale nie jest takie zupe³nie niemo¿liwe icon_wink.gif

Ju¿ nied³ugo wróci do mnie, chyba ¿e uda mi siê dotrzeæ na drugi Uniejów, to dopiero tam go spotkam :D

Sciskam serdecznie!
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.