Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Dobre Pole 1241-2007 - Biwak Historyczny
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2007
Stron: 1, 2
Marcin Chy³a
Dru¿yna Ksiêcia Henryka Pobo¿nego zaprasza w dniach 07–10. 06. 2007 na XIII-sto wieczny biwak historyczny w Legnickim Polu, nawi±zuj±cy do Bitwy legnickiej z 1241 roku.

Wiêcej informacji na stronie: http://www.legnickiepole.prv.pl

Pozdrawiam
Szrama
Fiodor Bie³yj
loki08.gif

uou huh.gif trochê jeszcze jest do lata, ale zg³aszam oczywi¶cie przyjazd nas trojga usmieszek_02.gif

1
2

tej imprezy nie mo¿na sobie odmówiæ shocked.gif icon_rolleyes.gif
Robert Diabe³
Silesia Minor bêdzie z pewno¶ci±.
Indar
Muszê mówiæ ¿e bêdê i w tym roku?
klaniam
I.
Gotfred
Faktycznie do czerwca jeszcze spory kawa³ek czasu...
ale to, ¿e bêdziemy nie ulega ¿adnej dyskusji!! szef.gif
Dentysta
My oczywi¶cie te¿ przyjedziemy. Mam nadziejê, ¿e liczniej ni¿ w tym roku.
Pozdrawiam. Dentysta
eRemita
Panna Agnieszka tak¿e zg³asza swoj± gotowo¶æ do uczestnictwa w biwaku.

Pozdrawiam,

eRe
Halfgar
S±dzê, ¿e tym razem saraceni ju¿ siê pojawi± i to od razu zbrojnie, coby pokazaæ siê godnie smile.gif
jasmin
Chêtnie tak¿e siê zjawiê wraz ze swymi listonoszami;
Gregor
Do poczytania i do pooglądania, nieco więcej o Biwaku smile.gif

Chwilowo, jeszcze pod roboczym linkiem: Kliknij Tutaj !

Zapraszam smile.gif
Tunia
<foch>
nie no mnie z Kromkiem nie bêdzie bo jako¶ tak akurat bêdziemy pod koniec XV w. siê zabawiaæ :D
have fun though
Halfgar
³eeee a nie mo¿na by przesun±æ imprezy o tydzieñ?? ... Akurat w tym samym czasie jest Festiwal Teatrów Ulicznych "La Strada" i robimy spektakl saraceñsko-krucjatowy angsad.gif
Gregor
CYTAT(Halfgar @ 12:14 16.11.2006) *
³eeee a nie mo¿na by przesun±æ imprezy o tydzieñ?? ... Akurat w tym samym czasie jest Festiwal Teatrów Ulicznych "La Strada" i robimy spektakl saraceñsko-krucjatowy angsad.gif

Nie da siê przesun±æ. Impreza bêdzie siê odbywaæ zawsze w jednym i tym samym terminie, którym jest weekend przy Bo¿ym Ciele.

Pozdrawiam
Marek z Bytomia
czy biwak Dobre Pole odbêdzie siê w konwencji Mazowii ?
Marcin Chy³a
Witam!

Co masz na my¶li, mówi±c "Konwencja Mazovii"? Czy chodzi Ci o historycznego LARP'a i odgrywanie wymy¶lonych przez organizatorów postaci?

Je¶li tak, to odpowied¼ nie bêdzie jednoznaczna. Owszem, NIE bêdzie to LARP, lecz dla "dobra" imprezy przyjmujemy, ¿e owe spotkanie pod Legnic± zaaran¿owa³ Ksi±¿e Henryk Pobo¿ny, aby sprawdziæ sprawno¶æ i waleczno¶æ podleg³ych mu rycerzy / dru¿ynników / najemników / dworzan / * niepotrzebne skre¶liæ. :-)

Kiedy konwencja spotkania bêdzie ju¿ w 100% gotowa znajdzie sie ona na stronie WWW imprezy, czyli na www.legnickiepole.prv.pl
Marek z Bytomia
nie chodzi³o mi o LARPa, ale o to czy bêdzie to impreza bez udzia³u publiczno¶ci i czy tak¿e odbêdzie siê w plenerze na uboczu, z dala od jakich¶ zabudowañ ?
Indar
O przepraszam, nie nazwa³bym Mazovii larpem, co najwy¿ej imprez± fabularyzowan± podczas której po³o¿ylimy nacisk na rekonstrukcjê. Natomiast odgrywanie konkretnych postaci opiera³o siê na pewnych osobach, które mog³y faktycznie ¿yæ, niemniej ich rola nie by³a taka istotna by zapisane by³y na kartach historii.
Proszê o wybaczenie mi tego niecnego zej¶cia z tematu, ¿eby nie by³o ¿e ja taki z³y to powiem ¿e mam ju¿ zapisane wolne na Legnicê, nawet z wcze¶niejszym zapasem.
k³aniam
Indar
Parys
Odpowiadaj±c Assurowi - nie przewidujemy ¿adnej publiki (chyba ¿e kto¶ fuksem siê przypa³êta) i nie ma zasadniczo w pobli¿u ¿adnych zabudowañ (mo¿e nie s± w tak du¿ej odleg³o¶ci jak na Mazovii, ale nie rozgl±daj±c siê zbyt intensywnie nie powinienie¶ ich ujrzeæ).
Marek z Bytomia
CYTAT(Parys @ 22:02 12.12.2006) *
Odpowiadaj±c Assurowi - nie przewidujemy ¿adnej publiki (chyba ¿e kto¶ fuksem siê przypa³êta) i nie ma zasadniczo w pobli¿u ¿adnych zabudowañ (mo¿e nie s± w tak du¿ej odleg³o¶ci jak na Mazovii, ale nie rozgl±daj±c siê zbyt intensywnie nie powinienie¶ ich ujrzeæ).

Baardzo mnie to cieszy. Super.

Jeszcze jedno pytanko: je¶li nasz poczet przyby³by konno czy jeste¶cie w stanie zapewniæ warunki do przechowania koni na czas imprezy ? mam na my¶li trochê s³omy pod nogi i ogrodzenie z dr±gów drewnianych 4x4 metry, konie by³yby dwa wiêc 4x8 metrów. ¿arcie dla nich wzieliby¶my ze sob±. pozdro
Dentysta
Hej,
Ludzie zaczynaj± przje¿d¿aæ z pocztami konnymi! Wypas! Tak trzymaæ!
Pozdrawiam
Dentysta
Marcin Chy³a
Witaj Assurze.

Wybudowanie tych boksów to nie będzie problem więc serdecznie zapraszam wraz z końmi.
Robert Szatecki
Dziêkujê za piêkne zaproszenie, które dosta³em na Gniewie, pierwszy raz widzê, ¿eby kto¶ tyle wysi³ku w³o¿y³ w ich zrobienie:)
Tote¿ zapowiadam, ¿e na pewno siê stawiê i my¶lê, ¿e w liczniejszym gronie moich przybocznych.
Pozdrawiam,
Robert De Traville
Triss
Witam serdecznie!
ja równie¿ dziekujê za zaproszenie, rzucone mi w locie przez Parysa.
zastanawia³am siê jak bêdzie, ale dlaczego nie. przybêdê z rado¶ci± :-) 13tka ma w sobie "co¶" i zas³u¿y³a na wiele dodatkowych szans :-)
narazie nie wiem, w iluosobowym sk³adzie, ale proszê o wstêpne zarezerwowanie 3 miejsc.
przez 4 dni nie zmieni³am siê za bardzo, wiêc chyba zdjêcia to zbêdna formalno¶æ tongue.gif

pozdrowionka i buziaczki
Triss
Marcin Chy³a
Witam!
Dziêkujê ¿e docenili¶cie nasze skromne zaproszenia.
Ju¿ w przysz³ym tygodniu wrzucê tu najbardziej aktualne wiadomo¶ci do. imprezy.
Proszê te¿ wszytskich którzy siê wachaj± o ewentualne zg³oszenia - bêdzie nam ³atwiej to wszytsko ogarn±æ.

Pozdrawiam serdecznie
Szrama
Marcin Chy³a
Witam!

Obiecałem więcej info więc bardzo proszę:

Ogólne założenia imprezy są następujące:

Fabuła całej imprezy skupiona jest wobec osoby księcia Henryka II, zwanego Pobożnym.

„Gdy rozeszła się wieść o nadciągającej armii mongolskiej, w okolice Legnicy przybyły dwa oddziały rycerskie, które zaoferowały Księciu swoje usługi. Książe Henryk postanowił jednak
wynająć jednak tylko jeden z nich i ogłosił, że u jego boku staną Ci, którzy popiszą się większą skutecznością w walkach indywidualnych, zbiorowych jak i w łucznictwie i innych dziedzinach rzemiosła wojennego.”

W ramach dwóch obozów, przez dwa dni, rozegramy kilka konkurencji bojowych, łuczniczych, zręcznościowych i plebejskich. Generalnie zależy nam na tym, aby każda osoba, czy to zbrojna czy też nie, kobieta, starzec, mężczyzna mógł być pomocny dla swojej drużyny, dobrze się przy tym bawiąc. Dodatkowo wieczorny czas spędzimy przy wspólnym biesiadowaniu.

Konkurencje:

+ łucznicze (trochę strzelania po lasku w 3D bez nudnego łupania do tarcz - trochę trzeba będzie się nakombinować)

+ bojowe (podobnie bez typowych turnieji bojowych, trochę drużynowych, trochę z wyborem odpowiedniego orenża czy warunków walki, może jakieś zbrojne "podchody" po okolicznych gęstwinach)

+ "plebejskie" (nie wszyscy walczą czy strzelają więc postaramy się aby się nie nudzili i przynieśli swoim drużynom cennych punktów)

+ "kulturalno oświatowe" (bardowie, grajkowie i inni z własną inwencją zostaną docenieni)

+ "niespodzianki" ( smile.gif )

ZAPROSZENIA / PRZYJAZDY

Tak jak zapowiedzieliśmy na naszej stronie zaproszenia przyjmowaliśmy aż do tej pory. Listę uczestników musimy już zamknąć - chcemy aby każdy miał dla siebie miły kąt i żeby niczego nie zabrakło.

Dodatkowych zainteresowanych mogę wciągać na "listę rezerwowych". Osoby z listy rezerwowej bedą poinformowane wg kolejności zgłoszeń gdyby nastąpiły zmiany na liscie gosci

Wszelkie korespondencje dot. imprezy kierujcie proszę do mnie na adres legnickie_pole@gazeta.pl

Przy organizacji bliska jest nam idea projektu "Polska Dzielnicowa" (patrz na FREHA)

Wkrótce kolejne informacje dotyczące imprezy.
Pozdrawiam serdecznie
Marcin „Szrama” Chyła
Drużyna Księcia Henryka Pobożnego
Marcin Chy³a
Witam!

Na stronie http://www.legnickiepole.prv.pl , w dziale "Dla uczestników" pojawi³o siê kilka nowych informacji dot. imprezy. Na dodatkowe pytania odpowiadamy drog± mailow± legnickie_pole@gazeta.pl.
Za tydzieñ lub dwa kolejna porcja informacji.

Pozdrawiam serdecznie
Szrama

PS. Zapraszam tak¿e do hufca dolno¶l±skiego na I³¿y smile.gif Bêdziemy mieli siê okazjê wcze¶niej spotkaæ smile.gif
Robert Szatecki
Bardzo fajnie sie zapowiada legnica w tym roku:)! Ciekawe konkurencje wymyśliliście i miło bedzie porywalizować w czymś innym niż zazwyczaj:)
Pozdrawiam,
Robert De Traville
Marcin Chy³a
Witam!
Na stronie imprezy w dziale "Dla uczestników" na dole strony w sekkcji "Dojazd" umie¶ci³em pomocnicz± mapkê.
Jimmy
Zgodnie z ustaleniami poczynionymi na Iłży, poznańskie moczymordy (dobra nie wszyscy, głÃ³wnie Padre Maciej i ja bigsmile2.gif) ochoczo się pojawimy.

pozdrawiam
Jimmy
Marcin Chy³a
Witamy szanowni go¶cie!
Parê dni temu wys³a³em do zaproszonych go¶ci nastêpuj±c± wiadomo¶æ, lecz nie mam paru adresów @ wiêc pozwalam sobie tutaj wrzuciæ go dodatkowo. Informacje proszê wysy³aæ na maila: legnickie_pole@gazeta.pl.

Koñczymy przygotowania do imprezy, lecz do ich sfinalizowania
brakuje nam jeszcze kilku istotnych informacji, zatem bardzo proszê
o szybk±, i o ile czas pozwala, precyzyjn± odpowied¼ na poni¿sze
pytania:

1. Ile osób od Was /Waszej grupy/ przyjedzie?
2. Kto, i w jakiej konkurencji chcia³by wzi±æ udzia³?
3. Ile zamierzacie roz³o¿yæ namiotów i jak du¿e one s± (sto¿ki,
soldiery, szprychowe, stodo³y smile.gif Jaki inny sprzêt obozowy planujecie
zabraæ?
4. Kiedy mamy siê Was spodziewaæ w Legnickim Polu.

Wybaczcie, ¿e kolejny raz zawracamy Wam g³owê tymi pytaniami, lecz
chcemy byæ jak najlepiej przygotowani do imprezy. Na podstawie tych
zg³oszeñ, bêdziemy mogli te¿ dok³adniej zaplanowaæ sk³ad i liczno¶æ
dru¿yn, lecz ostatecznego podzia³u dokonamy podczas pi±tkowego
¶niadania rozpoczynaj±cego imprezê.

Na stronie imprezy jest w miarê dok³adny plan imprezy. Jest te¿
mapka dojazdowa. Bardzo proszê te¿ o dodatkowe pytania.

Serdecznie pozdrawiam
Szrama
DKHP
Marcin Chy³a
Gor±ce smile.gif pytania w kwestii imprezy proszê kierowaæ:

Marcin "Szrama" Chy³a
Tel.: 663 223 212 (najlepiej do 16)
GG: 1456153

Ewa "Eve" Bryniarska
Tel.: 509 430 933
GG: 5628867
Marcin Chy³a
Wraz z Ew± od jutra jeste¶my ju¿ w Legnickim POlu wiêc jedyny kontakt z nami to komórki. Pozdrawiamy i do zobaczenia.
Indar
Ja ruszam ju¿ w ¶rodê, mo¿e pomimo tego kto¶ chce siê ze mn± zabraæ? Bêdê w stolicy ko³o 13. Organizatorom zawsze przyda siê dodatkowa osoba do pomocy. nadzur.gif
Bêdê mia³ te¿ wolne miejsca w drodze powrotnej, mogê kogo¶ odstawiæ do Warszawy.
k³aniam
I.
Parys
Z ostatniej chwili - w³a¶nie wróci³em spod Legnickiego Pola - koniecznie zabierzcie co¶ na komary. Mo¿e to i ma³o ¶redniowieczne, ale podejrzewam, ¿e niejednemu uratuje ¿ycie...;)
Triss
Witam serdecznie!!!
ja będę pierwsza... co prawda mogę mówić / pisać nieskładnie, bo dopiero wróciłam, ale muszę się podzielić stanem zachwytu i upojenia.
obiecałam Szramie,że dam mu to na piśmie, więc forum internetowe chyba się nadaje:-)
Legnica była najbardziej zorganizowana imprezą na jakiej kiedykolwiek (to mój 5 sezon) byłam. było wszystko, a nawet więcej.
od rzeczy materialnych (odbiór z dworca, smaczne jedzonko, wody pod dostatkiem) po klimat, który tak mnie zachwycił, że jeszcze nie mogę mówić z wrażenia.
a klimat to ludzi, ich podejście, postawa. dziękuję Wam wszystkim za to ze byliście i że mogłąm spędzić z wami ten cudowny czas.
a przede wszystkim podziękowania dla organizatorów (którym podziękowałam już osobiście, ale zrobię to równiez tutaj) za zaproszenie i wszelkie atrakcje.
wspaniałe są te nie-zimowe 13tki.
chyba jednak zostaję :-)
pozdrawiam serdecznie
upojona legnickim klimatem
Triss
eRemita
Witam,
W³asnie wróci³am z Dobrego Pola - z przygodami, ale warto by³o. Jeszcze raz wielkie podziêkowania dla organizatorów, a szczególnie dla Niezast±pionej i w pe³ni Operatywnej Ewy oraz Szramixa [bez epitetow, bo znowu pomysli ze ja tylko o jednym...]. Szczególne uk³ony dla Pana Assura za uwagi na temat ceramiki [cale szczescie ze obylo sie bez rytualnego bicia piany, przepraszam, kufli...], oraz dla Pana Indara za wsparcie mieszkaniowe. By³o dobrze. I warzyw nie zabrak³o. Oby tak dalej, a nawet jeszcze lepiej icon_wink.gif)))

Z pozdrowieniami dla wszystkich moczymordów

eRe

Marek Hilgendorf
Witam.
Bawi³em siê przecudozajefajnie! Jestem pod ogromnym wra¿eniem organizacji- pamiêtajmy, ¿e odby³y siê tak na prawdê DWIE równoleg³e imprezy!!! XV wieczna s³u¿y³a nam za decoy maskuj±cy nasz± obecno¶æ na Dobrym Polu. Tylko BARDZO DOBRA ekipa podo³a takiemu zadaniu!!!

Nawet deszcz nie popsu³ nam zabawy (nasze namioty zosta³y dziêki temu przetestowane wiêc nie ma tego z³ego....), choæ Ist Medieval Diving Cup móg³ skoñczyæ siê zej¶ciem ¶miertelnym, gdyby Brecha i Jacek podeszli do sprawy bardziej ambicjonalnie.

Nie omieszkam skomentowaæ wyników "gier zespo³owych". Wygrana Jima w ³uczniczym wcale mnie nie zdziwi³a, natomiast chcia³em wszystkich poinformowaæ, ¿e Szkot, Anuszka i ja mieli¶my kije "hokejowe" pierwszy raz w rêkach. Piszê to oczywi¶cie po to, ¿eby jeszcze bardziej pognêbiæ naszych przeciwników. ¯eby jednak oddaæ sprawiedliwo¶æ Paulinka i Assur dzielnie nam sekundowali, choæ je¶li chodzi o znakomit± grê Marka móg³ zadecydowaæ fakt krótkiego studiowania w Poznaniu.
Wielk± rado¶æ sprawi³a mi mo¿liwo¶æ rzucania oszczepem do celu. Mo¿emy siê pokusiæ o regularne zawody w przysz³ym roku.
Bojówka sta³a moim zdaniem na wysokim poziomie, choæ szkoda, ¿e mieli¶my tak ma³o uczestników. Ale i tak najfajniejszy by³ "lajcik" w wykonaniu Frugasia i Kolejarza!

Przepraszam wszystkich za moj± "u****liwo¶æ" muzyczn±, chyba faktycznie nie ma po co kopaæ siê z koniem, "u³añska fantazja" wci±¿ tkwi w nas zbyt mocno. Poczyni³em ju¿ zapowiedziane przeze mnie kroki i wytwórnia Hilgendorf&Lisiak Pirate Music Company rozpoczê³a produkcjê zapowiedzianego albumu "The Best of XIII cent. by Amor". Wkrótce roze¶lemy to po kraju.

Na koniec jeszcze raz wielki szacunek dla Ewy, Arka, Szramy, Parysa, Jerzyka, Pauliny, Kom¶ciaka i ca³ej ekipy z Legnicy....
Indar
£om¿a wróci³a.
Wyra¿am wielki podziw dla organizatorów i¿ w sposób perfekcyjny poradzili sobie z prowadzeniem imprezy.
Szkoda ¿e wielu z zapowiedzianych ludzi nie przyjecha³o na Legnickie Pole, co w konsekwencji nie pozwoli³o na realizacjê za³o¿eñ zwi±zanych z podzia³em na dwa obozy.
Ale i tak by³o mi³o.
Indar

ps. Pani Agnieszko, rytualne bicie naczyñ bêdzie. Era pseudohistorycznych szkliwionych kufli z nazwami miast itd. minê³a wieki temu, a wci±¿ ra¿± na sto³ach. Podobnie post±pimy z kijami od szczotek wykorzystywanymi jako wszelakie maszty, drzewce. Rekonstrukcja boli. smile.gif
I.
S³awek zTarnowa
Witam wszystkich serdecznie!

Również ciągle jestem pod wpływem dobrego wrażenia z Dobrego Pola:)
Gdyby mi się nie podobało to bym nic nie napisał, bo to co było wg mnie nie tak, to już powiedziałem Marcinowi. Chcę tylko do tego publicznie dodać, że ...ja też nie jestem idealny i długo jeszcze zapewne nie będę w pełni zadowolny z siebie z różnych przyziemnych powodów takich jak brak funduszy czy czasu...( dlatego żadnych gromów nie zamierzam ciskać w nikogo, bo nie o to chodzi i nie czuję sie odpowiednią do tego osobą a poza tym nie byłoby nawet po co--pod wzgledem impreza i tak była jedną z naj naj)..ale starałem się nie sprawiać swoim wyglądem i sposobem poziomu rekonstrukcji-przykrości organizatorom. Jeśli stało się inaczej--przepraszam, jeśli też byli tacy, którzy powinni powołać się na swoje sumienie, czy nie nadużyli zaufania Szramy , Ewy i tych wszystkich, którzy naprawdę tyrali dla naszej przyjemności i przejmowali się każdym sygnałem czyjegoś tak zwanego dyskomfortu historycznego, to niech o po prostu zrobią.

Żywię głęboki szacunek dla Ślązaków za te starania i za wszystko co mnie z ich strony spotkało i spotyka. Jesteście wspaniałą grupą i nigdy nie zapomnę o Waszej życzliwości i przyjaźni. Nie przejmujcie się ewentualną krytyką imprezy , bo Wy zrobiliście dosłownie wszystko, aby było jak należy- reszta przecież należała do Waszych gości.

Ja, dzięki ludziom takim właśnie jak cała grupa Organizatorów i wielu innych poważnie traktujących naszą zabawę w trzynastkowienie- bawiłem sie znakomicie i nie mogę sie doczekać kolejnej imprezy z takimi osobami.
Chylę głowę przed wiedzą Assura, Dzięki wielkie Indarowi za choćby wspólną straż, nocne czekanie na Tatarów na ulicy Tatarskiej tongue.gif , Markowi za francuskie przyśpiewki podczas uczty (szkoda, że tak cicho i mało), i jeszcze raz organizatorom tym razem-za pyszne jedzonko (gulasz z kaszą był rulez)

Uczta:

Rasowy przykład na to, że jeśli się chce to nie trzeba całych dzików jako pieczyste z jabłkami w mordach, aby stworzyć świetny klimat i dobrą atmosferę i aby każda z grup czuła sie dobrze. Podobały mi się chorągwie, tarcze, a pomysł z usługiwaniem podobał sie nawet samym usługującym - bo też o zabawę w klimat chodzi a nie o to, aby tylko brzuch napchać po gorącym dniu. icon_wink.gif

Walki:
Każdego zapewniam, iż mimo charakteru ludycznego--sędziowie bardzo poważnie traktowali swoje zadanie podczas walk i jeśli nastąpiły jakieś błędy i niedopatrzenia z mojej strony--za to bardzo przepraszam wszystkich zainteresowanych. Wyjaśnię też tylko, że jeśli ja sędziuję i walczą chłopaki z mojej grupy--to oni wiedzą, że na moją sędziowską przychylność mogą liczyć tylko wtedy jeśli bezapelacyjnie i bez żadnych wątpliwości zwyciężają ze swoimi przeciwnikami - dlatego i tylko dlatego niektórzy mogli odnieść mylne wrażenie, że są gorzej traktowani.

Drodzy Ślązacy: za samo staranie się o klimat trzynastego wieku i za wiele innych rzeczy, których tylko część wymieniłem: jeśli to dla Was ma jakieś znaczenie--zawsze możecie liczyć na mój miecz.
Triss
My tu gadu gadu rant.gif
a czy kto¶ móg³by siê zdjêciami podzieliæ?
wyj±tkowo tym razem nie mia³am aparatu, wiêc proszê o wsparcie zdjêciowe.
z góry dziêkujê.
wci±¿ niezmiennie upojona
Triss
Gregor
Pierwsze fotki, autorstwa Indara oraz mojego, mo¿na przejrzeæ na stronie http://www.grod.org

smile.gif
Triss
W³a¶nie ogl±dam tongue.gif

Ale poprosimy o wiêcej (liczba mnoga, bo wypowiedam siê w imieniu w³asnym i Anuszki)

apetyt ro¶nie w miarê jedzenia.

niezmiennie upojona
Triss
Gregor
Kolejna porcja fotek, tym razem autorstwa eRe, do obejrzenia pod linkiem:

http://wizard.vipserv.org/bractwo/legnickie_pole_eRe/
eRemita
Witam,
Je¶³i kogo¶ interesuj± hi-resy to prosze pisac na priva a wtedy prze¶lê.

Pozdrawiam,

eRe
MGieta
witam
Chcia³abym w imieniu swoim i naszej ma³ej Majeczki podziêkowaæ organizatorom Dobrego Pola. Byli¶cie rewelacyjni!!! clap.gif
Szczególnie dziêkujê Twardemu - zawalony robot± i niewyspany udostêpni³ nam swoje mieszkanie i wozi³ mnie, Gosiê i nasze bobiaczki ¿eby¶my mog³y je wyk±paæ i przenocowaæ - naprawde wielkie, wielkie dziêki. Twardy - jeste¶ wielki!

mam nadziejê ¿e nasze wspó³czesne oporz±dzenie do obs³ugi dzieciaków nie spowodowa³o zbyt du¿ego "zamieszania historycznego" ale starali¶my sie jak mogli¶my trzymac na uboczu ¿eby nie razic wyrafinowanych gustów. Dlatego przepraszam wszystkich i kajam siê straszliwie, ¿e straszy³am co poniektórych pampersem Majeczki. Ale nie moglam sie powstrzymaæ...he, he - ale ja w koñcu z³a kobieta jestem
Indar
Po konsultacji z w³a¶ciwymi moderatorami weso³ej XIIInastki postanowi³em oczy¶ciæ nieco temat ,zachowuj±c jedynie te posty które odnosz± siê do samej imprezy. Posty zwi±zane z pretensjami co do czyjego¶ podej¶cia do zabawy, posiadania kufli, osobistych wycieczek, czy te¿ innych rzeczy odchodz± w niebyt. Na Freha jest bardzo du¿o tematów w których mo¿na siê wypowiedzieæ o w³a¶ciwym podej¶ciu do zabawy.
I proszê o trzymanie siê tematu ¶ci¶le dotycz±cego imprezy w Dobrym Polu.
Indar

ps.
Ja te¿ mia³em daszek skonstruowany na kijkach od szczotek smile.gif. Ale mam zamiar wymieniæ szczotkokijki na zwyczajne drzewo, bo zwyczajnie jest mi za szczotkokijki wstyd. Pic polega na tym, aby ca³y czas i¶æ do przodu. Ale to moje podej¶cie do zabawy, i tyle.
I
Fiodor Bie³yj
w odpowiedzi na post, który znikn±³ ;)

¿a³ujê owszem, ¿e nie spotkalem siê z lud¼mi dla których mam prywatnie szacunek i sentyment, szczególnie ¿e siê na to nastawia³em etc.

powiem tak - pod ¿adnym pozorem nie chcê dyskutowaæ smile.gif na temat, kto i po co jest w tej ca³ej "rekonstrukcji". innych te¿ nie zachêcam, bo skoñczy siê jak zawsze na szermierce, gdzie znu¿onych pokonaj± wytrwali. tylko proszê o jedno: je¿eli ju¿ - nie uogulniac w wypowiedziach na "my", ka¿dy tu jest prywatnie, y?

pozdrawiam loki08.gif
Marek Hilgendorf
My¶lê Fiedia, ¿e by³by¶ jednak zadowolony, gdyby¶ przyjecha³. Tym razem by³y prawdziwe oszczepy i sytuacja z Mazovii (czyli jak Amor przechytrzy³ dwóch brzydkich Rosjan) mog³aby siê powtórzyæ hihihi.

Zastanawia mnie jeden fakt- nikt siê nie skar¿y na zagubione klunkry (po poznañsku klamoty.... wróæ.... rzeczy). Jednak kultura w narodzie nie zginê³a....
Brecha
Wiedzcie ludziska, ze jesli chodzi o Dobre Pole to od zeszlego roku stawiam te impreza na piedestale. To bardzo wysoko podniesiona poprzeczka organizacyjna. Wiele sobie obiecywalem po tegorocznej imprezie i moje oczekiwania nie zostaly zawiedzione.
Moi drodzy Przyjaciele jestesmy Wam bardzo wdzieczni za znakomita impreze i zawsze na nas mozecie liczyc smile.gif
Marku a co do hokeja to w pierwszym pojedynku krolem strzlcow bylem ja smile.gif i wygralismy z butnymi i pewnymi swego ¦l±zakami 3:0 icon_mrgreen.gif
S³awek zTarnowa
Hieh...Tarnów obiecuje, ¿e za rok poka¿e jak siê gra w hokeja tongue.gif

Po ¿arciku ....ci±gle co¶ dobrego na humor: zamieszczam zdj±tka w imieniu Miechowa:

http://picasaweb.google.com/A.Krzyworzeka/...key=uibNd3fIGFc

http://s199.photobucket.com/albums/aa73/bejdon/

http://picasaweb.google.com/A.Krzyworzeka/...key=KI7YPlpFPqA

¿yczymy mi³ego ogl±dania.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.