Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Dobre Pole 1241-2007 - Biwak Historyczny
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2007
Stron: 1, 2
Marcin Chy³a
Witam wszystkich!

Bardzo dziêkujê wszystkim go¶ciom za ¿yczliwo¶æ i zaufanie jakimi nas obdarzyli¶cie.
Dziêkujê tak¿e za s³owa pochwa³y, a tym bardziej za s³owa krytyki. Wiemy, ¿e pope³nili¶my parê b³êdów organizacyjnych, jak i "ideologicznych". Wyci±gniemy z nich wnioski przy organizacji nastêpnej imprezy ( np. w przysz³ym roku, przy weryfikacji uczestników, bêdziemy pod uwagê braæ nie tylko stroje i namioty jakimi dysponuj±).

Ostatni± rzecz± jak± bym chcia³, to to aby¶my przy ocenie tej imprezy siê podzielili i poró¿nili. Proszê zatem, aby oszczedziæ ju¿ sobie osobistych przytyków i nieprzyjemno¶ci.

Pozdrawiam wszystkich uczestników i inne ¿yczliwe nam osoby
Z wyrazami szacunku
DKHP
Jimmy
Hej,

zgodnie z obietnicami, podesłana przez Padre Macieja garść fotek z imprezy.

Jednocześnie w Jego imieniu składam serdeczne podziękowania wszystkim, którzy byli, dzięki którym mogliśmy się bawić.

pozdrawiam
Jimmy
Triss
malutko tych zdjeæ, garsteczka zaledwie...
za to pokazuj± w ciekawy sposób ró¿ne aspekty imprezy i odmienne formy aktywno¶ci.
walka, jedzenie, gry wszelakie, a tak¿e "k±cik dzieciêcy"
chêtnie zobaczê wiêcej...
dziêki tym zdjêciom osoby, których nie by³o, mog± sobie wyrobiæ zdanie o tym wszystkim, co stracili...
i niech ¿a³uj±...

pozdrawiam
Triss

Eve
Witam kochani icon_wink.gif

Minê³o ju¿ trochê czasu a nikt z Was sie nie zg³asza po zguby .
Nie ma tego du¿o ale jednak .. (wymietli¶cie pole do czysta .. prawie icon_mrgreen.gif )
Osoby które zauwa¿y³y jakie¶ braki w swoim sprzêcie proszê o kontakt .
S± to : miska drewniana , miska ceramiczna , chyba .. dwuosobowy siennik , trochê ³y¿ek w tym jedna charakterystyczna typ" cepelia " cicho.gif . Koszyk Indara . tongue.gif
Z przykro¶ci± muszê zawiadomiæ ¿e bielizna znaleziona w okolicach ¶mietnika jest do odebrania na wysypisku .. je¶li bêdzie trzeba dowiem sie którym..

Wszystkim jeszcze raz dziêkujemy za przybycie.
Z wyrazami szacunu DKHP
Marcin Chy³a
Witam!

Prze¿yjmy to jeszcze raz smile.gif ... Pod tym linkami mo¿ecie zobaczyæ kilkadziesi±t naszych zdjêæ. Mi³ego ogl±dania smile.gif

http://najemni.legnica.pl/index.php?dzial=...&par1=00055
http://najemni.legnica.pl/index.php?dzial=...&par1=00056

Pozdrawiam
Eve
Witam .
( w odpowiedzi na posty które w zastraszaj±cym tempie zniknê³y )

Uprasza siê moderatorów o mo¿liwo¶æ wypowiedzenia siê organizatorów we w³asnym temacie i nie kasowanie wypowiedzi zanim nast±pi jaka¶ reakcja . Bo dziwi mnie ¿e owa podobna dyskusja z Gniewu zosta³a a ta tutaj bardzo szybko jest moderowana . Czy¿by byli równi i równiejsi ?
Z góry dziêkuje .

Sigi chcia³e¶ sie pochwaliæ wiedz± czy bystrym wzrokiem ? Bo chyba nie zakuma³am ..
Dziwie sie trochê bo Ty jako radykalny " rekonstruator " i g³ówny organizator na Gniewie ( a teraz jeszcze internetowy tropiciel ziemniaczanego mroku ) jak mi sie zdaje konsumowa³e¶ na z zaciêciem d¿emik ... o mój Bo¿e ... truskawkowy ! Ale mi siê zdaje ¿e tego jeszcze nie by³o . Ojej truskawki zosta³y stworzone przez botaników ale to zdaje sie by³o w drugiej po³owie XVIII wieku ...

A fe Sigi..

Szkoda ¿e pana Kokosza nie by³o .. nie mo¿na zrobiæ plakatu.. ( pozdrawiam )

Ale ja nie tutaj ¿eby wytykaæ ..

Parysku widaæ ¿e nie zdzier¿y³e¶ ale .. my jeste¶my po to ¿eby sie uczyæ na b³êdach i spe³niaæ marzenia naszych go¶ci . Prawda Eretko ? Chocia¿ .. widzisz te pomidorki .. No powiem szczerze mam dylemat ..
Mo¿e inaczej .
W przysz³ym roku te¿ z za³o¿enia podzielimy go¶ci na dwa obozy tyle ze nie wzglêdu na jakie¶ konkurencje a na ró¿nice w pogl±dach i w sposób sportowy zobaczymy kto ma racje .
Oczywi¶cie jeste¶my na si³ach ¿eby zrobiæ imprezê gdzie ka¿da ekipa dostanie ¿yw± kózkê i baranka , worek m±ki i kilka kurek . Wody tyle ile sobie w buk³aczkach przyniesiecie ze strumyczka. Tylko mam nadzieje ¿e strajków w szpitalach nie bêdzie a zdjêcia nie przedostan± sie do prasy . A dla internetowych "podgl±daczy" zrobimy fotostory jak w Bravo , nawet je¶li nie w staro to przynajmniej w grece i ³acinie .
Wszystko dla Was .. jeste¶my wra¿liwi na potrzeby naszych go¶ci .
Zapraszamy za rok .

Z powa¿aniem
Eve
Robert Diabe³
W przysz³ym roku to ja nawet sie przebiorê. tongue.gif
Marek Hilgendorf
Pomidory przywióz³ na Kubê z Jukatanu Juan de Grijalva w 1519 roku..... JEEEEZUUU zaraz mnie st±d wywal± ..... wybaczcie.......
Selekos
CYTAT
jak mi sie zdaje konsumowałeś na z zacięciem dżemik ... o mój Boże ... truskawkowy!
Hmmm... Wiele kobiet mi różne rzeczy wmawiało (twój bachor etc.), ale truskawki? Ja nieznosze truskawek! Na Gniewie zjadłem 3 kanapki z dżemem, lecz jagodowym.

Wracając... Tutaj nie chodzi o to, że jedliście ziemniaki, ale o to, że na oficjalnej stronie grupy organizującej festowal historyczny są fotki niehistorycznych kartofli. Na 95% imprez nie da się uniknąć niehistorycznych artykułÃ³w spożywczych, bo większość rekonstruktorów nie potrafi bez nich żyć, jednak nie wrzuca się na oficjalne strony fotek jak się je, lub robi niehistoryczne rzeczy- przynajmniej taka jest moja opinia...

Co do żywego inwentarza, to pomysł jest dobry, widziałem coś takiego kiedyś na imprezie w Danii, poza tym był tam też pokaz obcierania zwierząt z futer- niesamowity klimat.
Zabicie i zrobienie kozy było by dosyć trudne na początek, lepiej zacząć od kur i drobnego inwentarza.

CYTAT
W przyszłym roku to ja nawet sie przebiorę.

By było super.

Pozdr.
Olka B

rozumiem, ¿e od teraz Selekos na ka¿dej imprezie bêdzie po pierwsze etatowym rze¼nikiem, a po drugie "czuwaczem" czy na sto³y nie wje¿d¿aj± niehistoryczne potrawy... on to sobie potrafi znale¼æ zajêcie...
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.