Witam!
Nazywam siê Maciek i mam problem/pomys³. Poszukuje osób z okolic Gdañska, którzy chcieliby spotykaæ siê w lasach oliwskich (dolina rado¶ci), w celu spêdzenia mi³ych chwil z broni± w rêku.
Wychodzê z za³o¿enia, ¿e im wiêcej osób tym zabawa bêdzie lepsza, dlatego nie jest istotnym dla mnie odtwarzany okres historyczny ewentualnych uczestników( wojownicy ¶redniowieczni ³±czmy siê). Zasady walki bêd± maxymalnie uproszczone, po to aby zwiêkszyæ rado¶æ z tego typu potyczek. Post póki co ma na celu oszacowanie si³ jakie zdatne by³yby przybyæ na pole bitwy i nie jest zaproszeniem do zabawy. Na moje oko potrzeba minimum 30-40 osób, wiec ¶lijcie posty, maile itp. (gg 2357364), cobym wiedzia³ czy warto co¶ przedsiêwzi±æ. Pozdrawiam.
tharuk@o2.pl
Hu hu 30-40 zbrojnych z Gdanska ciezko bedzie chyba ze wchodzi kazdy sprzet ale to kazdy datowany nawet na 21 wiek. Ja z ciekawosci jak to wyjdzie wstepnie sie pisze.
Jak zasady beda ok, to mysle, ze od nas 4-5 osob moglo by sie pojawic.
W zale¿no¶ci od tego kiedy i na jakich zasadach mia³oby siê to odbywaæ, to my¶lê ¿e te¿ by³bym wstêpnie chêtny na co¶ takiego...
Aczkolwiek, podobnie jak Cedric, nie s±dzê, ¿eby uda³o siê zebraæ tyle ludzi, a przynajmniej bedzie bardzo ciê¿ko.
Wiêc na pocz±tek radzi³bym mierzyæ troche ni¿ej i oczekiwaæ mniejszej ilo¶ci uczestników...
Siemano Cedric, liczy³em na to, ¿e siê pojawisz:). Kolega Maciej z II LO, postanowi³ na staro¶æ,ostatnim wysi³kiem swoich styranych ko¶ci wylec na pole bitwy :D.
Witam! Zasady napewno da sie tak ustalic zeby bylo ciekawie i bezpiecznie. Kilkanascie osób to bylo by juz co¶! Dolicz mnie i mojego brata. Pozdrawiam.
no popatrz a juz myslalem ze odpadles
no to ja tez sie pisze, tylko dajcie jakos wczesniej znac dok³adnie kiedy o której i gdzie?
POPIERAM. JESTEM ZA I ZNAM KILKA OSÓB, KTÓRE CHÊTNIE POJAWI£Y BY SIÊ NA TEJ RADOSNEJ OKOLICY.
WIÊCEJ KONKRETÓW: KIEDY I O KTÓREJ? M-CE ZBIÓRKI? ...ITD.
MO¯E WARTO RZUCIÆ JAKI¦ TERMIN I POPATRZEÆ CO SIÊ BEDZIE DZIA£O. NAPEWNO BÊDZIE WIÊCEJ NIZ 5 OSÓB!!!
POZDRAWIAM
25 listopad w samo poludnie?? mdlejace kobiety, bicie zagara, saloon zamkniety..... no chyba ze bedzie padac.
Wow widze ¿e inicjatywa spotka³a sie ze sporym zainteresowaniem.
Tharuk napisz wiêcej konkretów a napewno siê pojawie i mo¿e przyprowadze z 3 osoby odemnie z bractwa
.
Pozdrawiam Dzwiwedz
No no czemu nie inicjatywa przednia. Zobaczymy jak wyjdzie - podajcie termin.. Prywatna jest zainteresowana
ale raczej bez zadnego datowania co? moze by mi sie uda³o sprosic jakis znajomych, tyle ze my to raczej wczesne klimaty
Pozdrawiam, i dalej czekam na jakis konkretny termin;]
Dla mnie ok tylko zastanówcie siê nad zasadami. Opancerzenie z XV i X w. nijak nie nadaje siê do mieszanych walk - przetestowa³em w praktyce
Sorki, ¿e tak rzadko udzielam siê w temacie, który sam zamie¶ci³em.Czekam a¿ dolicze siê przynajmniej 30 osób, ale postaram siê dzisiaj w nocy lub jutro rano podaæ jakie¶ szczegó³y.
CYTAT(Tharuk @ 19:28 26.10.2006)
Sorki, ¿e tak rzadko udzielam siê w temacie, który sam zamie¶ci³em.Czekam a¿ dolicze siê przynajmniej 30 osób, ale postaram siê dzisiaj w nocy lub jutro rano podaæ jakie¶ szczegó³y.
S³owo siê rzek³o: tzn. Cedric zarzuci³ dat± 25. XI A.D. 2006 godz. 12.00.
Dorzucê co nastêuje: uzbrojenie XIVw-XVw.
Miejsce: Lasy Oliwskie -wymaga doprecyzowania....
Co wY NA TO?
Pozdro,
Jestem za czasem i miejscem, teraz tylko kwestiê ogólnych zasad samej walki przyda³oby siê omówiæ...i bedzie
Siemanko!
Widze, ¿e temat zacz±³ ¿yæ w³asnym ¿yciem i ju¿ nawet jest datowany
. Z jednej strony mi³o, bo mo¿e inicjatywa przerodzi siê w jak±¶ cykliczn± zabawê i bêdzie mo¿na przetestowaæ wszystkie miejscówki w lasach oliwskich, które samym swym wygl±dem zachecaj± do urz±dzania potyczek, z drugiej jednak pozwólcie mi napisaæ jak to sobie sam w g³owie u³o¿y³em.
Miejsce - polana w Dolinie Zgni³ych Mostów ( je¶li kto¶ nie wie to pó¼niej doprecyzujê)
Czas - liczy³em ¿e da siê to zorganizowaæ w ci±gu dwóch tygodni, ale widzê teraz, ¿e nawa³ ró¿nych obowi±zków tudzie¿ zaplanowanych przyjemno¶ci nie pozwoli mi ogarn±æ siê wcze¶niej ni¿ na 18 lub 25 listopada, czyli tak jak sugerowa³ Cedric. Co prawda osobi¶cie mog³bym spotkaæ sie w ci±gu tygodnia, ale jak sie domy¶lam na polu bitwy osta³bym jeno sam albo tylko z kilkoma osobami
Co do zasad to ubiore to w krótk± opowiastke. " Jest piêkne jesienne popo³udnie, zapach gnijacej przyrody pobudza nozdrza swoj± intensywno¶ci±. Nienaturalna cisza zapowiada, ¿e spokojna dot±d okolica bêdzie ¶wiadkiem donios³ych wydarzeñ, skrajnych emocji. ¦mierc przeplata siê z ¿yciem, rado¶æ ze smutkiem. W oddali s³ychaæ, pocz±tkowy cichy, po¼niej coraz g³o¶niejszy odg³os maszeruj±cych wojowników.Ehh....nie mam czasu tego opisywaæ
wiêc powiem po krótce....stajemy na przeciwko siebie w lu¼nych oddzia³ach (skirmish), zak³adam, ¿e ka¿dy z nas czuje siê jak bohater, wiêc aby wykazaæ siê pe³ni± swojego kunsztu nie bêdzie chcia³ z innymi cisn±æ siê w zwartym szyku ( chcia³bym ustrzec sie bezsensownego przepychania, rugby'owego m³ynu). Opancerzenie dowolne, mo¿e byæ nawet mieszane. Obowi±zkowo trzeba posiadaæ he³m. Je¶li ktos czuje sie mocny tylko w przeszywce niech staje do boju, byleby po¼niej nie p³aka³, ¿e sta³a mu siê krzywda, bo lito¶ci okazywaæ nie bêdziemy. Wiem, ¿e lekko opancerzeni maj± nad puszkami przewagê w mobilno¶ci, wiêc zastanówcie siê czy warto odziewaæ sie w pe³n± p³yte. Walczyæ bêdziemy na trafienia - wiem, ¿e to jest nieludzkie i czasem ciê¿kie do zweryfikowania ale naczeln± zasad± jest NIE OSZUKIWAC, NIE UWAZAC SIE ZA NIESMIERTELNEGO, bo osoby które sie temu nie podporz±dkuj± bed± obrzucane obelgami albo i czyms bardziej smierdz±cym. Nawalczylem sie w swoim ¿yciu du¿o, nie zale¿y mi na tym aby zdobyæ tutaj wiekopomn± chwa³e, Nauczy³em sie, ¿e i smierc(lepiej brzmi przegrana) w bitwie mo¿e byæ naprawde piêkna. Wiemy z historii, ze polec w bitwie z broni± w rêku by³o najwiêksz± rado¶cia, szcze¶ciem dla wojowników. Wiêc nie bójmy sie padaæ na ziemie, bo uczynimy tym gestem wiêksza przyjemno¶æ naszym "przeciwnikom". A przeciez wszystkim chodzi o zabawe. Nikogo nie zapraszam na si³ê wiec niechcia³bym nikogo na si³ê wypraszaæ. Osoby z pian± na ustach bêd± wrzucane do pobliskiej rzeczki. Wracajac do trafieñ .... to mysle ze wszystko wyjdzie w praniu, ale z za³o¿enia chcia³em aby jeden cios na g³owe, korpus, i ewentualnie noge do pó³uda konczy³ starcie. Choc w praktyce zapewne bedzie trzeba drugim ciosem poprawiæ. Licze na UCZCIWO¦Æ.
Je¶li o czym¶ zapomnia³em to pytajcie, ale na odpowied¼ bêdziecie musieli poczekaæ do ¦rody. Mam nadziejê , ¿e po tym d³ugim i nudnym po¶cie niewielu z was siê wykruszy. Wiem, ¿e wszystkie te zasady wskazuj±, ¿e bêdzie to jaka¶ niewie¶cia zabawa, ale zapewniam was, ¿e miêtkiej gry nie bêdzie. Prawda Cedric? Pozdrawiam.
fajna wizja, jak wyjdzie zobaczymy w praniu, z checia bym sobie poszala³ nie musz±c trzymac sie w szyku
Co do datowania to wiem ze ciezko bedac wczesniakiem walczyæ z puszkami ale jesli potraktuje siê to jak taki zbiorowy trening to nie robi ró¿nicy, walka to walka
grunt zeby byla zabawa.
hej
Prawdopodobnie pojawiê siê.
Co do zasad to chyba bêdziemy siê biæ raz do wyrzygania, raz do pierwszego trafienia w g³owê etc... ¿eby nie by³o monotonnie.
Cze¶æ,
Rozumiem, ¿e na razie zostaje 25 listopad?
Je¶li mo¿na wyst±piæ w uzbrojeniu 13 w. chêtnie przyjdziemy (2-5 osób).
Pozdrawiam
Dentysta
hej
raczej wpadne..mozliwe ze z czescia grupy
uzbrojenie ofkors 1 polowa 15w.
ok w takim razie my siê równie¿ piszemy w pare osób. Tylko ¿eby nie pada³o
Witam.
Je¶li pogoda siê utrzyma, to przyjdzie nam walczyæ w biegówkach albo rakietach. Z moich wstêpnych wyliczeñ wynika, ¿e pojawi siê oko³o 20-25 osób. Ca³kiem nie¼le, choæ mia³em nadziejê, ¿e dobijemy przynajmniej do 30. Czekam na dalsze zg³oszenia. Pozdrawiam.
Podziel swoje wyliczenia przez 4
realizm boli. Jak siê zbuduje jak±¶ sale to mo¿na my¶leæ o wiêkszej grupie
Witam
Mam tak± pro¶bê. Czy g³ówny organizator móg³by sprecyzowaæ zakres odtwarzanych epok? Z pierwszego post'a zrozumia³em ¿e zakres to
ca³e ¶redniowiecze.
Je¶li wcze¶niacy (Xw.) równie¿ bêd± mieli wstêp, to apeluje o sporz±dzenie jakich¶ zasad - nawet prowizorycznych. Mo¿e kto¶ inny siê tego podejmie? Kto¶ do¶wiadczony, walcz±cy "pó¼ny vs wczesny"...
Gor±co pozdrawiam,
Page
Zasady lepiej dograjmy na miejscu ;) Bo takie internetowe dogrywanie skoñczy siê czterostronicow± dyskusj± o niczym. Ja tylko zasygnalizowa³em problem, rozs±dni ludzie na miejscu co¶ wymy¶l±, z nierozs±dnymi biæ siê nie zamierzam
Hmm...widze, ¿e wkrada siê tu sceptycyzm okre¶lany mianem realizmu. Je¶li faktycznie na bitewke przyjdzie 4 raz mniej osób ni¿ sie deklaruje to bez sensu cokolwiek organizowaæ. A co do zasad, to wydawa³o mi siê, ¿e przedstawi³em je dosyæ przejrzy¶cie, choæ nie przeczê, ¿e najlepiej bêdzie gdy wyja¶niê je na miejscu.
no w³asnie tak czytam, ze tu sie sami rycerze pisza... wczesni tez mile widziani????
broñ drzewcowa? ja bym zalatwi³ kilka osob moze ko³o 2-4, tyle ze na X wiek
co do zasad to proponuje tylko tyle: bañki bez strza³ów w twarz ( bo to co innego jak sie ma he³m z zaslona a co innego jak okular:P) i bez walenia po ³okciach i kolanach i tyle.
i co w koncu z ta data w koncu? nie lepije 26? niedziele zazwyczaj wszyscy maja wolne, to raz zamiast do koscio³a to na bitewke:)
pozdrawiam i do zobaczenia
Wcze¶ni tak¿e s± mile widziani. Broñ prawie dowolna - procz halabard, berdyszy, w³oczni, cepów itp. Co do zasad to nie wiem czy mo¿liwe jest kontrolowanie ciosów podczas bitwy tak aby nie trafiaæ w ³okieæ tudzie¿ twarz. Co do kolan - to uderzenia poni¿ej uda bêd± zabronione ale nie wykluczone, ¿e w wirze bitewnym kto¶ mo¿e przypadkowo oberwaæ. Data póki co zostaje ta sama chyba,¿e wiêksza ilo¶æ osób bedzie optowaæ za niedziel± 26. Wszystko do uzgodnienia.
komus jeszcze pasuje ta niedziela 26????
Mozna prosic o ponowne rozwazenie i koncowe podsumowanie zasad?
Duzo wczesnych pisze ze chcialoby przyjechac i z tego co zrozumialem to nie ma problemu, w takim razie jakas czesc bedzie zbyt slabo opancerzona w stosunku do reszty. Podejrzewam ze w takim wypadku czesc poznych, w tym ja, zrezygnuje. Nie chodzi o to co bedzie dozwolone, co nie, czy ktos przyjmuje ryzyko czy nie. Jak komus bede mogl wybic zeby to i tak tego nie zrobie.
Zbyt duzo trzeba wtedy uwazac na przeciwnika, straszliwie psuje to zabawe.
Wiec jak to bedzie ostatecznie?
Mo¿na zrobiæ dwa i wiêcej staræ, w ka¿dym inne zasady. Wiele rzeczy mo¿na zrobiæ. Ale to na miejscu my¶le lepiej ustalmy.
£ukasz ma racje, zreszta panowie, kazdy z nas wie w co sie bawi i wie jakie ryzyko niesie ze soba ta zabawa:) zreszta po prawdzie gdybym mia³ na siebie zalozyc ca³e uzbrojenie ochronne to jedynym odsloniety miejscem bedzie u mnie 'ty³' ³ydek:)
to jest kwestia dogrania na miejscu, zreszta nikt nie mowi ze wszystkie walki maja wygladac rycerz vs wiking...
i niech organizator ustali w koncu jakas godzine. nie wiem jak Wy, ja mam sobote zawalona zajeciami a potem w³asnym treningiem, w niedziele mi bardziej pasuje, ale jak reszcie?????
pozdrawiam HofiNord
www.nordelag.pl
Rozs±dni wcze¶niacy nie walcz± z ludzmi xiii - xv wiek - zbyt duze roznicze w bezpieczenstwie opancerzenia;
nierazsadni wczesniacy ida na takie walki i sie chwala ile to puszek oni nie zatlukli i anie razu przy tym nie dostali ...
Zatem odpowiedz co do udzialu wczesniakow jest nieskomplikowana, ale to nie moje podworko - jak ktos u gory napisal - jesli beda wczesniacy to rycerze nie przyjada, bo szkoda brac blachy, by sie lac w ludzmi w szmatach ... chyba, ze organizator dopuszcza pyku pyku ale lepiej niech teraz to oznajmi, by nie mieli przyjezdni zaskoczenia ... Moze tak fotka grupy wczesnych w wariance full pancer?
Siemanko! Przyznam siê szczerze, ¿e nie wiem co napisaæ. Po ostatnich postach rêce zaczê³y mi opadaæ. Wizja, któr± zbudowa³em sobie w g³owie chyba faktycznie by³a utopijna. Szara rzeczywisto¶æ pokazuje, ¿e zebranie 30 osób z okolic Gdañska jest praktycznie niemo¿liwe. Kto¶ zasugerowa³, ¿e liczbe zdeklarowanych osób powinienem podzieliæ przez 4 - mo¿e mia³ racje. XVw. nie chce biæ sie z Xw. Xw. nie chce aby biæ ich po ³okciach i po twarzy. Pan "jasmin" doda³ te¿ swoje trzy grosze, z których w³a¶ciwie nic nie zrozumia³em.( i co to jest PYKU PYKU - czy chodzi o r¿niecie w ****?- tego na pewno "organizator" nie zagwarantuje).Prawd± jest, ¿e od kilku lat (2/3) nie ¶ledze tego co dzieje siê w ¶wiecie RR. Mia³em jedynie okazje obejrzeæ zdjecia z tegorocznego grunwaldu i jedyne co tam zobserwowalem to jakies buhurtowe przepychanki - na takim czym¶ mi nie zale¿y. Nie wiem ch³opaki w co wy sie teraz bawicie, ale jeszcze kilka lat temu by³o zdecydowanie zdrowiej. Mia³em kiedy¶ przyjemno¶æ powalczyæ z ch³opakami z Gryfa na ichniejszych fortach. Mia³em na sobie tylko he³m i kolczuge. Dosta³em kilka dobrych strza³ow od Dentysty, obili mi troche nogi, ale poza siniakami ¿adnych obra¿eñ nie odnios³em. Co prawda kto¶ sugerowa³, ¿e musia³em byæ nawci±gany bo nie czu³em bólu, ale ów cz³owiek chyba nie wiedzia³ czym jest adrenalina i jakie cuda potrafi zdzia³aæ
. By³o naprawde dobrze choæ nie tak dobrze jakbym tego sobie ¿yczy³.
Powiem wam zacni wojownicy, ¿e zaczynam obawiaæ siê tej bitewki. Nie chcia³bym ¿eby jedni drugim udowadniali wy¿szo¶æ Xw. nad XVw. i odwrotnie, tym bardziej ¿eby sie tym chwalili ( bo¿e widzisz i nie grzmisz) . Nie chce buhurtowych przepychanek tylko walke w skirmishu - to chyba nie za wiele. Przy walce na trafienia co do zasady przewage maja lekkozbrojni bo sa bardziej mobilni, ale w szyku radz± sobie ¶rednio.
Przypominam jeszcze raz, ¿e na si³e nikogo nie zapraszam i je¿eli zrêby zasad, które przedstawi³em (szczegó³y do dogrania na miejscu) komu¶ nie odpowiadaj± to niech sie nie deklaruje. Proszê wiêc o potwierdzenie przybycia. Data 26.11.2006, godzina 12:00, Dolina zgnilych mostów. Pozdrawiam - nie nazywajcie mnie organizatorem
Dolina Zgni³ych Mostów? A gdzie to jest?
Pozdr. Dentysta
drogi jasminie, z ca³a grupa bedzie ciezko ale daje swoje foty zrobione 10 minut temu... chyba he³m z pelna kolcza i czepcem pikowanym pod, gruba przeszywa i kolcza do kolan + karwasze na rece+rekawice+biznaty z 2mm blachy na nogi wystarczy?
zreszta niech sam prowodyr zajscia decyduje:)
a jesli tak chcesz poogladac pancernych z Xw proponuje poprzegladac foty chociazby z Wolina
Tharuk nie podniecaj sie tak
to niezdrowe. Wszyscy s± ci wdzieczni za inicjatywe, o ile nie bêdzie padaæ to ja napewno przyjde. Ale inicjatywy i nadzieje jedno, realia drugie. Walka przez te dwa trzy lata siê zmieni³a, sporo ludzi opancerzy³o siê na tyle dobrze by zacz±æ walczyæ naprawde "ostro". Przejrzyj sobie jeszcze raz ten filmik z buhurtu - tam oprucz przepychanek by³o pare innych rzeczy.
Ja¶min mia³ "nieprzyjemno¶æ" walczyæ z wczesnymi nie raz w bitwach, dlastego pisze prawde. Ja wychodze z za³o¿enia ¿e ka¿dy wie w co siê bawi i wie czym ryzykuje, je¿eli jeste¶ twardy to prosze bardzo, ja ze swej strony pozby³em siê ju¿ typowych dla puszek chamulców - i nie bêde mia³ wy¿utów sumienia (bez zêba czy dwóch da siê ¿yæ). Zobaczymy na miejscu. Morgoth jak na wczesnego masz niez³y sprzêt, czy wystarczaj±cy - to ju¿ tylko twoja decyzja.
A faktycznie napisz co¶ dok³±dnie o tym miejscu, chyba mi siê ko³acze gdzie to, ale to miejsce ma kilka ró¿nych nazw.
dok³±dnie £ukaszu kazdy z Nas wie w co sie bawi:) i jakie sa tego efekty i skutki
jak dla mnie jedynym ograniczeniem moze byc tu wiek walczacyh: chetne osoby ponizej 18lat przychodza z rodzicami:P
no i lwasnie gdzie to jest dok³adnia ( jaka czesc Gdañska) któego to w koncu bedzie, i o której godzinie: czy wszytsko bedzie przed czy po poludniu?
pozdr!
Ok sobota mi wypad³a, podobnie jak ca³kiem sporej liczbie walcz±cych. Faktycznie niedziela jest teraz dla mnie lepsza, jerzeli zostaniecie przy sobocie to ja siê niestety nie pojawie
moze niedziela jakos ko³o 10-11?? wiadomo ze i tak zanim sie ludzie pozjezdzaja i poprzebieraja to tez troche zleci czasu:)
aha i mam takie pytanie bo nie jestem pewien co do jednej kwesti: w strojach czy nie?
pozdrawiam Hofi
Data: 26.11.2006
czas: g. 12:00
miejsce : dolina zgnilych mostow - pracuje nad mapk± dojazdow± (niedlugo j± zamieszcze)
strojow miec nie trzeba , wystarczy sprzêt. Pozdrawiam.
moze podaj w jakiej czesci 3miasta to jest i czym mozna tam dojechac i skad:)
mysle ze jesli ktos jeszcze niebardzo sie orientuje to mozna sie zgadac, wjakims miejscu i odrazu wieksza ekipa ruszyc na miejsce
Niestety dla mnie wchodzi w grê tylko niedziela.
A co do zasad. Tharuk proponuje walkê na trafienia, bez buhurtowych przepychanek i jego ¿yczenie jako inspiratora (i, je¶li dobrze zrozumia³em, w³asciciela terenu) nale¿a³oby uszanowac. Z drugiej strony sporo, chc±cych siê pojawic osób preferuje brutalniejsza walkê i mo¿e kilka starc mo¿na by rozegrac w ten sposób (oczywi¶cie tylko dla chêtnych)?
Co do wczesnych i drzewcówek - bardzo chêtnie przecwiczy³bym walkê z formacj± lekkozbrojnnych uzbrojonych w broñ drzewcow± (oczywi¶cie w "lightowej" konwencji) a wcze¶ni z w³óczniami mogliby ¶wietnie spe³nic rolê sparingpartnera. Na Grunwaldzie 2007 byc mo¿e pojawi± siê lekko odziane formacje i warto siê wczesniej dowiedziec "z czym to siê je" ¿eby siê pó¼niej nie pouszkadzac.
Inicjatywa ¶wietna, oby tylko pogoda by³a...
P.S. Kto mo¿e, niech przyjdzie w stroju - bêdzie fajniej.
Pozdrawiam.
Maciek.
Witam. Niestety w³a¶cielem terenu nie jestem. Owe miejsce to polona ¶ródle¶na, nieogrodzona i nieoznaczona jako teren prywatny, choæ na jej krañcu znajduje sie kilka zabudowañ dzia³kowych. Nie zdarzy³o siê nigdy aby ktos nas tam nagabywa³ tudzie¿ wygania³.
W za³±czniku znajduje siê mapka z wyznaczon± tras± od punktu A - autobus (169,171,117) do pola bitewnego. Odcinek ten ma oko³o 1,5km - dobra rozgrzewka przed bitwa
. Prawdopodobnie bede w posiadaniu samochodu wiec osoby ma³omobilne bêda mog³y skorzystaæ z transportu. Pozdrawiam.
jezeli bedzie ktos chetny, jadacy ogolnie dostepnymi srodkami komunikacji, to mozna by sie gdzies w gdansku zgadac i razem ruszyc na miejsce;]
Ko³o 10,20 zbieramy sie z ekip± ( jakie¶ 3 do 4ech osób ), ko³o PKSU w gdañsku g³ównym. Chêtnych do wspólnej podró¿y (ex)komunikacj± miejsk± zapraszam.
ok namowiliscie mnie... przyjade, choæ nigdy w zyciu nie walczylem na trafienie :D
heheh czyli co, nigdy nie trafi³es przeciwnika?:D hah:)
a tak na serio: ktos w koncu podliczy³ ile osob sie zaglosi³o? tak na oko? 30 chyba jednak nie bedzie... szkoda szkoda..
do zobaczenia w niedziele
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.