Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Impreza Na Lubelszczy¼nie 2007
> Prywatne Inicjatywy > Rota Pana Kacpra
Stron: 1, 2
Micha³ ¯elazo
Jest spora szansa, ¿e Weso³a bêdzie organizaowaæ w maju lub czerwcu 2007 imprezê w Wojciechowei, niedaleko Lublina.

Oczywi¶cie datowanie zgodne z RPK i generalnie chcieliby¶my, ¿eby by³ to popis Roty, plus planujemy zaproszenie innych ludzi robi±cych pó¼ny XV wiek (je¶li siê tacy znajd±) oraz byæ mo¿e go¶ci zza granicy.

Baz± terenow± dla imprezy bêdzie wie¿a z prze³omu XV/XVI wieku i grodzisko, pod manewry bêdzie mo¿na wykorzystaæ okoliczne pola.

Impreza jest wstêpnie pomy¶lana jako trzydniowa, z czego sobota by³aby dniem otwartym dla publiczno¶ci.
W zamian za to bêdzie oczywi¶cie wy¿ywienie oraz zwrot dofinansowanie do kosztów podró¿y, w wysoko¶ci co najmniej 50 z³. na osobê (dla go¶ci polskich).

Poniewa¿ w pi±tek jadê podpisaæ umowê o wspó³pracy w zakresie organizacji tej imprezy i bêdziemy ju¿ powoli ruszali z przygotowaniami, bardzo proszê o wszelkie sugestie, przede wszystkim: czas (aby wszystkim pasowa³), co mo¿emy pokazaæ (my¶lê, ¿e musztra + ma³a potyczka wystarcz±), i wszelkie inne rzeczy, które tylko Wam przyjd± do g³owy.

Docelowo chcieliby¶my, aby by³a to impreza cykliczna, odbywaj±ca siê dwa razy do roku.

Dla nas bêdzie kupa ¶miechu i niezdrowych u¿ywek, dla Wojciechowa olbrzymia promocja, bo do tej miejscowo¶ci niemal nikt nie przyje¿d¿a, no i metoda wykorzystania bud¿etu na kulturê smile.gif

Pozdr.
M.
Wojciech Radzki
Pomysl fajny i blisko wreszcie. smile.gif
Gdzie widzialbys zrobienie obozu? jest tam jakies w miare ustronne miejsce?
pozdr
WR
Tomaszek
hihihi - fajne... robimy do tego jakiego¶ rolpleja?
Micha³ ¯elazo
Tyle by³o pracy, ¿e nawet nie mia³em chwili, ¿eby napisaæ co i jak...

Spotkanie odby³o siê nie w poniedzia³ek, nie pi±tek, bo w sobotê w Wojciechowie go¶ci³ Lepper, w zwi±zku z czym od pi±tku rano po mie¶cie kr±¿y³y lotne oddzia³y borowików, a do wie¿y nawet bym siê nie dosta³, bo by³a sprawdzana pod k±tem "bezpieczeñstwa", a wszyscy pracownicy mieli mówione jak siê maj± zachowywaæ i co mówiæ...

W poniedzia³ek ustalili¶my kilka rzeczy, my¶lê, ¿e tych najbardziej istotnych.

Zaplanowali¶my datê 7-10.06.2007, czyli od czwartkowego Bo¿ego Cia³a, do niedzieli, z czego sobota ma byæ otwarta dla publiki. W czwartek i pi±tek nie bêdzie tam ¿adnych turystów, tylko trochê miejscowych, którzy jak mnie zapewniono (i o czym mia³em okazjê siê przekonaæ robi±c tam imprezê w tym roku) nie bêd± u****liwi.

Obóz roz³o¿y siê na grodzisku obok wie¿y, bêdzie mo¿na korzystaæ z ³azienek i toalety w wie¿y, tak¿e z prysznica, ale w ograniczonym zakresie ze wzglêdu na szambo (podobno). Postaram siê tak¿e zapewniæ przynajmniej dla kilku osób miejsca w wie¿y (jakby przyjechali jacy¶ starcy, albo rodziny z dzieæmi - nie piszê tu o sobie cool.gif ).

Nied³ugo bêdê negocjowaæ udostêpnienie nam sporej ³±ki po³o¿onej 30 m. od wie¿y na manewrowanie - w³a¶cicielka przy okazji imprez "kowalskich" zawsze ma tam weso³e miasteczko, wiêc siê wycwani³a i chce kupê kasy. Inna mo¿liwo¶æ jest taka, ¿e gmina do czerwca kupi tê ³±kê, bo ma takie plany. W pobli¿u s± te¿ lasy, wiêc kupa mo¿liwo¶ci.

Poniewa¿ sobota bêdzie dniem otwartym dla turystów, bêdziemy mieli (planujemy) nieco pieniêdzy, któe mo¿na bêdzie przeznaczyæ na imprezê, dlatego bêdziemy mieli: ¿arcie + alkohol (piwo (pewnie lubelska Per³a) i winko), ochronê przez ca³± sobotê oraz najwa¿niejsze - dofinansowanie do kosztów podró¿y w wysoko¶ci minimum 50 z³. (dla osób które maj± do pokonania ponad 100 km.). Ci, którzy nie bêd± mogli przyjechaæ samochodami, a np. PKP bêd± odbierani ze stacji i wio¿eni na miejsce (zapewne ze stacji Na³êczów).

Tyle planów. Napiszcie co s±dzicie, czy siê podoba, jakie zmiany trzeba nanie¶æ i przede wszystkim czy robimy tê imprezê smile.gif

Pozdr.
M.

P.S.
Wojciechów do obejrzenia tutaj: http://www.ga.com.pl/wojciech.htm
Tunia
przewybornie dzieciaki - tym samym informujê, ze 7. czerwca odbêdzie siê moje party urodzinowe.
cieszycie siê? :D
Kazimierz
Party urodzinowe Tuni z piwem Per³a? Tego nie mo¿na przegapiæ! No i do tego jazda przez Na³êczów - same frykasy! Wstepnie jestem "oboma rêcamy" za, ale na tê chwilê jest mi trudno siê wypowiedzieæ 100% (praca i jeszcze nauka).
Tomaszek
mój Bo¿e... ulubione piwo Jakuba W, niekoszernego egzorcysty...tego nie mo¿na przegapiæ ;)

kurde mo¿e byæ fajnie... smile.gif

ja jak zwykle nic nie wiem,ale jak sie dowiem to powiem - znaczy sie na razie tak, chyba ze mi kto¶ co¶ wymy¶li... jaki¶ kurna wielki edukator, czy kto¶... :D

buziaki
Marcus Aurelius Carnifex
Ten termin jest chyba strza³em w dziesi±tkê. Przy Lipcu lub Sierpniu ka¿dy by musia³ wybieraæ, a tak jest dla wiêkszo¶ci pewnie O.K.
Pomys³ z zaproszeniem ludzi dobrze ubranych z poza Roty te¿ jest dobrym pomys³em. No i ten zwrot kosztów dojazdu to ju¿ prawdziwy rarytas godny Chudowa. icon_wink.gif
Rotmiszcz
3XTAK & Czteryma rencyma za!
Termin sobie ju¿ rezerwujê i jesli nie bêdzie ingerencji ¿adnej z Si³ Wy¿szych, to powiadam, SPERLÊ siê 7 czerwca ;)
S³odziutki
Jezzuu! bigsmile2.gif Już mi szumi w głowie! Z okazji urodzin trzeba będzie obwiesić Tunię PERŁAMI bigsmile2.gif tongue.gif

Normalnie się zatoczę.

Znaczy, przyjeżdżamy icon_wink.gif

Pozdrawiam serdecznie,
Słodziutki.
synek
je¿eli nie wyskoczy mi ¿aden egzamin lub co¶ w tym stylu to napewno siê pojawie smile.gif
Micha³ /Gwyn/ Czerep
Jak to kol. Bia³y ma w opisie 'Dedecet margeritas ante porcos iacere' a z nas niez³e wieprzki :> Do zobaczenia na miejscu. Pozdro666
Gwyn
Micha³ ¯elazo
Negocjacje na chwilę utknęły, bo nie mogłem w ubiegłym tygodniu pojechać do Wojciechowa.

Teraz czekam aż ukonstytuuje się nowy sejmik województwa lubelskiego i będę do marszałka uderzał po patronat honorowy, nastepnie do Dziennika Wschodniego, Radia Lublin i TVP3 Lublin po patronat medialny. Będę też gadał z prof. Szczygłem z historii na UMCS w sprawie jego ewentualnego patronatu.

Mając już to wszystko będę mógł uzbroić się w spory słoiczek wazeliny, statystyki z ubiegłorocznej imprezy i chodzić po firmach, niemal jak po prośbie, bo do tego niestety to się na lubelszczyźnie sprowadza. Ale że pani prezes Perełki jest bardzo sympatyczną kobietą myślę, że nie będzie problemu co rzucać przed wieprze smile.gif

Będę raportował na bierząco.

Pozdr.
M.
Czarny
Cze¶æ banda smile.gif No to nasza dwojeczka te¿ sie pisze , a co tam smile.gif
Sija
Pan Sowa
Niniejszym chcia³bym zg³osiæ chêæ uczestnictwa w imprezie dwóch osób, ja + Nastka.

Co prawda w Rocie od niedawna (byli¶my tylko na ¦wiecinie), ale w ruchu od dawna wiêc poziomu strojowego i upojenia nie zamierzamy zani¿aæ (wspomnienie o party dzia³a na wyobra¼niê) :-)
Micha³ ¯elazo
Cieszymy siê niezmiernie smile.gif

Ze swojej strony dodam jeszcze, ¿e organzacja imprezy jest obecnie na etapie przygotowywania pism do odpowiednich w³adz, celem uszczkniêcia czê¶ci ich bogactwa na nasze potrzeby.

Pozdr.
M.
Micha³ ¯elazo
No popasie w Gniewie mówi³em ju¿ niektórym co siê dzieje z imprez± i jakie s± rokowania.
Sprawa aktualnie wygl±da nastêpuj±co:

1. impreza nie ma co liczyæ na dotacjê od marsza³ka województwa - baba z GOKu nie chce startowaæ w konkursie, bo startuje jeszcze z drug± imprez± (tzw. kowalami) i boi siê, ¿e mog± przyznaæ dotacjê nam, a drugiej imprezie nie

2. najchêtniej wycofa³aby siê w ogóle z organizacji imprezy i wynajê³a nam tylko plac przy wie¿y, nie chce siê zajmowaæ organizacj±, twierdzi, ¿e nie ma na to czasu

3. na chwilê obecn± mamy za³atwione tylko wy¿ywienie w postaci pó³produktów, na ca³e 4 dni imprezy

Dzia³amy ci±gle, ¿eby utzrymaæ za³o¿enia, o których by³± mowa powy¿ej. Mam nadziejê, ¿e siê uda, trzymajcie kciuki. smile.gif

Pozdr.
M.
Igor Weso³owski
Witka
Kciuki trzymamy a jezeli by tylko by³o miejsce do wynajêcia to i tak przyjedziemy. Pozdrawiam Igor
Tom
Dzia³ajcie, dzia³ajcie, nawet przy zmniejszonym poparciu w³adz lokalnych pisze siê na te imprezê + 1 z mojej grupy.
Micha³ ¯elazo
W sprawie Wojciechowa nast±pi³ prze³om.
Niekoniecznie w oczekiwanym przeze mnie kierunku, ale có¿ zrobiæ...

GOK i w³adze Wojciechowa nie bêd± uczestniczy³y w organizacji imprezy, poci±ga to za sob± powa¿ne konsekwencje: nie bêdê móg³ liczyæ na dotacje z urzêdów, bêdê mia³ wiêcej k³opotów ze znalezieniem sponsorów.

Jest jednak mo¿liwo¶æ: ca³o¶æ organizacji we¼mie na siebie moja firma. Wynajmê plac, tojki, kupiê ¿arcie i tak oczekiwan± Pere³kê. Mam nadziejê zarobic kilka uczciwych groszy na Chodliku, wiêc czê¶æ tej kwoty bêdê móg³ wpakowaæ w Wojciechów og³aszaj±c siê sponsorem - organizatorem smile.gif

Niestety nie bêdê mia³ mo¿liwo¶ci zagwarantowania zwrotu kosztów podró¿y, co dla wielu bêdzie znacznym uniedogodnieniem. Byæ mo¿e sponsorzy dopisz±, ale pewno¶ci mieæ nie bêdê a¿ do koñca.

Chcia³bym siê wiêc dowiedzieæ, czy s± chêtni na tak± formê imprezy - bez publiki (chyba, ¿e miejscowi siê napatocz±), z ¿arciem i piciem, ale bez pewno¶ci co do "delegacji". Je¶li nie bêdziecie chcieli siê pisaæ, co zrozumia³e bo za³o¿enia by³y diametralnie inne, to OK, trudno, zacznê szukaæ nowego miejsca, gdzie w³adze bêd± chêtnoe pomóc. Ale je¶li jeste¶cie nadal zainteresowani, to w przysz³y poniedzia³ek podpisujê umowê na wynajem placu pod wie¿± i jedziemy z imprezk±.

Pozdrawiam.
Micha³
Micha³ /Gwyn/ Czerep
Zapodawaj Pan. Pozdrawiam
Gwyn
Igor Weso³owski
Pewnie ze przyjedziemy
Z delegacj± czy bez :D
Pozdrawiam Igor
synek
na 99% siê pojawie
Kazimierz
Pierwsz± rzecz± jak± zrobiê w poniedzia³ek w pracy bêdzie wniosek urlopowy na biurku dyrektora na ten w³a¶nie termin smile.gif
Karolina
Czarna ekipa przyje¿d¿a, Seba mówi ¿e macie siê baæ ;)
Kazimierz
Dr¿ymy icon_wink.gif
Tunia
napisa³am juz urlopik :D

<nanana>
urodziny na lubelszczy¼nie
<nanana>
Czarny
Majster Kazimierz, ty nie dr¿yj tylko trenuj, ¿eby Ci w±troba nie wysiad³a ... hehe

A poza tym imprezy bez publiki rz±dz± ... blinkie.gif
Kazimierz
Ta jest panie sier¿n±³... eee znaczy sier¿ancie! icon_wink.gif
A poza tym to dr¿enie to od w±troby siê zaczê³o - ona powoli zaczyna siê buntowaæ smile.gif
Stefan Mi¶kiewicz
Witam. Ja z Marta tez sie zjawimy no i oczywiscie z psiula:)
S³odziutki
CYTAT(Kazimierz @ 13:16 26.03.2007) *
Ta jest panie sier¿n±³... eee znaczy sier¿ancie! icon_wink.gif
A poza tym to dr¿enie to od w±troby siê zaczê³o - ona powoli zaczyna siê buntowaæ smile.gif

Ja to chyba pójdê do miêsnego i kupiê sobie jeszcze jedn± w±trobê - na wymianê bigsmile2.gif
Czarny
He he i tak nie dasz rady Jestem w zyciowej formie ostatnio ... A poza tym damy radê jak zawsze smile.gif Hail Rota !!!
Igor Weso³owski
hej
Mam pytanie. Jak wygl±da okolica w której by¶my rozbijali obóz. Czy jest to teren oddalony od cywilizacji, czy moze ogrodzony etc. Pytanie moje st±d i¿ zabieramy ze sob± nasz± trzódkê (ci co byli pod ¦wiecinem to wiedz± jak±) plus Stefan z Mart± tez bior± swojego hunda. Niechcia³ bym by moje diabelstwo wróci³o z kur± w zêbach devil.gif lub co gorszego.
Pozdrawiam Igor
Kazimierz
Teufell? Z kur±? Ty siê lepiej módl, ¿eby¶ rano przed namiotem wypatroszonego stada krów nie mia³ icon_wink.gif
Igor Weso³owski
Nie no co ty Diabelstwo jest czasem karmione tak¿e a¿ takiego apetytu nie ma. Gorzej ¿e siê nadal do ludzi kleji icon_mrgreen.gif Dzisiaj sie jak± dziewoja strachu najad³a i pisku narobi³a jak z cienia w parku wylaz³ siê przywitaæ. Tak¿e nocne ochleje maj± jak w banku towarzystwo Diabelstwa.
Nara
Igor & company
Kazimierz
Tu nie o apetyt chodzi, a właśnie o jego pojęcie i wyczucie skali zabawy icon_wink.gif Z resztą - pożyjemy zobaczymy. Oby do zobaczenia w Wojciechowie.
Micha³ ¯elazo
Okolica w której bêdziemy obozowaæ niestety le¿y bardzo blisko cywilizacji...

Okolice grodziska, na którym bêdziemy obozowaæ s± zalesione, odgrodzone od miasteczka, ale to ¿adna przeszkoda dla kogo¶, kto bêdzie chcia³ nas odwiedziæ inn± drog± ni¿ "normalna", raczej utrudnienie tak samo jak sucha fosa.

Paradoksalnie to utrudnienie jest g³ównie dla tzw. "normalnych" ludzi. Swojskie ch³opy o sinych nosach w tym utrudnieniu najduj± miejsce do spo¿ywania. Prorokujê, ¿e podczas imprezy warty bêd± musia³y kilka razy przeganiaæ pijaczków, którzy przy okazji chlania wpadn± na genialny pomys³, aby odwiedziæ "rycerzy"...

Na szczê¶cie wa³y maj± d³ugo¶æ tak niewielk±, ¿e warta z dowolnego ich miejsca do innego dobiegnie w pó³ minuty.

Pozdr.
M.
Bryan (Mettivs Naevivs Corax)
Ja przyje¿dzam z kolegami z Powstania rozpoczynaj±cymi przygodê z XV wiekiem, niezaleznie od okoliczno¶ci, za bardzo musia³em siê namêczyæ z rodzink±, ¿eby móc sobie wyjechaæ w Bo¿e Cia³o, by teraz odpuszczaæ:D
Micha³ ¯elazo
A¿ mi siê wyæ chce, ale niestety muszê to napisaæ: niestety imprezy nie bêdzie.

Po pierwsze dlatego, ¿e rozminêli¶my siê nieco z kierowniczk± GOKu w zamys³ach- ona s±dzi³a ja za w³asn± kasê zrobiê jej imprezê komercyjn±, dla turystów. Ja mia³em wizjê troszkê inn±.

Po drugie - i tutaj mnie ch*j z jasnego nieba mnie strzeli³ (przepraszam, zazwyczj jestem puryst± jêzykowym, ale tego nie mogê wytrzymaæ...)- baba powiedzia³a mi, ¿e nie napiszeze mn± wspólnego wniosku do Urzêdu Marsza³kowskiego o kasê, bo wtedy jej "Kowale" mog± pieniêdzy nie dostaæ.

Co¶ mnie podkusi³o ¿eby zajrzeæ do wyników konkursu (http://www.lubelskie.pl/um/szczegol.php?&idn=4600) i ma³o zawa³u nie dosta³em - poj*ba³y jej siê KWARTA£Y i na imprezê, która bêdzie w lipcu z³o¿y³a wniosek teraz (na ¶rodki na II kwarta³ 2007) - proszê sobie zobaczyæ za³±cznik 2 i pozycjê 134...rêce opadaj±...

Wojciechów to ¶liczne miejsce i marzy³em, ¿eby¶my mogli siê tam spotkaæ i pobawiæ, ale przy takim traktowaniu musia³em wycofaæ siê z imprezy.

Ogromnie wszystkich przepraszam, zapewne czê¶æ z Was wziê³a ju¿ sobie na ten d³ugi weekend urlopy i z tego powodu jest mi ³yso jeszcze bardziej, ale wybra³em takie rozwi±zanie od organizacji czego¶, co tylko ciekna linia oddziela³a od 4 dniowego pokazu za frajer...

M.
Igor Weso³owski
Szkoooda no ale co zrobiæ. Lokalne samorz±dy to ciê¿ki partner do wspó³pracy.
Pzdr Igor
Kazimierz
Micha³ nie odpu¶æ jej! icon_wink.gif
Czarny
[beeep], a tak siê szykowalismy... Po raz kolejny biurokratyczny beton we ³bie krzy¿uje komu¶ plany... najgorsze jest to, ¿e nic nie mozna na to poradziæ
Micha³, ode mnie tej pani kopa ale tym razem w ... g³owê Pozdro
Bryan (Mettivs Naevivs Corax)
A moze skorzystac z tego, ze wszysyc maja zaklepane urlopy na ten termin i zrobic obozowke na czyims prywatnym terenie? Albo w zamku jakims zaprzyjaznionym?
Basia
Hej!

Wiem,¿e nie wszyscy zapewne siê zachwyc± ale...
w tym samym czasie organizowana jest impreza datowana tak jak RPK w Miêdzyrzeczu
http://www.miedzyrzecz2007.g2-biblioteka.cba.pl/

Wiem, ¿e to jarmark, t³umy ludzi etc, ale co my¶licie, ¿eby tam zrobiæ wjazd jako RPK?
Tylko proszê nie biæ, jakby cos :P
Kazimierz
Ha! Ju¿ wiem! To orgowie Miêdzyrzecza zawi±zali spisek przeciw imprezie wojciechowskiej. W zesz³ym tygodniu Tomic zaprasza³ mnie na Miêdzyrzecz. Gdy podziêkowa³em, "bo ale" Wojcieszów, to stwierdzi³, ¿e jakby co¶ z Wojcieszowem nie wysz³o, to mam przyje¿d¿aæ. Znaczy siê wyj¶cia nie mam teraz smile.gif
Igor Weso³owski
Widze ¿e spiskowa teoria dziejów bigsmile2.gif
Je¿eli nikt nie da rady znale¶æ miejsca na impreze to moze by i ten Miêdzyrzecz tylko tam strasznie rymcersko jest wiêc co my proste ¿o³daki robiæ bêdziemy.
Micha³ rozmawia³e¶ mo¿e z Herr Rotemaisterem Kacprem jak on to widzi (pozatym ¿e kur... anger.gif ), moze Konin podj±³ by sie robienia tej imprezy poraz drugi nas któr± siê wiekszo¶æ z nas nie wybra³a (2 lata temu). Generalnie proszê pañstwa burza mózgów.
Pzdr. Igor
Ps Uprzedze pytanie Oporów w obecnej chwili odpada icon_sad.gif .
Czarny
Haj
Jak co¶ wymyslicie to na mnie proszê nie liczyæ ,bo bêdziemy z metalowcami wódkê piæ
To na tyle
Seba
Wojciech Radzki
o w morde...
a to pech angsad.gif
a wlasnie wspominalismy oporow rok temu - az sie lezka kreci angsad.gif ze nie bedzie wiosennego popisu

pozdr
WR
Igor Weso³owski
Hej
Ciesze ¿e wspominacie mi³o Oporów mam pytanko nie macie w Lublinie jakiej¶ dzia³ki ziemi (cokolwiek) coby siê towarzystwo mog³o pojawiæ? Fajnie by siê by³o popisaæ na wiosnê i wogó³e. My niestety w £odzi nieba³dzo mamy cokolwiek do zaproponowania.
Mo¿e Warszawa albo Gdañsk siê odezwie.
Pzdr Igor
Ps W koñcu maj± to byæ Tuni urodziny wiêc trzeba co¶ wykombinowaæ. pijacy.gif
Kacper z Konina
Spokojnie. Prowadzê rozmowy z muzeum w Koninie-nie wiadomo co z tego wyjdzie.Miedzyrzecz-przyjazd roty i jej odrêbne dzia³ania wymagaj± konsultacji z organizatorem- trzeba czasu-¶rodek przysz³ego tygodnia bêdzie wszystko jasne-czekaæ na wiadomo¶æ.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.