Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Szymbark 27-29.X.2006 R¦J & D.N.O.
> Prywatne Inicjatywy > Rota ¶w Jakuba
Stron: 1, 2
Spaszatoros
Proszę o propozycje terminów. Impreza nie ultraśna, wiadomo, chodzi o zachęcenie D.N.O do współpracy i przygotowanie gruntu pod zaciąg z regionu. To znaczy o przekonanie dniaków do innego typu zabawy niż krwawe sianokosy oraz do "ewoluowania" w sensie jakości i historyczności rekonstrukcji. Przewidziana jest wspaniała szymbarkowa atmosfera, manewry, popisy sztuki inżynieryjno-logistycznej, kulinarnej, oraz wszechobecny duch alkoholizacji. Wiadomo, w grę wchodzą tylko łikendy.

Przepraszam za ma³e n.o w D.N.O., nie wiem dlaczego tak siê zrobi³o, i dlaczego nie da siê tego zmieniæ.
Marcin Waszkielis
To mo¿e i w drug± stronê - przekonajmy Rotê na do odrobiny krwawych sianokosów bum.gif .
Marcus Aurelius Carnifex
Te¿ my¶la³em o integracji. My¶la³em ¿eby j± zrobiæ w Ostródzie, ale niech bêdzie Szymbark. Proponujê 29.09-01.10.2006.

Proszê o info komu pasuje ten termin. I info komu nie pasuje termin.

Impreza bêdzie ciut mniej ultrasowa ze wzglêdu na integracyjê, chocia¿ postaramy siê ¿eby wszelkie przedmioty wspó³czesne wyl±dowa³y w namiotach.

Rozbijamy siê jak zawsze - w pi±tek po pracy za zamkiem.

Dowodziæ musztr± bêdzie oficer Spasz - co¶ czujê, ¿e przygotuje nam piekieln± dawkê musztry z wymarszem do "Wód". mad.gif
Zarz±dzaniem obozu proponujê ¿eby zaj±³ siê oficer ¦wierzy. mad.gif

Spasz powiadom D.N.O. ¿eby zabrali ze sob± drzewcówki jakie posiadaj±.

Ps.
Oficerów trzeba s³uchaæ, bo jak nie to w dyby...
Bêd± dyby? mad.gif

Pss.
Proszê o propozyje co jeszcze zrobiæ? Jak±¶ bojówkê? Trening fechtunku?
Wojciech Radzki
Tak z czystej ciekawosci. Co to jest D.N.O.? bo nie czaje o co chodzi.
Pozdr
WR
Marcin Waszkielis
CYTAT(Wojciech Radzki @ 12:07 14.09.2006) *
Tak z czystej ciekawosci. Co to jest D.N.O.? bo nie czaje o co chodzi.
Pozdr
WR

D.N.O - Dzia³dowo Nidzica Olsztyn

Bojówka czenmu nie. Zawsze to weselej bêdzie.
Verona
CYTAT(Rze¼niczek @ 10:47 14.09.2006) *
Te¿ my¶la³em o integracji. My¶la³em ¿eby j± zrobiæ w Ostródzie, ale niech bêdzie Szymbark. Proponujê 29.10-01.11.2006.

Dziwny termin - niedziela i poniedzia³ek i wtorek i ¶roda????
Przecie¿ to te¿ s± dni pracuj±ce, (poniedzia³ek i wtorek), na uczelni s± normalnie zajêcia (tak przypuszczam, przynajmniej ju¿ wiem o niektórych), a poza tym... pogoda zawsze na wszystkich ¶wietych jest tragiczna, zimno i przeziêbienia - a na wszystkich ¶wiêtych warto na groby siê pofatygowaæ....
Ja odpadam, z racji zjazdu, prawdopodobnych zajêæ te¿ w poniedzia³ek i wtorek oraz tego, ¿e mam tylko lnian± sukienkê i nie chcê siê przeziêbiæ.
Marcus Aurelius Carnifex
Pomyli³em miesi±ce - chodzi o koniec Wrze¶nia - poprawiono w po¶cie.

D.N.O - Dzia³dowo Nidzica Olsztyn
Formacja walcz±ca która wychodzi razem do bitwy przeciwko innym...
Spoko ludzie.

Dwa zasadnicze pytania:
1) Czy Ostródzie pasuje ten termin?
2) Spaszu rozeznaj siê w DNO czy pasuje termin.
Kacper
D.N.O raczej nie bawi siê drzewcówkami, no i raczej nie bawi siê w musztrê. Liczê ¿e mimo to integracja siê uda i sam osobiscie z chêcia siê pojawiê.
Marcus Aurelius Carnifex
Z paroma najbardziej obiecuj±cymi osobami z DNA by³y ju¿ wstêpne rozmowy w Ostródzie. Pora s³owa przemieniæ w czyny i pokazaæ, ¿e nie gryziemy. mad.gif
Zreszt± Spaszek zajmowa³ siê przez rok takow± integracyj± i jest najbardziej obeznany w temacie. Skoro Spaszek mówi, ¿e to siê mo¿e udaæ - to znaczy, ¿e to siê uda. pijacy.gif
Spaszatoros
Pozdrowienia z Jastarni. Na razie nie mam mo¿liwo¶ci kontaktu z D.N.O. Wracam 25, ale przed wyjazdem ch³opaki nie dawali mi ¿yæ ci±g³ymi pytaniami na temat Szymbarku. Je¶li ktokolwiek ma ochotê wzi±æ sprzêt do sianokosów, my¶lê, ze nie bêdzie w tym nic z³ego. Ja tyz chyba co¶ nieco¶ wezmê, tak dla sportu. Jak dla mnie termin troszkê napiêty. Mo¿e tydzien pó¼niej? I oczywi¶cie mam nadziejê, ¿e w ³ikend. Pozdrawiam Spaszu

PS. ¦wierzy gratulujê awansu !!!
wenflon
Czê¶æ! Lepiej tydzien pozniej to jest 6-8 pazdziernika, bo trzydziestego wrzesnia mamy arbajt. Jedna moja taka propozycja, Rotmajster jak bedziesz gdzies na trasie w poblizu Szymbarka popytaj Wlodka czy ktos z autochtonow slomy za duzo nie ma, inaczej trzeba bedzie przywiezc, a troche bez sensu drwa do lasu wozic bum.gif
Marcus Aurelius Carnifex
Pó¼niej ja mam szkolenie gdzie¶ w górach.
Co powiecie na bardziej hardcorowy termin 27.10.2006-29.10.2006?
Damy radê - we¼mie siê du¿o napalmu. tongue.gif
No i wiêcej musztry zrobimy na rozgrzanie. tongue.gif

Jak dla innych termin? Jakie¶ plany na ten weekend?
Marcus Aurelius Carnifex
Co¶ cisza w odpowiedziach czy termin pasuje?

To mo¿e zacznijmy z wywo³ywania do tablicy.

Ostróda - czy termin pasuje?
Spasz - czy termin pasuje?

Reszta spróbuje siê dopasowaæ pod wiêkszo¶æ - czyli pod powy¿sze. tongue.gif
Spaszatoros
Raczej pasuje, choæ wola³bym termin 6-8 pazdziernika. Pó¼niej te¿ mam szkolenie i gorzej z dziêgami mo¿e byæ.
Marcus Aurelius Carnifex
Czy Ostródzie pasuje termin 27.10.2006-29.10.2006?
Spaszatoros
Poda³em D.N.O. obydwa terminy, niech siê wypowiedz± który im pasuje. Pod koniec pa¼dziernika mo¿e byc na prawdê mro¼nie. Póki co jest piêkna pogoda i warto by³oby siê jeszcze na ni± za³apac, mo¿e potrwa jeszcze do 8.
Spaszatoros
Wo³ek, ch³opaki jak najbardziej maj± ochotê na fajty. Mo¿liwe, ¿e wpadnie ktos od lazarusów, podobno maj± jakies nowe fajne sztuczki do pokazania.
wenflon
Wszystko ladnie pieknie, ale jak w koncu z terminem, caly czas jestem za 6-8 pazdziernika, pozniej moze byc troche zimnawo, a chlac do nieprzytomnosci zeby sie w nocy sen utrzymal tez mi sie nie widzi, obecnie pogoda cudna...Rzeziu, co z tym szkoleniem?

Szymbark przed najazdem czerwonej zarazy
Marcus Aurelius Carnifex
Mo¿emy zrobiæ 6-8 Pa¼dziernika. Szkolenie mam prze³o¿one tydzieñ pó¼niej. Czy DNO jest gotowe na ten termin?
Kacper
Dla mnie za szybko.. 3 jadê do Torunia- muszê siê jako¶ urz±dziæ. Nie ¿eby dla mnie kto¶ zmienia³ termina.. po prostu informujê.. :D
Marcus Aurelius Carnifex
A jak tam DNO?
Spasz potrzeba szybkiej informacji - je¿eli ma to byæ ten pierwszy termin.
Spaszatoros
Mysle, ¿e warto zostac przy tym terminie. Najprawdopodobniej odwiedz± nas te¿ ch³opaki od Lazarusów. Wezcie wiec blaszki.
Marcus Aurelius Carnifex
Dobra!
¦wieczki zosta³y rzucone! Ostateczny termin to 6-8 Pa¼dziernika 2006. Tak wiêc pucujcie ju¿ sprzêta bo popas rotowy siê zbli¿a!
pat.gif pijacy.gif nadzur.gif walka.gif usmieszek_08.gif
Marcin Waszkielis
CYTAT(Spaszatoros @ 20:24 30.09.2006) *
Mysle, ¿e warto zostac przy tym terminie. Najprawdopodobniej odwiedz± nas te¿ ch³opaki od Lazarusów. Wezcie wiec blaszki.

Dajta znaæ jak bêdzie pewne, ¿e mo¿na bedzie sie pobiæ.

Bêdzie siano?
Marcus Aurelius Carnifex
Siano pewnie bêdzie mo¿na za³atwiæ od tubylców. Da siê dla jakiego¶ gospodarza na tanie wino - wystarczy pod sklepem zagadaæ.
Marcin Waszkielis
Jakby co to móg³by mnie ktos odebraæ z I³awy?
Marcus Aurelius Carnifex
CYTAT(Wo³czko @ 21:07 01.10.2006) *
Jakby co to móg³by mnie ktos odebraæ z I³awy?

Zale¿y kiedy - mam na my¶li termin w którym jeszcze wszyscy bêd± trze¼wi. tongue.gif
Napisz w jakich godzinach ewentualnie by¶ by³ w I³awie.
Marcin Waszkielis
by³bym 16-17
Aha....potrzeba mi jeszcze robe bo jako¶ zapomnia³em zabraæ icon_sad.gif
Marcus Aurelius Carnifex
Ja z I po³owy mam tylko jedno robe. Mo¿e Ostródziacy wezm± o jedno wiêcej?
Ostródziaki we¼cie wiêcej tych w³óczni - mo¿e spróbujemy poæwiczyæ szyk w wiêkszej formacji?

Wo³czek zapisz nr telefonu do mnie i informuj mnie na bie¿±co do której nie mogê piæ. mad.gif
(0) 508-044-887

Spasz - w jakich ilo¶ciach ma przybyæ D.N.O. Czy co¶ ju¿ wiadomo?

Za 3 dni Szymbark!
Marcus Aurelius Carnifex
Rozgrzewajcie siê:
Za 2 dni Szymbark!
pijacy.gif pat.gif
Marcin Waszkielis
A co z nawalank±? Bedzie czy nie?
Marcus Aurelius Carnifex
Spaszu napisz co i jak. Twój telefon nie dzia³a. jezyk.gif

Dzwoni³em do Ostródziaków to ju¿ tam ostre przygotowania do Szymbarka trwaj±. Ma byæ wiata, kocio³, w³ócznie itp.
Kto jeszcze siê nie zdecydowa³ to niech szybko siê namy¶la bo 2 dni zosta³o. bigsmile2.gif
Marcus Aurelius Carnifex
Jutro Szymbark!

Lecê ju¿ siê pakowaæ. Kogo¶ podwie¼æ z Olsztyna? Ostródy? Tak jako¶ oko³o 14-15 godziny?
Marcus Aurelius Carnifex
Uwaga! Uwaga!

Termin Szymbarka prze³o¿ony na 27-29 Pa¼dziernik!

Dla formacji DNO nie pasuje ten termin. Spaszu - mów wcze¶niej takie rzeczy, a nie dzieñ przed zaplanowan± imprez±. ass.gif

Podaj tutaj jakie¶ konkrety. Ile osób by chcia³o przyjechaæ z DNA itp. S³ysza³em, ¿e jak±¶ listê robisz?
Kacper
dosz³y mnie s³uchy ¿e ch³opaki z Nidzicy i Dzia³dowa nic nie wiedzia³y o planowanej imprezie! Spaszu zdementuj proszê i powiedz ze to nie tylko Zamek Olsztyn mia³ reprezentowaæ DNO. A termin jest wspania³y! Na 100% siê stawie..:D
Marcus Aurelius Carnifex
Spaszek! Postaraj siê trochê - albo podaj dla mnie kontakty ¿ebym to za³atwi³.

Podobno niektórzy siê pytaj± jak z jedzeniem - otó¿ wszystko kupujemy sami i razem siê dorzucamy do wspólnej puli. Nie jemy po k±tach jak odludki - jedzenie zrzucamy do wspólnej puli, robimy je razem i razem przy wspólnym stole jemy. Najlepiej przywoziæ ze sob± takie rzeczy jak: boczek, szynka oraz pieczona lub wêdzona kaszanka, pasztet ale pieczony a nie z puszki, wêdzone ryby takie jak ³oso¶, wêgorz, ¶led¼ itp. Wiadomo najczê¶ciej siê robi groch z kapust± - czyli kapusta ¶wie¿a, groch i jakie¶ miêsiwo np boczek. No i ró¿ne wynalazki z kasz± czyli kasza gryczana lub jêczmienna (najlepiej ¿eby zabrali g³os Ostródziaki - specjalisty od robienia rzeczy wszelakich).
¯adnych pomidorów, ziemniaków i fasoli - to jest pó¼niejsze!

Jak co¶ kto¶ nie dokupi ¿ar³a to na miejscu jest sklep dosyæ dobrze zaopatrzony. Piwo i wina te¿ s± na miejscu w sklepie. Je¶li chodzi o wykwintniejsze trunki to raczej trzeba przywie¼æ ze sob±.

Ogrzewania w namiotach nie bêdzie - raczej trzeba siê ubraæ w grubsze ciuchy i w nich spaæ. Wiadomo dochodz± do tego koce wszelakie. Na niektórych imprezach nawet przykrywa³em siê przeszywk± - czyli funkcjonalna rzecz. icon_wink.gif

Podobno D.N.O. jedzie samochodami osobowymi - bez wynajmowania busa - jeszcze proszê o potwierdzenie. Busa podobno tylko Ostróda wynajmuje.

Proszê o zadawanie pytañ, ¿eby zapi±æ wszystko na ostatni guzik.

A i jeszcze jedno - jak kto¶ co¶ siê dowie niech od razu pisze na forum - nie, ¿e jakie¶ informacje chodz± poprzez przekazywanie rozmów telefonicznych. Wszyscy musz± byæ powiadomieni o zmianach organizacyjnych.

Pa
Spaszatoros
Sorki Ch³opaki, ale odciêto mnie zupe³nie od ¶wiata... Panowie z D.N.O. wed³ug Jajosza, bo to on ich koordynuje, wszystko wiedz±, natomiast 6-8 po prostu nie pasowa³. Jako, ¿e mia³ to byc weekend INTEGRACYJNY powinni¶my byli zaczekaæ na ich odpowiedz zanim ustalili¶my termin, co nie?

Dobra, wiêc tak:
1. ¯arcie. Zrzuta na zarcie w wysoko¶ci któr± poda Ostróda (Szuler!). Gotujemy i jemy razem.
2. Proszê o zrobienie listy ludzi z R¶J, którzy jad± na szymbark,
3. Ja postaram siê o listê D.N.O,
4. Proszê o listê chêtnych do fajtów.
5. Zamek Olsztyn, Rze¼nik i Ja jedziemy samochodami. Mamy wolne miejsca.
6. Na wszelki wypadek radzê wzi±æ ciuch wspó³czesny i lekarstwa. Mo¿e padaæ ¶nieg.

JESZCZE RAZ: TERMIN 27-29 PA¬DZIERNIKA!

Ps. Komórkê bêdê mia³ spowrotem na dniach. Numer bez zmian (501671514)
Marcus Aurelius Carnifex
CYTAT
1. ¯arcie. Zrzuta na zarcie w wysoko¶ci któr± poda Ostróda (Szuler!). Gotujemy i jemy razem.

W sklepiku jest towar, chyba nie ma co robiæ jaki¶ tam przelewów itp. S± ewentualne dwa rozwi±zania. Pierwsze: robimy zrzutê na miejscu i na miejscu kupujemy sk³adniki. Drugie: Ostróda jako najliczniejsza grupa kupuje zaopatrzenie i wch³ania sk³adki.

CYTAT
2. Proszê o zrobienie listy ludzi z R¶J, którzy jad± na szymbark,

My¶lê, ¿e to bêd± prawie wszyscy z Ostródy + ludzie którzy tutaj potwierdz± swoj± obecno¶æ.

CYTAT
5. Zamek Olsztyn, Rze¼nik i Ja jedziemy samochodami. Mamy wolne miejsca.

Tak jadê samochodem. Teraz mam troszkê mniejszy, ale sprytniejszy samochodzik. Max dwie osoby mogê zabraæ z niewielk± ilo¶ci± sprzêtu lub jedn±.

CYTAT
6. Na wszelki wypadek radzê wzi±æ ciuch wspó³czesny i lekarstwa. Mo¿e padaæ ¶nieg.

We¼cie ze sob± jakie¶ bluzy, szalik, czapê, koc itp. Jakby nas ¶nieg zaskoczy³ to zawsze na noc mo¿na siê cieplej odziaæ. Nale¿y te¿ przy ni¿szej temperaturze uwa¿aæ na zimne piwo - mo¿e lepiej grzañce robiæ lub ciê¿sze trunki spo¿ywaæ. mad.gif
Kacper
Hej,
Powiedzcie jeszcze kto procz dna i roty bêdzie, o ³azarzach wiem, ale Sagitki ponoæ równie¿ siê zjawi±. Jeszcze kto¶ siê zg³osi³? (na fajt siê nie piszê- **** siê ze mnie zrobi³a).
Pozdrawiam
Kacper
Marcin Waszkielis
No wa¶nie co praniem sie? Bez konkretnej rozgrzewki nie wyrobie w takich temperaturach?
I ponawiam pytanie. Czy ktos ma po¿yczyæ robe i jakis siennik?
Kacper
Mam jedno robe w zapasie, ale syfiaste (krawiec siê mocno nie popisa³-sam teraz przerabiam). Robercik ma chyba dwie sztuki je¶li liczyæ z t± "ksi±¿êc±".
Marcus Aurelius Carnifex
Na razie w necie zapowiadaj± tak± pogodê:
Temperatura 11,8 °C
Ci¶nienie 1011 hPa
¦nieg: 0.0 mm
Deszcz: 0,0 mm
Wiatr: 12 km/h

Ale jeszcze mo¿e siê du¿o zmieniæ. W ka¿dym razie za ciep³o nie bêdzie i na noc trzeba siê ubieraæ jak cebulka - mo¿e co¶ byæ ko³o zera. Przed snem bêdziemy wstawiaæ na ogieñ jakiego¶ grzañca coby cieplej i weselej by³o. Proponujê na wszelki wypadek wzi±¶æ jak±¶ karimatê - trochê niehistorycznie - ale w razie czego lepiej na ¶niegu spaæ i mo¿na na tym z górki zje¿d¿aæ. bigsmile2.gif

Pa
wenflon
Siemaszko!

O której planujecie zajechaæ w pi±tek, ja rozwa¿am urlop na ten dzieñ, tak ¿eby do 15 dotrzeæ na miejsce, ca³y czas mamy problem ze s³om± i jak autochtoni nas nie zaopatrz± to bêdzie bida. Do naszego busa trochê s³omy wejdzie, ale dla wszystkich na pewno nie starczy, dobrze by by³o jednak jaki¶ wywiad zrobiæ. Mo¿emy zabraæ ze sob± wóz, ¿eby u³atwiæ przy transportowaniu, a i dla oka urozmaiciæ. Co do kuchni, na bank wielka szynka plus zupy, bo ciep³e i staæ przy tym nie trzeba, popyrkoli sobie z wolna nad ogniem, jestem za kapu¶niakiem i ewentualnie grochówk± na wêdzonym, chleb na miejscu ka¿dy sobie. Spaszek, ¿eby okre¶liæ po ile geldu muszê mniej wiêcej wiedzieæ ile osób bêdzie przecie¿. Jak s±dzê dwie dychy na g³owê to max. Do picia grzaniec, patent na preparat tani jest i tu akurat w sklepie siê zaopatrzymy, a w ³eb to trzepie, a i w smaku z³e nie jest devil.gif Z Ostródy jedzie sze¶æ w porywach do siedmiu luda...

...pozdrawiam

Pietrek
von Schwartz
CYTAT
tak ¿eby do 15 dotrzeæ na miejsce

...niedobrze, mój poci±g staje w Ostródzie dopiero o 17:30.
Marcus Aurelius Carnifex
Ze s³om± uderzymy pod sklep do autochtonów. Jednak na wszelki wypadek proponujê wzi±¶æ karimaty - mo¿na wpakowaæ do siennika i jako izolacja od zimnego bêdzie. Oczywi¶cie to na wszelki wypadek - gdyby odtwarzanie ze s³om± nam nie wysz³o.

Ja postaram siê dla koordynacji w pracy powiedzieæ coby mi na ten dzieñ miej zleceñ dali. I pojawæ siê czym prêdzej powinienem.

Ps.
W³a¶nie sobie u¶wiadomi³em, ¿e jestem spakowany od pierwszego terminu. Ale jazda! Pakowaæ siê nie muszê! clap.gif
von Schwartz
prosze o informacje kto i o ktorej wyjezdza/przejezdza z/przez osterode, zeby nie zasmiecac tematu, proponuje wiadomosci na prv.z gory bardzo dziekuje za informacje
Marcus Aurelius Carnifex
Z formacji DNO podobno zapowiedzia³o siê oko³o 20 osób.
Marcin Waszkielis
Ja zeby sie zjawic musze miec pod czym spac, na czym spac i robe (nie dalem rady abrac wszystkego do Torunia). Wiec jesli ktos bylby mi wstanie cegos uzyczyc to bylbym wdzieczny.
Kacper
Potrzebujê transportu z Olsztyna w godzinach popo³udniowych/wieczornych. Bercik, moze we¼miemy jeden namiot- sold¿er jest u mnie.
Marcus Aurelius Carnifex
Do mnie wejd± do namiotu jeszcze ze dwie osoby, niestety siennik mam jeden.
Jeszcze nie wiem o której wyje¿d¿am w pi±tek - dam znaæ.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.