Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Festyn Rycerski Olsztyn k.Czêstochowy 23/24/25 czerwca
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2006
Stron: 1, 2
Tomek Kot
Kompania Najemna Taurus zaprasza chetnych na festyn rycerski w dniach 23-25 czerwiec impreza odbedzie sie pod zamkiem w miejscowosci Olsztyn/k Czêstochowy, impreza nie jest datowana. Jesli ktos nie posiada namiotu beda namioty wojskowe uczta i inne atrakcje oczywiscie jak na turniejach :]
Negroo
smile.gif jade :P jak zapewne reszta jeleni :]
Pozdro
Kulewna
co¶ wiêcej o turnieju??
Tomasz z Bienii
My w tym czasie jeste¶my na innej imprezce, ale Olsztyn to cudowny zamek, wszystkim polecam, szkoda, ¿e tak ma³o weekendów jest w sezonie... bigsmile2.gif
Halldis(Naamah)
Negro... a op mnie to siê Tobie zapomnia³o?
Ale ja te¿ bym prosi³a o szczegó³owy program imprezy bo w tym czasie jest nagromadzenie imprez historycznych og³oszonych na forum i nieog³oszonych
pozdrawiam
N.N.
Tomek Kot
je¶li chdzi o formê to w tym roku jako ¿e pierwsza impreza ,to otwarta i jako piknik czyli ludzie i bzdury pt.zamki dmuchane ,ale jak wypali to w przysz³ym roku jest szansa na lepsz±
Halldis(Naamah)
acha...w takim razie ja dziêkujê..ju¿ jedna taka impreza w roku mi wystarczy

pozdrawiam
white_mouse
A ja i tak przyjade. Te¿ kiedy¶ organizowa³em pierwszy raz imprezê. Je¶li potrzeba bêdzie jakiej¶ pomocy to s³u¿ê. Strzeliñska siê stawi na pewno smile.gif

pozdrawiam
Radek ze Strzelina
Anna Byczyñska
Byczyñskie Stowarzyszenie Rekonstrukcji Historycznej stawi siê pod zamkiem w Olsztynie. Napiszê na priva ile konkretnie osób przyjedzie. Bêdzie na pewno fajna zabawa. Musi byæ ten pierwszy raz - chodzi oczywi¶cie o organizacjê imprezy smile.gif i wiem, ¿e nie zawsze jest to proste. Jako wspó³organizator kilku bardzo du¿ych imprez mam ¶wiadomo¶æ, ¿e nie zawsze s± takie /pod wzglêdem historycznym/ jak sobie wymarzymy.Bardzo czêsto zale¿y to od specyficznych uk³adów i mo¿liwo¶ci. A miejsce jest..... PIÊKNE!!!
Triss
Witam!
szkoda,¿e wybrali¶cie taki g³upi termin-g³upi dla mnie, bo pracuje ca³y ten weekend:-(
miejsce piêkne-od lat spêdzam tam wakacje (jako wychowawca lub kierownik kolonii) jest co robiæ z dzieciakami. jestem pewna,¿e miejsce pod zamkiem w Olsztynie jest te¿ odpowiednie na imprzê rycersk±.
¿yczê powodzenia
bêdê na tej imprezie duchem, choæ cia³em w Katowicach.
pozdrawiam:-)
Triss
Dzwonsson
Khy.khy.Jako,ze odwolali nam Bierotow,to wpakujemy sie do Was:).
Wiec spodziwajcie sie 3 wikinskich wojow z Ruskiej Druzyny Najemnej:).
[/i]
Oni¶
O widze, ¿e pierwszy jestem smile.gif

Pragne podziêkowaæ Kompanii Najemnej Taurus za zaproszenie w imieniu ca³ej Druzyny Zaciêznej Ksie¿nej Anny z £odzi.
Impreza by³a przednia, ludzie wspaniali niewspominaj±æ juz o walkach smile.gif
Mamy nadzieje i¿ spotkamy sie jeszcze na innych imprezach w tym sezonie i oczywiscie doczekamy sie drugiej Edycji Turnieju za rok, tym razem w wiekszym gronie.

no ale juz nie bêde tak s³odzi³ smile.gif
w przysz³ym roku miejmy nadzieje, iz nie pojawi± sie zadne problemy i niedoci±gniecia i bedzie wszystko czego nam do szczêscia potrzeba, od karetek po piwo smile.gif

Jednak mam drobne zarzuty do Organizatorów o takie rzeczy jak np.
- Brak karetki
- Tylko jeden kwiatek z wod± smile.gif
- Praktycznie Brak Kontroli Uzbrojenia/Opancerzenia przed wejsciem na Bojówke/Bitwe
- Brak Miodu na biesiadzie ^^

oprocz tych szczegó³ów nie moge sie do niczego doczepic, bylo bardzo milo.

eh.. a CHA£WA wam wszystkim smile.gif

Pozdro dla ludzi z Taurusa, Excalibura i Druzyny Rycerskiej Zamku w Chêcinach, ktora przybyla tak licznie smile.gif
No i oczywiscie wielkie pozdrowienia dla mojego Idola - Walecznego Wikinga smile.gif
I Wszystkich którzy tam byli i którzy nie byli lub sie pochwali smile.gif

Cha³wa
Nadir
Sympatycznie, mimo gor±ca i wycieczek zakonnic w³a¿±cych na tor ³uczniczy.

Jak siê uda, za rok te¿ siê pojawimy.

Je¶li chodzi o uwagi konstruktywne - wszystko ju¿ napisa³ Oni¶.

- Tomku, wielkie dziêki za u¿yczenie he³mu na bohurt! Oraz wogóle za ca³y turniej.
- Nie pamiêtam imienia, pamiêæ dobra lecz krótka, ale jeszcze raz dziekujê i przepraszam za popsucie (po¶rednie) naramiennika cz³owiekowi z Dru¿yny Zaciê¿nej ¶w.Anny.
- Wszystkich ludzi pamiêtam i wszystkim za co¶ powieninem podziêkowaæ, nawet Mixerowi za to ¿e by³ i nie obsika³ nam namiotu i nie poprzegryza³ zbroi.

Fajnie by³o poznaæ trochê nowych ludzi. tracker.gif
...I pobiæ siê troszeczkê

Janosik / Jakakolwiek-Inna-Ksywa
white_mouse
Turniej wyszde³ naprawdê fajny. Chwa³a organizatorom! Bawi³em siê naprawdê dobrze. Wszystkim dziêki za ¶wietne towarzystwo oraz niektórym za wspomnienia z Grunwaldu 05 crazy.gif

Oczywi¶cie jest pare mankamentów, ale najwa¿niejszy (do poprawki oczywi¶cie nastêpnym razem) to brak zaplecza medycznego.

PS. Zgubi³em gdzie¶ na terenie obozu lub na zamku br±zow± czapê filcow± z piórkiem. Je¶li kto¶ znalaz³ bardzo bym prosi³ o oddanie. W nagrodê bêdzie dobre, zimne, du¿e piwo bigsmile2.gif
GyrosS
fajnie by³o, fajni ludzie, fajne miejsce, fajny turniej
od strony organizatora historycznego czyli Kompanii Najemnej Taurus zadnych zastrzezen do tych co rozdzielali kase na nasze piwo (komercyjni) troszke lipa panowie.
Wiwat Tomek Kot który robi³ co móg³ by nikt w obozie trze¼wy nie chodzi³ ;].
No i wygra³em (uczciwie) swoja 1 bojówke (soczkek z excalibura troszke mi pomóg³) tak ¿e by³o mi³o ;] mojej Sabince te¿ sie bardzo podoba³o i mo¿ecie liczyæ na nas za rok ;].
Pozdro dla ka¿dego kto tam by³ ;] i dla 3 duchów z zamku ;]
GyrosS
no a pokaz "³adowanie hakownicy" w wykonaniu suchego o godzinie 1 lub 2 w nocy by³ przedni, normalnie Daniec sie chowa ;], muszê przyznaæ suchy grasz na instrumetach najlepiej z tych ktorych znam normalnie artysta pelna gêb± i teraz jeszcze ten wystep ........idz do telewizji!!!! nie ukrywaj talentu dla siebie ;P.

A co do Eryka Wikinga który naby³ gustowny przedzia³ek na ¶rodku g³owy, no mysle ze awansowa³e¶ na poziom wyzej i ju¿ wiesz ze bez he³mu to jedynie t³o mo¿na robiæ, nawet w inscenizacji....teraz masz czas do rozmyslania nad swoim opancerzeniem ;] hyhy bo i tak mia³e¶ wiecej szczêscia ni¿ rozumu ....jakby¶ trafi³ na topór rodem z excalibura.......ughhh......napewno nie mia³by¶ tej szansy która los ci podarowa³ teraz ;].
Mo¶ka
¦wietny turniej,bêdê go d³ugo pamiêtaæ i mo¿ecie liczyæ na mnie za rok...
CHA£WA ORGANIZATOROM!!!wykonali¶cie kawa³ dobrej roboty,zwarzywszy na okoliczno¶ci (czytaj sponsorów anger.gif ).
Cieszê sie bardzo,¿e mog³am poznaæ tylu ¶wietnych ludzi albo przypomnieæ sobie,¿e znam ich od dawna szczerba.gif Mam nadziejê,¿e spotkamy siê jeszcze nie raz, nie raz zasi±dziemy przy kuflu...
bojówka i bitwa by³y ¶wietnym widowiskiem, Gyros i Soczek-ponownie gratulujê....

Sabinko-dziêkujê bardzo za nauczenie mnie Motylka,¶wietnie siê tañczy³o...
S³awek i Marek-kocham was za te komplementy
Tomku, Jolu, dziêkujê za miodek, by³ zacny, a pomachac przed wami by³o prawdziw± przyjemno¶ci±!

No i tan zamek....cudo....jest naprawdê wspania³y,wyprawy po nim w ¶rodku nocy-niezapomniane...

Co do uwag,by³o troszkie za mo³o jedzonka,¶niadanko by siê przyda³o,nie mniej jednak rozumiem w jakiej byli¶cie sytuacji...No i powinno siê sprawdziæ, w czym ch³opacy wychodz± do bitwy...

Je¿eli macie jakie¶ zdjêcia (poza tymi truniejowymi,mi zalezy te¿ bardzo na zdjêciach z fireshow), proszê umie¶æcie linki lub wyslijcie na mail: mosiula@gmail.com

Pozdrawiam,
Mo¶ka.
Tomek Kot
[color=red][/color]no to teraz ja.Wielka CHA£WA dla wszystkich obecnych na Festynie Rycerskim w Olsztynie tj:Rota Piesza Bocke,Bractwo Rycerskie Excalibur,Strzeliñska Chor±giew Zaciê¿na Micha³a Archanio³a,Anguis In Herba,Chor±giew Rycerska Ziemi Piotrkowskiej,Dru¿yna Rycerska Zamku Królewskiego W Chêcinach,Dru¿yna Zaciê¿na Jej Wysoko¶ci Ksiê¿nej Anny.Illo Tempore,Byczyñskie Stowarzyszenie Rekonstrukcji Historycznej.Pejeres³awska Ruska Dru¿yna Najemna(przedzia³ek)(ci co byli wiedz± w czym rzecz).Oddzia³ Piechoty Najemnej Z Legnicy oraz grupy tañca irlandzkiego Tir Na Nug.Wiem ¿e by³y niedoci±gniêcia ale starali¶my siê aby jako¶ sobie z nimi poradziæ icon_redface.gif Mamy nadziejê ¿e na nastêpnej imprezie zdo³amy obyæ siê bez zgrzytów.Nestety czê¶æ tych niedoci±gniêæ (w³a¶ciwie to wiêkszo¶æ)nie by³y z naszej winy.W ka¿dym razie jeszcze raz padam na kolana i dziêkujê z przyjazd i pomoc w imprezie.Aha bojowy by³ ¶wietny i reszta te¿ bum.gif blinkie.gif heart.gif Aha2 Suchy haki w nocy by³y wspania³e yes.gif bigsmile2.gif Aha3 ¶wietne ognie dziewczyn z Exkalibura no i mokre giez³o Zochy mmmmmm tongue.gif
a organizatorowi te¿ nale¿a± sie podziekowania za nie dotrzymanie s³owa i za to ¿ê musia³em wstydziæ sie przed ludzmi którzy z harytatywnie zrobili mu impreze.na szcze¶cie s± jeszcze tacy którym nie tylko zale¿y na pieni±dzach,jeszcze raz wielkie dzieki.Ato jako prezent dla tego pana(patrz za³±cznik)
Nadir
...Za³±cznik? Brak za³±cznika.
Je¶li kto¶ ma zdjêcia to ja tak¿e poproszê! munidu@go2.pl Mo¿e by je tak na jak±¶ stronkê daæ?
Zbroz³o
No i na mnie spad³o pisanie podziekowañ :D (czy nie mówi³em ostatnio ¿e nie lubiê przemawiaæ ass.gif )
Byczyñskie Stowarzyszenie Rekonstrukcji Historycznej dziêkuje za mile spêdzony czas w zacnym towarzystwie :] za rok poha³asujemy znowu a kto wie mo¿e i cosik zbombardujemy devil.gif Olsztyn to naprawde wspania³e miejsce na imprezê smile.gif
Osobi¶cie powiem ¿e dawno nie wróci³em z imprezy w tak doskona³ym nastroju :]
Gyross, dziêkujê za docenienie moich talentów aktorskich, powiem ci ¿e by³e¶ o wiele lepszy nastêpnego dnia cool.gif

pozdrawiam wszystkich!
Mo¶ka
[quote=Tomek Kot][color=red][/color]

Tomek!!!!!!!!!!!!!!!!Masz w tubê ode mnie!!!!Excalibur pisze siê prze "c", nie "k"... mad.gif
Heheheh...co do pokazu jak mówi³am, to by³a przyjemno¶æ dla nas,a miodek jeszcze ta przyjemno¶æ zwiêkszy³ devil.gif Co do giez³a-podziêkuj pogodzie, nie by³am w stanie inaczej wytrzymaæ szczerba.gif

I naprawdê nie przejmuj siê,wiadomo,¿e nie mieli¶cie wp³ywu na niektóre sprawy, ¶wietnie dali¶cie sobie radê, by³o naprawdê bardzo fajnie...
Tomek Kot
Mo¶ka sorki i ca³ego EXCALIBURA
Effa
Bylo super, wspaniale wypoczelam, rewelacyjnie sie bawilam. Dziekuje wszystkim ktorzy sie do tego przyczynili icon_wink.gif
Oczywiscie przede wszystkim Taurusom za zaproszenie icon_wink.gif

A zalacznik jest... Hmmm... dosc trafny cool.gif

Pozdrawiam
Anna Byczyñska
Niestety nie by³am - ¯A£UJÊ! icon_cry.gif Trochê wiem z opowie¶ci i tym bardziej ¯A£UJÊ icon_cry.gif Ale za³±cznik obejrza³am z zainteresowaniem... no, no...Pozdrawiam Taurusów, tak trzymaæ heart.gif
Tomek Kot
To znowu ja.Jeszcze jedno specjalne podziêkowanie trochê spó¼nione icon_redface.gif dla GRZE¦KA(on wie za co)z Bia³ego Wilka
Dzwonsson
W imieniu calej Perejeslawskiej Ruskiej Druzyny Najemnej(z tymy co nie byli wlacznie) skladam wielkie i serdeczne podziekowania dla organizatorow!
Wylaczajac kilka drobnych problemow z jedzeniem i piciem,wszystko bylo doskonale zorganizowane:).
Chwala Soczkowi i GyrosSowi za walecznosc i nieustepliwosc w boju!(Soku,moj nos i potylica Twoja walecznosc zapamietaja na jakis czas:P)
Wielkie Pozdrowienia dla wszystkich,ktorzy sie stawili i nie dyskryminowali mojej vikolskiej trojcy:).
Specjalne podziekowania dla dziewczyn z Tir Na Nug,a w szczegolnosci dla mojej kochanej Jagodki:*(jej to skladalem podziekowan,ze hooooo:D(ale szczegolow nie podam:P,choc Olek zdaje sie wie o co chodzi.)).
No i prawie moje wczesne mozgowie by zapomnialo!Serdeczne pozdrowienie dla Michala od Jeleni,ktory to mnie sliczny przedzialeczek wysmagal:).
A tak swoja droga,to ma glowa ma sie dobrze,szwy mnie w poniedzialek zdejma(chcieli w piatek,ale nie moge odpuscic sobie wikinskiego zjazdy w Gryficach:D).Przyznam szczerze,ze mialem zamiar wziac sprzet i stanac do bojowki i bitwy na ww zjezdzie(w helmie rzecz jasna),widac Misiek mi za lekko przylozyl.....Ale zeby oszczedzic Jagodzie ciaglych nerwow,sprzet zostanie w domu:).
Mo¶ka
CYTAT(Dzwonsson)
Przyznam szczerze,ze mialem zamiar wziac sprzet i stanac do bojowki i bitwy na ww zjezdzie(w helmie rzecz jasna),widac Misiek mi za lekko przylozyl.....

ch³opie ogarnij siê.... face4.gif
Dzwonsson
Moska,ja jestem po prostu nienormalny:P.Ale nigdzie nie ide i cos czuje,ze przez najblizszy rok mnie kobita na zadna walke nie pusci:).
Dzwonsson
P.S czy ktos moze jakies zdjecia z turnieju na maila podeslac?
mizeroth@gmail.com
white_mouse
CYTAT(Dzwonsson)
Przyznam szczerze,ze mialem zamiar wziac sprzet i stanac do bojowki i bitwy na ww zjezdzie(w helmie rzecz jasna),widac Misiek mi za lekko przylozyl.....Ale zeby oszczedzic Jagodzie ciaglych nerwow,sprzet zostanie w domu:).

Moja dobra rada - odpu¶æ sobie walczenie albo skompletuj SOLIDN¡ ochronê. Jak siê dowiem, ¿e walczy³e¶ gdzie¶ bez odpowiedniej ochrony (np z go³ym ³bem lub bez przeszywki) to ci jaja urwe. Przekazali¶my ci co s±dzimy o twoich wyczynach i mówimy "NIE" face4.gif
Dzwonsson
Puchy,puchy.....zaden z Was nie pojmie vikoloskiej natury.My wczesni(w wiekszosci) twierdzimy,ze najlepsza w walce jest swiadomosc,ze mozesz zebrac na goly baniak albo w jakas inna niechroniana czesc ciala:).Jezeli chcesz mi jaja urwac to zapraszam na Wolin.Tam dla odmiany wyjde w samym helmie:D.
Bo ja tak na dobra sprawe mam gdzies czy mnie polamia,potna czy cokolwiek innego.Gdyby na Olsztynie bylo wiecej klejow to bysmy we trzech wyszli,a nasza jedyna ochrona bylyby kly z dzika albo runy na klacie.
Mocnego Wczesniaka nic nie zmieni.Najlepszy przyklad to Bjork.Facet wychodzil bez niczego,dostawal i od lekkich i od puszek ale ma to ostentacyjnie gdzies i dalej tak walczy,chociaz blizn ma co nie miara.
Przeciez My na treningach walczymy toporami bez niczego.Facet,ktory jest w PRDN,a nie bylo go na zamku dostal kilka ladnych strzalow i jakos sie nie boi...walka to nasze zycie.Kiedy jestes zapuszkowany tak,ze wlasciwie nic nie czujesz,to walka nie ma sensu...Po prostu...zreszta,co ja sie mecze.Wy macie swoj swiat,a my swoj.Wot i tyle.
white_mouse
Sorry, za offtopic, ale...
Dzwonsson - czy wiesz, ¿e mo¿esz mieæ to gdzie¶, ale polskie prawo nie ma i mo¿esz posadziæ organizatorów jakiej¶ imprezy? Zw³aszcza odstawiaj±c takie numery przed ukoñczeniem 18 lat.

pozdrawiam!
Mo¶ka
Dzwonsson,stanowisz powa¿ne zagro¿enie dla w³asnego ¿ycia,zastanów siê nad tym...ale to jeszcze kij-tu mo¿esz zrobiæ mukê nie tylko sobie,ale te¿ innym,odpowiedzialnym za ciebie...najgorsze,¿e nic ciê tak akcja nie nauczy³a...jedna rada:jak ju¿ koniecznie chcesz siê bawiæ w ten sposób,to nie je¼dzij na imprezy,gdzie mo¿esz siê zetkn±æ z pó¼niejszymi...nie rozumiem sposobu zabawy,przez który mo¿esz zabraæ komu¶ ¿ycie i my¶lê,¿e nikt tutaj tego nie rozumie,wiêc mo¿e najwidoczniej powiniene¶ bawiæ siê ze swoimi.....a z reszt±...nie moja to sprawa...bractwowym zwyczajem tyle ci rzeknê: ass.gif

pozdrawiam,
mo¶ka.
Tirnanó¿ka
W imieniu zespo³u tañca irlandzkiego dziekujemy za imprezê i informujemy Was, drodzy Frehowicze, iz nazwa nasza brzmi "Tir na nÓg" icon_wink.gif wiem, wiem trochê to skomplikowane ale zapamiêtacie na pewno...
Tomek jeste¶ wielki, organizacja z Twojej strony by³a bez zarzutu, a to co organizatorowi nie wysz³o to juz trudno...Dziêkujemy naszemu Stró¿owi Nocnemu za pilnowanie namiotu, Dzwonkowi za czapkê (i emocje lepsze ni¿ na Mundialu:-))a ca³ej reszcie za przemi³e towarzystwo. Na pewno jeszcze siê spotkamy...no, jakby co to mo¿ecie na nas liczyæ blinkie.gif Skakanie to co¶ co Tirnanó¿ki lubi± najbardziej...
Mo¶ka
Pscó³a nie jest zarejestrowana na freha, prosi³a,¿eby wam to przekazaæ:

Bardzo dziêkujê za to, ¿e mog³am siê znale¼æ na turnieju. By³ on bardzo SYMPATYCZNY smile.gif
bardzo dziêkujê za:
1. zaproszenie
2. ilo¶æ komplementów, których nie mogê ogarn±c do tej pory
3. super atmosferkê
4. mo¿liwo¶æ pokrêcenia poi i mjut XD Mam nadziejê, ¿e za rok te¿ tam bêdê smile.gif
pozdrafiam fsystkich XD
BUZIACZKI
Pscola z Bractwa Ryxerskiego Excalibur
Dzwonsson
Pomine juz kwestie walki,uzbrojenia etc,bo kazdy ma inny poglad i jak znam zycie to bedzie sie go sztywno trzymal.
Chcialbym tylko dopowiedziec,ze jezeli skaczace dziewuszki chca,to i czapke sie nowa uszyje i przekaze w wyrazie wiecznej przyjazni:).
Kiara
I przyszed³ czas na nmie.
Turniej wypasiony, pomimo drobnych problemów (wiem jak to jest, gdy ma siê problem ze sponsorem, albo z kim¶ innym, kto miesza w planach).
Okolica przepiêkna, a i trawka na zamku wygodna devil.gif
A z mojej strony podziêkowania dla:
Excaliburów, za przygarniêcie mnie pod swoje skrzyd³a bigsmile2.gif (nie wymieniam po kolei, bo mog³abym kogo¶ pomin±æ, a to by³oby nie do wybaczenia)
Olkowi z Chêcin(czy jak tam to siê pisze)
Kompanii Najemnej Taurus (Tomkowi za 110 kg ¿ywej wagi do podnoszenia, i wszystkim pozosta³ym, których nie mialam chwalebnej okazji bli¿ej poznaæ, za zorganizowanie takiej fajnej imprezy)
Illo Tempore (za zajmuj±ce i pouczaj±ce rozmowy w miêdzyczasie)
Wikingom, za dobry chumorek, i ponowne spotkanie( wybaczcie nie pamiêtam Waszej nazwy)
no i wszystkim pozosta³y o których zapomnialam przez przypadek.
A tak poza tym, chcia³abym Ciê Tomku poinformowaæ(teraz dopiero, bo nie chcia³am ju¿ Ci wcze¶niej mieszaæ), ¿e na turnieju by³am, owszem z BRE, lecz nale¿ê do Bractwa Rycerskiego Zamku Lipowiec. To tak dla o¶wiecenia chwili icon_wink.gif
No i faktycznie zapomnia³am, podziêkowania dla Tir na nóg( za piêkny taniec, piêknej niewie¶cie, ktora przyklei³a siê do Soczka niczym rzep do psiego ogona i nie chcia³a odmixowaæ, za godziny spêdzone na ¶miechu z jej uporu (ps. ogarnij siê dziewczyno!) , dziewicy, za zawziêto¶æ, Sarze za u¶miech na twarzy Wasylka, i innym mniej rzucaj±cym siê w oczka)
Mam nadziêjê, ¿e wszyscy wkrótce siê spotkamy

¯elazna R.
Bractwo Rycerskie Zamku Lipowiec
Oni¶
Dzwonsson - Tys mój drogi jeszcze nie dorós³ do walki... badz sobie Vikingiem, wczesniakiem, Conanem czy nawet Kaczorem Donaldem, Ale jesli nie szanujesz swojego zdrowia ani zdrowia innych to zmien hobby, albo zajmij sie pêdzeniem miodu pitnego.
Z takim podejsciem zle skonczysz, a jak stanie sie tragedia to juz bedzie za pozno na myslenie, g³owe masz jedn±.... wez to pod uwage zanim posluchasz swojego Vikinskiego Ego

Wrzucilem 40 fotek na nasz± strone bractwow±, zapraszam do obejzenia.
http://www.bractwo.lodz.prv.pl

Pozdrawiam
Dzwonsson
Coz,powiedzmy,ze nie doroslem do walki z puszkami,tu sie zgodze.Technika jest zupelnie inna i podejscie rowniez.
Ale jak juz napomnialem wczesniej,My nie zrozumiemy Was,a Wy nas.Cala filozofia.

Renia,weseli wikingowie nazywaja sie Perejeslawska Ruska Druzyna Najemna (oryg.Pieriejeslavskaja Russkaja Najemnoja Dru¿ina).
Pozdrawiam.
Kane
CYTAT(Dzwonsson)
Najlepszy przyklad to Bjork.Facet wychodzil bez niczego,dostawal i od lekkich i od puszek ale ma to ostentacyjnie gdzies i dalej tak walczy,chociaz blizn ma co nie miara.
Przeciez My na treningach walczymy toporami bez niczego.Facet,ktory jest w PRDN,a nie bylo go na zamku dostal kilka ladnych strzalow i jakos sie nie boi...walka to nasze zycie.Kiedy jestes zapuszkowany tak,ze wlasciwie nic nie czujesz,to walka nie ma sensu...Po prostu...zreszta,co ja sie mecze.Wy macie swoj swiat,a my swoj.Wot i tyle.

Jak facet dostawa³ od "puszek" i ma to gdzie¶ to znaczy ¿e trafi³ na wyrozumia³e i my¶l±ce "puszki" mad.gif
Jako ludzie "zapuszkowani, którzy nic nie czuj±" mo¿emy sobie pozwoliæ na wyprowadzenie porz±dnego uderzenia które po trafieniu w nieos³oniêt± g³owê mo¿e byæ ¶miertelne. A to jeszcze nic devil.gif Jakby¶ dosta³ porz±dnie np. w kolano to do koñca ¿ycia mo¿esz sobie walki co najwy¿ej poogl±daæ walka.gif (to ju¿ chyba lepiej dostaæ w ³eb diabel.gif )

Nie chcê zaczynaæ kolejnej dyskysji typu "wcze¶ni kontra pó¼ni" bo jest bez sensu, jak napisa³e¶ - ka¿dy ma swój ¶wiat. Zreszt± z tego co siê orientujê to "wczesny" te¿ mo¿e byæ bardzo dobrze opancerzony.
GyrosS
Dokladnie kazdy ma swoj swiat ;] oni maja swoj a my swoj, jak te swiaty sie ³±cz± ze sob± poprzez portal walki to efekt jest jak wyzej,
Puszka nie po to jest opancerzona by nic nie czuæ (jak wraca³em z Gross Pinow, czu³em jak wszystko mnie boli, ze sie ruszaæ nie moge bo bylem poobijany i posiniaczony mimo mojego opancerzenia o duzymej wartosci obrony), tylko w czasie walki jak przeciwnik sie odslania to jeszcze mocniej walisz mu w cymbal, bo jedyne co mu mozesz zrobic to lekko ogluszyc, w przypadku wikoli trzeba chamowac cios zeby nie zabic (badz zrobic kaleka), sorki ale ja jestem czlowiekiem Bohurtow a wczesni niezdzierzyli by pacie¿a na bahurcie z twoim podejsciem, oczywiscie sa wczesni "cie¿cy" (ciezko opancezeni) i chwala im za to, na przyszly rok (bo oczywiscie turniej w olsztynie musi byc za rok) radze ci kompletuj zbroje bo cie nikt nie dopusci do walk z konserwa bo to moze zniszczyc nie tylko twoje zycie ale i tez tego co ci to zrobil bo zapewne prokurator sie nim zajmie, pomysl o tym.
Bij jak chcesz, ale badz taki zebym i ja mogl bic jak chce ;]
GyrosS
a najbardziej mi sie podobala Owiec, w niedziele jak z jakis niewyjasnionych przyczyn powstala kanapka na srodku obozu i jakzesz ona przepieknie zostala wyprowadzona z rownowagi gdy ciebie Dzwonsson tam zobaczyla ;] hyhy devil.gif a ca³y turniej sprawia³a wrazenie ze jej spokoju nic nie jest wstanie zaklocic ;], nie no Dzwonsson masz talent ;]
Tomko Konopczyc
Temat juz by³ poruszany, pamietasz Kane, przy okazji poprzednich turniejów w Ogrodzieñcu. I tym razem muszê powtórzyc to co ju¿ napisa³ Kane, ¿e facet powinien byc szczê¶liwy, ¿e trafi³ na mysl±cych ludzi, ale co bedzie jak trafi na kogo¶ mniej rozs±dnego. My z Kanem i wielu innych ( i wcze¶ni i pó¿ni ) tez na pocz±tku z braku sprzêtu dobrych parê lat temu cwiczyli¶my praktyczne " goli " i dobrze , bo wiemy jak to boli i teraz odruchowo wiemy jak sie zas³aniaæ mimo, zê jeste¶my opancerzeni dok³adnie.
Dzwonnson
Gyross ma racjê, je¶li myslisz, ¿e w pe³nym opancerzeniu jest tak super bezpiecznie i w ogóle to sorry , ale nie masz zielonego pojecia o walce. Czy by³e¶ kiedy¶ w porz±dnym buhurcie? Raczej nie bo " go³ego "nikt by Cie tam nie wpu¶ci³.
Nasze ¶wiaty wcale siê nie ró¿ni±. Znam wielu wczesnych, ¶wietnych i twardych wojowników, którzy nie podpisali by sie nigdy pod twoimi s³owami, bo znaj± walkê i maja szacunek dla siebie i swojego przeciwnika. I te¿ s± opancerzeni , bo naprawdê ostro walcz±. Przepraszam za offtopic b±d¼ co b±d¼, ale jak czytam takie bzdury to mi blachy z nerwów rdzewiej±.
Dzwonnson piszesz , ¿e Twoje urazy to Twoja sprawa itd., itp. i robisz z siebie niemal¿e pó³boga. A powiedz Ty mi jakim twardzielem bedziesz jak dostaniesz w g³ówkê albo np. w krêgos³upik i bedziesz robi³ kupke i siusiu pod siebie siedz±c na wózku inwalidzkim. A szacunek i odpowiedzialno¶æ za ludzi , którzy z Tob± walcz±. Co, pójda za przeproszeniem siedzieæ za dziada? Wybacz , ale ju¿ widzê oczyma wyobrazni jak Twój tatu¶ czy mamusia po tym jak rozbi³bym Ci np. g³owe mówi± " nic siê prosze Pana nie sta³o nasz syn to uwielbia, prosze sie nie przejmowaæ ". Sam pierwszy polecia³bys na prokuraturê i oprócz tego za¿±da³ odszkodowania, które p³aci³bym ja i moja rodzina, choæby dlatego, ¿e nie³atwo utrzymaæ siê bed±c inwalid±, nieprawda¿. Doro¶nij, bo twój ty³ek jest twoja spraw±, ale nie zagra¿aj innym. CChyba jednak trzeba ci wy³o¿yæ pare elementarnych zasad:
- w ostrej walce walczy sie w odpowiednim opancerzeniu- wszyscy mamy równe szanse i zblizony ekwipunek i wtedy je¶li komu¶ sie co¶ stanie to inna sprawa i wtedy mo¿na naprawdê ostro powalczyæ równie¿ w uk³adzie kilku na jednego wyprowadzajac ciêcia, które bez pancerza mog± bez problemu zabiæ,
- walka nie jest koniecznie po to aby pozabijaæ sie lub poraniæ, ale ¿eby po cie¿kiej walce udowodniæ sobie i innym , ¿e jest sie dobrym i poczuæ smak zwyciêstwa,
-wychodzenie go³ym na opancerzonych ludzi jest zwyk³ym drañstwem i g³upot±, bo pozbawiasz ich mo¿liwo¶ci i rado¶ci walki, bo je¶li s± ludzmi mysl±cymi to w ogole nie bed± z Tob± walczyæ i omina Cie z daleka zeby nie zrobic Ci krzywdy, a je¶li przez przypadek zrobi± Ci krzywdê to nara¿asz ich po prostu na ogromne konsekwencje i nieprzyjemno¶ci, które ponios± oni z Twojej przecie¿ winy, no i ogromnie " bohatersim " jest atakowanie ludzi, którzy nie moga Ci nic zrobiæ , bo by Ciê zabili-rewelacja.

Jezu, wybaczcie, ale nie mog³em zdzier¿yæ
Tomek Kot
Oczywi¶cie ,a poza tym trzeba wle¼æ w skórê organizatora imprezy na której takiemu cz³owiekowi stanie siê naprawdê powarzna krzywda a nie tylko rozciêcie jak w w/w wypadku i którzy do koñca ¿ycia takiego delikwenta bêd± miêli go na karku
Negroo
OK wszyscy juz sie wypowiedzieli teraz ja :D
Dzieki Taurusy ze zaprosiliscie mnie na turniej :D mi³o by³o was poznac i wszystkich uczestników ktorych wczesniej nie zna³em :] fajna impra pomimo dmuchanych zamków i dupereli, zakonnic z wycieczkami itp. sorki za Braciszków ³azarzy ze nie dojechali ale nie dali rady mam nadzieje ze next razem sie stawia w pe³nym sk³adzie. dzieki za dobra walke w szczegulnosci Excaliburom :D - Gacek dzieki za kufelek :* Jagoda Tance by³y cool cfikajcie jak najwiecej ;) Mo¶ka :] giez³o cool :] prosze replay na dzia³dowie devil.gif <nastepnym razem proponuje miss mokrego giez³a> suchy za³uje ze nie widzia³em nocnych pokazów haków ale mam nadzieje ze jeszcze zobacze :D i dzieki wszystkim wszystkim :*
Po raz kolejny napisze ten toast na frecha i cza by go wypic na kolejnym turnieju, dedykowany Vikolowi co nie ma musku bom mu go po³torakiem wyr±ba³ : " lecia³ orze³ nad polami i ujza³ stado baranów no to zapikowa³ i porwa³ jednego i wzbi³ sie w niebiosa, zauwazy³ to mysliwy wymierzy³ do or³a i strzeli³ orze³ trafiony w serce run±³ w du³ a baran? baran jak to baran polecia³ dalej... wiec wypijmy za to zeby nie strzelano do or³ów i zeby barany nie lata³y (bez ha³mów) "

P.S. A Owiec ?? Owiec jak to Owiec polecia³a dalej .... bum.gif
P.S.S. Vikol wiesz co ci obieca³em to za te posty masz X5
P.S.S.S. PIWO !!!!!!!!!!!!!!!!
P.S.S.S.S. MIKSUJ KIJA !!!!!!!!!!!
Elthan
Dzwonsson, ch³opie, to by³o g³upie. I to nie takie g³upie, ¿e przypa³, tylko takie g³upie, ¿e az wstyd sie przyznaæ. Nie by³o mnie niestety na turnieju, ale s³ysza³em o tym. Stary. Mo¿e ty tak dziewoje chcesz wyrywaæ? Zdradzê Ci ma³y sekret, który mo¿e Ci pomóc. Cz³owiek bez oka albo z pogruchotan± czaszk± nie wygl±da... hmmmm... zachêcaj±co, naprawdê. Podrywaniu na rany bum.gif twarzy i g³owy mówimy stanowcze "TO JEST G£UPI POMYS£!!"
Mo¶ka
CYTAT(Negroo)
Mo¶ka :] giez³o cool :] prosze replay na dzia³dowie  :devil: <nastepnym razem proponuje miss mokrego giez³a>

Ch³opie....mokre giez³o party i miss mokrego giez³a jest grane ju¿ od dwóch lat....spytaj siê Robercika i jego ceberka :D ogarnij siê bigsmile2.gifp
RObercik
CYTAT(Mo¶ka)
miss mokrego giez³a

to w³asnie ona i nie podskakuj bigsmile2.gif bigsmile2.gif bigsmile2.gif bigsmile2.gif

a jak by co to zaprzaszamy na grunw pod przysznice... sorry nie wiem kiedy wyjdzie ale bedzie sie dzia³o crazy.gif crazy.gif
Hubert
A te¿ co¶ naskrobie- a co bigsmile2.gif
Tomku- jeszcze raz wielkie dzieki za ¶wietn± impreze, ¿a³ujê tylko jednego... tego, ¿e nie mogli¶my byæ na niej od pocz±tku icon_sad.gif
Miejsce przepiekne, towarzystwo przednie, bitwa jak¿e ciekawa (nadal wisze piwo temu, co za³atwi³ poganina devil.gif )
No to pozytywy mamy za soba- pora ponarzekaæ tongue.gif
Drzewsson- nastêpnym razem pomy¶l (nie jest to takie strasznie trudne). Mia³e¶ szczê¶cie, ¿e nie skoñczy³o sie gorzej. Zachowa³e¶ sie jak cz³onkowie pewnego bractwa...

Pozdrawiam
Villentr
To i przyjmijcie podziekowania ode mnie za ca³okszta³t. WSZYSCY devil.gif

Dla mnie przede wszytkim to by³a ca³kiem niez³a rozgrzewka po 2 latach praktycznie biernego uczestnictwa w imprezkach.
I mam nadzieje ze spotkamy sie juz nied³ugo, a Tomek pomy¶li na d zrobieniem kolejnego zlociku bigsmile2.gif (tylko wiecej mioda)
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.