Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: IV Poznañski Turniej ³ucznictwa Tradycyjnego 1-3.09.2006
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2006
Stron: 1, 2
palka
Witajcie
Ja Pa³ka z Chor±gwi Ziemi G³ogowskiej dostal zaproszenie ale niestety nasz skryba nie odeslal wam odp bo gdzies zapodzial zaproszenie:( mam nadzieje ze jezeli sie jutro u was zjawie to mnie przygarnicie:) czekam na jakis kontakt nr tele do was

a jezeli mozna to prosze o jakis kontakt lub zostawienie wiadomosci na gg 4359713
czy moge jeszcze do was dolaczyc

ppozdrawiam
Destro
Jakby kto¶ mia³ problem z trafieniem na miejsce turnieju lub bedzie potrzebowa³ pomocy,
prosze dzwoniæ: 504 91 66 21 - Destro smile.gif - napewno kogo¶ po¶lemy smile.gif
Pa³ka zapraszam na turniej, tylko we¼ jaki¶ namiot smile.gif
Jakub z Puszczy
Mam dwa formalne pytanka;) Z racji ze przyjedziemy z Watexem w nocy (czytaj 1-2 a.m.), chciałbym wiedzieć czy możemy dzwonić na podane wyżej telefony jeśli nie udało by nam się trafić? Druga sprawa czy bedzie ktoś o tej porze mógł nam powiedzieć gdzie możemy się rozbić;)
Nie podejrzewam nikogo o to, że bedzie spał, żeby nie było niedomówien;)
Radek
Nie ma problemu dzwoñcie ¶mia³o, jeden z nas na pewno bêdzie na Was czekaæ. Je¶li jedziecie pociagiem dajcie mi znaæ, zgarnê was z dworca samochodem.

Pozdrawiam
Radek

601-068-677
Triss
Radku, mnie mo¿esz zgarn±æ z dworca samochodem.mam walizkê jak japoñski turysta, trudno bêdzie siê z nia wpakowaæ do tramwaju. bêdê ok. 16:40 na dworcu g³ównym.
oczywi¶cie trochê znam Poznañ i wiem, gdzie s± tory ³ucznicze, ale w miarê mo¿liwo¶ci proszê o tê przys³ugê.
Z góry dziêki:-)
do zobaczenie wkrótce
pozdrawiam:-)
Triss
Jimmy
Przypominam, ¿e z Dworca G³ównego jedzie na tory bezpo¶redni autobus (nr 76). Do Neoplana wejd± wszystkie walizy...

To pisa³em ja, Jarz±.... wróæ....Amor- nie chcia³o mi siê przelogowywaæ ustawieñ Jima.
Anuszka
Jako pierwsza zamieszczam swoje wrazenia z turnieju:) Jak co roku impreza niezwykle kameralna, a takie sa najfajniejsze icon_cool.gif Bawilam sie setnie, odstresowalam calkowicie:> Na szczescie w TV z nieszczesnym wywiadem ponc nie bylam, ale moze zaczne kariere w przemysle fotograficznym dzieki sesji Radka bigsmile2.gif
Bylo na prawde fanie icon_wink.gif
Pawe³ £agódka
Czas i na mnie :D :P
by³o Git ;)
podziêkowania organizatorom za tak ¶wietn± imprezke bawi³em siê przednio
mod³y sk³adam te¿ w stronê wielkiego wezyra i KMJ :D ZA JEROZOLIME! :D
dziêki Wam wszystkim za to ¿e mog³em z Wami spêdziæ mi³o czas
Triss za u¶wiadomienie ¿e guziki nie powinny siê ¶wieciæ :D
Dziêki dla Wojtka ¿e mnie nie wysadzi³ na bitwie
Dla ogóra za nic ;)
Dla Pieszczochów dwóch :D za towarzystwo a szczególnie Kasi za kolejkê do Jerozolimy
Dziêki wielkie dla walcz±cych po obu stronach tej jedynej prawej czyli atakuj±cej i tej mniej prawej mo¿e lewej za obronê byli¶cie boscy :D
Dla kobiet :D za to ¿e by³y :D i szykowa³y super jad³o MIAMI!!!!!!!!!! :D palce li¿e do tej pory ale ju¿ powoli trac± ten smak z uczty
Dziêki Radkowi za zaproszenie Destrowi za wrogów rozproszenie
Pa³ce za naci±gniêcie ciêciwy na ³uk przed turniejem ³uczniczym
Jêdrkowi za strza³y które nie umia³y lataæ :D buhahahaha bia³a strza³a przeznaczenia
Piotrkowi „Podusi” za fajne prezenty :D
Rodzinie Knapkiewiczów dziêkujemy za waleczn± córuchnê :D
Grze¶kowi za wszystkie wspólne rozmowy :D
I raz jeszcze wielkie podziêkowania za du¿± fajkê której ssaæ siê nikt nie wstydzi³ dla naszego prywatnego wezyra :D
Dziêkujê te¿ cz³onkom nowego klubu :D „KMJ” :D :P Jeste¶cie wielcy
Ma³e podziêkowania dla ma³ego wezyra z ma³± faj± :D strasznie po niej mdli ;)
No i na koniec moim ludziom (Andrzej, Lisek, Kojot, Dominik i Grucha) za to ¿e byli ze mn± od pocz±tku do koñca!
Dla Giermka mego (Dominika) który pokaza³ prawdziw± klasê i przywi±zanie. ¯yczê ka¿demu takiego giermka!!
Przepraszam je¿eli komu¶ za co¶ nie podziêkowa³em ale jestem padniêty po obaleniu Jerozolimy zjad³em popi³em i ten tekst wypoci³em YO! ;) buhahahah :P

To raz jeszcze chwa³a i s³awa organizatorom!
I ZA JEROZOLIME

PS. Jak bêdziecie zamawiali te odlewy to ja siê pisze :D chcê takie cudeñko :D

za b³êdy odpowiada R.G. ;)
Radek
W imieniu ca³ej Chor±gwi Wojewody Poznañskiego Sedziwoja z Ostroroga, pragnê serdecznie podziêkowaæ wszystkim gosciom, którzy zawitali w nasze skromne progi. Dziêkujê, za klimat który stworzyli¶cie, za to ¿e potrafili¶cie siê bawiæ i za to, ¿e wykazalisie duza dawke zrozumienia dla wpadek organizatorów.

Dziêkuje równie¿ wszytskim cz³onkom naszego bractwa, którzy brali udzia³ w przygotowaniu turnieju, ka¿dy z was wie, jak wiele zrobi³ i ka¿demu proporcjonalnie mocno do owego odczucia pragnê podziêkowaæsmile.gif.

Zapraszam ponownie za rok, naprawdê bêdzie warto:)

Anuszko:) zdjecia s± super:), teraz wiesz na jakich zasadach dzia³aj± paparazzi;);), wybacz spora dawkê stresu, który Ci zafundowa³em:)

Pozdrawiam

Radek

Oto jeszcze lista zwyciêzców turnieju ³uczniczego (klasyfikacja generalna jutro)

1. Pa³ka clap.gif Chor±giew Ziemi G³ogowskiej

2. Wilo CHWPSZO smile.gif

3. Artur herbu Jastrz±b Chor±giew Piastów ¦laskich
Martyna CHWPSZO smile.gif
Jakub z Puszczy
I z mojej strony chciałem podziekować za miło spędzony czas;)
Pierwszy raz strzelałem na torze łuczniczym co sobie bardzo chwale:)
Atmosfera była naprawde super, kameralność to kolejny plus.
KMJ smile.gif Co tu dużo mówić crazy.gif
Dziekuje organizatorom za zaproszenie i życze by turniej dalej się odbywał i ciągle rozwijął w kierunku coraz pełniejszej rekonstrukcji;)

p.s. Radek czekam na klasyfikację ogólna tongue.gif
Elthan
Mnie sie podoba³o. Jedyny minus to to, ¿e jak chcia³em rano spac na trawie to by³a mokra, a jak wysch³a to juz nie chcia³o mi sie spaæ jezyk.gif swiat³o i d¼wiek na dobry pocz±tek turnieju tez by³o niez³e. Fajny turniej ³uczniczy. Szkoda, ¿e nie mia³em okazji wzi±c udzia³u. Zbyt leniwy by³em icon_wink.gif Osoba, która robi³a ciasto powinna czym predzej u mnie zamieszkac i zaj±æ sie wypiekiem. Ogólnie jedzonko by³o ¶wieeeeeetneeeee! Wielkie pozdrowienia dla kole¿anek Jesiotra. Mi³o by³o icon_wink.gif . I dla Jesiotra samego za dwudziestominutowy kawa³ o skuterku. I dla ca³ej reszty organizatorów za to, ¿e chcia³o im sie tak bardzo jak mi sie nie chcia³o. W przysz³ym roku ustrzelimy SMOKA! Dzieki wszyskim , za to, ¿e byli i robili klimacik. ¦WIETNY TURNIEJ!!
Radek
Turniej Łuczniczy Klasyfikacja Generalna

Niestety, niektórzy nie wytrzymali kondycyjnie i nie strzelali do końca:);) lub tez musieli nas szybciej opuscić:(((

1. Łukasz Pałka - Chorągiew Ziemi Głogowskiej ( łuk Grozera) - 120 pkt.

2. Wilo - Chorągiew Wojewody Poznańskiego Sędziowoja z Ostroroga - 93 .pkt

3. Artur (Ninja) - Chorągiew Piastów Ślaskich -72 pkt
Martyna - Chorągiew Wojewody Poznańskiego Sedziwoja z Ostroroga
- 72 pkt

4. Michał z Oławy - Chorągiew Piastów Ślaskich - 69 pkt

5. Maciej - Familia Knapkiewiczów - 55 pkt

6. Ogór CHWPSZO - 51 pkt.
Natka - Strzelińska Chorągiew Zaciężna Michała Archanioła

7. Jakub z Puszczy (łuk drewniany) - BRPP - 48 pkt
Marcin Bzowy (Maximus) - CHPŚ - 48 pkt

8. Wiesław h. Wilk - CHPŚ - 45 pkt
Marysia - Familia Knapkiewiczów

9. Ewelina - CHPŚ - 42 pkt
Watman (łuk drewniany) - BRPP - 42 pkt

10. Piotrek - Familia Knapkiewiczów -26 pkt

11. Jesiort CHWPSZO - 25 pkt

12. Anuszka - PRZ - 23 pkt

13. Andrzej II Wielki;) - 18 pkt:)

do tego jeszcze 10 osób z niższą juz punktacją.

Pozdrawiam:) i gdy wszyscy juz wypowiedzą siepozytywnie o naszym turnieju, dam mała zapowiedź tego co nas czeka w przyszłym roku:) clap.gif a juz teraz mówię, ze bedzie o co walczyć:

Głowna nagroda w łuczniczym to replika Angielskiego Longbow z najprawdziwszego legalnego cisu

Do zasad jeszcze wrócimym:))), komisja strojów będzie ponownie, tylko najpierw muszę wkurzyc Triss:), żeby surowiej oceniała:)
watman
ja tez chce podziekowac wszystkim z ktorymi sie rewelacyjnie bawilem na miejscu, w szczegolnosci zas:
- organizatorom za kawal dobrej roboty
- KMJ za matuszke jerozolime oszywyszcze :D
- dziewczynom z sekcji kuchennej za rewelacyjne jedzenie (tak jak nie lubie miodu, tak pierzak w miodzie RZADZIL! )
- triss za niestrudzone noszenie kaganka oswiaty (tylko nie zrob z niego kaganca ;P )

no a wszystkim pozostalym za wszystko pozostale smile.gif

jak tylko projekt badge'a KMJ powstanie, to go tu wrzuce ;]
wujek_szatan
Witam!
Przyszed³ czas na mój komentarz smile.gif . By³o naprawdê super, ¿arcie bardzo dobre. Podziêkowania:
-organizatorom za zorganizowaie tak dobrej imprezy.
-Opolczykom za to ¿e strzelali¶my dziwnymi rzeczami devil.gif
-Arturowi z Opolczyków za to ¿e dziêki niemu artyleria mia³a czym strzelaæ
-dwóm z³ym kobiet± z Poznania za to ¿e mog³em przyjechaæ w czwartek i za to ¿e mog³em siê dobrze bawiæ i ¿e mnie nie zabi³y devil.gif cool.gif
-Pa³ce z G³ogowa za wygran± w ³uczniczym (zgodnie z rozkazem clap.gif ) i za to ¿e na bitwie przeszed³ na jedyn± s³uszn± strone mad.gif
-Grze¶kowi z Osiêcin za porady w turnieju ³uczniczym
-wszystkim ludzi± za ¶wietn± zabawe
-i tym których pomino³em
¦wiat³o by³o ale d¼wiêk to by¶cie us³yszeli jak by mój lont siê spali³ anger.gif .

Pozdrawiam wszystkich i do zobaczenia na Gostyniu.

PS Radku Natka by³a jako Strzelin.
Triss
Witam serdecznie!
piszê dopiero teraz, o¶mielona pozytywniejszymi uwagami na swój temat ni¿ siê spodziewa³am.
tak jak przed turniejem obiecywa³am byæ mniej upier***wa, tak teraz obiecujê, ¿e za rok bêdê nieco bardziej - ale najpierw Radek musi mnie odpowiednio wkurzyæ (ale to nie bêdzie trudne, bo ma p³askie sznureczki:-)
podziêkowañ nadszed³ czas:
- organizatorom za zaproszenie i uczynienie mnie guru niemal od wszystkiego, choæ na wiêkszo¶ci tych spraw znam siê zaledwie ¶rednio
- Radkowi prywatnie za sesjê czarno-bia³o-zdjêciow±, dzieki czemu wygl±dam na zdjeciach jak cz³owiek
- za smaczne ciasta i ciasteczka tym, którzy je robili
- Kasi i Gumisiowi oraz Piotrowi za sympatyczn± obecno¶æ oraz dziwne trunki do degustacji
- Kaltmanowi za obecno¶æ na po³owie imprezy, ale najwa¿niejsze ¿e mog³am siê Tob± pochwaliæ, Kochanie:-)
- Watmanowi i Kubie z Puszczy - dziêki, ¿e pokazali¶cie w Poznaniu, jak skutecznie mo¿na po³±czyæ historyczno¶æ z klimatem i poczuciem humoru, dzieki czemu a¿ chce siê d±¿yæ do wierniejszej rekonstrukcji, a ja mam krawieckie zamówienia na ca³± zimê
- uczestnikom mini-warsztatów tañca, dziêki Wam co¶ mi siê chcia³o robiæ
- Wielkiemu Wezyrowi za podzielenie siê fetyszem zdobytym przez dziadka na krucjacie
- Dorocie za nadzór kuchenny-jedzonko by³o super, szczególnie na biesiadzie
- pomys³odawcom wystroju biesaidnego: drewnianych sto³ów, latarenek, w miare mo¿liwo¶ci zast±pienia plastikowych naczyñ czymkolwiek innym

podziêkowania mo¿na by mno¿yæ, co pewnie jeszcze uczyniê nastêpnym razem. terza chcia³am tylko powiedzieæ, ¿e bardzo mi siê podoba³o: klimat jak za dawnych czasów (dwa lata temu na przyk³ad) a poziom historyczno¶ci podniós³ siê wyra¼nie.
¿a³ujê tylko, ¿e nie wziê³am udzia³u w turnieju ³uczniczym. my¶la³am, ¿e poziom dla mnie za wysoki, ale okaza³o siê ¿e na samym ³uku drewnianym i stroju historycznym mo¿na wiele zyskaæ, nawet nie umiej±c strzelaæ...

pozdrowionka i buziaczki:-)
Triss
Marek Hilgendorf
NIE WIERZÊ!!!!!!! Rados³aw Sajkiewicz herbu Flaki (to ¿art, a nie z³o¶liwo¶æ) stawia jako nagrodê swój cisowy ³uk!!!!! Co to siê nie wyrabia. Za rok mo¿e sam stanê w szranki w ³uczniczym.....

Nie by³o mnie, wiêc nie mam co gadaæ za du¿o, ale muszê podziêkowaæ Gumisiowi za przepyszne piwo miodowe.
W³a¶ciwie to jest ¶wietny pomys³. Zjawiam siê po turnieju... wszyscy ciesz± sie na mój widok, czêstuj± pyszno¶ciami.....
Radek
Marku, mój ³uk:) w ¿yciu:). Nagroda bêdzie znacznie bardziej zbli¿ona do angielskiego Longbow, zreszt± skoro mamy robic bardzo dobry turniej nagrody te¿ musza byæ bardzo dobre:)smile.gif, w ka¿dym razie cisowy ³uk to dosc roz¶±dna nagroda w ³uczniczym;)

Swoja drog± musimy sie ugadaæ tak, zeby¶ by³ w przysz³ym roku na turnieju, brakuje nam Twojej pomocy w sprz±taniu (¿art);) bigsmile2.gif oraz "amorzenia":p)

I jeszcze jedno sprostowanie:), osobne podziêkowania nale¿± siê Gosi oraz Gumisiowi de facto oficjalnie nie nale¿±cymi do naszego bractwa:) oraz wszytskim którzy pomagali w naszym Turnieju, np. sêdziujac bojówkê uk³ony w stronê Piotra i Asha. Dobra nie bedê taki, m³ody Fenris tez cos ponosi³;) respect ;)

Triss moje sznureczki s± p³askie ale bardzo figlarnie powiewaj± na wietrze;)
Grze¶ko z Osiêcin
Witam!
Dziêkujê organizatorom za mo¿no¶æ pobytu na turnieju. By³o bardzo sympatycznie i mi³o. Szczególne s³owa podziêkowania kierujê do dziewcz±t, które zajmowa³y siê jak¿e przyziemnymi, ale jak¿e niezbêdnymi rzeczami, jak wy¿ywienie dla naszych gêb i robi³y to, mimo zmêczenia, z sympati±. Destrowi dziêkujê za zaproszenie. Radkowi dziêkujê za ³uk i strza³y (choæ przez chwilê mia³ w±tpliwo¶ci co do tych ostatnich)-ten ³uk sam niesie.
Turniej, nawet najlepiej wyaprowizowany, by³by drêtwy gdyby nie ludzie, którzy w nim uczestnicz±, ich podej¶cie, otwarto¶æ, chêæ integracji i koedukacji. Tory ³ucznicze w Poznaniu w tych dniach by³y dla mnie takim mi³ym miejscem, gdzie ludzie tacy byli. Nigdzie jeszcze tak nie poobija³em toastami mojego kufla jak na biesiadzie. Dziêkujê wszystkim z którymi mia³em d³u¿sz± lub krótsz± przyjemno¶æ siê spotkaæ. Je¶li ch³opaki z Puszczy wytrwaj± w zamiarze stworzenia badge'a KMJ to oczywi¶cie siê piszê. Faja rz±dzi, faja radzi, faja nigdy Ciê nie zdradzi.
Szkoda jednak, ¿e nie by³o rodeo na dziku.
Pawle - najlepsze ¿yczenia urodzinowe. pijacy.gif ovation.gif
Pozdrawiam. Do zobaczenia wkrótce.
FENRIS_PL
Ave !

Ja również chcę podziekować Wszystkim , za przybycie i uczestniczenie w turnieju smile.gif
Jak juz ktoś zauważył wcześniej to może nie wszystko było cacy , ale klimat mieliśmy nie do pobicia KMJ i kurczak w miodzie ( ukłon w strone Doroty :* ) , a co do reszty to z roku na rok bedzie coraz lepiej :P

Do zobaczenia za rok !

P.S.
W przyszłym roku bede miał własną faje KMJ x2 ( oj , bedzie sie działo ) smile.gif
Jesiotr
Bardzo dziêkuje wszystkim za przybycie do Poznania. Szkoda ¿e nie przybyli wszyscy zaproszeni ale przynajmniej impreza by³a kameralna i przyjemna. Szczególne podziêkowania dla Wezyra za Jerozolime i Kacpra za to ¿a nauczy³ mnie ple¶æ sznureczki oraz dla wszytkich niewymienionych za wspania³± impreze.
ZA JEROZOLIME I WIELKIEGO WEZYRA!!!
ogor
ymmm....co tak malo ludzi mi dziekowalo??angsad.gif

a tak na serio to dziekuje wszystkim.....niewymieniam bo poco

wielki Wezyr patrzy!
czekam na oznaki naszego klubu:P
zelgadis
nie martw siê ogór wp³ynie kolejne podziêkowanie smile.gif niestety nie mia³em zrobiæ tego wcze¶niej :p dziêkuje i gratuluje dobrej organizacji nie wspominaj±c o WEZYRZE clap.gif i KMJ clap.gif clap.gif za rok bêde napewno smile.gif mam nadzieje ¿e ju¿ z sekcj± sokolnictwa thanx.gif thanx.gif thanx.gif mam nadzieje ¿e KMJ bêdzie siê prê¿nie roziwja³smile.gif ma³a pro¶ba smile.gif niech kto¶ da znaæ jak gdzie¶ w necie zostan± zawieszone jakie¶ fotki z turnieju
Ciwun
Witam!

Chcia³em pogratulowaæ Radkowi Sajkiewiczowi kolejnego udanego turnieju ³uczników tradycyjnych.
W ten sposób Poznañ wpisuje siê w kr±g silnych centrów traditional archery, takich jak Opole, Wroc³aw, Koszalin, S³upsk, Bytów, Lêbork, czy Trójmiasto.

Oddzielnie chcia³em pogratulowaæ zwyciêzcy - £ukaszowi Pa³ce z G³ogowa, którego kunszt ³uczniczy mieli¶my okazjê podziwiaæ dwukrotnie w Helu w lipcu tego roku. Z Helu te¿ pochodzi poni¿sze jego zdjêcie:

Sukces £ukasza Pa³ki z Chor±gwi Ziemi G³ogowskiej przypomina poznañskie sukcesy Krzysztofa Mieloszyka z Gdyni, Miko³aja Ha³uszczuka z Gdañska, Adama Swobody z Gdyni, czy Macieja Morawca z Sopotu, to kolejne potwierdzenie, ¿e wszyscy oni zas³u¿yli sobie swietnymi wynikami na udzia³ w gronie 60-ciu najlepszych polskich luczników tradycyjnych. S³awa zwyciêzcom.
Radek
Dziękuję Mirosławie za słowa uznania, to bardzo miłe z Twojej strony.

W przyszłym roku, chciałbym zorganizować w Poznaniu, jedna z największych imprez łuczniczych w Polsce. Byłbym niezmiernie rad, gdyby zawitali na nią również PomorscyŁucznicy, znani ze swojego kunsztu, który sam zreszta miałem okazję podziwiać. Mam nadzieję, ze wymagania, które będzimy stawiać odnosnie stroju nie staną naszemu spotkaniu na przeszkodzie. W Poznaniu będziemy sie starli kłąść nacisk na jak najdokładniejsze odwzorowanie realiów historycznych z okresu 1350-1450. Dotyczyć to będzie zarówno stroju jaki i sprzętu łuczniczego Rozgrywac bedziemy turniej w dwóch kategoriach, drewno i laminaty. Nagroda dla drewniaków będzie cis dla laminatów również łuk drewniany acz z mniej szlechetnego drewna wykonany (dziękuję za sugestię Watmanie)smile.gif. Docelowo, będzimy chcieli stopniowo eliminowac laminaty. Przyznawane będą dodatkowe punkty za strój, ujemne również:)
Dlatego w tym miejscu serdecznie prosze wszystkich łuczników o jak najszybsze obszycie się. W razie czego służe pomocą:) w kwestii rycin, rysunków i wykrojów. Naprawdę bardzo zależy mi, aby porzucic wszelkie animozje między "łucznikami tradycyjnymi" a "odtwórcami". Mozemy przecież spróbować bawic się wspólnie w klimacie coraz bardziej zbliżonym do porządnego "odtwórstwa", to naprawdę nie jest takie trudne.
Sam byłem bardzo mle zaskoczony, ze na nasz turniej zawitali między innymi ludzie z BRPP. Nie wytykali nikogo palcami, choć na pewno co chwile mieli na to okazje i świetnie potrafili sie bawić...jaki jest tego efekt, ludzie popatrzyli, pomyśleli i biorą sie od razu za szycie:), ja również. (Watman, Kubol wybaczcie, niestety gracie tu role dobrego Dartha Vadera) bigsmile2.gif

Mirku, bardzo chciałbym abyś zmobilizował wszytskich łuczników tradycyjnych, których znasz aby postarli sie sprostac naszym wymaganiom odnośnie stroju i rad bede wielce jesli na ziemiach Wielkopolski, powitam i stanę w szranki z tak zacymi i biegłymi w łucznictwie ludźmi. Bardzo Cię o to proszę.

Pragnę jeszcze raz serdecznie podziękować wszytskim, którzy zawitali na nasz turniej nie czyniąc żadnych wyjątków. Byliście wspaniali, dzięki wam wiem, ze nasz trud nie poszedł na marne. Musiałbym wymieniać wszystkich po kolei, których pragnę uściskać. NAjwiększa nagroda dla nas będzie wasze przybycie do nas za rok:)smile.gifsmile.gif

Zapraszam jednocześnie wszytskich na nasz turniej juz w przyszłym roku, za tydzień umieszczę spis planowanych konkurencji i dokładne wymagania odnosnie sprzętu i stroju.

Pozdrawiam serdecznie
Radek
Destro
A wiêc....
Pó¼no, bo pó¼no, wiadome praca nagli, lecz znalaz³em chwile by wrzuciæ wyniki turnieju bojowego tak wiêc:

I miejsce: Wies³aw Kurek – Chor±giew Piastów ¦l±skich

II miejsce: Marcin Bzowy - Chor±giew Piastów ¦l±skich
Kubol – Bractwo Rycerskie Puszczy Pszczyñskiej

III miejsce: Marysia Knapkiewicz – Familija Knapiewiczów
Robert - Chor±giew Ziemi Lwowskiej Ksiêcia W³adys³awa II Opolczyka

Wszystkim uczestnikom turnieju dziêkuje za liczne przybycie, choæ nie wszyscy dojechali do nas to mieli ku temu mniej lub bardziej wa¿ne powody.

specjalne ¿yczenia dla Paw³a £agódki który dnia 04.09.2006r. ukoñczy³ 22 lata smile.gif
oraz podziêkowania dla Watmana i Kubola za budzenie mnie ok 5 w nocy :P
dla Grze¶ka z Osiêcin którego skarci³a nasza pielêgniarka,
dla Wielkiego wezyra za wspania³e "ziele z Iizraela" smile.gif
dla ca³ej CHWPSZO za to ¿e nie zostawili Radka i mnie na lodzie smile.gif
Ogórowi za to ¿e zgubi³ klucze od czo³gu,
oraz dla wszystkich których tu nie wymieni³em ....... icon_mrgreen.gif

ps. pawle, Andrzeju i Wezyrze... mam wasze zdjêcia z ³uczniczego :D
Triss
£a³!!!
Radku, ale wspaniale siê wypowiedzia³e¶! jestem z Ciebie dumna i podpisujê siê pod wypowiedzi± wszystkimi o¶mioma rêkami! Choæ nie jestem organizatorem, ale by³am (i mogê byæ za rok, je¶li ze mn± wytrzymacie) najbardziej "ja¶nieo¶wiecon±" (czyli nios±c± kaganek, jeszcze nie kaganiec o¶wiaty na niedostêpne mroczne tereny). a serio-to nie by³o tak ¼le, a mam nadziejê, ¿e za rok bêdzie jeszcze lepiej. oczywi¶cie te¿ s³u¿ê pomoc± (narazie rycinki, interpretacja ¼róde³ i wykroje, a w miarê mo¿liwo¶ci czasowych równie¿ pomoc w szyciu).
pozdrawiam serdecznie:-)
Triss
Radek
Triss zostajesz nieniejszym powo³ana na organizatora V Turnieju £uczniczego w Poznaniu, z woli ja¶nie oswieconego wojewody poznañskiego Sêdziowoja z Ostroroga:). Przypadnie Ci w udziale organizacja warsztatów tanecznych, oraz najwdziêczniejsza chyba rola komisji strojów:) mad.gif clap.gif clap.gif . Cieszê siê, ze sie zgadzasza:).

Off topic nie obmierzy³as mnie i co teraz:), a ja juz mam nawet we³nêsmile.gif

Pozdrawiam
Radek

PS. jeszcze filmik z bojówki hehehe.gif clap.gif clap.gif

http://zuch.wsio.pl/boj.AVI
Triss
cóz za zaszczyt!!!!nie pozostaje mi nic innego, tylko sie zgodziæ - cieszê siê, ¿e siê cieszysz:-)
a off-topic'uj±c: mogê Ciê obmierzyæ na Gostyniu (je¶li oczywi¶cie bêdziesz) tylko musisz zabraæ miarê krawieck±.
A czy organizator turnieju mo¿e wygraæ g³ówn± nagrodê w postaci cisowego ³uku, czy jest to niezgodne z regulaminem? bo zaczynam æwiczyæ strzelanie, jak tylko zacznê co¶ widzieæ (czyli w pi±tek:-)
pozdrowionka:-)
Triss
zelgadis
¶wietny ten flim z bojówki cool.gif ale niecierpliwie siê i czekam a¿ gdzie¶ pojawi± sê jakie¶ zdjêcia o filmie ju¿ nie przypominaj±c :PP
ignoto_deo
wWszyscy wszystkim wspaniale dziêkuj±, wiêc i ja podzêkujê za docenienie mojego kurczaczka smile.gif Oczyw¶cie pomijaj±c drobne niedoci±gniêci± cieszê siê, ¿e siê wszystkim turniej podoba³, mam nadziêjê spotkaæ siê z Wami za rok. Ni pomnê uk³onu dla szlachetnego Wezyra, dziêki któremu Jerozolima zawita³a w naszych sercach... (p³ucach :p ). Dziêki lekom Piotra na wszelkie dolegliwo¶ci nastêpnego dnia wszyscy byli bardzo zdrowi i liczê na to, ¿e do przysz³ego wrze¶nia nic sie w tej kwestii nie zmieni icon_cool.gif Póki co koñczê tê litaniê oscarow± i gratulujê Radkowi turnieju oraz wszystkim tym którzy siê napracowali przy organizacji i finansach aniol.gif

Pozdrawiam king2.gif
...kojot...
respekt.gif Jak wszyscy no to wszyscy:D Tak¿e pragne podziekowac za wspaniala impreze. Oby wiêcej takich imprez bywa³o i czê¶ciej. Ja siê tam dobrze bawi³em:D

Wezyr Rulez:D

respekt.gif Jak wszyscy no to wszyscy:D Tak¿e pragne podziekowac za wspaniala impreze. Oby wiêcej takich imprez bywa³o i czê¶ciej. Ja siê tam dobrze bawi³em:D

Wezyr Rulez:D
Pieszczoszek
Dziêkujê wszystkim za przybycie do Poznania. Przepraszam przede wszystkim za moje niehistoryczne wdzianko, ale z nog± w gipsie nie do wykonania wydawa³o mi siê chodzenie w sukniach. Pomimo to wspaniale siê bawi³am jako cywil.
Dziêkujê wszystkim, którzy mnie wspierali - nosili za mnê rzeczy moje, itp...
Wezyrowi... nie muszê nic chyba pisaæ, na pewno ka¿dy wie o co chodzi, a ju¿ by³o tyle napisane, ¿e nastêpne s³owa s± chyba zbêdne...
Dorotko, Martynko, Gosiu no i mojemu Gumisiowi za pyszne jedzonko...
Gosi i Gumisiowi za nieobowi±zkow± pomoc...
Wojtku spisa³e¶ siê super ze swoimi fajerwerkami...
Triss, Watman, Kubol za ciekawe rozmowy - oby takich rozmów by³o jak najwiêcej...
i wszystkim innym, o których nie wspominam...
Naprawdê bawi³am siê nie¼le...
DZIÊKUJÊ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Wezyr
Witam w koncu po perturbacjach z komputerem uda³o mi siê dopa¶ neta i wej¶æ na frehe.
pragnê podzienkowaæ.

- Organizatorom za zaproszenie na turniej
- m³odemu i rebemu ¿e dzielnie walczyli a rebe nawet okaza³ siê damskim bokserem smile.gifsmile.gif
- wszystkim za mi³e s³owa które pad³y w moj± stronê
- papie¿owi za wyprawy krzy¿owe
- dziadkowi za to ¿e tak zacne ³upy przywiuz³smile.gifsmile.gif
- wszystkim z Klubu Mi³o¶ników Jerozolimy
- andrzejowi ze strzelina ¿e mi lont kupi³ i mog³em swój proch odpalic
- z³ym dwóm kobiet± z poznania (zainteresowane wiedz± o kogo chodzi)
- szacownej komisji stroju za to ze nie zjecha³a totalnie mojego stroju
- watmanowi i kubolowi za przy¶piewki na uczcie,
- Watcherowi za to ¿e zmieni³ mi login na forum

Watman ja siê na bagesy pisze jak najbardziej.

Za Jerozolime Niech brzmi nasze zawo³anie Ssij i Ci±gnij ku chwale Jerozolimy:)smile.gifsmile.gifsmile.gifsmile.gif
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.