w czwartki o 20 na Ul. Zbaraskiej 1 w liceum powstancow warszawskich zaczynamy (my tzn przewaznie W.i.P) spotkania szermiercze. Wszystkich chêtnych/ciekawych zapraszamy.tel do osoby odpowiedzialnej za sale (Michal) 512309984
yo
, proszê o jakie¶ materia³y o fechtunku szabl± polsk±, chodzi mi tu o jakie¶ porady, uk³ady, postawy i ich nazwy i takie tam bajery. tak abym móg³ sam sobie poæwiczyæ tak "na sucho". pilnie potrzebuje takiego czego¶
, proszê przes³aæ dalej ,je¶li jest to mo¿liwe.
mój adres pastuszak@autograf.pl
zobacz sobie na poczatek
http://www.kismeta.com/diGrasse/zablocki_S...abreFencing.htm a jesli chcesz sie nauczyc fechtunku to sam w domu niczego nie osiagniesz, mosisz zaczac chodzic na treningi do jakiejs grupy...
Grupe to ja mam ale ona nie zna za bardzo podstaw i je¶li oni by zaczêli to mog³o by siê to ¼le skoñczyæ bo o czym¶ by zapomnieli. Z tymi materia³ami by³o by o wiele ³atwiej
czy macie mo¿e jakie¶ inne materia³y? te by³y ¶wietne szkoda ¿e po angielsku.
potrzebujê ró¿nych uk³adów ataku i obrony, mile widziane tzw" nieczyste zagrania"
przydadz± siê na pokaz który mamy przedstawiæ za trzy tygodnie. jest to impreza pó³otwarta. planowali¶my takie sztuczki jako taki smaczek, tz. do urozmaicenia pojedynków.
Zapraszam na lorike, www.lorica.pl co prawda na razie nie ma u nas na Akademii Broni (zajêcia prowadzone przez Marcina ¯mudzkiego) palcatowych treningów, ale pewnie jak bys kogo¶ poprosi³, to by ci pomóg³ i z tob± poæwiczy³ na lorice (sala do dyspozycji "wojowników"). Najbli¿szy trening loricowy (nie AB) jutro, czyli we wtorek 2 maja w WIMLu to przy Krasiñskiego na wysko¶ci Przasnyskiej, dojazd 122 przystanek Przasnyska , 33 na przystanek Sady ¯oliborskie (dwa przystanki za arkadi±) jeszcze 22 je¼dzi na Sady i jakie¶ inne tramwaje, ale dok³adnie jakie, nie pamiêtam.
Lestku powiedz mi, co potrzebne na te warsztaty szablowe- palcacik wystarczy?, a zreszt± wpadnê w sumie bezbronnie a krajoznawczo, bo cos kolano nadwyrê¿y³em i nie chce go rozwaliæ po raz kolejny. Powiem tylko ¿e nies³ychanie siê ucieszy³em, ¿e w czwartek robicie zajêcia. Tto idealnie dope³nia tydzieñ fechtunkowy (Lorica+Wip).
w ten czwartek nie mamy zajec, natomiast w zwiazku z ladna pogoda bedziemy sie przenosili do parku skaryszewskiego, jak tylko sytuacja sie wyklaruje dam znac, pozdrawiam
Lestek, daj znaæ te¿ czy w wakacje zamierzacie kontynuowaæ? Bo to zawsze okres treningowej posuchy, a gdzie¶ by siê cz³owiek trochê porusza³
Pietrek, a w wakacje pod Cytadelê nie bêdziesz przychodzi³?zdrada?
jedno nie wyklucza drugiego i nie zdrada a poszerzanie horyzontow ;P
na pewno bedziemy cwiczyc w wakacje tylko nie wiem czy w szkole czy w parku, jak tylko sie zdzwonie z "moimi ludzmi" ;P to dam znac
a pod cytadele tez mam ochote wpasc, jesli mozna oczywiscie ;>
nie tylko mo¿na, ale nawet trzeba:) tylko dobrze przedtem zobaczyc u nas na forum, czy ktos siê wybiera, ¿eby sie potem nie zdziwiæ...
ZGO¦ - no jasne, ¿e pod Cytadelê bêdê przychodzi³. I to pewnie co tydzieñ
Jak w zesz³ym roku.
Ani mi w g³owie szukanie sobie innego miejsca. Nigdy bym nie przepu¶ci³ okazji bycia zm³otkowanym szabl± przez Twoj± drug± po³ówkê.
hyhy...co Ciê nie zabije , to Ciê wzmocni
chêtnie na to popatrzê
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.