Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: [Wroc³aw] Drewno cedrowe
> Inne > Gdzie kupiæ surowce-pó³produkty?
G³owañ
Witam

Potrzebujê adres sk³adu/stolarnii gdzie bêd± mieli cedr.

Z góry dziêki za info.

(temat edytowany przez Horhe)
Piotr Paruch
Hoho, cedr powiadasz...

Spróbuj popytaæ po zak³adach produkuj±cych stolarkê okienn± lub parkiety i deski pod³ogowe z drewna egzotycznego. Poniewa¿ nie jestem z Twojej okolicy to podpowiem Ci tylko, ¿e do tego typu firm nie ma co wysy³aæ mejli, trzeba zadzwoniæ albo przej¶æ siê osobi¶cie. Polecam przestudiowaæ Panoramê Firm albo inne tego typu ustrojstwo, bo du¿a czê¶æ dobrych firm w ogóle nie istnieje w sieci. Je¶li kto¶ Ci odpowie, ¿e nie zajmuj± siê cedrem, to pytaj czy nie znaj± kogo¶ z bran¿y, kto siê zajmuje - czasami trafisz po nitce do k³êbka.
Horhe
http://www.dlh.pl/?v=products&ids=19
W dziale kontakt jest wroc³awski adres tej firmy
G³owañ
Dziêki Horhe

Mam nadzieje ¿e nie bêd± mieli odstraszaj±cych cen.
Horhe
Cedr brazylijski w 2002 roku kosztowa³ u nich 5500z³ brutto za metr sze¶cienny.
G³owañ
Za drogo ( my¶la³em ¿e bêdzie taniej ). Ale dziêki za info Horhe. Trudno lutniê robiê ze ¶wierku.
Leszek Pelc
Nell i Romuald Henglewscy w Poznaniu tel 0618684848 maj± cedr na p³yty rezonansowe do gitar - je¶li ta luteñka nie bêdzie z tych najwiekszych chitarrone to mo¿e siê zmiesci . Aczkolwiek je¶li masz dobry ¶wierk to brzmieniowo mo¿e byc lepszy od cedru . mo¿na te¿ szukaæ za Granic± mo¿e byæ wbrew pozorom taniej .
Horhe
G³owañ metr sze¶cienny to ogrom drewna. DLH ma ten plus, ¿e ma dobrze wysezonowane drewno. Kiedy¶ u nich kupowa³em bodo na kolby i pamiêtam, ¿e belka 6/20/200cm kosztowala mnie okolo 80z³. Nie uwa¿am, ¿e przep³aci³em.
Leszek Pelc
DLH to rzeczywi¶cie solidna firma ale drewno na instrument musi spe³niaæ szczególne wymagania - suszone naturalnie , najlepiej 10 lat lub wiêcej , o odpowiednio równych i gêstych s³ojach , najlepiej ³upane albo ciête po promieniu a nie stycznie , oczywi¶cie scinane w okresie spoczynku drzewa . Je¶li chodzi o ¶wierk to najlepszy jest z terenów górskich rosn±cy na ubogim w sk³adniki od ¿ywcze gruncie na pó³nocnych stokach .
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.