Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: TURNIEJ RYCERSKI W KÊTRZYNIE 30-31 sierpnia 2003
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2003
Pawe³ S³awski h. Szeliga
bic.gif Turniej w Kêtrzynie chêtni s± proszeni o kontakt pod
numerem 0506591365 prosiæ S³awka
Pati
Witam!
Mo¿e na razie pomijaj±c te wszystkie telefoniczne formalno¶ci...na¶wietlisz co¶ bli¿ej i od siebie o tym turnieju!
Pati.
Jaros³aw (Gêsik)
Czy to znaczy ¿e tegoroczny turniej nie odbêdzie siê w pobliskich Barcianach? Je¶li tak to dlaczego? Czy¿by nowy w³a¶ciciel zamku wypi±³ siê teraz na RR? W zesz³ym roku wydawa³o siê ¿e bêdzie mu zale¿eæ na takim rodzaju promocji swego nowego nabytku.

Barciany mia³y nawet spory klimat, choæ serce siê kroilo do jakiego stanu zosta³ doprowadzony ten piêkny zamek przez poprzedniego zarz±dcê (bodaj¿e PGR). Mimo pewnych braków organizacyjnych to turniej bardzo mi siê podoba³, du¿o spokoju, cisza, fajna karczma z pas±c± siê koz± w ¶rodku. No i niezly pomys³ na bitwê, szkoda tylko ¿e mnicha siê nie udalo powiesiæ, ga³±¼ siê pod nim za³ama³a i musieli¶my go standardowo zak³uæ mieczami i skopaæ bigsmile2.gif , podpalenie palisady przez ³uczników by³o ¶wietnym pomys³em tylko atakuj±ce rycerstwo jako¶ nie kwapilo siê pó¼niej do odlo¿enia tarcz i chwycenia za taran do wy³amania bramy w palisadzie. Biedni obroñcy usma¿yliby siê chyba za t± palisad± gdyby sami nie zdecydowali siê uczyniæ wycieczki i nie przyjêli bitwy na przedpolu.

Jaros³aw
Pawe³ S³awski h. Szeliga
Prosze Bardzo otóz nie bedzie w bracianach bo w³±snie wypi±³ siê w³a¶ciciel po tym jak jaka¶ grupa zrobi³± straszn± kiche. Wiêc turnmiej jako taki bedzie mia³ miejsce w Ketrzynie podejrzewam ze jak dwa lata temu w tamtejszej szkole na boisku smile.gif przy basenach. Co dalej z tego co wiem wygl±dac to to powinno jak ten turniej na barcianch rok temu .
Czyli bojowy na stal w formie pojedynków losowanych.
Bieg rycerski
Turniej ³uczniczy
Bitwa
a wiêcej szczegu³ów my¶le ¿e chêtnie udzieli odpowiednich informacji S³awek
Pati
Dziêki za informacje!
Bli¿ej Pawle porozmawiamy o Kêtrzynie pod Murami Malborka.
Pozdrawiam Pati.
Micha³ Koczanowski
Czy ja dobrze przeczyta³em?
Na boisku szkolnym??!! icon_neutral.gif
Pawe³ S³awski h. Szeliga
CYTAT(Micha³ Koczanowski)
Czy ja dobrze przeczyta³em?
Na boisku szkolnym??!! icon_neutral.gif

No dobrze chyba ¿e zmienili miejsce smile.gif turnij jest turniej a gdzie sie odbywa przynajmniej dla mnie nie ma takiego wielkiego znaczenia.
Ja mogê walczyæ w szrankach maj±c za plecami zarówno bloki jak i blanki zamkowe.
Tomaszek
rozumiem, ¿e mo¿esz równie¿ dawaæ pola na Marsie, w gnojówce, w remizie i na meczu pi³ki no¿nej... ale mrok... nie wytrzymam... ciemno tak, ¿e ju¿ nic nie mogê dostrzec...
Marcin Waszkielis
Jestem z Kêtrzyna, turnieju nie organizuje, ale mo¿e to i owo mogê o nim napisaæ. Pytajcie.
Nie wiem co do tego przedsiêwziêcia ma Wilcza Sfora.
Pawe³ S³awski h. Szeliga
CYTAT(Wo³czko)
Jestem z Kêtrzyna, turnieju nie organizuje, ale mo¿e to i owo mogê o nim napisaæ. Pytajcie.
Nie wiem co do tego przedsiêwziêcia ma Wilcza Sfora.

Ma tyle ¿e zostalismy zaproszeni gdyz znamy siê z S³awkiem jakies 3 lata. A skoro my nie jedziemy a wiem ¿e S³±wek chce ¿eby by³o du¿o ludzi rycerzy wojów wiêc poda³em wy¿ej wymienion± informacjê.
Marcin Waszkielis
Paw³em mówi
Ma tyle ¿e zostalismy zaproszeni gdyz znamy siê z S³awkiem jakies 3 lata. A skoro my nie jedziemy a wiem ¿e S³±wek chce ¿eby by³o du¿o ludzi rycerzy wojów wiêc poda³em wy¿ej wymienion± informacjê.[/quote]

Spoko, my¶la³em, ¿e jeste¶cie organizatorami.
Marcus Aurelius Carnifex
No dobra nasze bractwo tam bêdzie. Przewidywany wysoki poziom walk. Zamierzamy wystapiæ konno - takie s± plany. Co z naszymi przyjació³mi z Kaliningradu - jeszcze nie wiemy. W ten weekend jedzie do nich na turniej nasza delegacja i wtedy zobaczymy. Czy bêdzie wysoki poziom turnieju? Nie wiem jak bêdzie w tym roku - z tym pytaniem to ju¿ do S³awka. W tym roku to on jest organizatorem.
Pa
Marcin Waszkielis
Niestety, ale to g³ównie burmistrz decuduje o poziomie imprezy. On daje kase i on wymaga. Impreza jest jednodniowa i nie wiedzieæ czemu mo¿na bedzie j± dopiero o 15 rozpocz±æ. Bedzie ciasno. W miêdzy czasie wyst±pi sobie zespó³ tañca z Lubilna. W miêdzyczasie bêdzie siê odbywa³o ¶wiêto piwa.
Na turnieju zamiast walk pokazowych przewidywane jest takie tam sobie meele na stal. Powinna byæ fajna zabawa, wiêc niech twa nó¿ka szybko wraca do zdrowia Rze¼niczku.
Pozdrawiam
Indar
Witam.
Chyba nikt jeszcze nie skomentowa³ kêtrzyñskiego turnieju, pozwolê wiêc sobie na kilka s³ów...
Kto nie by³, niech nie ¿a³uje. Z zapowiedzianych konkurencji odby³a siê tylko bojówka, plus wieczorna bitwa. Na szczê¶cie na czas jej trwania wy³aczyli t± dyskopolow± sieczkê.
Po zesz³orocznym Turnieju Mazurskim który odby³ siê na zamku w Barcianach, tym razem obiecywa³em sobie wiele. Niestety... G³odno na szczê¶cie nie by³o, ale zimno i do domu daleko. Wspó³czuje jednemu cz³owiekowi z Opola, wszak to ca³a Polska do zjechania. Podsumowuj±c - nie by³ to turniej lecz biesiada piwna w towarzystwie rycerzy. Na nic zda³y siê starania organizatorów o ratowanie imprezy, wszystko siê posypa³o. Ca³o¶æ ratuje jeno wieczorna bitwa, która nawet mia³a klimat - szkoda jednak, ¿e bra³a w niej udzia³ tylko garstka rycerzy.
Pozdrawiam wszystkich poznanych w Kêtrzynie.
klaniam sie nisko
Marcin Waszkielis
No niestety. Podejrzewa³em, ¿e to bedzie lipa. My¶lê, ¿e za rok organizatorzy zabior± siê do roboty du¿o wcze¶niej i turniej bedzie nie gorszy ni¿ zesz³oroczny.
Nie martw siê o tego pana z Opola bo on przyjecha³ nie tylko na turniej ale i w odwiedziny smile.gif .

Pozdrawiam
Marcus Aurelius Carnifex
No! Podobno by³a lipa. S³awek jednak jest kiepskim organizatorem - mia³em nadziejê, ¿e co¶ siê zmieni³o.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.