Czo³em wstêpne informacje jakie uzyska³em od Saszy s± w linku
6-8 октября 2006 года. (data mo¿e siê zmieniæ +/- tydzien)
http://tforum.info/cgi-bin/ikonboard.cgi?;...=ST;f=13;t=5178
szykowac gard³a!!!
Czo³em Pepson!!!
Da radê siê jako¶ "podczepiæ"?
Pozdrawiam!!!
PS: impreza jest w pa¼dzierniku?
Kurwa wydudli³em dzi¶ za du¿o i chyba uwali³em siê jak b±k, bo za czorta nie mogê siê doczytaæ tych literków, przt³umaczy to kto¶??
P.S. Dla uczciwego samarytanina przewidziano spor± flaszê przy najblizszej okazji.
i dobrze pepson...trzymaj rêkê na pulsie...mo¿e w tym roku bêd± mniejsze straty....i krócej na granicy....
Zaczynam robic zapasy hepatilu ;>
Móg³by kto¶ napisaæ cos o tym po polsku?
Nie ¿êbym ni w z±b nie rozumia³, ale to ukraiñski i dowiedzia³em siê z tego jedynie, ¿ê chodzi o XVIIwiek, Kamieniec Podolski i parê innych prostych s³ów, jednak z ca³o¶ci± by³o gprzej. Fajnie gdyby Pepson(skoro wrzuci³) napisa³ pokrótce chocia¿ o co chodzi:)
na pro¶be Saszy zamieszczam wolne t³umaczenie
Witam
Zaczynamy przygotowania do "Terra Heroika 2006"
Impreza po¶wiêcona Rzeczpospolitej Obojganarodów i jej s±siadom w po³owie XVII wieku.
Miejsce: Kamieniec Podolski
Data: 6- 8 padzernika 2006 roku
Wszyscy, którzy chc± wzi±c udzia³ w imprezie proszeni s± o zg³aszanie siê do mnie na adres email haiduk@inbox.ru lub ICQ 233662382
z pozdrowieniami
Sasza
Wiadomo cos na temat organizacji wyjazdu? Czy bedzie powtorka z zeszlego roku?
Znaczy zimna kasza i ogórek
Znaczy æmaga
Czy organizacja autokarow beda zajmowaly sie te same osoby? czy trasa beizie przez Lublin?
Czy jeszcze za wczesnie by o to pytac?
Spokojnie jeszcze jest kupa czasu, data nie jest na 100% ustalona moze jeszcze sie przesun±æ +/- tydzieñ, wiec nie ma co siê ju¿ jaraæ.
Ale nie wybaczalnym bedzie aby nie odwiedziæ CHOCIMIA! I kto stawia Szturmana i bedzie zapija³ Desantem tak jak w tu w linku
http://www.wlodawa.pl/galeria/pepson/terra..._0737.jpg.shtml
pod³y, pod³y pepson....dobra...ja ci postawiê....rzeczywi¶cie jest jeszcze sporo czasu, choc ani sie obejrzymy a juz bedzie wrzesieñ....dobrze by³oby zwróciæ uwagê organizatorom na to, ¿eby polska czê¶æ uczestników tez mia³a miejsce na namioty, a nie kilka metrów kwadratowych....no i dac wiêcej kwitów do bani....
bania pestka bo kosztowa³a 50 kopiejek
ale z tym miejscem to i racja, no i siano by siê zda³o a nie 3 wiechcie
Witajcie
W zesz³ym roku to by³a ich pierwsza impreza na tak du¿± skale. My¶lê ¿e organizatorzy maj± ju¿ jakies do¶wiadczenie i my te¿. Wiemy na co zwróciæ uwagê. Z tego co rozmawia³em z Sasz± to jeszcze uk³adaj± scenariusz i niewiadopme jest miejsce bitwy. Na namioty jest prosty sposób trzeba przyjechaæ wcze¶niej
. Ja tez mam nadzieje, ¿e w tym roku pojedziemy do Chocimia. Ogólnie my¶le ¿e w tym roku bêdzie lepiej
Wiec jak juz skladamy liste rzyczen to moze juz zacznijmy oid takiego planu ze wyjezdzamy powiedzmy 2 dni wczesnie? Wtedy starczy nam czasu na Lwow, Beresteczko, Perejes³aw, Choci, SW. Trojce i co tam jeszce sobie kto zamarzy.
Innego wyjscia nie ma zeby troche pozwiedzac.
pinior: to nie chodzi³o o ciebie, chodzi³o mi o nazwy flaszek ale jak juz sie poczuwasz do tego ¿e zosta³e¶ wywo³any do tablicy to i cacy
lecz nie mo¿esz mi nie przyznaæ racji ¿e rybki by³y ......
morcinek: a kto bedzie pilnow±³ dobytku, jak sie wybierzemy na takie wycieczki? proponowa³ bym ci wycieczke na wakacje wiecej zobaczysz i naprewno bedzie fajnie
ale nie bedzie z kim cmagowac ;P
Schlaæ siê mo¿ecie w Polsce, bêdzie taniej
w polsce taniej ?
nie wierze
Dolicz koszty ¿arcia (i pomnó¿ przez 2, bo przecie¿ tak zmieniono ceny w sklepach w Kamieñcu rok temu), dojazdu i tego ca³ego sprzêtu, który musisz naprawiæ/dorobiæ na sam wyjazd.
Tak uprzedzaj±c jakies zapêdy cytuje Saszke:
"
hcemy grypy jaki robio rekonstrykcij a nie tylko pijatyku"
we¼cie to sobie do serca panowie szlachta i kozaki
rekonstrukcja to rekonstrukcja.....aha!!! nie dawac turyst± ¿adnych gad¿etów a tym bardziej broni do fotek:)
...Ani tym bardziej dawaæ cywilom postrzelaæ z broni palnej za dwa browary
witam
a ja z takim pytaniem.... bo ogolnie na XVII to w tym roku jeszcze z ¿on± nie za bardzo je¶te¶my ale czy istnieje mozliw¶æ zabrac sie jako "turysta"
CYTAT
"hcemy grypy
Czy tam osta³ siê jeszcze jaki¶ ³ab±d¼ z Torunia. Pos³aæ im jak chc±.
Witam, i znow Kamieniec Podolski zostal obroniopny przed kozackimi powstañcami wspomaganymi przez tatarow, bialorusinow i moskali, a to dzieki walecznosci polakow i czechow
Kilkadziesiat zdjec z Ukrainy:
http://www.wici.info/modules.php?name=Gale...m=207&pos=1Pozdrowienia dla wszystkich, i obysmy sie podczas leza zimowego zbytnio nie nudzili
CYTAT(Marcinek @ 23:38 24.10.2006)
Marcinek, prosz.... oplu³am sobie monitor w pracy
Christ! Czytaliescie ostatni akapit?
CYTAT
Kamieniec Podolski skutecznie opiera³ siê Kozakom. S³ynna polska twierdza pad³a jednak w sierpniu 1672 roku. Kilkudziesiêcioosobowa za³oga nie da³a rady armii tureckiej. Komendantem twierdzy by³ pu³kownik Jerzy Wo³odyjowski. Podczas ewakuacji zamku wysadzono w powietrze prochowniê. Prawdopodobnie zrozpaczony major artylerii kamienieckiej Ketling podpali³ lont. W wybuchu zgin±³ Wo³odyjowski. Ten epizod znany jest z Trylogii Henryka Sienkiewicza.
... buahahahahahahahha
Wszystko gra tylko chodzi³o oczywi¶cie o Trylogiê Tolkiena.
a nie o sagê Sapkowskiego??
ty Pepson to siê przyznaj gdzie sie podzia³e¶ jak ci± na mo¶cie z oka spu¶cili¶my
Cyt. za artyku³em: "Nasze cztery armaty to najlepsza artyleria w Polsce - podkre¶la Norbert Skorodzieñ. M³odzi Ukraiñcy podeszli tak blisko armat, ¿e wystrza³ ich zmiót³ i lecieli kilka metrów w powietrzu. - Trochê nas to zaskoczy³o. A¿ takiego efektu nie planowali¶my - przyznaje Skorodzieñ."
Moja pro¶ba - czy który¶ z obecnych na tym forum cz³onków KBA móg³by to skomentowaæ? Przepraszam, ¿e siê czepiam, ale to w³a¶nie dziêki tego typu wypowiedziom ¶rodowisko zwi±zane z u¿ywaniem czarnego proszku ma nieustanne problemy z w³adzami ró¿nych szczebli i autoramentu.
CYTAT(Szymon Okrutny @ 22:00 31.10.2006)
ty Pepson to siê przyznaj gdzie sie podzia³e¶ jak ci± na mo¶cie z oka spu¶cili¶my
Poszed³em Was szukac?? - nie wiem - tylko jak mozna zgubicsiê na moscie?
CYTAT(pepson @ 11:48 01.11.2006)
Poszed³em Was szukac?? - nie wiem - tylko jak mozna zgubicsiê na moscie?
w³a¶nie
a jednak mo¿na.
mo¿e te¿ lata³e¶ w powietrzu?
Ponawiam pro¶bê do cz³onków KBA o skomentowanie tego artyku³u.
Ot ponios³o kolegê troszkê. U³añska fantazja taka
Witam, i serdecznie przepraszam za d³ugie milczenie. Co do tego nieszczêsnego artyku³u,, rozmowa z dziennikarzem by³a d³uga, lu¿na i o wszystkim z wyjazdu na Ukrainê, nie by³o tez autoryzacji tekstu, ostatnia akapit to dopisek dziennikarza. Wiêc serdecznie przepraszam ca³e ¶rodowisko, które z powodu artyku³u mo¿e mieæ problemy. Oczywi¶cie nie myslcie sobie ¿e, naprawde Ukraiñcy latali w powietrzu, to juz nadinterpretacja dziennikarza. Wiêc przykro mi, ze tak wysz³o.
Dziekuje wszystkim za wspólny wyjazd, i innym barctwom z polski i zagranicy za wspóln± zabawê.
Furion!!
Pozwij go!! Z naruszenie dobr osobistych i za publikacjie wypowiedzi bez autoryzacji.
Pozdro
pozwij albo nawet wyzwij.
Hej Drodzy Gospodarze z Czerwonej Katedry, patrzta jakie Wam foto znalazlem w necie
http://photofile.ru/photo/velizariy/2174815/36722897.jpg
Piotrek - dziêki, dam znaæ Rydzowi, mo¿e siê przyda. A by³ do niego jaki¶ podpis/komentarz?
Czo³em Andrzeju, nic tam nie bylo to galeria a w niej kilka fotek ot i cala prawda.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.