w zwiazku z tym ze nie pogodzilem sie ze strata swojej trzeciej polowy - szabli
chcialbym zapytac tych co takia operacje przeprowadzili ze skutkiem pozytywnym (czyli tych co sie na rzeczy znaja) o skutecznosc spawania broni. moja ukochana zlamala sie na trzpieniu ... pomocy!!!
CYTAT
... strata swojej trzeciej polowy - szabli ...
to ile ty masz tych po³ówek?!?
Pawe³ S³awski h. Szeliga
gor±co odradzam spawanie broni jak sie raz z³ama³a to ju¿ nic zniej nie bedzie bedzie siê ³amaæ. A przez to bedzie niebezpieczna do uzywania. chyba ¿e na ¶cianê to co innego.
B³a¿ej spawal swoja husarke tez przy trzpieniu (dostala od ptackowej lucyny) ale wytrzymala tylko 2 tygodnie i za drugim razem tez polegla ... chyba od mojej szabli ... (ale dokladnie nie pamietam)
OK juz wiem ze da sie zespawac szable tak aby mozna nia bylo dalej walczyc, gdyz rozmawialem z kims kto szable kuje i nimi walczy a jak sie zlamie ktoras to ja spawa ale nie wiem jaka technika, prosze o podpowiedz kogos kto juz to robil (nie slyszal cos nie cos) FACHOWA OPINIA B.MILE WIDZIANA
S³ysza³em Czarku, ¿e u nas w Kielcach kto¶ spawa³ sobie z³amany miecz technik± plazmow±
. Podobno ¶wietnie siê sprawdza. Nie wiem dok³adnie gdzie i jak, ale to jó¿ jest jaki¶ trop. Najlepiej skocz na polibudê i tam zapytaj.
O, i to jest dobra podpowiedz, na pewno sprawdze, dzieki Micha³
Nie ma sprawy. A teraz leæ do instytutu fizyki.
Cezary czy to ta szabelka, z ktora mialem zaszczyt zkrzyzowac swoja rok temu w Checinach? Nie lam sie Bracie dla pocieszena dodam, ze moja karabelka po niecalym roku w trzpieniu pekla.
A byc moze, byc moze... ale nie martwie sie bo slyszalem ze spawanie plazma jest naprawde dobre tylko musze miec troszke czasu zeby sie przejsc , jesli ktos ma jeszcze jakis dobry pomysl to walcie smialo...
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.