Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: [Sierpieñ] I Turniej na Zamku Ks. Mazowieckich w Ciechanowie
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2006
Stron: 1, 2
The_Fish
Salve!

Mam przyjemno¶æ oznajmiæ wszystkim, i¿ 5-6 sierpnia A.D. 2006 odbêdzie siê pierwszy XV-wieczny turniej w Ciechanowie, organizowany przez Chor±giew Rycerstwa Ziemi Ciechanowskiej ( wreszcie! )

Datowanie standardowo, 1350-1450 ( dotyczy zarówno stroju, jak i uzbrojenia!) , zaproszenia po wys³aniu zdjêæ na podany ni¿ej mail. Komisji strojów nie przewidujemy wprawdzie ale tolerancja na mrok bêdzie zerowa wiêc je¶li kto¶ mia³by robiæ radosne improwizacje pseudohistoryczne to lepiej niech przyjedzie po cywili, bêdzie mniej stresu dla wszystkich smile.gif Namioty raczej historyczne, wstêpnie NIE PRZEWIDUJEMY iglopolis, (chyba ¿e pojawi siê bardzo du¿o osób zainteresowanych przyjazdem bez namiotów,wtedy bêdziemy kombinowaæ...).

To tyle spraw nieprzyjemnych, teraz te przyjemniejsze: oczywi¶cie pe³ne wy¿ywienie( + napoje smile.gif ), spanie w obozie historycznym pod zamkiem, w trakcie turnieju ¯ADNEJ waty cukrowej, drewaninych mieczy itp. ( wymagania UM smile.gif ) , jako jeden z punktów programu koncert zespo³u - na razie s± du¿e szanse na Drollsów.

Turniej bêdzie jednym z kilku ( czterech? ) TURNIEJÓW LIGI RYCERSKIEJ, st±d zgodne z regulaminem ligi czê¶æ konkurencji bojowych i oczywi¶cie punkty to rankingu najwiêkszych rze¼ników sezonu smile.gif

W sobotê w trakcie biesiady bonusowy koncert tylko dla rymcerstwa, w najprawdopodobniej otwartym dla nas a zamkniêtym dla publiki zamku. Ci co zamek nasz widzieli wiedz± jaki tu jest cudowny klimacik, za¶ dla tych których ta atrakcja ominê³a za parê dni wstawiam zdjêcia smile.gif

Przewidywane konkurencje:

- bojówki ( punktówka, minutówka, pó³toraki)

- ³uczniczy ( szczegó³y pojawi± siê w dniach)

- w sobote bitwa nocna po³±czona z rozkosznym paleniem devil.gif wioski

- konkurs na najlepszy plebej. Tu nale¿± siê wyjasnienia: ka¿de chêtne bractwo przygotowuje jaki¶ swój program zabawiania t³umów i w wybranym momencie miêdzy konkurencjami go prezentuje. Nie musi to byæ koniecznie urz±dzenie czy zabawa, najwa¿niejszy jest efekt jaki wywo³a na publice. Na koniec turnieju spec-komisja która obserwowa³a wszystkie efekty wybiera najlepszy zespó³ i przyznaje nagrodê. Liczymy na Wasz± inwencjê twórcz± smile.gif

-oczywi¶cie konkurs dla dam, konkurs krasomówczy, zapasy , mo¿e jaki¶ rzut w³óczni± siê uda

-jak nam doby starczy - konkurs pokazów/scenek rodzajowych

Jak macie jeszcze jakie¶ pomys³y/propozycje to jeste¶my otwarci na sugestie smile.gif
Wszelkie pytania, uwagi i zg³oszenia kierujcie na adres rybka1944@wp.pl albo na moje gg
Kolejne informacjê bedê wrzuca³ w dniach...
pozdrawiam,
Bartek P³otka
Morrigan
Panie kapitanie szeregowa Morrigan zglasza swoj udzial bigsmile2.gif
Mam nadzeje ze wam sie uda w 100% (taa atrakacja muzyczna tez tongue.gif )
Bractwo jest sympatyczne i zapowiada sie swietny turniej bigsmile2.gif
Wiedziemka
Je¶li uda mi siê skompletowaæ zdjecia odpowiednie, postaram siê wys³aæ je w miarê szybko smile.gif co by znaczy³o, ¿e z chêci± by¶my wziêli udzia³ w tym wydarzeniu
W.
The_Fish
Zgodnie z objetnic± za³±czam zdjêcia naszego przecudnej urody zameczku smile.gif
I czekam na Wasze zg³oszenia smile.gif
pozdrawiam,
Bartek
Pater Wilhelm
heheh w³a¶nie w³a¶nie :D:D git ¿e nareszcie co¶ zorganizowali¶my :P
Macko
Witam !
Bardzo mi³o s³yszeæ ¿e w Ciechanowie odbêdzie siê impreza datowana na interesuj±cy mnie okres !!!

Chcia³bym w takim razie zg³osiæ udzia³ swój, ¿ony, szwagierki (na sprzeda¿ bigsmile2.gif ) ) i mo¿e jeszcze dwóch opojów icon_cool.gif .

Przewidujemy przyjechaæ z namiotem historycznym, ja z pó³torakiem, ¿ona ³uczniczka, szwagierka na sprzeda¿ bigsmile2.gif , dwóch opojów tarczownicyi topory.
Napewno przywieziemy jaki¶ mlekochol i (dla znaj±cych temat) APPLEWINA.

Zdjêcia w strojach i blachach postaram siê przes³aæ na skrzynkê w przysz³ym tygodniu gdy naprawiê "cyfrówkê".

Pozdrawiam
Maæko z P³ocka
Morrigan
CYTAT(The_Fish)
jako jeden z punktów programu koncert zespo³u - na razie s± du¿e szanse na Drollsów.

Mam przyjemnosc poinformowac panstwa, ze Drollsi bede na pewno smile.gif

P.S. Panie , kotre maja zamiar przyjechac na ten turniej i tancza prosze o kontak ze mna na gg lub maila
Pablo
Witam!
Je¶li to mo¿liwe , to chcieliby¶my pojawiæ siê na waszej imprezie!
Odtwarzamy okres grunwaldzki , wywodzimy siê z Chor±gwi Ksiêcia Janusza Siemowita , posiadam strój i uzbrojenie na dany okres , ponadwszystko jednakchcemy zaprezentowaæ nasze rzemios³o - bi¿uteriê historyczn± Posiadamy w³asny namiot/kram.
pozdrawiam Pawe³ Ob³oza
Szerszen
Noo ju¿ siê nie moge doczekaæ tej imprezy. Ja mam dobrze bo nie musze nigdzie jechaæ bo sam nale¿e do Chor±gwi Rycerstwa Ziemii Ciechanowskiej. Zapraszam wszystkich pod nasz zameczek :-)
Pablo
Witam!
Zatem mo¿emy przyj±æ, ¿e jeste¶my mile widzani?.
Jesli tak , to pojawimy siê w sile 2 walcz±cych i 2 niewiasty , z kramem i ekwipunkiem .
Pozdrawiam Pablo.
The_Fish
Chcia³em w imieniu Namiestnika bractwa prosiæ o parê dni cierpliwo¶ci jeszcze, ka¿demu odpowiemy indywidualnie na zg³oszenie ale to dopiero jak on skoñczy pisaæ mature :P Ale naturalnie wszyscy sa mile widziani smile.gif
Pablo
Ok. rozumiem.
Tomek14_91
No i fajnie ze w ciechanwoie cos bedzie. ALE W TYCH DNIACH MNIENIE BEDZIE icon_sad.gif icon_sad.gif icon_sad.gif kurde zaluje ale juz tak bywa no moze keidy indziej
The_Fish
W zwi±zku z wymaganiami Ligi Rycerskiej i niesamowitym ba³aganem na mojej skrzynce prosi³bym od dzisiaj o przesy³anie maili zg³oszeniowych z WYRA¬NYMI zdjêciami na adres komisja@gmail.com . Skrzynka bêdzie sprawdzana co pare dni, po zatwierdzeniu przez komisje ka¿dy zostanie indywidualnie poinformowany. To co juz do mnie dosz³o te¿ tam trafi wiêc siê nie zdziwcie jak zostaniecie kolejny raz poinformowani o zaproszeniu na turniej :P
A mnie te¿ nie bêdzie, bêde bawi³ w tym czasie w odleg³ej Germanii, mam nadzieje ¿e przynajmniej wypijecie za moje zdrowie angsad.gif
I jeszcze - w wi±zku z wymaganiami Ligi turniej ³uczniczy te¿ bêdzie w 100% zgodny z jej regulaminem, szczegó³y zdaje sie sa gdzies na FREHA
pozdrawiam
Bartek
P.s. Prosi³bym jednak niektórych cz³onków mojego szacownego by³ego bractwa o nieza¶miecanie tego tematu nic nie wnosz±cymi postami :P
Kulewna
Czy ja moge prosic organizatorow o kontakt ze mna??
Marcin Waszkielis
Z chêci± bym siê zjawil bo nienajgorzej sie zapowiada. Szkoda tylko, ¿e to turniej (tfu) "ligi rycerskiej".
Morrigan
cool.gif cool.gif Przecie¿ nikt Ciê nie zmusza to przyjazdu jak siê nie podoba to nie przyje¿d¿aj
Marcin Waszkielis
CYTAT
Przecie¿ nikt Ciê nie zmusza to przyjazdu jak siê nie podoba to nie przyje¿d¿aj

To ja odpowiem na Twoim poziomie. Jak sie podobaj± moje posty, to nie czytaj ass.gif .

Mo¿na wiedzieæ kto bêdzie szefem komisji sêdziwoskiej turniejów bojowych?
Zaknafein
Czas najwy¿szy by pojawi³ sie program naszej imprezy :

Przyje¿d¿ac mozna ju¿ w pi±tek.

SOBOTA
10.00 - Oficjalne otwarcie turnieju na dziedziñcu zamku
11.00 - Walki na stal ( minutówka )
11.00 - Turniej ³uczniczy ( równolegle)
12.30 - Konkurs dla dam
15.30 - Turniej walk na miecze pó³torarêczne
17.00 - Turniej w³óczni
18.00 - Turniej pokazów
19.00 - Koncert zespo³u The Drolls
21.00 - Bitwa

Po bitwie oczywi¶cie biesiada :D

NIEDZIELA
10.00 - Turniej zapasów
11.30 - Turniej na stal( punktówka)
13.30 - Zakoñczenie turnieju

Je¶li chodzi o szefa komisji sêdziowskiej to narazie nie wiadomo kto nim bedzie.
Pozdrawiam
Tomek
Rafa³ Pr±dzyñski
bigsmile2.gif
The_Fish
Po raz kolejny APELUJÊ o przesy³anie zg³oszeñ TYLKO na komisja@gmail.com , w przeciwnym razie jest bardzo du¿a szansa ¿e zagin± w mrocznej czelu¶ci mojej prywatnej skrzynki devil.gif

Ponowiê te¿ apel do niektórych osób o niezawalanie forum zbêdnymi dyskusjami nie dotycz±cymi w±tku..

A sêdziowie jacy by nie byli i tak przez ¶rednio po³owê uczestników zostan± uznani za nieobiektywnych, to chyba standart tongue.gif
Marcin Waszkielis
CYTAT
A sêdziowie jacy by nie byli i tak przez ¶rednio po³owê uczestników zostan± uznani za nieobiektywnych, to chyba standart

Nie, to nie jest standart. Poprostu sêdziowanie ligowe jest dla wielu wielk± tajemnic±.
Micha³ Wojtysiak
Sêdziowanie mo¿e byæ tajemnic± i o to chodzi to pewnego rodzaju uswiêcone misterium, którego skutkiem ma byæ wy³onienie zwyciê¿cy. smile.gif
Na szczê¶cie ostatnie turnieje ligowe pokaza³y ¿e ich uczestnicy coraz lepiej znaj± regulaminy a sêdziom zdarzaj± siê pomy³ki - ale to jest normalne - sêdzia te¿ cz³owiek a czasami bywa te¿ zmêczony po d³ugim sedziowaniu przez 4 , 5 godzin w s³oñcu
Proszê o wyrozumia³o¶æ dla sêdziów
Na codzieñ spotykaj±c siê z sêdziami polskiego wymiaru sprawiedliwo¶ci nauczylem siê wyrozumia³o¶ci i pokory
Wiêc polecam tê postawê a szczególnie wyrozumia³o¶æ. Nie ma idea³ów. Liga stara siê aby sêdziami byli ludzie znaj±cy siê na rzeczy jednak s± oni dalej tylko u³omnymi istotami cz³eczymi
A je¿eli komu¶ nie podoba siê ich sêdziowanie nie musi stawaæ w konkurencjach Ligi bo po co siê denerwowaæ.
Naprawdê staramy siê byæ jak najbardziej obiektywni
Pozdrawiam
Przemko zwany Zychem
Lezala ta freha i nie bylo caluskow, oklaskow, pozdrowien, balaskow etc. :/
Wiec teraz mozna: pozdrawiam wszystkich i w ogole.

Wrzuccie moze jakies foty, conie? ;]
Morrigan
Miło było bardzo, sympatycznie pijacy.gif (szczególnie wykonanie Petit przez Drollsów devil.gif )
Panie Namiestniku matura, studia i turniej po prostu pokłony do kolan smile.gif
Zaknafein
Witam
Macie co chcecie :D wrzucam linka do zdjêæ z turnieju wkrótce moze wrzuce nastêpny link.

http://przemyslaw.getphoto.pl/index.php?pa...=4&k=406954

Wszystkim przyby³ym dziêkuje za pomoc i wspóln± zabawê. Mam nadzieje ¿e zapamiêtacie weso³± bitwê. :D.

pozdrawiam

Tomek
Przemko zwany Zychem
CYTAT(Zaknafein @ 10:03 11.08.2006) *
Wszystkim przyby³ym dziêkuje za pomoc i wspóln± zabawê. Mam nadzieje ¿e zapamiêtacie weso³± bitwê. :D.

To my dziekujemy za zaproszenie i cieple przyjecie. ;]
A bitwy nie da sie zapomniec. Szczegolnie, ze na samym poczatku dostalem snopkiem rzuconym z wiezy prosto w czaszke.

Zdjecia miodzio. Kolega z pracy sie zaslinil na widok naszych dam. ;>

ps. Strasznie glupie miny robie podczas tej walki. Jednak musze zaczac zakladac helm z zaslona ;]

CYTAT
wkrótce moze wrzuce nastêpny link.

No czekamy, czekamy.
Kopernicus
By³ to mój pierwszy Turniej, dopiero zaczynam przygodê z XVw. Uda³o mi siê wyst±piæ na tym¿e turnieju w coprawda niepe³nym stroju (gacie, koszula,buty), ale prace nad obszyciem trwaj± intensywnie. Bra³em równie¿ pierwszy raz udzia³ w turnieju ³uczniczym.
A propo czy istnieje gdzie¶ na jakiej¶ stronie www informacja o wynikach turnieju?
Bardzo podobaly mi sie walki poltorakami, to moja docelowa broñ. Mimo Twojego zwyciêstwa Zychu, dla mnie prywatnym bochaterem jest Twój przeciwnik z walki fina³owej smile.gif
Pozdrawiam wszystkich i do zobaczenia na innych imprezach, wybieram siê do LIWU 19-20 sierpnia.
MayGyver
i my dziekujemy za mile przyjecie
pogoda byla srednia ale i tak bawilismy sie przednio

ogromny szacun dla miska, dobrego pana i zlego pana w spotkaniu pod brama
nastepnym razem ja na gorze
Przemko zwany Zychem
CYTAT(Kopernicus @ 12:23 11.08.2006) *
Mimo Twojego zwyciêstwa Zychu, dla mnie prywatnym bochaterem jest Twój przeciwnik z walki fina³owej smile.gif

A to fakt, mocny zawodnik. Zdarzylo nam sie walczyc dwa razy i druga walka to byla w zasadzie loteria.

W ogole szacunek i poklony dla wszystkich walczacych.

Z ostatniej chwili: warga Mufera juz prawie w porzadku =]
Kulewna
Impreza na pierwszy raz ok:)
Bardzo kameralnie:) tez duzy plus pewnie sporo osob nie przyjechalo ze wzgledu na pogode
A co do pogody to dobrze ze chociaz byla w sobote:)
Wyzywienie dobre:)
Pozdrawiam organizatorow!
Przemko zwany Zychem
O, Kulka, powiedz Czarnej zeby umiescila gdzies foty z imprezy.
Mauris
Dzieki Kopernicus i Zychu za s³owa uznania odnosnie fina³owej walki. (Nie by³o lekko:-)
Szczególnie bior±c pod uwage fakt, ¿e by³ to pierwszy turniej na ktorym walczy³em..
Mo¿e i ostatnia walka to by³a loteria (nie mnie oceniaæ - nie widzia³em jej:) , ale zwyciêzca jest jeden i jak widac zwycie¿y³o do¶wiadczenie. Jeszcze raz gratuluje Zychu.
Mam ndzieje, ¿e za rok równie¿ zmierzymy sie na zamku w Ciechanowie.
Pozdr.
Marta z £êczycy
Rewelacyjny turniej.Kameralnie.Mi³o.Sympatycznie.Ciekawy bieg dam smile.gif szkoda ¿e nie by³o nagrody za 2 i 3 miejsce ;)niesamowita bitwa!!!!!!!!!najlepsza miejscówka by³a na wie¿y!!!!!!!! Specjalne buziaki i podziêkowania za mojego Idea³u!Dzieki za wszystko:)do zobaczenia za rok!!!!!!!!
The_Fish
Hej,
gratulacje dla orgów od niedosz³ego ex-organizatora, z tego co mnie s³uchy dosz³y to mieli¶cie nielada problemy natury wszelakiej, a jak widze na FREHA posz³o super smile.gif
Naturalnie za rok bêdzie jeszcze lepiej icon_wink.gif
A co do "prywatnych faworytów" - juz rok temu chcia³em stawiaæ ka¿de pieni±dze na zwyciêstwo Ja¶ka w pierwszym turnieju, jak widaæ by³em bliski trafienia.. Mo¿e zostane rycerskim bukmacherem, wychodzi mi to lepiej niz walka :-P
aha, special thx dla Zycha za telefon ktorego odebranie sprowadzilo moje konto to jak¿e piêknie brzmi±cej kwoty "-2 z³" bum.gif Cieszê siê ¿e przynajmniej wygra³e¶ ten turniej, inwestycja siê op³aci³a cool.gif
pozdrawiam
Bartek
Ka¶
Turniej bojowy z komentarzami Mi¶ka, wielka improwizacja na bitwie, degustacja monikowego wina, niesamowici Drollsi, wspania³e kazanie Hegemona, jedno z tych, o których mi opowiadano, ale dopiero teraz mia³am okazjê je us³yszeæ... Tak fajnie, ¿e a¿ nie mog³am uwierzyæ, ¿e to by³o u nas smile.gif
Marto z £êczycy, cieszê siê, ¿e bieg dam siê podoba³, bo ba³am siê, ¿e stworzê wielk± klapê.
W uszach od turnieju d¼wiêczy mi jeszcze: hej gloooria gul gul!...
Morri, je¶li to czytasz - jak siê miewa Twoje stadko os? bum.gif
Podziêkowania i pozdrowienia dla wszystkich!

A za rok zrobimy bitwê na Jeszcze Wiêcej Siana! ( On oszukuje! OSZUKUJE! cool.gif )
Morrigan
Stadko os chyba przyleciało za mną cool.gif !?
Kaś a gdzie łyżka i siano??
czarna
Bardzo sympatyczna imprezka - kameralno¶æ to jej ogromny plus.
Piêkny zameczek, klimatyczne miejsce do spanka i pyszne ¶niadanka.
Choæ ma³o nas by³o - Bitwa przednia usmieszek_07.gif
Pogoda...no có¿ - na ni± wp³ywu nie mamy.
Pozdrawiam wszystkich gor±co.
Dziêki thanx.gif
Ka¶
Morrigan -> £y¿ka siê znalaz³a, nie zgubi³am jej, bo jej tam wcale nie wziê³am. Mama mi j± posprz±ta³a.
Jakie siano...?
Szerszen
S³awa!!
Impreza by³a ¶wietna, fajne turnieje, ciekawa bitwa (moja 1 inscenizacja w której bra³em udzia³ icon_cool.gif ), fajne kazanie Hegemona, ¿arty i opowie¶ci Mi¶ka i ogólnie fajna biesiada na koniec imprezy lol2.gif Gdyby tylko pogoda w niedzielê by³a ³adniejsza jezyk.gif
Aha 66 nowych fotek z imprezy, ogl±dajcie i podziwiajcie devil.gif
http://um.ciechanow.pl/galeriaum/zoom_imag...aza=&#dolne
Przemko zwany Zychem
We wszystkich galeriach prawie same puszki. Jako, ze brzydze sie przemoca optuje za bardziej intensywnym obfotografowaniem dam, w sytuacjach przeroznych, jako ze znany ze mnie piewca cnot kobiecych (to slowa Mi¶ka i tego sie bede trzymal).
MayGyver
ale musisz przyznac ze 85% zakutych lbow posiadalo kirys, milo sie oglada takie widoczki, przynajmniej odskocznia od platow, skor, platow, kolczug, platow
Przemko zwany Zychem
Mhm.
I niebieskie zbroje obreczowe tez sa <3 :*
MayGyver
na jednym zdjeciu w tej zbroi obreczowej i helmie wygladasz jak francuski zolnierz z monty pythona

;)
Morrigan
Jak to jak s³oma normalna smile.gif !!

Zychu przyznaj siê po tylu uroczych u¶miechach pewnie nie mog³e¶ zasn±æ bigsmile2.gif
A co do bitwy to mam nadzieje, ¿e rok bêdzie kontynuacja.... bajki
Przemko zwany Zychem
Zychu przyznaj siê po tylu uroczych u¶miechach pewnie nie mog³e¶ zasn±æ

Pewnie nie, aczkolwiek juz do konca nie pamietam ;]
Szerszen
CYTAT
A co do bitwy to mam nadzieje, ¿e rok bêdzie kontynuacja.... bajki

Te¿ mam tak± nadziejê ...gdyby by³a ³adniejsza pogoda i przynajmniej 2 razy wiêcej narodu to by³a by ciekawa bajka lol2.gif Jeszcze siê oka¿e, ¿e co roku na Ciechanowskim zamku bêd± inscenizacje bajek cool.gif
Joanna
Ha! Impreza była udana przynajmniej jak dla mnie:) czego nie spodziewałam się zaraz po przyjeździe. W pociągu żartowałyśmy z dziewczynami z BRZK (Bydgoszcz) , że przez pogodę nikogo nie będzie i tak było gdy przybyłyśmy na zamek... ale na szczęście troche osób z wieczora się zjawiło smile.gif .

Cóż moge powiedzieć - sympatycznie było bo jak są fajni ludzie to i jest "fajna impreza" :D . Bardzo kameralnieWraz z BRZK ropropagowywałyśmy "Gulanie" smile.gif , Drollsi zapewnili oprawę muzyczną, a i nauczyli się też gromkiego "Hej Gloria Gul Gul" na uczcie smile.gif .

Rzadko bywam na XV imprezach przez co strasznie rozbawił mnie regulamin turnieju bojowego - "rycerz trawiony w głowe na płask ma 66% szans na przeżycie" czy jakoś tak cool.gif .

Z uwag:
Proponowała bym urozmaicić turniej łuczniczy bo strzelanie z 3 odległości jest po prostu nudne.
bieg dam tez był niezły jednak rysowanie rycerza jest jak dla mnie zbyt mało sprecyzowanym zadaniem, zwłaszcza, że jeden rysunek to była zwykła kropka (rycerz z lotu ptaka?? cool.gif )

Jak na pierwszy turniej popełniony przez Bractwo Ciechanowskie (które niemniej bardzo pozdrawiam) było naprawde nieźle:) . Pierwsze koty za płoty - za rok ma być lepiej smile.gif .

No i na koniec pozdrówka dla wszystkich z którymi nie miałam okazji się pożegnać gdyż o 6 rano pobiegłam na pociąg no i dla pna w czerwono-czarnym co wygląda jak mój asystent od farmakologii ;) .

pozdrawiam
Rafa³ Pr±dzyñski
Nie Kochanie - jako¶ chyba nie tak - to znaczy zupe³nie nie tak - co¶ pokreci³a¶ z tym trafieniem albo Tobie pokrêcilci - albo ktos nie bardzo zaznajomiony cos tam niedorzecznie skomentowa³. W³asnie niedorzecznie. A takwogóle...o co chodzi z tym trafieniem bo nic ie rozumiem.

Co do strzelania z trzech odleg³o¶ci - ja tam uwa¿am ¿e to takpowinno siê rozgrywaæ - trzy rodzaje tarcz - trzy odleg³o¶ci - bo to jest konkurs strzelecki nie akrobnatyczny czy taneczny.

TYLKO NIECH TO BÊD¡ W KOÑCU ODLEG£O¦CI a nie jakie¶ tam ma³e pikusie.

Dziêki ¿e mi fajnie ciagnê³a¶ piórko, szkoda ¿e tak krótko, mo¿e jednak bym siê zrewan¿owa³ devil.gif
Joanna
Tylko bez podtekstów Hagemon!

Odnalaz³am jedn± galeryje z Ciechanowa na sieci smile.gif

http://www.rycerze.pl/modules/xoopsgallery...2006&page=1

pozdrawiam
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.