Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: [Instrumenty]clairseach - harfa irlandzka/celtycka
> Ogólne kategorie (bez podzia³u na epoki) > Muzyka dawna, tañce i pie¶ni
Anielka
je¶li chodzi o "przedrostek" to da³em inne, bo zrobienie [Instrumenty][Muzycy][Pie¶ni]harfa celtycka g³upio by wygl±da³o
----------
o co mi chodzi?? o ten w³a¶nie instrument.. piêkny, suptelny, wszechstronny. Czy znacie jakie¶ ciekawe pie¶ni, melodie, etc z nim zwi±zane??
Sk±d mi to przysz³o do g³owy?? przyjació³ka gra na takiej w³a¶nie ¶licznej harfie irlandzkiej, która nosi imiê "Shirka"
Dlaczego teraz?? gdy¿ owa przyjació³ka wyda³a demo i umie¶ci³a je na moim serwerku do pobierania za free - do poprania z jej strony http://clairseach.rycerstwo.pl
Dlaczego tutaj?? gdy¿ uwa¿am, ¿e rr ma wiele do zaproponowania takim artystom.. a mo¿e tacy arty¶ci maj± wiele do zaoferowania nam... bigsmile2.gif pozostawiam pod rozwagê innych;]
Maskotka
I wychodzi na to, ¿em buc i ignorant ;)

Wyzej wspomniana harfiarka to ja. I potrzebujê pomocy w stworzeniu nowego instrumentu. Wiêcej o moim poszukiwaniu w¶ród frehowiczów:
moja pro¶ba

z góry dziêkujê za odzew, a Adminow przepraszam za ba³ga³gan.
Maskotka
Pozwolesobie napisaæ, ¿e dziêki pomocy przyjació³, fresze a przede wszystkim panu Leszkowi Pelcowi sta³am sieniedawno w³a¶cicielk± nowej starej harfy smile.gif

Ma na imiê Mairi, jest replik± Harfy Królowej Marii z edynburga (ma dok³adnie powtórzone wymiary ³uku harmonicznego, odstêpy miêdzy strunami itp... choæ nie jest ociekajaca rze¼bieniami) i ma piêkne, dzwonowate brzmienie.

Jest znacznie bardziej "historycznie akuratna" ni¿ mój poprzedni instrument i wymaga ode mnie wieæej umiejêtno¶ci (zw³aszcza w zakresie typowego dla harf metalowostrunowych wyciszania zbyt d³ugo brzmi±cych strun) no i dopiero j± dosta³±m Ale dziekujê ze wszystkich si³!

Maskotka
Ajcek
¦ci±gn±³em sobie kilka Twoich utworów i gratulujê talentu. Czy "Ko³ysanka z rybackiej wioski Wark" to Twoja w³asna kompozycja?
Maskotka
W opisie dolaczonym do pliku zip sa informacje odnoscnie autorow. Autorka tekstu jest Andre Norton (ksiazki fantasy w swiecie Swiat Czarownic, ksiazka Tkaczka Piesni), tlumaczylaEwa Witecka, Muzyka jest wlasna...

Bardzo radze sciaganie calosci dema, jako jednego pliku zip - wygodniejsze, masz na pewno wszystko, ale i okladke mojej produkcji i wszystkie informacje odnosnie autorstwa, a takze teksty piosenek. I blabym wdzieczna z rozpowszechnianie :D

Pozdrawiam i dziekuje za komplement

MaskotkPS przepraszam za brak pliterek, ale pisze z Eire
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.