Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: [wrzesieñ] Turniej rycerski o szablê - Szyd³owiec
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2006
muzykus
Trochê z dr¿eniem serca, i pewn± doz± nie¶mia³o¶ci anonsujê: po³owa wrze¶nia 2006 tj. 9-10.09. odbêdzie siê Turniej o szablê Krzysztofa i Miko³aja Szyd³owieckich na zamku w Szyd³owcu.
Impreza jest osadzona w realiach XVII wieku.
Szczegó³y na ten temat przeka¿e zainteresowanym na tym forum Gospodarz - Piotr - Paj±kiem zawany w³a¶nie z Szyd³owieckiego "Gryfa". Impreza bêdzie ju¿ trzeci± (chyba) z rzêdu i powiem Wam, ¿e poprzednie by³y bardzo udane dziêki Dyrektorowi Muzeum Instrumentów Ludowych w Szyd³owcu - Wielkie dziêki Panie Dyrektorze.
Ja pozostajê w nadziei, ¿e niczego z terminami nie popl±ta³em i nic siê na podany termin nie na³o¿y
Pozdrawiam 17 - nastki - Muzykus.
Pawe³ Lipnicki
W realiach XVII wieku - to znaczy : kostiumowy , czyli w strojach XVII w. ??
Koki
apsolutnie tak smile.gif
Piotr Czy¿
Gar¶æ informacji w tym temacie.
Bêdzie on trzecim z rzêdu Turniejem w Szyd³owcu.
Bêdzie to turniej datowany.
Wy³±cznie XVII wiek.
Oceniane bêd± inscenizacje w wykonaniu przyby³ych dru¿yn.
Zapewne po rozdaniu nagród odbêdzie siê biesiada.
Turniej przewidziany jest na jeden dzieñ (niedzielê).
Trochê szkoda icon_cry.gif nie jest to niestety zale¿ne od nas.
Dok³adne informacje znajd± siê na tym forum, na pocz±tku czerwca, obecnie mamy du¿o zajêæ zwi±zanych z majowymi spotkaniami.
Pozdrawiam
Piotr czy¿
Martuszka
Czy impreza bêdzie podobna do tej w roku poprzednim? Pod wzglêdem jury, biesiady etc?
Piotr Czy¿
Postaramy siê poprawiæ b³êdy pope³nione w roku ubieg³ym.
Loki
Witam!
Dom Jastrzêbia z Krakowa siê k³ania. Chêtnie by¶my przyjechali w liczbie ok. 5 osób.
Pozdrawiam
Loki z Domu Jastrzêbia.
Piotr Czy¿
Czo³em!
Nastapi³a pomy³ka w terminie imprezy.
Turniej zaplanowany jest na DRUG¡ NIEDZIELÊ wrze¶nia tj. 10.09.
Przepraszam, nie wiem sk±d ta pomy³ka.
Dom Jatrzêbia mo¿e sie czuæ zaproszony.
Proszê o namiary oraz herb dru¿yny celem wys³ania zaproszenia ( na priw).
Pozdrawiam
Piotr Czy¿
Boran
CYTAT
Turniej zaplanowany jest na DRUG¡ NIEDZIELÊ wrze¶nia tj. 10.09.
poprawi³em smile.gif
pozdrawiam
Piotr Czy¿
Witam.
Rozpoczynamy wspólnie z Szyd³owieckim Muzeum przygotowania do wrze¶niowego turnieju.
Organizator - Muzeum Ludowych Instrumentów Muzycznych - biuro@muzeuminstrumentow
Gospodarze KMBDiF "GRYF". - pajak116@op.pl
Turniej datowany - XVII wiek, na zaproszenia.
Turniej rozpocznie siê sum± rycerska w szyd³owieckiej Farze
Podczas imprezy oceniane bêd± scenki rodzajowe w wykonaniu uczestników.
W zwi±zku z tym nale¿y wytypowaæ jedn± osobê z dru¿yny do sk³adu sêdziowskiego.
Podczas oceniania w³asnej dru¿yny, bêdzie ona wy³±czona z jury.
Drug± konkurencj± bêd± gry i zabawy plebejskie.
Mamy ma³y problem ze zorganizowaniem turnieju ³uczniczego, oraz bojówki szabli.
Przyjazd do Szyd³owca bêdzie mo¿liwy w sobotê.
Nocleg niestety w schronisku m³odzie¿owym ( do¶æ daleko od Zamku), lub w namiocie na wyspie zamkowej.
Musimy niestety ograniczyæ ilo¶æ osób z poszczególnych dru¿yn do siedmiu. ( wymóg organizatora).
inscenizacja bitwy z okresu potopów szwedzkich.
Oczywi¶cie po bitwie biesiada, o ile dopisze pogoda -na schodach, choæ postaramy siê o sto³y i ³awy,
Je¶li pogoda nie dopisze, w pomieszczeniach Zamku.
Zainteresowane dru¿yny proszê o zg³oszenia z podaniem adresu do korespondencji oraz numeru telefonu kontaktowego.
Pozdrawiam
Piotr Czy¿
Martin.de.Dinan
Witam czy ¦widnik te¿ mo¿e przyjechaæ jak w roku ubieg³ym ??
Piotr Czy¿
Witam
¦widnik oczywi¶cie jest zaproszony.Czekam na adres do korespondencji, oraz telefon kontaktowy.
Wa¿na informacja, przyjmowanie zg³oszeñ do 20 SIERPNIA.
Piotr Czy¿
Martin.de.Dinan
Wys³a³em ju¿ na priva...
Halldis(Naamah)
Buuuuuuuuuuu...szkoda,zê ja XVtka.... buuuuuuuu...a tak fajna ekipa w szyd³owcu jest, chetnie bym ponownie zobaczy³a wasze mordki smile.gif Wszystkim gor±co polecam bo organizacja przednia... buziolki i do zobaczenia w przysz³ym roku
Wezyr
Witam a ci co byli na turnieju w maju nie 17 mnastkowi te¿ mog± przyjechaæ. Bo kto¶ wspomina³ ¿ê mog±
Diablo
bardzo nam przykro ale jak ju¿ wspomniane by³o na samym pocz±tku turniej ten ma siê odbyæ w konwencji siedemnasto wiecznej dunno.gif jednak zapraszamy was na maj na spotkania rycrskie
Stanis³aw Szal
Witam!

Koki nie wiem czy pamiêtasz lol2.gif ale zaprasza³e¶ mnie na t± imprezê na Rawie Mazowieckiej... to i z chêci± bym siê wybra³, je¿eli bedzie taka mo¿liwo¶æ. Wy¶lê zg³oszenie do Was do 20 sierpnia, je¿eli bêdê wiedzia³ napewno, ¿e przyjadê. Jak co¶ to dogadajmy siê jako¶ na privie to jak da³o by radê to bym siê zabra³ z Wami jako¶ z Kielc czy sk±d¶...

Pozdrawiam!
Harcownik
Witam!
Jasne, ¿e Ciê pamiêtamy! Oczywi¶cie zaproszenie jest nadal aktualne, musisz tylko potwierdziæ swoj± obecno¶æ. Do zobaczenia we wrze¶niu!
Pozdrawiam!
mirek knight
postaramy sie aby by³o fajnie i by³o co robic na naszej imprezie:)powalczyc i pospiewac usmieszek_07.gif
ukarol
Witam! A Pospolite Ruszenie to mo¿e jeszcze zg³osiæ akces- chocia¿ juz po 20 VIII - hehe
mirek knight
nie nie lubimy was wy zli tykocinscy wojownicy nocy hahaha do zobaczenia tongue.gif
Stanis³aw Szal
Witam!

Niestety nie dam rady Was odwiedziæ w tym roku, bo dopad³y mnie poprawki egzaminów... Ale w przysz³ym roku z chêci± siê zjawiê. Mam nadziejê, ¿e spotkamy siê wcze¶niej na jakiej¶ imprezie.

Udanej zabawy ¿yczê i do szybkiego zobaczenia. smile.gif
SAMUEL77
Hello³
to Tykociñskie Pospolitaki w liczbie do 7 sie zjawi±, jak Bóg da przywieziemy jakies dzia³ko. Jak tam u was z prochem powiedzcie?
mirek knight
mamy narazie 2 kilo ,ale sie zobaczy jeszcze, tykociniaki kiedy przyjedziecie bo mozna juz w sobote oficjalnie a nie oficjalnie to juz mówilismy o tym tongue.gif
SAMUEL77
hej
powiedzcie mi jeszcze czy spiwory brac trzeba i
o innych technicznych sprawach
które sie przydac moga
zosia
Turniej fajny bylo wesolo smile.gif biesiada jak zwykle wypasista hehehe pozdrowienia dla wszystkich druzyn przybylych ;)
SAMUEL77
Kliknij, aby zobaczyæ za³±cznikhej
Szyd³owieckim braciom podziêkowania sk³adam. pozdrowienia sle wszystkim, których spotka³em.
Mam troch zdjêæ, moge siê nimi podzieliæ, ale nie znam zadnych serwerów na których móg³bym je umie¶ciæ ani w ogóle jak sie to robi. Jak kto¶ my mnie pomóc móg³ niech sie odezwie.

Hitem turnieju to by³ chyba proch, co siê zapali³ od iskry przypadkowej. Ma³o kto siê zreszt± pozna³, ¿e tej eksplozji i p³omieni nie by³o w programie. Uczta by³a wypas pe³en, szkoda tylko, ¿e sie odby³a w niedziele, jak trzeba by³o wracaæ na rann± zmiane do pracy. Turystom, jak pods³ucha³em, sie strasznie podoba³o wieszanie banity. jak dynda³, to mu zdjêæ narobili chyba ze setkê.
muzykus
Witam!
Zakrzyknê bojowo - Na pohybel wyczosnkowanym co nie przyjechali , lubo zrejterowali.
Dziêkujê wszystkim uczestnikom Turnieju za wk³ad w jego wykonanie. Prawda ci, ¿e jeden dzieñ to niewiele jak na turniej, ale mo¿e siê ta sprawa poprawi. Proponujê, coby w przysz³ym roku przyjecha liczniej ni¿ w tym. Mo¿e zamiast wieszania (¿eby siê nie znudzi³o) Gryfiacy obetn± jak±¶ ³apkê z³odziejowi na pniaku. Wiem, ¿e jak siê za to wezm± zrobi± to tak sugestywnie, ¿e kilka osób zemdleje.
Brawo za insenizacjê bitwy.
Pozdrawiam Muzykus.
SAMUEL77
Kliknij, aby zobaczyæ za³±cznikKliknij, aby zobaczyæ za³±cznikKliknij, aby zobaczyæ za³±cznik

hej Muzykusie
nie ku¶ Gryfów bo jeszcze pomys³ podchwyc± i komu¶ co¶ odetn±.
ukarol
Widzê, ¿e impreza przednia by³a. I bardzo ¿a³ujê, ¿e nie mog³em na niej byæ. Mam nadziejê, ¿e przyby³a czê¶æ Pospolitego nie nabydli³a - a je¿eli tak, to te¿ dobrze. Pozdrowienia dla ch³opaków z szyd³owieckiego Gryfa.
mirek knight
Dzieki wam bracia i siostry crazy.gif ze sobie moro.gif i walka.gif wielce rad jestem ze was widziec mog³em
co do jednego dnia tej imprezy to niestety nic nie moglismy zrobic dunno.gif bo to nie do konca od nas zalerzy szkoda tylko ze nie dopisali ludzie którzy mieli dojechac bo by by³o wiecej walczacych i dzieki ci Marku blinkie.gif za konferansierke a tykociniakom za ops³uge prawie wszystkiego co strzela³o wiele by wymieniac jeszcze ,dzieki wam wszystkim do zobaczenia tongue.gif
Wilka
Witam!
Wprawdzie ja na turnieju by³am tylko jako turysta (wkoñcu XIII a XVIIw to do¶æ znacz±ca ró¿nica tongue.gif ) ale muszê przyznaæ, ¿e i tej stronie turniej przypad³ do gustu. Fakt: wisielec podoba³ siê naprawdê wszystkim, a i ten rozstrzelany nieszczê¶nik przypad³ do gustu moro.gif . Zreszt± ca³a bitwa koñcowa by³a naprawdê niez³a razem z tymi do¶æ ma³o XVII wiecznymi manewrami typu kopanie kamienia z przewrotki czy przy³o¿enie jak w amerykañskim futbolu icon_mrgreen.gif . Weso³o by³o, a i uczestnicy niezwykle cierpliwi w stosunku do turystów robi±cy sobie milionpiêæset zdjêæ z jedn± osob± bigsmile2.gif . Mi³o by³o i do zobaczenia w maju gdzie pojawiê siê ju¿ jako ta "druga" strona (czyli uczestnik tongue.gif ).
Pozdrawiam!
Harcownik
Witam!

CYTAT
Zreszt± ca³a bitwa koñcowa by³a naprawdê niez³a razem z tymi do¶æ ma³o XVII wiecznymi manewrami typu kopanie kamienia z przewrotki czy przy³o¿enie jak w amerykañskim futbolu

Jako jeden z organizatorów obiecujê, ¿e za rok u¿yjemy prawdziwych kamieni! Mo¿e wtedy nie bêdzie takich kwiatków... anger.gif
Tak ca³kiem powa¿nie, to niektórym inscenizacja pomyli³a siê z piaskownic±. Chcieli¶my bitwy o zamek, a dostali¶my lataj±cy cyrk Monty Pythona. Tak czy inaczej, za rok obiecujê poprawê smile.gif

Pozdrawiam!
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.