Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Replika FG42
> Uzbrojenie na przestrzeni dziejów > Uzbrojenie w XX wieku
gryzly
Witam
Czy kto¶ spotka³ siê na inscenizacjach itp z replik± FG42 obojêtnie który typ ??
I jak czêsto s± one spotykane??
Pozdrawiam
Krzys
pvt. J.F. Ryan
Drogi Gryzly. Co prawda dopiero w przysz³ym roku mam zamiar jechaæ do Poznania na swoj± pierwsz± inscenizacjê drugowojenn± Ren 1944 - Warta 2006, oczywi¶cie jako widz smile.gif. Uwa¿am, ¿e na ¶wiecie istnieje wiele replik tej ciekawej Niemieckiej konstrukcji broni, jak± jest niew±tpliwie FG-42. Jednak¿e wydaje mi siê, ¿e w Polsce, to ¿adko¶æ (có¿, mogê siê myliæ), natomiast jestem pewien, ¿e za granic±, na przyk³ad w Stanach Zjednoczonych bigsmile2.gif jest wiele takich replik. Natomiast egzemplarzy oryginalnych, a w dodatku strzelaj±cych jest naprawdê bardzo ma³o na ca³ym ¶wiecie. ¦ci±gn±³em kiedy¶ filmik z internetu, jak facet na strzelnicy (w USA) grzeje z FG-42. Teraz jednak ju¿ go nie mam. Gdyby¶ chcia³ dowiedzieæ siê wiêcej na temat FG-42 polecam temat "Broñ maszynowa III Rzeszy" z FREHY, który jest gdzie¶ poni¿ej smile.gif oraz stronê http://world.guns.ru/rifle/rfl11-e.htm , strona ta jest niestety w jêzyku angielskim, ale tabelê parametrów mo¿na bez problemu zrozumieæ smile.gif Pozdrawiam i mam nadziejê, ¿e choæ w ma³ym stopniu pomog³em...
krzyzak
firma Shoei robi takie cacka tylko to niestety TROCHE kosztuje. pozdrawiam
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.