Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: [katowice]listwyi deski na ³uk GDZIE KUPIæ??
> Inne > Gdzie kupiæ surowce-pó³produkty?
pamper18
Witam je¶li na forum jest kto¶ z katowic to prosze na lotki
pamper18
Hej nieh
Tunia
je¿u kolczasty
ratunku
czy nie da siê napisaæ jakiego¶ skryptu, który by przy nadmiarze b³êdów ortograficznych uruchamia³ worda, wkleja³ tekst, puszcza³ przez spell checka i wrzuca³ na freha????

lito¶ci
jarek3k
Tuniu
Nie mogê siê z tob± zgodziæ w kwestii podej¶cia do ortografii.
Analfabetyzm jest jak najbardziej "z epoki".
Pozdrawiam
Tunia
Jarek - lito¶ci
proszê.
Rêce mi do kolan opad³y w³a¶nie. Lub ni¿ej.
Mi³osz
Je¿eli ju¿ chcesz robiæ ³uk to najlepiej zacznij od pocz±tku i leæ do le¶niczego/nadle¶nictwa ¿eby Ci od³o¿yli jak±¶ ³adn±, prost±, bezsêkow± ga³±zkê cisow± przy nastêpnej wycince. I dalej to nie w tym temacie bêdzie wiêc nie bêdê wchodzi³ w szczegó³y.
Parlan
chcesz pióra to id¼ na hodowle i poszukaj :D ja znalaz³em zanadto :D
Li¶ciasty
Pióra na lotki nabêdziesz w Pentagonie ko³o dworca PKP w Katosach, lub jak juz Ci poradzili wystarczy przej¶c siê na jakis po¿±dniejszy targ np. na ul. Barskiej w Chorzowie w ¶rody i soboty i pogadac sobie ze sprzedawcami kaczek i gêsi to pewnie przywioz± Ci piórka ile bêdziesz chcia³. Tyle...
Bogdan
Mi³osz, nie uto¿samiaj siê a¿ tak bardzo ze ¶redniowieczem, obecnie cis jest pod ¶cis³± ochron±!
Mi³osz
Bogdan, oczywi¶cie wiem, ¿e cis jest pod ochron±, jednak je¿eli dobrze ugadasz siê z le¶niczym, to istnieje mozliwo¶æ otrzymania takiej ga³±zki. Nie wiem na jakiej zasadzie to dzia³a (flaszka, czy ³adne "proszê", czy jakie¶ specjalne pozwolenie, czy co innego), bo sam ³uków nie robiê. Jeden z moich mniej bliskich znajomych w rozmowie wyzna³ mi, ¿e ma taki a nie inny "uk³ad" (popularne s³owo ostatnio bigsmile2.gif ) i na w³asne potrzeby otrzymuje "raz na jaki¶ czas" ga³±zki cisowe "z wycinek". Tyle wiem. My¶la³em, ¿e to dosyæ popularny sposób zdobywania cisu na ³uki. Nie popieram zdobywania tego drewna na w³asn± rêke (mo¿na podobno ³adn± karê dostaæ) i sam nie param siê robieniem ³uków. Chcia³em byæ poprostu mi³y (imiê zobowi±zuje bigsmile2.gif ).

Pozdrawiam!
Racibora
Rozejrzyj siê: mo¿e znajdziesz cis w czyim¶ ogrodzie. Pogadaj z w³a¶cicielem i bêdziesz mieæ ga³±zkê.
Vomusu
@up

Z tego, co mi wiadomo to ¿eby taka "ga³±zka" uros³a na tyle, ¿eby cokolwiek z niej zrobiæ trzeba oko³o 30 lat, wiêc w±tpiê, aby jaki¶ dzia³kowicz odda³ j± bez walki ;P
Grandi
mo¿esz siê rozej¿eæ po tartakach za belkami jesionowymi lub wi±zowymi, z tym ze róznie to bywa z ich jako¶ci±
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.