witam,
znam juz termin ,to 30.09-01.10.2006
szczegoly w miedzyczasie...ale bedzie lepiej niz ostatnio
stawcie sie i wstawcie sie...bylebyscie niczego nie wystawiali
Saraceni mile widziani??
no mam nadzieje ze dolacze w e wrzesniu do was o ile mnie tu w ir nie zasymiluja za bardzo
pozdrawiam i tesknie
a ja siê chcia³em zapytaæ na ile mile widziani s± nowi ludkowie z nik±d (no prawie nik±d 3 turnieje za nami :D)??:P
i jakie wymaganie musz± spe³niæ?
i czy mo¿naby ewentualnie z konikami przybyæ?
witam,
na impreze zapraszam z reguly ludzi sprawdzonych ,zwlaszcza znajomych :^)
ale bez obaw ...wystarczy reprezentowac sob± odpowiedni poziom historycznosci i miec wole przybycia
jesli bedziecie na Ilzy to pogadamy :^)
Na I³¿ê planujemy siê wybraæ, wiêc bêdziemy mogli siê zaprezentowaæ
hej nieczar:) co z ta wroclawska XIII? czy ten termin podany jest ciagle aktualny? bo na stronce grodu zobaczylem cos innego... a ten 30 wrzesnia by mi pasowal w 100%
i bym byl na bank:)
pozdrawiam
tak,termin jest mój...ten na stronce to skucha
Uwaga,uwaga!!!
III wroc³awska "13" odbêdzie siê 30.09-01.10.2006
...i ju¿ teraz mo¿na przysylaæ zg³oszenia do mojej skromnej osoby
...pragnê zachêciæ zw³aszcza osobników walcz±cych ,gdy¿ w ramach imprezy odbêdzie sie turniej bojowy (czego do tej pory nie bylo) z nagrod± pieniê¿n± dla zwyciêzcy ...i to wcale nie ma³± !
oczywiscie w turnieju stan±æ bêd± mogli tylko walcz±cy spelniaj±cy wymogi historycznosci,bezpieczêñstwa ...i
ESTETYKI uzbrojenia
Uwaga,uwaga!!!
...pragnê zachêciæ zw³aszcza osobników walcz±cych ,gdy¿ w ramach imprezy odbêdzie sie turniej bojowy (czego do tej pory nie bylo) z nagrod± pieniê¿n± dla zwyciêzcy ...i to wcale nie ma³± !
oczywiscie w turnieju stan±æ bêd± mogli tylko walcz±cy spelniaj±cy wymogi historycznosci,bezpieczêñstwa ...i
ESTETYKI uzbrojenia
Uwaga,uwaga!!!
ESTETYKI uzbrojenia
Pokorny S³uga Allaha Nizar Abd al-Malik al-Asim do Wielkiego Chana Nieczara Nieczarowskiego
As salam alejkam
Gwiazdo Stepowo, Per³o w Naszyjniku M±dro¶ci. Pokornie zg³aszam swój udzia³ w II Wroc³awskiej 13. Szykuj dzbanki na kawê ;)
Buziaczki
CYTAT(Halfgar)
zg³aszam swój udzia³ w II Wroc³awskiej 13.
hahahhaa:) nono halfgar:) zes sie spoznil jusz dawno:) moge ci poopowiadac tylko jak bylo na II wroclawskiej XIII
O III mi chodzi³o .... ehhhh czepialscy ludzie ... Zwierzaku ... w "nagrodê" embargo kawowe
hehe:) chociaz z daleka moge podreczyc:)
ale przepijemy to na grodzie w e wrzesniu:)
nie koniecznie kawa
Nieczar-czy moge zarezerwowac sobie pomieszczenie dla siebie i mnie ewentualnie podobnych to samo co zwykle... sauna:)
UWAGA !!!
Imprezka coraz bli¿ej wiêc odslonie troch kulisy :^)
mianowicie.... na pewno bedzie zwi±zana tematycznie z I najazdem Tatarów,... na pewno odbedzie sie w jej ramach turniej bojowy z nagrod± pieniê¿na (...i moze nie tylko) w wysokosci 500zl,... na pewno bedzie mo¿na zobaczyæ wystêp szamana z Tuwy - Gentosa, ktory zaprezentuje unikalne piesni (taki akcent mocno stepowy)
co do zaproszen to niebawem nadejd± ...to jesli chodzi o znanych mi ludzi i grupy ,natomiast czekam na zgloszenia wszystkich ,ktorzy wyraz± chêc przyjazdu ...uprzedzam jednak ,ze milej widziani bed± osoby walcz±ce
co do grup zorganizowanych transportowo (busy,moze autokar) bede mogl zagwarantowac czesciowy zwrot kosztow ,mysle ,ze na pewno polowe ,ale...to sie tyczy grup zorganizowanych!!!
w tym roku niestety mile widziane namioty !!! ,bo moze byæ ciê¿ko z miejscem w chatach ,a na wie¿ach za du¿o osob sie nie pomiesci ... a poza tym zalezy mi na podziale obozow na Wschod i Zachod
turniej ³uczniczy planowany ,ale uzalezniony od chêci przybylych :^)
oczywiscie wyzywienie i optymalna ilosc piwa na sobotni wieczor rownie¿ bedzie zagwarantowana :^)
...to na razie tyle
chêtnie bym do³±czy³ jako piechur (Eur.Zach.), z namiotem, ¿on± i psem,
jednocze¶nie zapytuj±c, czy mo¿liwe bêdzie zg³oszenie siê w pó¼niejszym terminie 3-4 osób z Zapadnej Baszni (Sweinschnitzel, Hans Trinnker, Udo Schwanz und von Torazieg)?
W pó¼niejszym, bo potrzebuj± nieco wiecej czasu do kalkulacji m.in. zwa¿ywszy na obleg³o¶æ od Kaliningradu i granicê ciê¿ko moim (naszym) kolegom deklarowaæ siê ju¿ teraz. Mimo oczywistych chêci
.
UWAGA!!!
zgloszenia przyjmuje do konca sierpnia...natomiast nie jest wykluczone ,ze jeszcze we wrzesniu
chcialbym w tym miejscu jeszcze podkresliæ, ze czesciowy zwrot za transport bed± mogly otrzymac tylko grupy najwieksze ,ale na razie ciezki mi okresli c wysokosc tego zwrotu...po prostu nie wiem jeszcze ile osob bede mogl sie spodziewac w 100 %
pragne jescze zaznaczyæ ,ze ilosc zgloszen z powodow czysto technicznych organizacji imprezy jest ograniczona, wiêc nie wszystkie grupy niestety bed± mogly byc zaproszone...ci co byli u mnie na ostatnich 2 imprezach wiedz± ,ze zalezy mi przede wszystkim na poziomie imprezy wiêc pierwszeñstwo mieæ bêd± tylko najbardziej reprezentatywne grupy i jednostki....oraz najblizsi znajomi :^)
w nie za du¿ym ,ale za to wypasionym gronie mo¿na lepiej poczuæ klimat :^)
przepraszam ,jesli kogos zniechêci³em ,ale jako organizator moge sobie chyba pozwoliæ na fanaberie :^)
polecamy siê uwadze jego ma³osci chanowi po³owieckiemu-kipczackiemu, niech mu koni przybywa. jak klyyyymat to klyyymat
"...jego ma³o¶ci..." !!!
po prostu nie jadlem w mlodosci tyle ruskich pierogów co jego "wielkosc"
poza tym du¿y wcale nie znaczy lepszy ...i nie chodzi mi wcale o wielko¶æ wiedomo czego :^)
...znajdzie sie miejsce dla wszystkich Lachow Proroka ...i ich lasek :^)
UWAGA!!!
Przypominam ju¿ zaproszonym grupom o potwierdzenie zg³oszeñ i podanie liczby osób, jest mi to konieczne w celach logistycznych.
Grupy i osoby mi nieznane ,ktore maj± chêæ przyjechaæ prosze o nadsylanie zgloszen wraz z aktualn± fotografi± -w celach weryfikacyjnych.
Zainteresowanych muzyk± i kultur± stepow± informujê ,ze bedze gosci³ 2 zespoly prezentuj±ce stroje i muzykê koczowników - Gentosa z Tuwy i Altai-Khangai z Mongolii
ZAPRASZAM
Abd al-Malik potwierdza swój udzia³ wraz z Pani± 1/4 swojego serca
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.