Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: [Lipiec] "640 lat Zamku Drahim" - 1-2.07.06
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2006
it
" W 1366 Zakon Joannitów sprzedaje zamek drahimski królowi polskiemu Kazimierzowi Wielkiemu pozostaj±c lennikiem.."
Urz±d Miasta i Gminy w Czaplinku oraz Zamek Drahim zapraszaj± wszystkie bractwa rycerskie, mi³o¶ników historii oraz turystów na uroczyste obchody zwi±zane z 640-leciem Zamku Drahim. Impreza odbêdzie siê w dniach 1-2 lipca 2006 r.
Szczegó³y ju¿ wkrótce na www.drahim.pl ale ju¿ teraz warto zarezerwowaæ sobie ten termin.
Kontakt: turystyka@czaplinek.pl lub drahim@drahim.pl
Halldis(Naamah)
Czy mo¿na za to ju¿ zadac pytanie o datowanie tej imprezy? Czy maj± to byæ tylko czasy oko³o powstania zamku czy pó¼niejsze równie¿, bo na podanej stronie róznie¿ jeszcze nic nie ma...

pozdrawiam
it
Impreza ta adresowana jest do osób, grup rycerskch odtwarzaj±cych rycerstwo nie dalej ni¿ do 1500 roku.
Kazimierz
Czyli odtwarzaj±c postaæ giermka nie mogê w tej imprezie uczestniczyæ? Wy³±cznie grono szacownych rycerzy? icon_wink.gif Kobiet te¿ nie? Samiusieñcy rycerze? Od XI do koñca XV wieku?
Cormalek
hehs, jak juz jestes taki czepliwy, to sobie poczytaj znow i zwroc uwage na przecinki icon_wink.gif

CYTAT
Impreza ta adresowana jest do osób, (...)

Nie podpadasz pod "rycerza", ale pod osobe jak sadze - juz sie lapiesz, wiec zero problemu bigsmile2.gif <jk>

A tak (bardziej) serio - wejdz na strone zamku i poogladaj galerie. Mozna tam dopatrzec sie dziewczyn, giermek pewnie tez sie znajdzie icon_wink.gif
Daje to tez jako-taki obraz imprezy, wyobraz ja sobie tylko jako wieksza (bo i data bardziej okragla i reklama lepsza).

Pozdrawiam!
Kazimierz
Dlatego te¿ da³em emotke " icon_wink.gif ", coby nie by³o smile.gif

BTW: ju¿ kiedy¶ by³em na jednej imprezie w Drahimiu. Nawet gdzie¶ tam w galerii siebie widzia³em. Prawdopodobnie, jak spe³niê wymagania organizatora i dostanê zaproszenie, to pojawiê siê na której¶ w tym roku. Daleko nie mam, rowerem bym dojecha³ jakbym ca³y sprzêt ud¼wign±³ cool.gif
Halldis(Naamah)
Kazimierz... zawsze sie czepiasz... tongue.gif Cormalek ma racje, jak kto¶ nie mozê byæ rycerzem, to choc osob± bêdzie... cool.gif
It, czy móg³by¶ zamin na stronie pojawi± sie szczególy powiedzieæ co¶ choæby o wcze¶niejszych imprezach, takie ogólniki typu zakwaterowanie, wymagania co do stroju, atrakcje dla uczestników itd...

bardzo bym prosi³a

pozdrawiam
Kazimierz
Kto siê czepia, ten siê czepia (lub po Staropolsku: "przygania³..." etc.).

Co do kwestii wymogów a warunków to wola³bym, ¿eby siê organizatorzy wypowiedzieli. Ze swojej strony wolê nic nie pisaæ, gdy¿ tamt± imprezê organizowa³ ca³kiem inny zespó³ ludzi.
Cormalek
Termin wydaje mi sie pasujacy, zamek na fotkach wyglada ladnie... Chyba postaram sie przejechac, to bedzie okazja czepic sie (we) dwoch :P... kufli cool.gif hmmm... w troje? :P

Dobra, zamykam sie juz, bo oberwe za szerzenie prywaty tongue.gif

To moze zeby nie bylo ze offtop, wrzuce nikomu niepotrzebne pomoce, na jakie ewentualnie informacje czekamy: jak z jedzonkiem, jak ze spaniem, czy bedzie jakies "iglopolis" w okolicy, czy moze jakies izdebki? Czy w razie czego znalazlaby sie sloma do sienniczkow? Czy bedzie woda (chocby taka w wiaderku)? Atrakcje zapewnimy sami icon_wink.gif
O, o! Bedzie cos dla strzelajacych z kuszy?
No i jakie sa wymagania strojow dla rycerzy, a jakie dla osob? cool.gif <jk>

Pozdrawiam!
Kazimierz
No co do wymagañ odno¶nie strojów to masz napisane, ¿e rycerstwo do roku 1500. Czyli od XI wieku ju¿ mo¿na zaczynaæ. Zrób siê na I krucjatê, ja na wojnê trzynastoletni± i razem wychylimy kufel na zamku Drahim, a co. icon_wink.gif
Halldis(Naamah)
CYTAT
lub po Staropolsku: "przygania³..." etc.).

masz racjê... smile.gif nie ukrywam,ze tez tak jest u mnie... tongue.gif

CYTAT
to bedzie okazja czepic sie (we) dwoch :P... kufli  hmmm... w troje?

Ha no jeszcze ptasz..damy radê... juz w poci±gu...smile.gif

A tak powa¿nie, to czekam na info odno¶nie nieistotnych szczegó³ów , o które pyta Cormalek... smile.gif
CYTAT
rycerstwo do roku 1500. Czyli od XI wieku ju¿ mo¿na zaczynaæ. Zrób siê na I krucjatê, ja na wojnê trzynastoletni±

czyli niedatowny piknik rycerski... smile.gif no to bêdzie weso³o... smile.gif

pozdrawiam

ps. od kiedy mo¿emy sie zg³aszaæ po zaproszenie,¿eby sobie ju¿ w kalendarzu zacz±c zapisywaæ..smile.gif
it
Witam,
dziêkujê za pytania. W najbli¿szych dniach uka¿e siê szczegó³owy program imprezy. W programie napewno znajdzie siê Turniej £uczniczy, wiêc kusze jak najbardziej..
Je¶li chodzi o zakwaterowanie na zamku to warantów jest kilka. I tak osoby które zg³osz± swój udzia³ mog± liczyæ na nocleg w zamku w pomieszczeniach znajduj±cych siê na tam (nale¿y posiadaæ swoj± b±d¼ nie karimatê oraz ¶piwór). Zdjêcie pomieszczeñ za³±czam. Mo¿na rownie¿ przyjechaæ z w³asnym namiotem i za³o¿yæ swój obóz bezp³atnie obok zamku na przesmyku jezior ¯erdno i Drawsko. Dla osób potrzebuj±cych solidnego dachu nad g³ow± polecam wynajem domku letniskowego na o¶rodku wypoczynkowym Aquarius lub któr±¶ z licznych kwater prywatne w Starym Drawsku.
Zg³oszenia do udzia³u w imprezie mo¿na ju¿ teraz przesy³aæ na adres drahim@drahim.pl lub pod nr. tel. 504 150 817. O pozosta³e rzeczy czyli wy¿ywienie i napitki dba³ bêdzie Mnich Kurczak, u którego posiliæ siê i napiæ bêdzie mo¿na w dowolnym czasie i ilo¶ci (tradycyjne posi³ki równie¿ bed± wydawane). Pozdrawiam.
Halldis(Naamah)
Widze wyj±tkowo bezproblemowi jeste¶cie... smile.gif
czy¿by¶my mieli sie zobaczyæ dwukrotnie...;) hmm.. mi³o by by³o
pozdrawiam
Morrigan
Widzia³am w galerii z ludkowie tañczyli,czyli bedzie mo¿na potañczyæ i ew., co ze sprzêtem graj±cym??
it
Oczywi¶cie ¿e tañce bêd± siê odbywaæ zarówno w dzieñ przy wpatruj±cych siê turystach jak i w nocy po biesiadzie u Mnicha Kurczaka... A wszystkiemu jak zawsze towarzyszyæ bêdzie muyka. Nag³o¶nienie zapewnia Urz±d Miasta i Gminy w Czaplinku.
Yngvild Lupus
Wszystkim osobi¶cie polecam wypad na zamek Drahim. Miejsce jest w porz±dku, Kurczak gotuje ¶wietne jedzenie, jeziorko blisko, a nocne hulanki w murach zamku .... jest co wspominaæ. Moja dru¿yna po nocnych marszach wokó³ murów przy ¶wietle ksiê¿yca zakocha³a siê w Drahimiu (te¿ mamy rzut beretem).
A z innej beczki jeste¶my grup± pokazuj±c± IX - XI wiek i nikt nas nigdy nie wygoni³. Wrêcz przeciwnie. [/i]
Halldis(Naamah)
z Cormalkiem satwimy siê na bank, i biesiadowac, tañcowaæ, i cokolwiek co trzeba bêdzie wspólnie z wami zrobimy... pijacy.gif
Dziêkujemy za zaproszenie tracker.gif
i do zobaczenia... smile.gif

pozdrawiam
Morrigan
Jak dostane zaproszenie to moze zrobimy zlot zlych metalowcow, co Nammah cool.gif
Halfgar
CYTAT(it)
Impreza ta adresowana jest do osób, grup rycerskch odtwarzaj±cych rycerstwo nie dalej ni¿ do 1500 roku.

To jawna dyskryminacja nas pokornych wyznawców Allaha!!!!!!!!!!!!!!!! ¯±dam sprostowania i dodania, ¿e saraceni tak¿e bêda mile widziani diabel.gif diabel.gif diabel.gif nadzur.gif nadzur.gif
Halldis(Naamah)
CYTAT
Jak dostane zaproszenie to moze zrobimy zlot zlych metalowcow, co Nammah  

no jeszcze pytasz... nie wygoni± nas przecie¿... chocia¿ kto wie... cool.gif

A powa¿nie to impreza sie zapowiada fajnie... tak samo jak zlot temlarów...
It powiedz nam cos jeszcze o ogólnym planie imprezy...
pozdrawiam
counting
to ja mam tylko pytanie czy dobrze wywnioskowa³am, i¿ nocleg zapewniony?
nie trzeba brac namiotu? a nawet je¶li to czy musi byc historyk?

no i rzecz jasna czy przyjm± Pañstwo niezrzeszonych:)
bombardman
jako, ¿e jestem bywalcem na Zamku Drahim juz drugi sezon,wiem ¿e ilo¶æ miejsc do spania jest ograniczona,nie ma natomiast problem z rozbiciem normalnego cywilnego namiotu.co do niezrzeszonych-ka¿dy kto posiada odpowiedni strój z epoki jest mile widziany na Zamku.pozdrawiam
bombardmen-z³y duch Zamku devil.gif
Pati
My te¿ tam Bedziemy...:}
Morrigan
A wiecej inf. ?? Plan turnieju czy cos??
Halldis(Naamah)
kiedy bêdziecie wysy³±æ zaproszenia? bêdzie w ogóle ta impreza?:>

i podpisuje sie pod morrigan... plan by sie jaki¶ zda³...
Morrigan
Pisalam do Orga dwa miesiace temu i odp. mi ze info beda za tydzien/dwa , a tu ass.gif, ze o zaproszeniech nie wspomne . Ja w takim razie jade na Rockowisko :P i taniej i lepsza zabawa bedzie

POzdro M.
Pieszczoszek
Mam nadziejê, ¿e zaproszenie dla ³ucznikówz Poznania z piêtku aktualne. Bronku pamiêtaj o tym icon_wink.gif . Mam nadziejê, ¿e stawimy siê liczn± grup±. Mam tylko ma³± pro¶bê aby mi jakie¶ szczególiki na meila wys³aæ. Bêdê wdziêczna...
Halldis(Naamah)
Ekhmm... no có¿... zero informacji od organizatorów...pisa³am maile i us³ysza³am podobnie jak Morrigan,¿e zaproszenia s± w drodze... ja wiem ,ze mój Wa³brzych na koñcu ¶wiata jest ale chyba tak d³ugo by nie sz³o...
Chyba faktycznie Madzia ruszymy na Wêgorzewo...
Co do planowanych noclegów na zamku to z tego co rozmawia³m z orgiem telefonicznie trzeba siê wczesniej umówiæ bo miejsc jest z tego co pamiêtam niewiele... Ja tam sobie zkalepa³am w razie czaego... <lol>

pozdrawiam
it
Uczestników ochchodów 640 -lecia Zamku Drahim, informujemy ¿e podczas imprezy odbêdzie siê m.in konkurs na najprzedniejszy trunek ¶redniowieczny. Po degustacji :) wy³oniony zostanie najlepszy producent. Zapraszamy do zg³aszania swoich napitków do konkursu.
Morrigan
[quote=it]Uczestników ochchodów 640 -lecia Zamku Drahim, informujemy ¿e podczas imprezy odbêdzie siê m.in konkurs na najprzedniejszy trunek ¶redniowieczny. Po degustacji smile.gif wy³oniony zostanie najlepszy producent. Zapraszamy do zg³aszania swoich napitków do konkursu.
Tak tylko, ¿e dobrze by by³o jakby uczestniczy dostali zaproszenia tymczasem ¿eby brzydko nie powiedzieæ trochê zapomnia³ o uczestnikach.
Halldis(Naamah)
CYTAT
Tak tylko, ¿e dobrze by by³o jakby uczestniczy dostali zaproszenia tymczasem ¿eby brzydko nie powiedzieæ trochê zapomnia³ o uczestnikach.

Morrigan dlaczego jak zwykle musze sie z Toba zgodziæ?! heart.gif
Moze bede lekko niemi³a tymarazem..ale kochani...ani zaproszenieñ...ani planu imprezy.... nie wiadomo kto bêdzie... a impreza za pasem...
Moje sugestie:
1.podajcie program imprezy
2. okre¶lcie zakwaterowanie(czy aktualne to,zê my mamy zagwarantowany nocleg w chacie)
3.wy¿ywienie
4.spis bractw, które przybêd±

pozdrawiam
N.N.
Tomic
Vislav namawia³ mnie, namawia³ i namówi³ na impreze.
Wiec pewnie siê pojawie, w jakim sk³adzie osobowym tego jeszcze nie wiem, ale sie dowiem smile.gif
Morrigan
Nammah, bo my zgodne kobiety jeste¶my bigsmile2.gif

Dostalam priva wiadomo¶æ ze ta impre organizuje dru¿yna Boles³awa V, za¶ na maila dotycz±ce zaproszeñ odpowiada³o muzeum motoryzacji z Zamku o ile siê nie mylê pytam wiec kto jest orgiem bo mi co¶ tutaj nie pasi, ¿eby nie powiedzieæ ¶mierdzi?? I je¿eli to Bogus³aw V to dlaczego nie daj± znaæ o planie obchodów rocznicy ...
it

Informujemy, ¿e organizatorem 640-lecia Zamku Drahim jest Bractwo Bogus³awa V ze S³upska, kontakt: Bronis³aw Nowak tel. 600 075 632.
Natomiast w dniu 20 czerwca br. na Zamku Drahim odbêdzie siê spotkanie robocze na którym ustalone zostan± szczegó³y wszyskich imprez na Zamku Drahim w 2006 r. Po spotkaniu podane zostan± dodatkowe informacje, natomiast wszelkie zapytania mo¿na kierowaæ do organizatora.
Halldis(Naamah)
oud.gif oud.gif Najpierw niech sie organizatorzy mniêdzy sob± dogadaj±, bo na tym zamku panuje jak widaæ jeden wielki czsneczek... smile.gifsmile.gifsmile.gif Moze Gollum mia³ racje,¿eby sie trzymaæ z daleka... Ja równie¿ maila dosta³am od kogo¶ z muzeum Motoryzacji... i z kim¶ tam przez tel. rozmawia³am... ale pewnie to nie aktualne tak samo jak ze Zjazdem Templarów...
psss.gif a nie s±dzicie,ze spotkanie na 10 dni przed pierwsz± imprez± to delikatnie za pó¼no..szczególnie je¿eli tematy na freha zak³±da siê w styczniu...
Czekam na szczegó³y... jak we wcze¶hniejszym po¶cie...
Pati
Drogie Panie...Przybywajcie do Drahimia smile.gif Bedzie okazja poznaæ sie Osobi¶cie...i obgadaæ co nie co cool.gif A i sama Impreza zapowiada siê Dobrze wiêc...czekamy!
Pozdrawiam.
Pati.
Halldis(Naamah)
Pati kochany...tY chocia¿ jako¶ prowadzisz swój temat o "rozmowach" cos wiadomo..a tu... hmm... zero informacji... nawet nie wiemy czy to impreza komenrcyjna (a Gollum przed takow± nas przestrzega³) czy moze po prostu faktycznie fajna, nieprzereklamowana impreza historyczna... bo ja na dmuchane zamki i kramy z plastikowymi mieczyakmi siê nie pisze... Magda pewnie te¿ smile.gif
Nie chc± nabijac postów ..czekam na szczególy i ju¿ sie nie dozywam smile.gif
Ruda
Witam wszystkich

Zaproszonka do Drahimia zosta³y ostatnio rozes³ane. Je¶li kto¶ jeszcze jest chêtny do przyjazdu, to najlepiej kontaktowaæ siê z naszym Bronkiem, do którego kontakt zosta³ podany wy¿ej i jemu zg³aszaæ udzia³.

Pozdrawiam
Ruda
Oto plan imprezy w ruinach zamku w Starym Drawsku:

FESTYN RYCERSKI NA ZAMKU >>DRAHIM<<

01.07.2006 (sobota)
11.00 – Uroczyste rozpoczêcie imprezy.
11.10-14.00 – Zawody ³ucznicze dla rycerzy oraz publiczno¶ci.
14.00-15.00 – Wystêp zespo³u "Bianco Fiore" (posi³ek rycerzy).
15.00-16.00 – Bieg dam.
16.00-18.00 – Pojedynki rycerskie (turniej bojowy).
18.00-19.30 – Wystêp Zespo³u Muzyki Dawnej "Scandicus".
19.30-20.30 – Inscenizacja zdobycia zamku Drahim przez wojska króla W³adys³awa Jagie³³y w 1407 r.
21.30 – biesiada rycerska (impreza zamkniêta).

02.07.2006 (niedziela)

11.00-15.00 – pokazy tañców historycznych po³±czone z warsztatami.
11.00-12.00 - gry i zabawy rycerskie.
12.00 - uroczyste wrêczenie nagród zwyciêzcom zawodów.

[size=18]Bradzo proszê, aby bractwa, które s± chêtne do przyjazdu, zg³asza³y ilo¶c osób, które maj± sie zjawiæ na zamku. Zg³oszenia proszê podawaæ na adres boguslaw_v@o2.pl
Ruda
Takie ma³e wtr±cenie a propos transpotu. Istnieje mo¿liwo¶æ odebrania kogo¶ z Czaplinka samochodem.

Je¶li kto¶ ¿yczy³by sobie takowego transportu, to proszê siê zg³aszaæ pod numer 660-445-583.

pozdawiam
Vislav
CYTAT(Ruda)
Takie ma³e wtr±cenie a propos transpotu. Istnieje mo¿liwo¶æ odebrania kogo¶ z Czaplinka samochodem.

Je¶li kto¶ ¿yczy³by sobie takowego transportu, to proszê siê zg³aszaæ pod numer 660-445-583.

pozdawiam

Witam

Bardzo chêtnie skorzysta³bym z pomocy. W Czaplinku bêdê jutro (pi±tek) o godz.2110 poci±giem z przesiadkami ze ¦winouj¶cia. Dalej bêdê ju¿ w kontakcie telefonicznym.

W koncu ze ¦winouj¶cia wybieraj± siê:
Vislav - 1
Aubrieta - Teatr Ognia - 1
Teatr Kukie³kowy Stenka - 3 - tutaj mo¿e w sobotê w³asnym trasnportem dojad± jeszcze dwie osoby.

Nie znam terenu, a w/g mapy do Drahimia z Dworca PKP jest jeszcze ok.8km - tak wiêc pomoc by³aby mile widziana.

Mamy nadziejê daæ trochê przedstawieñ obu teatrów i dobrze siê bawiæ.

pozdrowienia Vislav
Hako
Witam......
......Rudziutka czy zrobnisz dla nas wyj±tek......
W pi±tek i sobotê wystêpujemy w Reczu a w niedzielê chcielibysmy choæ na krótko wyrwaæ siê do Was do Drahimia by odetchn±æ tamtejszym powietrzem. Bêdzie nas 12 sób z HPWL.......

Pozdrawiam serdecznie Hako
Ruda
W imieniu organizatorów dziêkujê za przybycie na zamek smile.gif

W turniejowych zmaganiach wziê³y udzia³ zarówno bractwa znajduj±ce siê blisko zamku, jak i te z dalekiego ¦l±ska. Jednak¿e znów Pomorze okaza³o siê lepsze od po³udnia, co pokazuj± wyniki konkurencji:

Turniej bojowy - zwyciê¿y³ Stribjorn z Dru¿yny Wojów Grodu Wa³cz

Turniej ³uczniczy - Wizun z Koszaliñskiej Kompanii Rycerskiej

Bieg dam - Wesna z Dru¿yny Wojów Grodu Wa³cz

Specjalne podziêkowania nale¿± siê Teatrowi Kukie³kowemu Stenka za "masakrê teatraln±" w wersji nieocenzurowanej oraz dla Aubriety za piêkny pokaz ognia i po¿yczenie mi poiek, abym mog³a zostaæ solistk± w jej towarzystwie devil.gif

Inscenizacja bitwy wysz³a ciekawie, tylko dalej nie wiem, czemu atakujacy wygrali... dunno.gif Rozumiem, ¿e taka by³a historia, ale to my mieli¶my siedemnastu ³uczników i kamienie tongue.gif

Na koniec ogromne pochwa³y dla osobników z Bytowa, którzy, pomni tego, ¿e Emila jest z³a, kiedy ¼le tañcz±, starali siê jej nie nara¿aæ i tañcowali a¿ mi³o usmieszek_02.gif yes.gif

P.S. Takie ma³e moje prywatne podziêkowania dla Macieja z familii Knapkiewiczów za tatusiowanie mi i obronê przed o¿enkiem w nocy z pi±tku na sobotê cool.gif

A tym, którzy próbowali mojego landrynkowego specja³u, zabierali mi podstêpem naczynko z nim i domagali siê go rano obiecujê, ¿e nastêpnym razem bêdzie wiêcej crazy.gif
Vega
Koszaliñska Kompania Rycerska uk³ony bije z podziêkowaniami za bajeczn± imprezê.
Konkretnie to:

CYTAT(Buster)
Dla Roty za wystrza³y co jakis czas i za ¿arcie dla kosmonautów.
Dla Rudej za piêkny fotogeniczny usmiech i za to ¿e nie obawia sie zdjêæ.
Emilce która nie lubi zdrobnieñ i nie jest kuchark± choæ na ni± wygl±da ;) ¿eby juz nie p³aka³a bo zawsze mo¿e byc gorzej.
Kai za to ¿e jej czego¶ nigdy nie zapomnê i bêde wypomina³ do koñca ¿ycia.
Teatrzykowi za wspania³y pokaz na biesiadzie.
Bronkowi i Rafa³owi za to ¿e tez dali siê fotografowaæ.
Dziewczynie która sta³a przy wej¶ciu ... w³a¶ciwie nie wiem za co  :P  
Dziewczynom które siedzia³y ko³o nas na biesiadzie za to ¿e zjad³y nam wszystkie arbuzy. Nawet nie wiedza ile móg³bym za nie dac kilka godzin pó¼niej.
No i wszystkim innym którzy dali siê sfotografowac a szczególnie tym co tego nie lubi± :P
A ca³emu Bogus³awowi V po trzykroæ CHWA£A !! !!

CYTAT(ChomiC)
- Wujowi za Hermaszewskiego i spó³kê :D ¯art pierwszego dnia...
- Bronkowi za opowie¶ci o samolotach odrzutowych i o jego wspania³ych latach m³odo¶ci spêdzonych w powietrzu na "Iskrze" i "F-16" ... Jestem pe³en podziwu  
- Kajce za dotrzymanie towarzystwa i za "podpo¿yczanie" mojego piêknego s³omianego kapelusika :D
- Szczepanowi, za ¶wietne sêdziowanie i za doskona³e kontakty z zawodnikami. Nie by³o ¿adnych k³ótni, a sam turniej przebiega³ bardzo p³ynnie… Szczepan to wspania³y ³ucznik, z którym mo¿na porozmawiaæ i du¿o siê dowiedzieæ. My¶lê ¿e spotkamy siê w S³upsku na turnieju i porywalizujemy ze sob± – nie mam szans :P
- Na samym koñcu chcia³ bym serdecznie podziêkowaæ i pogratulowaæ Dru¿ynie Rycerskiej Bogus³awa V...  
CHWA£A !! CHWA£A !! CHWA£A !!
Co¶ nie bywa³ego, zorganizowaæ tak du¿± a zarazem wspania³± imprezê...

Wszystkim bractwom które przyjecha³y - dziêkujemy serdecznie za rywalizacjê w turniejach i hulankê na biesiadzie, za bitwê w inscenizacji i gawêdy do pó¼nej nocy, za podcinanie ciêciw i pomoc w poszukiwaniu kubków :D i w ogóle za wszystko smile.gif

Organizatorom - no có¿... Sama nie wiem co wam napisaæ, bo organizowane przez was imprezy s± po prostu wspania³e. Powiedzieæ ze by³o fantastycznie to powiedzieæ za ma³o :D
Dziêkujemy i chwa³a wam!! !! !!
rosamar
No i mnie znowu przyszlo podziekowac w imieniu calego BHG bigsmile2.gif
Mysle ze Vega powyzej powiedzialajuz ze szczegolami wiec ja tylko tak ogolnie: BYLO WSPANIALE!!!
Za klimat imprezy, mile towarzystwo, turniej ³uczniczy (ktory przegralam jakims dziwnym trafem szczerba.gif ) no i doskonale zarcie!
Pozdrowienia dla Emilii i dzieki wielkie ze na nas nie krzyczala kiedy kaleczylismy tak pieknie tance icon_wink.gif

Do zobaczenia!
Dominika
Vislav
Witam

Wielkie podziêkowania dla Uczestników, Organizatorów i dzielnej Za³ogi Zamku Drahim za rzeczywi¶cie mile wspólnie spêdzone dwa dni i dwie noce.

Impreza dobrze zorganizowana - ca³y czas co¶ siê dzia³o smile.gif Jad³a i napojów nie brakowa³o. Towarzystwo wy¶mienite. Warto by³o z kilkoma przesiadkami "zawêdrowaæ" na ta imprezê.

Serdeczne pozdrowienia dla wszystkich od Teatru Stenka, Aubriety i ode mnie.

Je¿eli bogowie, zdrowie i czas pozwol± zamierzamy równie¿ w przysz³o¶ci przekraczaæ go¶cinne progi Zamku Drahim.

pozdrowienia Vislav
Yngvild Lupus
I te¿ przesy³am podziekowania dla wszystkich od ekipy z Wa³cza - za wspania³± atmosferê, za tony pierogów, za papierowe kamienie, którymi obrzuci³y¶my swoich bigsmile2.gif . I jeszcze za to, ¿e nie znienawidzili¶cie kowala za walenie m³otkiem po ca³ych dniach smile.gif
it
[color=darkred][/color]Urz±d Miasta i Gminy w Czaplinku oraz Zamek Drahim sk³adaj± serdeczne podziêkowania wszystkim Bractwom oraz uczestnikom 640 lecia Zamku Drahim za przybycie na Zamek oraz udzia³ w Turniejach i inscenizacji.
Szczególne podziêkowania dla Bractwa Bogus³awa V ze S³upska za organizacjê imprezy.
Zapraszamy na kolejne imprezy na Zamku oraz do obejrzenia zdjêæ z imprezy, które s± zamieszczone na stronie www.drahim.pl w dziale galeria.

Pozdrawiam
Krzysztof Czubak [/b]
Vislav
Witam

Kilkana¶cie fotek ze spotkania: Drahim - 640 lat

I ja tam by³em, miód i wino pi³em, oraz dobrze siê bawi³em

smile.gif pozdrowienia Vislav smile.gif
Arwald
Mimo i¿ ma³o nas widaæ na tych zdjêciach to przynajmniej sztandar jest na co drugim :D
Impreza mi siê bardzo podoba³a. Dziekuje oczywi¶cie organizatorom za to ze umo¿liwili pojawienie siê na tej imprezie , WGW oraz BRGS za doborowe towarzystwo i wszystkich innych z którymi mia³em styczno¶æ a z powodu miodku nie pamiêtam smile.gif
Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.