Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Achajowie - Grecy
> Uzbrojenie na przestrzeni dziejów > Uzbrojenie staro¿ytne > Inne uzbrojenie staro¿ytne
Morissen
Szukam napier¶nika achajskiego b±d¼ "trojañskiego", co¶ z tamtego czasu i tamtych okolic. Znalaz³em ochrony nóg "karwasze?" , ale z mieczem, tarcz± jest problem .... soorry ze o mieczu i tarczy to gdzie indziej ale to chcialem napisac od razu z tym napier¶nikiem! Pomocy, gdzie moge co¶ takiego dostaæ w normalnej cenie najlepiej w polsce... Pzdr!
Pawe³ Lipnicki
Niestety, je¶li chcesz, ¿eby by³y historycznie poprawne, mo¿esz mieæ spory problem. Tkwi w cenie... icon_cry.gif .
A sam napier¶nik - szczerze mówi±c, konia z rzêdem temu, kto wskaza³by wzór napier¶nika trojañskiego, czy bezb³êdnie 'achajskiego'. Jedyn± kompletn± (w miarê ) zbroj± mniej wiêcej z tej epoki jest zbroja z Dendry (chyba),
ale w niej bêdziesz wygl±da³ jak wie¿a z br±zu, nie wspominaj±c o wadze i braku mo¿liwo¶ci ruchów... face4.gif .
Pó¼niejszy napier¶nik grecki (hoplitów) mo¿na oczywi¶cie zamówiæ u p³atnerza, ale cena bêdzie w³a¶nie "normalna", czyli do¶æ wysoka... Mimo to - lepiej w Polsce , bo np. w U.S.A. bêdzie jeszcze dro¿ej...
Wytwórców znajdziesz na BAGRITTONIE (góra strony FREHA, po lewej.)
Ananke
Oho, co¶ dla mnie... smile.gif
Pawe³, jak zwykle wzi±³e¶ pytanie na serio... icon_rolleyes.gif
Wyluzuj !
Mortensen, przepraszam, Morissen pyta³, gdzie mo¿e nabyæ strój, w którym bêdzie
wygl±daæ lepiej ni¿ BRAD PITT pod Troj±.
Odpowied¼ - na si³owni !
Brad wygl±da³ najlepiej - rozebrany... Yesss!!!!!!!!!!!!!!!! tongue.gif
Pawe³ Lipnicki
Ale¿ ja JESTEM wyluzowany! crazy.gif bigsmile2.gif icon_rolleyes.gif .
Z drugiej strony jestem TE¯ starym cz³owiekiem bum.gif powa¿nie odpowiadaj±cym na zadane pytania... bigsmile2.gif
A si³ownia zawsze siê przyda icon_cool.gif
Pawe³ Lipnicki
Dziêki! To w³a¶nie rekonstrukcja s³ynnej zbroi z Dendry plus he³m z k³ów dzika ( kiedy¶ to sformu³owanie budzi³o niepohamowan± weso³o¶æ naukowców, zanim nie natrafiono na takie znaleziska) .
hardberserker
Natomiast uzbrojenie z filmu TROY znajduje siê w du¿ym asortymencie na stronkach uzbrojenia,fantastyka i film.
Mo¿esz sie ubraæ LEPIEJ nisz Pitt Brat... bigsmile2.gif
Morgoth
chyba na stronie Kotlarza z Gniwu by³ pokazany napiersnik, razem z takim greckim he³mem a'la barbuta:) ale nie jestem pewien...
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.