Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Sezon 2006
> Prywatne Inicjatywy > Rota ¶w Jakuba
Marcus Aurelius Carnifex
Haj!

Jakie¶ pomys³y? Propozycje?

Planowane:
- Szymbark/Wiosna (bo miejsce odjazdowe, i wogóle wypas) bum.gif
- Toszek/Maj (bo liczê na wspó³pracê z Górno¶l±sk± - te¿ robi± piechotê antyrycersk± i wogóle fajni ludzie) king.gif
- Grunwald/Lipiec (bo bez nas bêdzie smutno i nie bêdzie zorganizowanych wymarszów po pifko i nie bêdzie nocnych wystêpów na scenie) tongue.gif
- Wojna stuletnia/Sierpieñ (o ile bêdzie datowana jak dotychczas, bo g³osy dochodzi³y ¿e ma byæ na XIII w, a fortyfikacjê trzeba dokoñczyæ, je¿eliby by³a fajnie datowana to mo¿e w tym roku jaka¶ wie¿a by powsta³a) icon_cry.gif
- No i oczywi¶cie imprezy Bo¿ych Bojowników (nale¿y pamiêtaæ o przyjacio³ach i wspó³pracy) pijacy.gif

Pa
Czarny
Stuletnia datowana na XIII wiek? He, he a to jako¶ historia sie zmieni³a i ja o tym nie wiem czy jak ?smile.gif A moze o XIV chodzi³o?
Pozdrawiam
Seba - jeden z tych, co nie przepadaja za XIII bum.gif
Owen
Jo³
To z tym XIII wiekiem to jakie¶ pomówienia ;)
Pozdrawiam
Marcus Aurelius Carnifex
Haj!

To bardzo siê cieszê. smile.gif Co¶ zosta³o z tych naszych fortyfikacji? A jak z t± wie¿± - bêdzie drewno?

Pa
Marcin Surdel
Czo³em!

CYTAT
- Toszek/Maj (bo liczê na wspó³pracê z Górno¶l±sk± - te¿ robi± piechotê antyrycersk± i wogóle fajni ludzie)

Nie mogê obiecaæ, bo na razie nie uda³o siê nic ustaliæ z zamkiem. Po prostu nie wiadomo, czy impreza bêdzie. Je¶li bêdzie, to oczywi¶cie powspó³pracujemy wszyscy razem z dzik± rozkosz± icon_wink.gif

Pozdrowienia
Tunia
a jak zrobicie Toszek wtedy co I³¿a to strzele focha i nigdy nic nie ugotuje :P devil.gif
Marcus Aurelius Carnifex
Jakby¶cie wiedzieli co¶ wiêcej w sprawie Toszka to dajcie znaæ.

Pa
Marcin Surdel
Przyj±³em - jak bêdê co¶ wiedzia³, to dam znaæ, i staramy siê chybiæ termin I³¿y icon_wink.gif
Pozdrowienia
Micha³ /Gwyn/ Czerep
Rota Pana Kacpra- kto ma szmatki i sprzêt na 2 po³owê zapraszam- 3 weekend lutego, Gniew. Chêtni na priv. Pozdrawiam
Gwyn
Marcus Aurelius Carnifex
Witam!

Kto chêtny i ma ju¿ ciuszki i wyposa¿enie to jak Gwyn napisa³ - niech siê odezwie na priva do niego. Szykuje siê szampañsko. Towarzystwo wyborowe. Od nas te¿ sporo osób jedzie. Polecam t± imprezê.

Pa
Micha³ /Gwyn/ Czerep
http://www.freha.pl/index.php?showtopic=9196
Do przemy¶lenia, wygl±da obiecuj±co. Jakub za³apie siê strojami na pewno, a co dalej siê zobaczy. Pozdrawiam
Gwyn
Micha³ /Gwyn/ Czerep
Bierzta siê, ludkowie, do roboty, bo siê kroi super impreza. Pozdrawiam
Gwyn
Marcus Aurelius Carnifex
Haj!

Oczywi¶cie chodzi o t± imprezê:
http://www.freha.pl/index.php?showtopic=9196

Ca³a Rota Pana Kacpra zamierza jechaæ na t± imprezê. Ma byæ bardzo du¿o koni. Nawet jakby kto¶ nie umia³ je¼dziæ to mo¿e sobie super fotki strzeliæ na koniu icon_wink.gif . Oczywi¶cie te osoby które maj± ciuchy i sprzêt ju¿ s± w RPK. Na imprezie jest bezwzglêdnie wymagane opancerzenie ¶ci¶le datowane. Je¿eli chodzi o stroje to te z 1440-1410 spokojnie powinny siê za³apaæ. Dla nich planowana prawdopodobnie bêdzie piechota ch³opska i obs³uga taborów. A kto nie pojedzie ten ass.gif
cool.gif

Pa
Malina
Witam!
Z niema³± rado¶ci± informujê, i¿ tegoroczny Toszek jednak siê odbêdzie smile.gif
Termin: 12-14 maja, datowanie jak zwykle 1380-1420.
Impreza jest na zaproszenia, zg³oszenia (najlepiej ze zdjêciami ciuszków i blach do weryfikacji) wysy³aæ mo¿na do Trollsky'ego dwurak@o2.pl , gg:1640299.

Zapraszam w imieniu ca³ej ChZG!

Pozdrawiam
Malina icon_cool.gif
Marcus Aurelius Carnifex
To dopisz Rotê oficjanie do tej imprezy. Trzeba siê zintegrowaæ Pó³noc-Po³udnie. icon_wink.gif

A zdjêcia ju¿ pewnie widzia³a¶. tongue.gif
Marcus Aurelius Carnifex
Wstêpnie na dzisiaj:
- Szymbark
- Toszek
- Chudów
- Grunwald

Pó¼niej zobaczymy co i jak.
Malina
Halo!
Owszem, integracja fajna rzecz icon_wink.gif , ale problem polega na tym, ¿e mamy ograniczon± ilo¶æ miejsc... A kwestia rozstawiania namiotów jeszcze nie zosta³a przedyskutowana z dyrekcj±.
Dlatego pomocna bêdzie informacja ile osób z Roty jest faktycznie zainteresowana przyjazdem.
W najbli¿szych dniach bêd± rozsy³ane oficjalne zaproszenia wraz z terminem przysy³ania zg³oszeñ.

Zdjêcia natomiast s± zwykle formalno¶ci± icon_rolleyes.gif . Jednak prosimy o nie nawet ludzi, którzy rok wcze¶niej go¶cili na zamku w Toszku. Tak po prostu. ¯eby unikn±æ nieporozumieñ.

Pozdrawiam

Malina icon_cool.gif
Marcus Aurelius Carnifex
OKi

Zak³adam osobny temat o Toszku.
Marcus Aurelius Carnifex
Haj!

Na dzieñ dzisiejszy popisy Roty bêd±:

CYTAT
1) Szymbark 13-15 Kwiecieñ (wiadomo: b³ogie lenistwo + manewry drzewcówek)
2) Toszek 12-14 Maj (integracyja rotowa Pó³noc-Po³udnie + ciê¿kie manewry drzewcówek)
3) Grunwald 14-16 Lipiec (impreza w imprezie, wymarsze z doboszem na piwo, manewry drzewcówek, poranny alarm po³±czony z apelem)
4) Chudów 12-15 Sierpieñ (jako obóz husycki, zapowiada siê na najlepsz± imprezê w roku)
5) ¦wiecino 17-19 Sierpieñ (integracyja z Rot± Pana Kacpra, zapowiada siê na wyczesan± imprezê)
Marcus Aurelius Carnifex
Haj!

Jakby kto¶ jutro siê krêci³ ko³o Ostródy to jutro na zamku planowany jest odbiór pierwszej partii sprzêtów od Puchatka. Puchatek ma przyjechaæ i mo¿na te¿ dokonaæ dodatkowych pomiarów na przysz³y sprzêt. Bêdziemy te¿ poruszaæ tematy zwi±zane z funkcjonowaniem Roty i Kalendarium Rotowym 2006. Wstêpnie planowane godziny to 13-17.

Pa
Marcus Aurelius Carnifex
Co¶ ten Szymbark trza bêdzie z Kwietnia prze³o¿yæ na Czerwiec. Zima d³uuuuga.....
A w wodach by kra p³ywa³a, brrr....

W Maju jest Toszek i Oporów (RPK). Chyba czerwiec dobry bêdzie i wody siê ociepl±.
Micha³ /Gwyn/ Czerep
Przypominam o Oporowie smile.gif Wszyscy zrobieni na II po³ XV serdecznie zaproszeni niech siê czuj±. Pozdrawiam
Gwyn
Marcus Aurelius Carnifex
Za tydzieñ Oporów. blinkie.gif
Owen
Hej
Chcia³bym zaproponowaæ wyjazd na pocz±tku wrze¶nia na imprezê do Czech.
Odbywa siê ona przy wie¿y rycerskiej w Malesovie i datowana jest na II po³. XV wieku. Wiem ¿e datowanie roty jest teraz inne , ale mo¿e znajdzie siê kto¶ chêtny ;).
Ja osobi¶cie prawie napewno tam bêdê, Nie jest to jeszcze poziom ¶wiêtych Jerzy, ale ta grupa czeska stara sie z roku na rok podnosiæ poziom imprezy. Dla mnie g³ówn± rolê odgrywa rozszerzenie kontaktów i wogóle przyjrzenie siê jak do u Czechów siê odbywa. Rozmawiam z nimi trochê na forum ichniejszym i wydaj± siê bardzo sensowni. Oczywi¶cie taki wyjazd warto zaplanowaæ jako¶ bardziej krajoznawczo smile.gif.
Gdyby kto¶ by³ chêtny to niech siê zg³osi do mnie i jako¶ siê dogadamy, jak nie to i tak pojadê sam ;).
Pozdrawiam
Czarny
Owen, nasza ekipka z chêcia pojedzie smile.gif
A kiedy to konkretnie jest? No i czy na taki wyjazd potrzebny jest paszport, bo sie w ogóle nie orientuje smile.gif
Pozdro
Seba
Owen
Hej
Impreza jest 1-3 wrze¶nia ale mo¿na przyje¿d¿aæ wcze¶niej. Ja prawdopodobnie tak zrobiê jako ¿e do 27 sierpnia jestem w Pradze.
Co do paszportu to nie trzeba wystarczy sam dowód, Unia te sprawy ;)
Bardzo bym siê ucieszy³ gdyby¶cie jechali smile.gif. Muszê poza tym znaæ stan osobowy chêtnych przed imprez± by powiadomiæ organizatorów.
Pozdrawiam
Basia
hehe, do Czech to bym siê chêtnie przejecha³a :> tylko nie wiem, czy co¶ mi nasza kochana alma mater nie wymy¶li we wrze¶niu %)
czy ta impreza jest namiotowa? i jak mieliby¶my siê tam dostaæ?
Owen
Hej
Generalnie impreza jest namiotowa, ale mogê siê zapytaæ, czy w krytycznej sytuacji nie znajd± jaki¶ miejscówek do spania. Maj± wie¿ê wiêc mo¿e tam potencjalnie jest miejsce.
Co do dostania siê tam to ju¿ musicie sami pomy¶leæ. Oczywi¶cie bêdê s³u¿y³ wskazówkami, ale ja bêdê z Pragi odrazu tam jecha³ i to pewnie pare dni wcze¶niej. Swoj± drog± zachêcam o ile macie chwile czasu to wyrwijcie siê wcze¶niej, to moznaby wspólnie trochê pozwiedzaæ smile.gif.
Pozdrawiam
Micha³ ¯elazo
Fajnie by³oby siê wybraæ.
Jakby siê znalaz³o kilka osób to mo¿naby pomy¶leæ o wynajêciu jakiego¶ busika na te kilka dni.

Pozdr.
M.
Owen
Hej
Jeszcze co do tej imprezy czeskiej ¿eby zwiêkszyæ pule wiadomo¶ci. dwa linki
http://korouhev.scherm.cz/ - strona ekipy która to organizuje
http://www.malesov.cz/_newest/_universalni/uvodni.htm - strona zamku w Malesovie gdzie siê to odbywa.

Co do transportu to musicie niestety sami kombinowaæ jako¶ kolektywnie, poniewa¿ jak pisa³em ja z Pragi bezpo¶rednio bêdê tam uderza³. Osobi¶cie proponujê jaki¶ busik w te 6-8 osób je¶li tyle siê zbierze. Mo¿e kto¶ siê podejmie organizacji transportu. Wyjazd my¶lê ¿e ma sens je¶li po³±czy siê go jako¶ twórczo ze zwiedzaniem Pragi czy okolic.

Generalnie zainteresowanych zapraszam ¿eby¶my sobie obgadali to na Grunwaldzie. Te¿ jestem w "¶l±skiej" jakby co ;)
Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.