Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: kana³ telewizyjny Viasat History
> Ogólne kategorie (bez podzia³u na epoki) > Film
Tomasz z Bienii
Witam.
Viasat History? Co s±dzicie na temat jako¶ci nadawanych tu programów?
W szczególno¶ci mam na my¶li seriale "Plan bojowy" i "Spartanie", oraz program "Szko³a wojowników"
Stanis³aw Szal
Jak dla mnie to do¶æ fajna stacjia telewizyjna. Szkoda, ¿e du¿o leci powtórek, a nie nowych odcinków. M. in. czêsto powtarzaj± programy, które wymieni³e¶.
pepson
a gdzie to leci, czy tylko w kablowkach? a jak nie to na jakiej satelicie?
Stanis³aw Szal
No ja to mam z kablówki. Czy satelita ³apie to nie wiem. dunno.gif Nie wiem, ale mo¿e dekodery cyfrowe to ³api±.
pvt. J.F. Ryan
Witam. Je¶li chodzi o Viasat History. To bardzo ciekawy program. Strasznie mêcz± powtórkami, to prawda. Jednak¿e wczoraj zosta³a wyemitowana druga i ostatnia czê¶æ filmu pod tytu³em "Colditz". Opowiada on o trzech wiê¼niach jednego z obozów jenieckich, którym udaje siê stamt±d uciec. Podczas przedostawania siê przez okupowane tereny, jednemu z nich udaje siê uciec, a dwóch zostaje z³apanych przez Niemieckich ¿o³nierzy i przewiezionych do obozu Colditz. Ten któremu uda³o siê zbiec, przed ¿o³nierzami, wraca do swoich i zostaje powitany jako pierwszy aliancki ¿o³nierz, jakiemu uda³o siê uciec z obozu jenieckiego. Pozostali dwaj, podczas pobytu w Colditz, kilkakrotnie planuj± ucieczki. Nie bêdê jednak opowiada³ tu ca³ego filmu, gdy¿ zostanie on na pewno jeszcze wielokrotnie powtórzony, ze wzglêdu, ¿e jest nadawany na Viasat History, tak wiêc nic straconego dla zainteresowanych. icon_mrgreen.gif Dodam tak¿e, ¿e mimo i¿ film posiada w±tek mi³osny (osobi¶cie nie lubiê w±tków tego typu w filmach wojennych), to zrobi³ on na mnie du¿e wra¿enie i uwa¿am, ¿e jest to spora gratka dla mi³o¶ników II Wojny ¦wiatowej. Film jest na prawdê bardzo ciekawy. Muszê tak¿e zauwa¿yæ, ¿e w filmie ukazuj± siê Polacy, w mudnurach Armii Polskiej i... s± to polscy aktorzy mówi±cy w naszym ojczystym jêzyku. Tak samo Niemcy mówi± po niemiecku, Anglicy i Amerykanie po angielsku. Z tego¿ wzglêdu film zdoby³ u mnie spore uznanie, bo jak¿e mi³o jest us³yszeæ w zagranicznym filmie polskie dialogi (mimo i¿ jest ich nie wiele). Muszê tak¿e dodaæ, ¿e w g³ównego bohatera wcieli³ siê aktor znany miêdzy innymi ze znakomitego serialu wojennego re¿yserii Steven'a Spielberg'a pod tytu³em "Kompania Braci", gdzie wcieli³ siê w rolê Dick'a Winters'a. Tak wiêc jest to kolejna zaleta, dla której warto obejrzeæ "Colditz". Serdecznie polecam i pozdrawiam.
jawor
Witam.
Czy ma kto¶ mo¿e nagrany który¶ z odcinków szko³y wojowników?
Mieczys³aw
W ten czwartek o godzinie 21 na tym kanale(Viasat History) bedzie program "krew wikingów" smile.gif a po tym programie o 22 bedzie "Jak dosz³o do zniszczenia Rzymu? " Zapraszam przed telewizory:)
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.