Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: [katowice] we³na
> Inne > Gdzie kupiæ surowce-pó³produkty?
Joker_katowice
Mo¿e wiecie gdzie kupiæ tanio tkanine we³nian± w katowicach?
Triss
Witam!W Katowicach nie wiem gdzie, ale z jesli mo¿e byc Czelad¼ - s³u¿ê rad±...
pozdrawia serdecznie:-)
Triss
Joker_katowice
A mo¿e wiesz od jakich cen siê ona zaczyna? No i oczywi¶cie adresik tego sklepu.

Z góry THX.
Krystian
No wiesz...
cena cen±, jako¶æ jako¶ci±:
wachaj± siê od 10z³ za skrawki flauszu do¶æ po¿±dnego, a¿ do np. 90z³ za ambasadora 100% , zale¿y jaki sklep.
Radze wzi±¶æ sobie ksi±¿ke telefoniczn± i podzwoniæ.
By³a kiedy¶ (bynajmniej jest zamkniêta od 2 tygodni) hurtownia we³ny na ulicy Reja bodajrze 4 i nazywa³a sie Bellamunda czy jako¶ tak, ale bez przewodnika trodno trafiæ tongue.gif

Pozdr.
Parlan
Tak my¶lê :D u nas w bêdzienie parê metrów od zamku jest ³adny sklepik z tkaninami...ja tam kupowa³em po 20 z³ociszy
Pozdrawiam
Parlan
Joker_katowice
To siê dobrze sk³ada Parlanie bo jestem w bêdzinie co tydzieñ. Dziêki wszystkim za odpowiedz.
Triss
Witam!
w sprawie Czeladzi:

jako¶æ-niez³a, 80% we³ny
cena- 18 z³/ metr
adresu nie znam, ale to na samym rynku, ko³o banku, ul. Bytomska
pozdrawiam serdecznie:-)
sama szyjê z tej we³ny wiekszo¶æ strojów dla siebie i swojego mê¿czyzny i nie narzekamy (nawet jesli kto¶ móg³by uwa¿aæ nas za mroków - zawsze sie tacy znajd±...)
Margaret
prosilabym o adres sklepow w Katowicach i okolicznych miastach, w ktorych mozna dostac 100% welne lub len o dosc duzym wyborze kolorystycznym, bede bardzo wdzieczna za pomoc smile.gif
Andrzej Siejeñski
W Katowicach len jest w samym centrum tam gdzie te du¿e domy handlowe niedaleko teatru, ale ceny dobijaj±. We³na w przeciwnym kierunku, id±c od dworca po prawej stronie w bramie (nieco wcze¶niej jest sklep przy ulicy), kawa³ek przed rondem.
W sosnowcu na Modrzejowskiej (prawie pod koniec, po lewej stronie, tuz przed takim nowym szklanym du¿ym budynkiem) i za by³ym kinem Muza (od hamburgerów w prawo).
Pozdrawiam
Dr_Oetker
Sklep z lnem jest w Bêdzinie na ul. Ko³³±taja ( w bramie na wysoko¶ci przystanku tramwajowego)
Len jest 100% w cenie 9z³ za metr bie¿±cy (szeroki ok 1,50 m), jak by³em ostnio mieli ¶redni wybór, ale cena ok. we³ne maj± tylko 80 % i to gdzie¶ za kilka tygodni.
Parlan
Fajny sklep te¿ w bêdzinie jest rzut kamieniem od zamku...wisi wielki szyld Tkaniny...len oko³o 9-10 z³ a we³na 20 z³ za metr...
Pozdrawiam
Parlan
Krystian
khm.... to jest mowa o tym samym sklepie!!

pozdr.
Margaret
dziekuje za odpowiedzi, sklep w bedzinie znam i len ktory tam jest nie ma 100%, jezeli inne sklepy przychodza wam na mysl to bede wdzieczna za kolejne adresy
Kane
W Czeladzi, gdzie¶ przy rynku jest (by³? dunno.gif ) sklep podobny do tego bêdziñskiego, ze skrawkami lnu.
SZY
w Zawierciu (51minut pociagie w kierunku czestochowa) jest s± dwa sklepy gdzie mozna dostaæ we³ne 100% w jednym grub± za 60z³/m i w drugim s± we³ny garniturowe i frakowe, ja za swoj± p³aci³am 15zl/m. Sklep znajduje sie w górnej czesci ulicy marsza³kowskiej(jedna z g³ównych ulic handlowych Zawiercia.
GhaSh
Witam
W³a¶nie przed chwil± kupi³em len w Katowicach ul. Warszawska 23 (naprzeciwko ko¶cia³a ewangelickiego)- cena 10z³/mb
Parlan
Ja poprawiæ chcia³em...nie chodzi³o mi o ten sam sklep. jeden jest w bramie a drugi jest jeszcze wcze¶niej z takim ¿ó³tym szyldem :]
Pozdrawiam
Parlan
lord.raf
CYTAT(SZY @ 21:23 04.03.2006) *
w Zawierciu (51minut pociagie w kierunku czestochowa) jest s± dwa sklepy gdzie mozna dostaæ we³ne 100% w jednym grub± za 60z³/m i w drugim s± we³ny garniturowe i frakowe, ja za swoj± p³aci³am 15zl/m. Sklep znajduje sie w górnej czesci ulicy marsza³kowskiej(jedna z g³ównych ulic handlowych Zawiercia.

A czy mo¿e wiecie czy w tych sklepach tj w Zawierciu, Bedzinie czy Katowicach znajde taki materia³ jak na za³aczonym zdjeciu bowiem potrzebuje bawe³ne w kolorze purpurowym lub niebieskim na ¿upan

Jesli komus sie rzuci³o w oczy to niech napisze w jakim sklepie, pozdrawiam Raf
Borg
Dobra odgrzewam. Z tego co siê ostatnio orientowa³em, to i sklep w Bêdzinie i w Czeladzi zawiesi³y swoj± dzia³alno¶æ.
W Bytomiu te¿ zamknêli na Katowickiej dobry sklepik.
No i w sumie niewiele mi zostaje. W Bytomiu na Ko¶ciuszki jest ¶wietny, ale drogi, w Piekarach na Wyszyñskiego jest tani ale ma wybór 1 mo¿e dwóch rodzajów lnu w ¶cinkach.
A tak to zostaj± standardowe sklepy z tkaninami gdzie czasem ambasador zalega za 100 za metr, czasem len.
Chyba, ¿e co¶ nowego kto¶ wyhaczy³?
rympa³
Nic nowego, ale warto wspomnieæ.
Bytom - Rozbark, ulica Bema (g³usza, krzaki i wilko³aki ) - w ma³ym fiñskim domku maleñka firemka bardzo sympatycznej Pani Agnieszki - Piegatex. Mo¿na czasami trafiæ fajne materia³y. Ceny rozs±dne. Dojazd ³od zadku - ulic± Cich± i Ko³obrzesk±. Furtki pilnuje pies wielko¶ci ¿ubra, ale sympatyczny.
Czyli niegryz±cy.
No - mnie nie ugryz³.

R.
Borg
Znam miejsce. Dla samego nastroju domku warto pojechaæ... taki domek hobbita czy inne podobne.
Z czego tam we³na kosztuje te 10-20 z³ wiêcej ni¿ swego czasu w sklepach za rzek± z resztkami belek. I tak tanio, ale jednak jak siê chce p³aszcz z pe³nego ko³a uszyæ to trochê kieszeñ oga³aca :P
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.