Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Zapytanie
> Prywatne Inicjatywy > Rota Pana Kacpra
Cedric
CYTAT(Gwyn)
W zwi±zku z niepewno¶ci± co do aktywnego sk³adu Roty, dyskutowanego na Oporowie, zarz±dzam wirtualny popis RPK, który u³atwi potem pracê pisarza w Gniewie. Osoby, które nie wpisz± siê tutaj do koñca roku zostan± usuniête z tego podforum FREHA

W zwiazku z tym postem jako jedna z nie obecnych osob chcialbym sie dowiedziec jakie rzeczy byly dyskutowane na Oporowie, chodzi o wprowadzenie w realia i jakie sa postanowienia, bo musza chyba jakies byc jesli pojawil sie pomysl wykreslania z forum, czy jest to pomysl Gwyna. Czekam na info.

P.s. Zaskoczony brakiem informacji, byla szansa w poniedzialek.
pozdrawiam
Kasia Weso³owska
Nie, nie jest to tylko pomys³ Gwyna. Weryfikacja cz³onków RPK zosta³a zaproponowana przez Kacpra i Konrada. Zreszt± ca³a pi±tkowa dyskusja by³a ich inicjatyw±. Podam najwa¿niejsze fakty, je¶li co¶ przeoczy³am lub pomine³am proszê mnie poprawiæ:

1. Spisu Roty w Oporowie nie by³o. Odbêdzie siê on w Gniewie, na którym obecno¶æ jest niezbêdna je¿eli chce siê dalej uczestniczyæ w tej grupie (bêdzie podana konkretna godzina spisu).

2. W sezonie powinny byæ conajmniej cztery (lub trzy - jak argumentowali inni) imprezy RPK (w tym dwie w okresie letnim)

3. Impreza musi mieæ konkretnego organizatora, który dba o przep³yw informacji

4. Termin imprezy musi byæ ustalony z du¿ym wyprzedzeniem (moim skromnym zdaniem najlepiej by³oby ustaliæ wstêpny plan wszystkich imprez na 2006 w Gniewie)

By³ równie¿ d³uga dyskusja o komunikacji w grupie i potrzebie b±d¼ nie listy dyskusyjnej (w aspekcie nie udanych imprez). Tu siê nie bêde wypowiadaæ bo ostatecznie zdania by³y podzielone. Ze swojej strony mogê tylko przyznaæ Kacprowi racjê, ¿e razem z Igorem dali¶my plamê nie kontaktuj±c siê osobi¶cie z nim w sprawie przez nas organizowanej imprezy.

Moje wnioski po Oporowie:
1.Termin imprezy powinien byæ ustalany na pocz±tku daneg roku (najlepiej na Gniewie)
2. Lista uczestników i wcze¶niejsze wp³aty, jak najbardziej sie sprawdzaj±
3. Brak by³o konkretnego planu imprezy skonsultowanego wcze¶niej z dowództwem, a tak¿e z osobami odpowiedzialnymi za pewne rzeczy (warsztaty etc.)
4. Warto na imprezie zrobiæ co¶ wiêcej ni¿ tylko musztrê, w zwi±zku z tym za rok chcemy zorganizowaæ bardziej rozbudowan± grê terenow±
5. Ostatni wniosek dotyczy tylko Oporowa. My¶limy o zdecydowanie wcze¶niejszym terminie imprezy, tak by by³a ona pod namiotami a domek stanowi³ tylko zaplecze sanitarne. Dziêki temu mogliby¶my przyj±æ wiêcej osób, a nie jak tym razem nieca³e 40.

Pozdrawiam
Kasia
Micha³ /Gwyn/ Czerep
Plus mamy sporo osób które zosta³y wpisane na listê a nigdy siê ani nie odezwa³y ani nie pojawi³y na ¯ADNEJ imprezie. Chwasty ;) nale¿y wypieliæ, ¿eby¶my wiedzieli z kim mamy tak naprawdê do czynienia a kto siê tylko lansowa³. Pozdrawiam
Gwyn
Wojciech Radzki
CYTAT
1. Spisu Roty w Oporowie nie by³o. Odbêdzie siê on w Gniewie, na którym obecno¶æ jest niezbêdna je¿eli chce siê dalej uczestniczyæ w tej grupie (bêdzie podana konkretna godzina spisu).

Na Gniew planujê przyjechac, ale wiadomo, gwarancji nie ma - losowe wypadki sie ka¿demu mog± przytrafiæ. Czy absencja na tym popisie (nawet usrawiedliwiona) oznacza, ¿e OUT i koniec? shocked.gif
Ja rozumiem, ¿e jest sporo "martwych dusz", malo Rocie potrzebnych, ale takie podejscie, ze nieobecnosc na jednej imprezie oznacza wykreslenie, jest chyba zbyt radykalne.
Pozdrawiam
WR
Micha³ /Gwyn/ Czerep
Spokojnie, nie nerwowo. Wszystko pod kontrol±. Nie pamiêtam, by Kacper mów³ cokolwiek o sytuacji 'teraz albo nigdy'. Jednak prosze Gniew traktowaæ bardzo powa¿nie smile.gif Pozdrawiam
Gwyn
Bryan (Mettivs Naevivs Corax)
Kurde, ja sie tez zestresowalem, bo moi szefowie lubia platac figielki. Czy znany jest juaz taki scislej przyblizony termin gniewskiego popisu?
Jan Gradoñ
Ja na Gniewie bêdê. Na Oporów nie mog³em jednak dojechaæ, bo zapomnia³em, ¿e w tym samym terminie mam w Poznaniu ¶lub mojego kolegi.... crazy.gif

Co do zimowego Gniewu.. czy wiadomo jaki termin wchodzi w grê? Czy tak, jak rok temu bêdzie to ³ikent tydzieñ po katapulcie?

J.
Bejbs
Ja jetsem oczywiscie . Rzetelny spis jest wg mnie konieczny ............tak naprawdê nie wiadomo na ile osób mozna liczyæ ..............
Bejbs
Micha³ /Gwyn/ Czerep
Bêdzie stosowny temat. Póki co 3 weekend lutego to termin brany przeze mnie pod uwagê jako najprawdopodobniejszy, g³ównie z uwagi na mo¿liwo¶æ integracji z Niemcami i Szwedami smile.gif a tak¿e sesje co m³odszych Rotowiczów. Pozdrawiam
Gwyn
Jan Gradoñ
Jak dla mnie odpada weekend 17-18-19 II, bo wtedy wybywam na turniej do Anglii. Pozosta³e weekendy s± git ;)
Marcvs Rebivs Cacaivs Asellio
CYTAT
Jak dla mnie odpada weekend 17-18-19 II

to wyrzuca nas razem jasiek smile.gif bedziemy przez rok musieli chodzic w workach po ziemniakach zeby nas znowu przyjeli to roty .. smile.gif

ja tez jade do anglii i mi ten termin zupelnie nie pasuje ...
poza tym pasuje mi drugi tydzien lutego albo kazdy w marcu

Bardzo bym sie zmartwil gdybym nie mogl byc na gniewie icon_sad.gif razem z wami, bo juz sie nie moge doczekac. Ale jak wyoadnie w trezci lub czwarty weekend lutego to nie bede mogl byc niestety

Oporow musialem sobie odpuscic jako ze w tym tygodniu sie bronilem magistra na uczelni ..

pozdrawiam
Halldis(Naamah)
No tak... a takie sierotki jak ja, które dopiero od dzi¶ zosta³y przyjête do grupy i nie ¶a jeszcze w pe³ni obszyte i wyposa¿one to przecie¿ na Gniew siê nie nadaj±...
To znaczy, ze wylecê zanim zosta³am przyjêta?? dunno.gif crazy.gif

pozdrawiam
Micha³ /Gwyn/ Czerep
Kto nie zacz±³ dzia³alno¶ci si³± rzeczy nie mo¿e zostaæ wyciêty. Zreszt±: Oficjalnie liczymy swój udzia³ w Rocie od otrzymania orze³ka. Reszta jest dzia³alnosci± go¶cinn± lub wspomagaj±c±. Liczymy tu RPK jako konkretny oddzia³ wojskowy, nic innego. Pozdrawiam
Gwyn
Halldis(Naamah)
ufff... to moge siê jeszcze spokojnie obszywaæ...

dzieki
pozdrawiam
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.