Przejrza³em galerie, które s± w dziale Linki na Freha, jak i inne strony dotycz±ce tego okresu. Wpisa³em w wyszukiwarce Frehy i niewiele mi to da³o, wiêc postanowi³em przeszukaæ "rêcznie". I co znalaz³em? Praktycznie nic. Przygl±daæ siê mogê, jest wiele galeri, choæby na bagrit.pl ale jak mam odró¿niæ kogo¶ od kogo¶ innego lub wiedzieæ, ¿e to jest to, skoro nie wiem.
Literatura. Dobrze. Tylko jaka? Mam zamiar udaæ siêdo biblioteki i poszukaæ ale czego? Moja nauczycielka historyczka (jej m±¿ zdaje siê, te¿ jest historykiem) nic nie znalaz³a u siebie w domu na ten temat, w internecie te¿ nie (a jakie¶ zbiory i literaturê mieæ musi).
£±cznie znalaz³êm chyba 9 ikonografi, które by ledwo, ledwo pasowa³y. Szuka³em ksi±¿ek z serii Osprey. S±, ale nie to co mnie interesuje. Ogl±da³em w internecie, szuka³em na googlach, na Fresze. Nie znalaz³em.
Wiem i widzê, ¿e zak³adanie tematów by dostaæ wszystko na tacy jest popularne. Sam po przeczytaniu pewnej czê¶ci forum móg³bym odpowiedzieæ (choæby cytuj±c inne posty) na du¿± czê¶æ tych zapytañ. Jednak naprawdê, naprawdê, zaprawdê nie znalaz³em nic co by mnie satysfakcjonowa³o (a tego co by mnie niesatysfakcjonowa³o nie znalaz³em te¿
).
Jeste¶cie pewni, ¿e taki temat istnieje na forum? Podajcie linka, albo chocia¿ nazwê, poszukam, poczytam i nie bêdê siê odzywa³.
edit: znalaz³em temat: wykroje XIIIw. , musia³em go przegapiæ.