Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: TRH od grozera
> Ogólne kategorie (bez podzia³u na epoki) > £ucznictwo
Piotrr
Witam
Je¶li byliby¶cie tacy mili to prosi³bym u¿ytkowników posiadaj±cych ³uki grozer typu :
- Hungarian Base C
- Hungarian Base C z wykoñczeniem
- HUngarian TRH Laminated z wyd³u¿onymi ramionami
OI przytoczenie swoich wra¿eñ ze strzelania tdzuei¿ wszelkich porównañ z ³ukami polskimi/innymi ³ukami grozera. Nie szczêd¼cie nagan i pochwa³ chcia³bym poznaæ jak najwiêcej punktów widzenia, ró¿nica w cenie jest do¶æ du¿a wiêc chcia³bnym ewentualn± decyzjê poprzeæ jakimis konkretami. Zgóry dziêkujê za odpowiedzi i pozdrawiam
Abrat
by³ ju¿ dyskutowany temat ³uków wschodnich i ich producentów, sugerujê poszukaæ. Nie pamiêtam czy by³ tam tak konkretnie stawiany problem trzech podawanych przez Ciebie typów, pewnie nie poniewa¿ base C jest do¶æ nowym modelem.
Jak widaæ co¶ nie widaæ odpowiedzi. Wra¿enia ze strzelania z ³uku s± hmm, subiektywne i jednym siê bêdzie strzelaæ lepiej z TRH innym z base.
Rozró¿nienie miêdzy base i base decorated dotyczy s³owa "decorated"

osobi¶cie strzela³em z hungarian base i z hungarian TRH i lepiej mi siê strzela³o z TRH (zreszt± cena to sugeruje, ¿e za lepsz± cenê powinno siê otrzymaæ lepsz± jako¶æ)

Inne pytanie jest jaki ³uk potrzebujesz i do czego. Je¶lii du¿o strzelania i niekoniecznie ma byæ modern replika do celów rekonstrukcji historycznej - to zdrcydowanie polecam TRH. Je¶li g³ówny nacisk stawiasz na wygl±d rekonstruowanej postaci to jednak base. TRH kszta³t w rozumieniu ogólnego kszta³tu ³uku, ma historyczny, natomiast z bliska od razu widaæ ¿e to laminat, musia³ by¶ jeszcze w³o¿yæ co nieco pracy aby to zamaskowaæ.

pozdrawiam
Abrat
Sebastian Kuczyñski
Ten laminat z TRH wyglada jak niektore meble we wzorki z lat 70-tych. Wprawdzie wlasciwosci balistyczne ma lepsze od zwyklych lukow Grozera jednak to widac golym okiem ze jest to jakis mix technologiczny.Nie wyglada to brzydko nie powiem ale jak wspomnial Abrat historykom moze nie pasowac .Ja gdybym mial pieniadze to wzialbym TRH ze wzgledu na jego mozliwosci a nie wyglad bo w rymcerstwo sie nie bawie.
heksar
Mam od niedawna trh laminowany wegierski naciag 40 i wydaje mi sie calkiem przyjemnym lukiem.
Co do wygladu to uwazam ze niczego nie udaj±c daje poczucie tradycyjnego swoja forma, bez pretensji do historycznosci.
Dla mnie luk jest przede wszystkim do strzelania, wazne jest tez zeby byl pieknym przedmiotem.
Obydwie te zeczy spelnia w pelni, tylko jescze ja musze sie wiele nauczyc.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.