Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Lista dyskusyjna - e-mailingowa
> Prywatne Inicjatywy > Rota Pana Kacpra
Bejbs
Przysz³o mi do g³owy ze niestety w Rocie szwankuje szeroko rozumiana komunikacja - przyk³adem moze byæ kompletna klapa icon_cry.gif sezonu 2005 . Wydaje mi sie ze niebagateln± rolê ( w klapie 2005 ) odegra³ brak szybkiej komununikacji pomiedzy cz³onkami ROTY dunno.gif . Obserwujac tak± liste u kolegów z REGIMENTU widze ze ta forma komunikacji sprawdza sie tam doskonale i pomaga w rozwijaniu projektu oddajac tym samym nieocenione us³ugi.
Co myslicie o stworzeniu takiej listy dla ROTY PANA KACPRA ???? Nic to nie kosztuje a moze pomóc popchn±æ do przodu Nasz kulejacy projekt................bo 2005r by³ tragiczny ( przynajmniej z mojego punktu widzenia ) nie "wypali³a" zadna impreza ........z 2 planowanych Konin w wyniku absencji uczestników , Brody po czesci z tego samego powodu.
Bejbs Najpierwszy Burgundczyk RP icon_wink.gif
Micha³ /Gwyn/ Czerep
Primo- ju¿ taka istnieje, tylko nic siê tam nie dzieje- kontakt przez Woodiego. Woodie mia³ krêciæ list± dyskusyjn± i zrobiæ stronê. Intensywno¶æ dzia³añ znikoma, dopisa³em go równie¿ tutaj.
Secundo- problemem nie jest brak listy, bo dostêp do netu umo¿liwia skorzystanie z tego oto forum. Problemem jest (by³a latem tego roku) s³aba organizacja imprez dwóch- i Brodów i Kacprowego spotkania. Info od organizatora powinno byæ wyczerpuj±ce i stale uzupe³niane. Vide Oporów- wiadomo jakie warunki, za ile, gdzie, lista osób uzupe³niana na bie¿±co. Podobnie sprawa zadzia³a³a w Gniewie w lutym i zadzia³a w Gniewie w lutym 2006 smile.gif
Tertio- nie jestem pewnien czy chcemy doblowaæ kana³y informacyjne. Wzrasta prawdopodobieñstwo, ¿e kto¶ co¶ przeoczy. Ale decyzja nale¿y do kolektywu. Pozdrawiam
Gwyn
Tomasz Rajtar
Po co druga droga komunikacji, je¶li tutejsza nie jest prawie wykorzystywana?

Drugi martwy twór?

Tu chyba nie chodzi o komunikacjê, tylko o zwyk³e "chcenie siê".
Podejrzewam, ¿e bêd± o tym dyskusje w Oporowie.

Wiem, ¿e Kacper ma spory ¿al o to, jak rozegra³a siê impreza któr± próbowa³ zorganizowaæ w czerwcu.
Nie chcê wystêpowaæ jako niczyj adwokat, zupe³nie nie znam sprawy bo mia³em wtedy narodziny syna na g³owie. Ale na pewno nie ominie nas rozmowa o tym, dlaczego wysz³o jak wysz³o w tym sezonie.
Micha³ /Gwyn/ Czerep
Kacper te¿ nie jest bez grzechu w sprawach komunikacji. Trzeba bêdzie ustaliæ jasne kryteria organizowania imprez po prostu- czyli ile wcze¶niej plany maj± byæ podane do publicznej informacji, ¿eby potencjalni uczestnicy mogli siê na to przygotowaæ, b±d¼ by orgainzator móg³ dokonaæ zmiany terminu je¿eli ten zbyt powa¿nie koliduje z mo¿liwo¶ciami wiêkszo¶ci potencjalnych uczestników. Pozdrawiam
Gwyn
Tomasz Rajtar
S³ysza³em (podkre¶lam - tylko s³ysza³em, nie znam sprawy i nie stajê po ¿adnej "stronie"), ¿e przyjazd tam potwierdzi³o wtedy kilkana¶cie osób (pad³a liczba 30 bodaj). De facto wysz³a frekwencja do bryd¿a, a nie maszerowania.
EwKa
Moim skromnym zdaniem, problem nie lezy w komunikacji mailowej...np. w moim przypadku problemem jest kasa i terminy oraz ODLEGLOSC!!! Nie kazdy moze sobie pozwolic na jezdzenie prawie co tydzien 400 km w Polske aby uczestniczyc w imprezach.
Jako zrodlo informacji calkowicie wystarcza mi powyzsze Forum.
Caluski!
Bejbs
Co do listy to sprawa jest taka ze nie kazdy wchodzi na FRECHÊ codziennie pocztê odbiera sie jakby automatycznie w³±czajac kompa.
Gdyby istania³ taka lista to nawet info od Kacpra czy Abdula mozna by szybko "podaæ " dalej ( np w sprawie Konina 2005 czy brodów)............
Dalej uwazam ze jeseli co¶ nie zaszkodzi to warto spróbowaæ ............jak nie bedzie dzia³aæ to sie wy³±czy i po k³opocie e-maile mozna tez odbieraæ na komórce
Bejbs
Jako ciekawostkê podam ze Kacper i Abdul nie maja kompa
Bejbs
Woody organizuje liste , kto chêtny niech poda mu adres e-mail
Bejbs
Igor Weso³owski
Witam
Mo¿e to zabrzmi g³upio ale kto jest Woody? I jak mu podawaæ maile.
Pozdrawaim Igor
Madeleine
a ja nie chcê kolejnej porcji listów na mailu, bo i tak juz nie czytam wiekszosci tych co dostaje i tonê pod kilogramami spamu. Nie rozumiem dlaczego jak ktos moze odebrac maila (ja np wcale nie mam ustawionego odbierania poczty) to nie moze wejsc na frehê. Przeciez to kwestia wy³±cznie dobrej woli, a og³aszanie tego samego w dziesieciu miejsach naraz przypomina mi nachalne kampanie reklamowe sprzed wyborów.
Bejbs
Osobiscie nie widze problemu , przeciez to nie jest OBOWIAZKOWE...............mowisz ze nie chesz i po sprawie. Proste.
Bejbs
Marcvs Rebivs Cacaivs Asellio
A ja osobiscie widze problem .. bo w takim razie jaki jest cel tworzenia takiego medium informacyjnego ?
Wyszedles z zalozenia ze imprezy w brodach i koninie byly klapa dlatego, ze nie wszyscy zostali o niej poinformowani, i wobec tego nalezy stowrzyc medium informacyjne, ktore ma z zalozenia informowac nie wszystkich ?

B³ad na bledzie, o ktorym ci zreszta klarowalem prywatnie Pawle. Nie dosc ze te imprezy okazaly sie klapa, to teraz produkuje sie kolejna klape, na potrzeby wyjasnienia pierwszej. Jezeli nie wyciagniemy PRAWDZIWYCH WNIOSKOW, to nie bedziemy potrafili im przeciwdzialac. Nie wiem czemu tak wstydzimy sie tych prawdziwych wnioskow ??

W odpowiedzi na twoje zarzuty, odpowiem ze sa nieprawdziwe, zarowno o koninie i brodach WSZYSCY wiedzieli i byly tu na forum stosowne topici na ten temat. (Nie prawdziwym jest zatem fakt ze imprezy te nie wypalily bo "wiekszosc nie zostala poinformowana o nich")

Zadajmy sobie proste pytanie dlaczego w takim razie nie wypalily, i o czym ci WSZYSCY wiedzieli ... ano wlasnie tu jest pies pogrzebany bo wiedzieli prawie NIC.

Moim zdaniem problemy sa nastepujace i calkiem klarowne.

- Organizator musi zdac sobie sprawe ze potrzebny jest DIALOG z ludzmi na temat imprezy, a w obu przypadkach takiego dialogu nie bylo !! Zobaczcie ze do ostatniej chwili np w kwestii brodow nie bylo wiadomo co, jak i dlaczego .. a Forum jest idealnym medium do takich rozmow, i nie trzeba wydawac miliony pieniedzy na rozmowy telefoniczne zeby cos ustalic. Nie rozumiem niecheci organizatorow do medium jakim jest internet, a przede wsazystkim nie rozumiem rowniez niecheci do dialogu.

Nie twierdze ze organizator ma zrobic wszystko, wrecz przeciwnie ! Ma zapodac pomysly, byc jedynie koordynatorem dzialan. Ale z zerowa koordynacja sa potem zerowe dzialania.

Nie wystarcza zamiescic info ... sluchajcie jest impreza i liczyc na to ze w takim razie wszyscy sie zleca jak wrobelki i bedzie fajnie.

Klapa tych imprez pokazuje jasno ze ludziom nie zalezy na zlocie wrobelkow, zeby sobie pochlac, ale licza na dobrze zorganizowana impreze, z planem dzialan, warsztatow itp.

Ludzie chca wiedziec, co bedzie sie dzialo i na co moga liczyc, zauwazcie ze dialog prowadzi rowniez do nakrecenia sie na impreze, bo czlowiek mysli prosto: o ten i tamten przyjedzie i bedzie fajne to i to to ja tez przyjade te 400 km i poswiece swoj urlop. I w druga strone to tez postepuja jak lawina, gdy brak konkretow wszyscy rezygnuja z takiej imprezy , i jak jedni rezygnuja to i nastepnie odpusczaja ..

Powtarzam jeszcze raz, nie oznacza to ze nam sie "nie chce", oznacza to ze potrzbny jest koordynator, chociazby od tego zeby zalozyc i zapoczatkowac pewne dyskusje odnosnie posczegolnych dzialan na imprezie, wyznaczyc podkoordynatorow dla konkretnych spraw itp.

Reasumujac sezon 2005 nie uwazalbym za totalna klape, z racji dwoch niezlych imprez vide gniew zimowy i teraz oporowy popis. Do tego mamy tez doswiadczenie jak nie nalezy organizowac imprez ... mam nadzieje ze zostana z tego wyciagniete wnioski.

Konczac, dodatkowa liste mejlingowa (z zalozenia dla nie wszystkich) uwazam za zupelnie niepotrzebna. Bo z braku internetu organizatorzy zarowno konina jak i brodow nie byliby i tak w stanie uczestniczyc w dyskusji na temat tych imprez. I efekt bylby identyczny.
Micha³ /Gwyn/ Czerep
Dok³adnie. Mówi³em to poniek±d Kacprowi w Oporowie- pañska rêka konia...tuczy smile.gif Trzeba siê ponakrêcaæ i ponastawiaæ, trzeba te¿ wiedzieæ po co siê tam czy siam jedzie. Nawaliæ siê jak worek to ja mogê w domu, nie muszê siê do tego przebieraæ za rycerza. ¯eby pogadaæ z kolegami te¿ nie muszê planowaæ wypraw i braæ wolnego, ¿eby siê pobiæ te¿ nie.

Musi byæ wiadomo o co chodzi i musi zachodziæ wymiana pomys³ów przez obydwie strony- obecnie najlepsze polskie imprezy funkcjonuj± w ten w³a¶nie sposób, poprzez wspó³organizacjê ze strony uczestników. Wkrótce powstanie temat o Gniewie, to se podialogujem ;) Pozdrawiam
Gwyn
Tomasz Rejf
CYTAT(Watcher)
B³ad na bledzie, o ktorym ci zreszta klarowalem prywatnie Pawle. Nie dosc ze te imprezy okazaly sie klapa, to teraz produkuje sie kolejna klape, na potrzeby wyjasnienia pierwszej. Jezeli nie wyciagniemy PRAWDZIWYCH WNIOSKOW, to nie bedziemy potrafili im przeciwdzialac. Nie wiem czemu tak wstydzimy sie tych prawdziwych wnioskow ??.

Kakaj nie zatrzymuj jaki¶ rewelacji dla siebie i ucha Paw³a. Ja bym chcia³ by¶ wyklarowa³ te wszytkie b³edy wszystkim bo pewnie w przysz³ym roku te¿ wyjd± klapy, bo nie poznamy tych PRAWDZIWYCH WNIOSKÓW smile.gif

CYTAT(Watcher)
Zadajmy sobie proste pytanie dlaczego w takim razie nie wypalily, i o czym ci WSZYSCY wiedzieli ... ano wlasnie tu jest pies pogrzebany bo wiedzieli prawie NIC.

Jak to nie wiedzieli nic. Poczytaj odpowiednik temat w sprawie Brodów to zobaczysz ¿e chc±cy czytaæ wszystko bêdzie wiedzia³. Ju¿ w czerwcu znana by³a dok³adna data." Potwierdzamy termin Brodów na 12 -15 sierpnia. Impreza typowo namiotowa, w tym roku nie bêdzie cysterny i plastykowego toi toia. Zrzuta tylko na drewno. Jedzenie przywozimy swoje. proponujemy zrobiæ kilka kuchni by wszyscy mogli spokojnie gotowaæ. Czekamy na zg³oszenia." Pó¼niej by³a mowa o wozie z Gniewa, ca³± sprawe za³atwia³em, i Jarek wyrazi³ zgode tak samo jak ich wo¼nica który by³ gotowy na przejazd do Brodów. Pó¼niej musia³em wszystko odwo³ywaæ. By³a ca³a dyskusja na temat kuchni, czy wspólna, czy indywidualna. Widaomo by³o ¿e bêdzie musztra i ¿ycie obozowe.

CYTAT(Watcher)
Moim zdaniem problemy sa nastepujace i calkiem klarowne.

- Organizator musi zdac sobie sprawe ze potrzebny jest DIALOG z ludzmi na temat imprezy, a w obu przypadkach takiego dialogu nie bylo !! Zobaczcie ze do ostatniej chwili np w kwestii brodow nie bylo wiadomo co, jak i dlaczego .. a Forum jest idealnym medium do takich rozmow, i nie trzeba wydawac miliony pieniedzy na rozmowy telefoniczne zeby cos ustalic. Nie rozumiem niecheci organizatorow do medium jakim jest internet, a przede wsazystkim nie rozumiem rowniez niecheci do dialogu.

Nie twierdze ze organizator ma zrobic wszystko, wrecz przeciwnie ! Ma zapodac pomysly, byc jedynie koordynatorem dzialan. Ale z zerowa koordynacja sa potem zerowe dzialania.

Nie wystarcza zamiescic info ... sluchajcie jest impreza i liczyc na to ze w takim razie wszyscy sie zleca jak wrobelki i bedzie fajnie.

Klapa tych imprez pokazuje jasno ze ludziom nie zalezy na zlocie wrobelkow, zeby sobie pochlac, ale licza na dobrze zorganizowana impreze, z planem dzialan, warsztatow itp.

Ludzie chca wiedziec, co bedzie sie dzialo i na co moga liczyc, zauwazcie ze dialog prowadzi rowniez do nakrecenia sie na impreze, bo czlowiek mysli prosto: o ten i tamten przyjedzie i bedzie fajne to i to to ja tez przyjade te 400 km i poswiece swoj urlop. I w druga strone to tez postepuja jak lawina, gdy brak konkretow wszyscy rezygnuja z takiej imprezy , i jak jedni rezygnuja to i nastepnie odpusczaja ..

Powtarzam jeszcze raz, nie oznacza to ze nam sie "nie chce", oznacza to ze potrzbny jest koordynator, chociazby od tego zeby zalozyc i zapoczatkowac pewne dyskusje odnosnie posczegolnych dzialan na imprezie, wyznaczyc podkoordynatorow dla konkretnych spraw itp.

Reasumujac sezon 2005 nie uwazalbym za totalna klape, z racji dwoch niezlych imprez vide gniew zimowy i teraz oporowy popis. Do tego mamy tez doswiadczenie jak nie nalezy organizowac imprez ... mam nadzieje ze zostana z tego wyciagniete wnioski.

Kakaj Ty chyba ¿artujesz. Ca³± odpowied¼ masz wy¿ej. DIALOG by³, mo¿e z ma³ymi przerwami, ale by³. Co rozumiesz pod pojêciem "ostatniej chwili"? Jaki to czas? Miesi±c, tydziêñ, dziêñ? Pierwsze info o terminie pojawi³o siê w marcu, wtedy te¿ wiadomo by³o, ¿e bêdzie to impreza obozowa z w³asnym jedzeniem itp. Po do¶wiadczeniach zasz³orocznych nie robili¶my zrzuty na ¿arcie, bo pó¼niej wysz³y kwasy bo co¶ siê komu¶ nie podoba³o. Ka¿dy wiedzial co na imprezie w Brodach mo¿na robiæ, a dos³ownie mo¿na robiæ wszystko. Obozowaæ, paliæ ognisko, gotowaæ, maszerowaæ, szukaæ siê po lesie, laæ siê na patyki, robiæ se zapasy, zbieraæ malinki, zbieraæ zió³ka, ³owiæ rybki, spaæ, opalaæ siê, kompaæ i co dusza tylko zapragnie. Wiêkszo¶æ ludzi którzy uczestniczyli w dyskusji na temat Brodów 2005 by³a w Brodach rok temu i wiedzieli co tam mo¿na zrobiæ. Co mam napisaæ im plan imprezy tylko po to by go pó¼niej nie realizowaæ, jak to na wszytkich innych imprezach bywa. Taka impreza polowa wiadomo na czym polega. Ja nie musze ludziom mówiæ czy pisaæ, ¿e warto by by³o troche pomaszerowaæ, poæwiczyæ musztre, os³uchaæ siê z komendami w wiêkszej bandzie ni¿ 10 osób. Inni siê spotykaj± by pogadaæ o strojach, o broni, o nowych rzemie¶lnikach, jeszcze inni by ugotowaæ jak±¶ historyczna potrawe a jeszcze inni by siê nawaliæ. Dla ka¿dego jest co¶ ciekawego. Ja wychodze z takiego za³o¿enia (mo¿e sk±d in±d b³êdnego) ¿e ka¿da impreza rotowa ma sój ju¿ dawno u³o¿ony schemat i nie trzeba za ka¿dym razem powtarzaæ ludziom z emoze dla odmiany to na naszej imprezie bêdziemy æwiczyæ musztre. Ja jednak dochodze do wniosku, ¿e ludziom bardziej zale¿y na zlotach wróbelków. A dlatego do takich wniosków dochodze bo poprostu wróbelki polecia³y na inn± impreze gdzie bylo tych wróbelków wiêcej. Wiadomo, ¿e w tym czasie by³a impreza w Chudowie i tam pojecha³a wiêkszo¶æ zainteresowanych osób. I dobrze ze na koniec postawili sprawe dosyæ uczciwie ¿e woleliby jechac na ¦l±sk do znajomych. Dlatego te¿ ma³o kto chcia³ przyjechaæ do Brodów (piêæ osób z trójmiasta to jakby dosyæ mocno okrojona delegacja), a jak jeszcze Kacper i Konrad zrezygnowali to ju¿ jakby ci¶nienie wogóle spad³o. Dlatego z uwagi na brak chêci uczestników i pogode wola³em odwo³aæ impreze ni¿ kwitn±æ pod namiotem na ³±ce. Ja dochodze do wniosku, ¿e to nie by³y klapy imprez tylko klapy wspó³dzia³ania, chêci moze górnolotnie powiem jedno¶ci zainteresowañ. I dodaje odrazu, ¿e na przysz³y rok bêde podobnie podchodzi³ do organizowania imprezy. Ja nie bêde Wam wymy¶la³ tego co chcecie robiæ, moim zadaniem bêdzie tylko tyle by znale¼æ teren, przygotowaæ opa³, i wys³aæ powiadomienie, ¿e jest mo¿liwo¶æ wspólnej zabawy. Nie chce mi sie powtarzaæ, ¿e pewnie dziesiêtnicy poprowadz± musztre, ¿e mo¿na zrobiæ warty, ¿e trzeba by by³o rozpaliæ ognisko, to s± rzeczy oczywiste i najprostrze w zrobieniu. I je¶li ludzie bed± chcieli to przyjad±, a jak nie bêd± chcieli lub nie bêd± mogli bo zdarzenia losowe chodz± po ludziach to porostu impreze siê znowu odwo³a.

CYTAT(Watcher)
Konczac, dodatkowa liste mejlingowa (z zalozenia dla nie wszystkich) uwazam za zupelnie niepotrzebna. Bo z braku internetu organizatorzy zarowno konina jak i brodow nie byliby i tak w stanie uczestniczyc w dyskusji na temat tych imprez. I efekt bylby identyczny.

Czy dodatkowa lista pomo¿e czy nie, tego nie wiem. Natomiast wiem napewno, ¿e takim sytuacjom pomaga zaanga¿owanie w tzw sprawe. Jesli bêdzie siê nam chcia³o spotykaæ i bawiæ w Rote Pana Kacpra to pewnie bêdziemy ¶wiadkami dobrej zabawy w nastêpnych latach, a jak siê nie bêdzie chia³o to bêdzie troche gorzej.
A o braku interenetu organizatorów Konina i Brodów to w miêdzy bajki trzeba w³o¿yæ. Jedyny problem jaki mo¿e byæ to uczestnictwo w forum poszczegolnych organizatorów. Niestety Abdul zosta³ w pewnym momencie wywalony z forum Roty Pana Kacpra i dopiero na moj± pro¶be zosta³ na nowo wpisany (tak mnie to relacjonowa³). Konrad te¿ ma dostêp do internetu, ale nie wiem czy czyta nasze dyskusje. Wiem natomiast z innego podwórka, ¿e czyta listowne grupy dyskusyjne.
No to tyle.
Tomasz Rajtar
A ja my¶la³em, ¿e Brody nie wypali³y bo je zala³o.

Nawet je¶li by to siê nie wydarzy³o - data imprezy zosta³a tak ustalona, ¿e z góry jasne by³o i¿ u wielu osób konkurencjê wygra Chudów. Co napisa³em niemal natychmiast po pojawieniu siê pierwszej informacji o Brodach 2005. A co zosta³o zignorowane. Trudno, rozdwoiæ siê nie mo¿na.

-
Bejbs
Tomek dosc "dobrze" wy³uszczy³ sprawê ...........................
Co do mojego pomys³u na temat "listy dyskusyjnej" to na taki pomys³ wpad³em ..............gdy ciagle s³ysza³em ze Konin nie wypali³ bo nikt o nim nie wiedzia³ .........................widzac jak sprawnie taka lista dzia³a w "regimencie" wpad³em na pomys³ ze moze ruszy sie cos z miejsca ..........i zdecydowan wiekszosc nie bedzie mówiæ ze "nie wiedzia³a"............bo e-mail dostan± ( no chyba ze nie bed± sobie tego ¿yczyæ.........)
Nie rozumiem tez oporów przed t± lista - nie jest obowiazkowa i nic nie kosztuje...........sztuka dla sztuki , nie bo nie..............spróbujmy najwyzej sie ja wy³aczy za pare miesiecy.
Kolejna sprawa która sie mi przychodzi na mysl ..........ilu jest cz³onków ROTY ?? chyba ok 40 do 50 osób ( tak szacujê ) a i ile pisze na FRECHA ???
Moze jestem namolny ale zalezy mi na ROCIE jak wiedzie "chodzi³em " za taka grup± od 1998 r a jak powiadaja " ton±cy brztwy sie chwyta" ..........z drugiej strony chcia³bym wiedzieæ czy ten projekt wypali czy nie ..........bo jezeli znowu mam bywaæ na imprezach które sie nie odbywaja ( Konin , Brody) ze wzgledu na frekfencjê ..........to wolne latem 2006 zaplanuje inaczej
Bejbs
Tomasz Rejf
Tomku nikt Twego posta nie ignorowa³. By³e¶ wzasadzie wyj±tkiem, który odrazu powiedzia³ "nie przyjade". Przyjeli¶my do wiadomo¶ci ¿e jest Chudów, ale inne terminy nie mog³y wej¶æ w rachube bo albo ja nie mog³em albo Abdul nie móg³, tak bywa. Dlatego podtrzymalismy termin. Druga zsprawa, ¿e impreza w Chudowie to impreza wczesno XV-tkowa a Rota to pó¼niejsza sprawa i nie ka¿dy z Roty bawi sie we wcze¶niejsze sprawy. Je¶li odrazu w czerwcu ludzie masowo powiedzieli by "nie my nie przyjedziemy bo jedziemy do Chudwa" to pomys³ by³by zarzucony. Oczywiscie g³ówn± przyczyn± odwo³ania imprezy by³a deszczowa pogoda . Jednak krótka wymiana zdañ na tym forum pomog³a mi podj±c decyzje o odwo³aniu imprezy. Taka impreza ma sens jak przyjedzie 40-50 osób, a nie jak przyjedzie 20 osób razem z paniami, a na to siê zapowiada³o. Z dyskusji wynika³o ¿e ludziom siê zabrdzo nie chce przyjechaæ. Osobiscie wola³em odwo³aæ impreze i spêdziæ weekend z rodzin±, ni¿ liczyæ na to ¿e pogoda sie poprawi (a poprawi³a siê) i ¿e kto¶ przyjedzie. Tak se to wymy¶li³em nie konsultuj±c tego z Abdulem.
pozdrowienia
Marcvs Rebivs Cacaivs Asellio
Hmmm .... przypomne tylko ze tematem jest celowosc powstania listy mejlingowej sensu stricte ..

Skoro zatem tak ladnie dowodzicie ze klapa imprezy w brodach nie ma nic wspolnego z tym ze nie bylo DIALOGU na jej temat, i ze dialog byl, to jak to sie ma do tezy Bejbsa ze potrzebny nam drugi kanal informacyjny bo ten tu nie spelnia roli i przez niego byla klapa ? to jaka jest relacja miedzy tymi dwoma teoriami, hê ? chyba to sie nazywa sprzecznosc ... co nie ?

Skoro zatem rowniez wszyscy wiedzieli o imprezie w koninie bo zostali poinformowani telefonicznie oraz tu na forum, i nawet potwierdzili wstepnie przyjazd to jaki jest powod jej klapy skoro nie brak dialogu miedzy zainteresowanymi o tym co bedzie , kto bedzie i organizatorem ?

CYTAT
Kakaj nie zatrzymuj jaki¶ rewelacji dla siebie i ucha Paw³a. Ja bym chcia³ by¶ wyklarowa³ te wszytkie b³edy wszystkim bo pewnie w przysz³ym roku te¿ wyjd± klapy, bo nie poznamy tych PRAWDZIWYCH WNIOSKÓW

Troche juz nasmarowalem, o tym ... kolejny wniosek masz od Rajtka. Termin byl nie taki jak trzeba, dla wielu osob w kwesti Brody kontra Chudow ..... ale i rowniez w kwestii konin kontra srodek sesji (dla wielu to mialo znaczenie jak slyszalem) .... i powtorze, nawet nie bylo dialogu o tym jak wiele osob nie przyjedzie..

Kolejnym bledem moze niezauwazalnym, ktory wplywa na nakrecanie sie na impreze ludzi lub przeciwko imprezie jest istnienie lub brak .. oficjalnej listy tych ktorzy przyjada ... uwazam to za istotny element.

I nie traktuj moich wypowiedzi jako atak na ciebie ktory najwiecej zrobil zapewne wokol imprezy w brodach .. probuje podpowiedziec konstruktywnie raczej, i poszukac odpowiedzi na pytanie ktore zadal Bejbs .. czyli dlaczego takie klapy byly..

Bo jesli wszystko co napisalem jest bzdura i wracamy do punktu wejscia tematu ...zostawiajac przy zyciu teorie ze imprezy byly klapa bo forum tutejsze nie sprawdzilo sie jako medium wymiany informacji .. to chyba daleko nie zajedziemy.
Tomasz Rejf
Ja tak jak napisa³em wcze¶niej, nie wiem czy lista meilingowa pomoze czy nie. To zale¿y od ludzi czy bêd± chcieli miêdzy sob± gadaæ czy to za po¶rednictwem telefonu, forum czy listy.By by³ Dialog to trzeba partnera do rozmowy. Je¶li kto¶ deklaruje ¿e nie przyjedzie to wiem ¿e na teamat konkretniej imprezy nie bêde z nim rozmwia³ bo i takl go nie bêdzie. Przedstwiam typ imprezy. Mam nadzieje ¿e wiekszo¶æ wie co na takiej obozowej imprezie mozna robiæ. Jelsi jest cos ekstra to wtedy trzeba to dogadaæ choæby sprawa wozów. Czy na forum jest potrzeban dyskusja o tym ze bêdziemy maszerowali, albo gotowali. zreszt± nie bêde sie powtarza³. Powiem szczerze listy odbieram min 2 razy dziennie. Na Freha zagl±dam czêsto ale nie a¿ tak czêsto, czasami raz na tydzieñ. Bardzo czêsto opuszczam ró¿ne w±tki.
Tomasz Rejf
My¶lê ze z list± osób to racja. Przed ka¿da imprez± powinny powstawaæ takie listy.
Bejbs
To moze zrobiæ ankietê "Jak czesto czytasz FRECHA" ??? i zobaczymy ile osób zaznaczy swoja TU obecnosc.
Zgadzam sie tez z opinia Kakaja "ze moze to nie byæ problem komunikacji..................." ale podzielam tez opiniê Tomka ze do rozmowy trzeba partnerów/ek................a z tym jest niestety problem bo wiekszosc osób z ROTY zobaczê po ponad roku.
Bejbs
synek
dla mnie to taka lista mo¿e powstaæ, mi to rybka. Moge podaæ swój email. Ja sprawdzam skrzynke i frehe po kilka razy dziennie i tak naprawde wole frehe jako ¶rodek komunikacji, coprawda czasami s± tony tematów których najnormalniej nie czytam ale te z dzia³u RPK zawsze przegl±dam.

problemu z komunikacj± nie widze bo informacje na temat dwóch nieudanych imprez by³y i Ci co chcieli wiedzieæ to wiedzieli. A imprezy siê moim zdaniem nieuda³y bo: czerwiec to ¶rodek sesji niestety (a du¿a grupa z nas jest studentami) to je¿eli chodzi o Konin, A Brody no cu¿ pogoda, troche trmin (g³ównie pogoda) i face4.gif brak s³omy (pamiêtam cos takiego).

To tyle z mojej strony.

A lista mo¿e powstaæ choæ uwa¿am ¿e je¿eli freha dzia³a to po co kolejny twór dunno.gif
EwKa
wlasnie usunelam ze skrzynki pocztowej 3 mail-e typu: "no co tam?" wiec zasadnosc podtrzymywania przy zyciu listy mailingowej staje sie dla mnie coraz bardziej watpliwa.
Bejbs
Ewa liczy³as ze po kilku dniach funkcjonowania listy ................na ogniste i rewolucyjne dyskusje ??? Na liscie regimentowej "mi³o" Ciê pocztaæ ............... icon_wink.gif . Tak naprawdê to ludzie z Roty powinni sie lepiej poznaæ .............
Bejbs
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.