Witam!
Zabra³em siê dzi¶ za zrobienie zamówienia na len, którego u¿yjê do zrobienia czê¶ci ubrañ XIIIwiecznych. Mam próbki lnu... no i pojawi³ siê problem... czy fajnie bêdzie pasowaæ ten kolor do tego? Jak to siê bêdzie mia³o, gdy zrobiê z tego ju¿ koszulê? Czy to zestawienie jest ³adne? I pomy¶la³em: narysujê sobie w paincie ludka (u¿ytkownicy którzy wchodz± na tematy £ucznictwo powinni znaæ mój "talent" do rysunków w Paincie) i go pokoloruje No i co? No i fajnie! Wiêc pomy¶la³em dalej: jakby zrobiæ taki zestawik do malowania, to mo¿e komu¶ pomogê w doborze materia³ów? W ten sposób powsta³o kilka obrazków, które mo¿na z powodzeniem malowaæ. S± to zestawiki podstawowe, nie wiem czy pomogê wybrednym... Ale mo¿na spróbowaæ siê pobawiæ Stroje s± czê¶ciowo pofragmentowane, bo zobaczeæ np jak wygl±da³aby dwukolorowa tunika, krajki...U¶mia³em siê troche przy rysowaniu tego, bo tak wyobrazi³em sobie jak doro¶li, powa¿ni ludzie w skupieniu maluj± ludki w Paincie staraj±c siê dobraæ interesuj±ce barwy . Od razu mówiê, jako¿e rysowa³em to myszk± w zwyczajnym Paincie, stroje nie odzwierciedlaj± do³adnie tych prawdziwych, s±
zbli¿one za to, wzorowa³em siê na fotkach z turniejów jak i Biblii Maciejowskiego. Nie zlinczujcie mnie za to . UWAGA: podobieñstwo postaci wystêpuj±cych na obrazkach do prawdziwych osób jest PRZYPADKOWE . Wiêc... ¿yczê mi³ej zabawy i mam nadziejê, ¿e choæ trochê komu¶ pomo¿e to
Pozdrawiam, Ukasz.
PS. otiweraæ w Paincie naj³atwiej. Acha, panie, wybaczcie... na sukniach to ja siê wcale nie znam Mo¿e kiedy¶ która¶ z was zrobi ³adniejsze
PS2. poprawi³em b³±d w butach (nie ma przerw) i doda³em nowy przedmiot: torbê