Witajcie,
zwracam sie z prosba do Lubliniaków-jesli ktos wie gdzie [w Lublinie oczywiscie..] mozna dostac drut stalowy [niesprezynowy!!],czarny, 1,8 mm ,bede zobowiazana...
pozdrawiam i czekam,
Fryzyjka
Witam
Nie jestem Lubliniakiem, ale wiem ¿e na ul. Kowalskiej 2 lub 4 (nie pamiêtam teraz, ale ta ulica nie jest d³uga) mo¿na kupiæ taki drut. Sklepik ten znajduje sie po prawej stronie ulicy (id±c od zamku).
na Kowalskiej sa metalowe sklepy ale tam jak juz bedzie taki drut to chyba drogo...najteniej jest na Diamentowej.
pozdrawiam
pocisk
Dziekuje Wam bardzo!
Pocisk: mozesz podac dokladnejsze namiary na Diamentowej?jesli ma byc tam taniej...
Fryzyjka
hmmmm...dokaldnego adresu nei podam ale to jest w tym ciagu jak sa sklady drzewne.
pozdrawiam
pocisk
Dzieki za fatyge
.jeszcze tylko spytam czy mam tam szukac czegos o konkretnej nazwie czy po prostu patrzyc za "sklepem metalowym"???
Fryzyjka
Jest jeden dobry sklep na Kunickiego, naprzeciwko kina Wenus. Napewno maj± tam drut1,6 i 1,2. Ale mo¿na u nich zamówiæ jaki siê chce.
tam wlasnie bylam..pan sie bardzo zdziwil i powiedzial ,ze nie ma i sie zupelnie nie spodziewa..i ze sobie moge poszukac w metalzbycie...to sobie poszlam...
Fryzyjka..
W zessz³ym tygodniu mia³em tam podobn± sytuacjê z nitami. Ale jak go trochê pomêczy³em to obieca³, ¿e zamówi. Tylko muszê kupic na raz dwa kilo. No có¿ nitów nigdu za wiele. A jak bardzo ci ten drut potrzebny to mam chyba trochê nie potrzebnego i móg³bym ci sprezentowaæ.
1,8? czarny?taki jak chcialam? :-P jej!!!fajnie!!
nie musisz prezentowac..moge go od Ciebie odkupic
jaka iloscia dysponujesz?bo zabraklo mi jakies 6 kg..
ale z gory dziekuje
pozdrawiam cieplutko,
Fryzyjka
U mnie w Kielcach jest go pod dostatkiem w Centrostalu. Nazywa siê on "drutem ¿a¿onym". W tym tygodniu, który¶ z ch³opaków z naszego bractwa siê tam wybiera, powiem mu ¿eby kupi³ 6kilo. A ja ci go przywioze do Lublina w przysz³ym tygodniu, jak bêdê wraca³ na studia.
mam nadzieje ,ze to wlasnie taki drut jak jest mi potrzebny
ranyyy..bedziesz go tachal az do lublina?!?chce ci sie?
sluchaj to ja moze sprawdze w tych sklepach na Diamentowej najpierw...
po co masz sie meczyc i jezdzic z zelastwem po calej Polsce?...
ale dziki za chceci,baaardzo mi milo
pozdrawiam,
Fryzyjka
Fryzyjka...u nas na miejscu (je¿eli Jeste¶ z Lublina...jako¶ tak mi podpowadaj± posty:D) masz producenta kó³ek, kolczug i wszytskiego wogóle...cz³owiek orkiestra:)). Jak co¶ to daj na priva...
pozdraiwam
pocisk
Pocisk!!zaiste -stacjonuje tu
.
ale ja potrzebuje tylko surowca..powiedzmy,ze sama jestem takim czlowiekiem orkiestra tez..wszystko robie sama..i nie idzie zle..[czasem powoli ale niezle
]
dzieks
,
pozdrawiam,
Fryzyjka
Nie szukaj, józ za pó¼no. Mój kumpel jó¿ kupuje ci ten drut. Przywiozê go do Lublina najprawdopodobniej w poniedzia³ek. (gdyby co¶ uleg³o zmianie dam znaæ) a z przywiezieniem go do Lublina to ¿aden problem, kiedy¶ wioz³em z Lublina do Kielc znacznie wiêcej.
Drut w Lublinie najlepiej kupowaæ w hurtowni na ul. Energetyków 4 (boczna Diamentowej; dojazd siedemnastk±). Jeszcze mi siê nie zdarzy³o ¿eby tam nie mieli. A wszystkie inne sklepy metalowe najlepiej sobie darowaæ, gdy¿ je¶li maj± drut (z regu³y nie maj±), to w³a¶nie z tej hurtowni.
Pozdr
WR
Ps.Osobi¶cie odradzam drut 1.8, lepiej 1.6 - kolczuga jest l¿ejsza. Mia³em kolczugê z 1.8 i siê jej pozby³em.
Michale: bede sie zwijac w podziekowaniach.juz sie zaczynam zwijac :-P
ale wciaz szlag mnie trafia ,ze bedziesz to tachal...
ile bedzie mnie ta przyjemnosc kosztowac?musze sobie obliczyc ile mam kasy na jedzenie,a ile jedzenia bede musiala zastapic dieta z drutu
Wojciechu:ja tez preferuje 1,6 .ale kiedy zaczynalam te kolcza robic ,w calym 3miescie nie mozna bylo dostac drutu o tej grubosci.tylko 1,4 lub 2,0.nawet 1,8 nie bylo.z nieba mi wtedy spadl kumpel posiadajacy 8 kg 1,8 "na zbyciu".tak to sie stalo wlasnie,ze robie z 1,8.po 8 kilogramach nie bede jej nagle dorabiac rekawow z 1,6
pozdrawiam baardzo cieplutko
,
Fryzyjka
Nie wiem dok³adnie. Co¶ ko³o 2,50- 3,00 za kilo
Witam...
Jak w temacie.
Od d³u¿szego czasu mamy problem z dostaniem drutu na kolczugi. Je¶li kto¶ z Was zna jakis adres z takim materia³em (1.6mm, 1.8mm, 2.0 mm) w okoliach Katowic to prosi³bym o podzielenie siê t± informacj±.
Jaros³aw[/quote]
Pozdrawiam Bêdzin.
W naszej dru¿ynie jest go¶æ, którego ojciec zajmuje siê wyrobami z drutu. Polecem kontakt ze mn± lub Wojmirem. Mo¿e co¶ siê da zrobiæ.
Czy my¶my siê czasem nie poznali przy okazji wielkiej soboty u was na zamku. Pamiêtam Sverda, Kerna i Komesa, ale ciebie jako¶ nie mogê sobie przypomnieæ
:
Ostatnio My¶libor za³atwia³ dla kogo¶ od was drut 2mm grafitowy do spawania gazem. Nic z tego nie wysz³o, ale ju¿ temu co chce z tego zrobiæ kolczugê wspó³czujê Czytaj: wykonanie - twardo¶æ drutu - waga
Fryzjerka
A nie probowalas w Gdansku na Przerobce w MetalZbycie. Ja swoj tam kupowalem 1,6.
wiecie moze gdzie mozna najtaniej kupic jakis drut? taki 1,6 - 1,8 z ocynkiem albo czarny?
macie moze jakies namiary gdzie mozna kupic nozyce do ciecia drutu z przelozeniem sily ( jednoreczne oczywiscie
)
Polecam Fabryke Drutu w Gliwicach
Nie pamiêtam adresu dok³adnie ale to jest neidaleko placu Piastów w Gliwicach.
Niestety ¿eby kupic ilosc poni¿ej 150 km trzeba siê ³adnie u¶miechn±æ i zamówiæ wcze¶niej mniejsz± szpulke. Cena drutu i jako¶æ jest dobra
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.