Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: [Wroc³aw, Polska] Filc we³niany
> Inne > Gdzie kupiæ surowce-pó³produkty?
wujek_szatan
Witam!
Czy wie kto¶ gdzie mo¿na zaopatrzyæ siê w filc we³niany, im grubszy tym lepszy. Najlepiej by³oby gdyby by³o blisko Wroc³awia b±d¼ we Woc³awiu.
Kordian
W sklepie z dodatkami krawieckimi lub na jakim¶ rynku - tak jest przynajmniej u mnie tongue.gif
Bartek z Chojnika
Nie wiem czy jeszcze ci potrzebny, bo do¶æ pó¼no zobaczy³em post, ale w sklepie a przez ¶cianê hurtowni z dodatkami szewskimi/skórami, na Boles³awa Chrobrego, powinien byæ bez problemu.
Horhe
Grubo¶ci do 2cm, kolor bia³y i szary.
Siedziba Firmy: ZAK£AD HANDLOWY "SURTEX" Sp. z o.o. ul. Zaporoska 33, 53-519 Wroc³aw
tel./fax.: (71) 361 65 17, 338 51 56, 338 51 57, e-mail: wroclaw@surtex.com.pl
Andrzej Siejeñski
Horhe, który to filc? Na stronie Surtexu jest 5 rodzajów (ale ¿aden nie ma 2 cm).
Pozdrawiam
Snorri
Nie jestem Horhe ale chyba znalaz³em.
http://www.surtex.com.pl/sosnowiec/www/Pro...2.htm?nr_pr=257
Ja my¶lê, ¿e to ten ;) (185mm)
Pozdro
Horhe
Najlepiej bêdzie jak podjedziesz do nich osobi¶cie. Ja kupowa³em w gdyñskim oddziale Surtexu filc na wage i mia³ 2cm grubo¶ci(cena do 45z³/kg). To by³o max dwa miesi±ce temu. Bardzo dobry na tarcze polerskie do szlifierki sto³owej.
Poza tym, to co poda³ Snorri, to filcowe kszta³tki,a nie filc sprzedawany na wagê w dowolnych kawa³kach.
Snorri
Sory, mój b³±d ;] A teraz pytanie stricte techniczne. Czy ten filc zakupiony w takim sklepie mo¿na formowaæ na mokro np. w czapki? Bo z tego co wiem, filc jest ³±twy w takiej obróbce.
Pozdro
WRzewuski
Nie, nie mo¿na, jest cholernie zbity z krótkiego w³osia.
Troche co¶ mo¿na ponaci±gaæ ale generalnie to zapomnij o zrobieniu z niego tym sposobem czapki
pozdro
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.